agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Doğaya ve Yaşamınıza Sahip Çıkın > Doğa, Çevre, Ekoloji, Gıda Hukuk ve Politikaları
(https)




Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 24-09-2010, 11:18   #1
Ağaç Dostu
 
Dogasever's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-04-2007
Şehir: Appleton-İngiltere
Mesajlar: 1,706
İdeal Tarım ve EM Semineri

İdeal Tarım Semineri ve Uygulaması

Sundance Nature Village
Tekirova, Antalya
15 – 24 Ekim 2010
İdeal Tarım doğal yöntemleri kullanarak, insanlar için sürdürülebilir yaşam alanları tasarlamayı ve kurmayı amaçlar. Doğa’ya saygı ve uyum üzerine kurulu olan ideal tarım felsefesi ürün yetiştirmekten yeme ve pişirme alışkanlıklarına kadar çeşitli yaşamsal alanlara yayılmayı hedefler.

Kısıtlı kaynaklarla en fazla verimi almanın yollarının anlatılacağı ve uygulanacağı seminer kapsamında aşağıdaki konuları da kapsayacak biçimde ideal bir tarım bahçesi hazırlanacaktır.


Seminer kapsamındaki konular:

EM- Etkin mikroorganizma yapımı ve kullanımı
Kompost yapımı ve kullanımı
Ay takvimi
Permakültür
Bitkileri hastalıklardan doğal yöntemlerle koruma metodları “iyi komşular ve kötü komşular”
Tohum ekimi öncesi toprağın hazırlanması
Tavuk Traktörü yapımı ve kullanımı
Sebze ekimi uygulaması
İdeal Tarımda hayvanlarımızın yeri


Eğitmen: Walter Reibnegger-Lengheim- Avusturya
(Eğitim Türkçe verilecektir)

Yer: Sundance Kamp –Tekirova, Antalya
www.sundancecamp.com



Kurs ücreti: 550 TL (ücrete 9 günlük eğitim, çadır ile konaklama ve 3 öğün vejeteryan yemek dahildir.) Ağaç ev ya da bungalowlarda konaklama için Sundance Kamp ile iletişime geçiniz.


Daha fazla bilgi, kayıt ve rezervasyon için:
tel: 0 242 821 41 65 / e-mail : sundance@sundancecamp.com




NOT: Çalışma kıyafetlerinizi, yağmurluğunuzu ve çizmelerinizi getirmeyi unutmayın!


Walter Reibnegger-Lengheim kimdir?


Walter Reibnegger-Lengheim 19 Eylül 1954 tarihinde Viyana, Avustrya’da doğdu. Doğal tarımın teknik ve uygulamaları ile ilk tanışıklığı henüz bir çocuk iken dedesinin ve amcasının Avusturya’daki bahçe ve çiftliklerinde gerçekleşti. Doğal tarıma olan ilgisini ve bilgisinin kaynağını “yaparak öğrenme” olarak tanımlıyan Walter ilerleyen yıllarda sadece doğal tarım ürünlerinin kullanıldığı organik mutfak şefliği de yaptı.

Walter doğal tarımın çeşitli alanlarında birçok seminer ve çalıştaya katıldı. Bunlardan bazıları; tohumların geleceği ve geleneksel çeşitliliği korumayı amaçlayan çiftçi ve basın mensuplarının bir girişimi olan Arche Noah Projesi (http://www.arche-noah.at/etomite/) kapsamında Biyolojik Çeşitliliğin Korunması ve Kültür Bitkilerinin Geliştirilmesi, Multikraft (http://www.multikraft.com) ile EM Etkin Mikroorganizmanın Yapımı ve Kullanımı, Yunus Emre Ekolojik Çiftliği (http://yunusemrefarm.eklablog.com) ile Permakültür Eğitimi.

Reibnegger-Lengheim 1990-1995 yılları arasında Viyana, Avusturya’da birçok okul ve eğitim enstitüsünde Doğal Tarım ve Sağlıklı Beslenme üzerinde çeşitli seminerler verdi. Bunun yanı sıra 1992 yılında yayımlanan Avusturya Organik Mutfağı kitabının da yazarlarından biridir.

1994 yılında çevreci bir iş kurarak doğal tarım ürünlerinin dağıtımını yapan bir şirket kurdu. Doğal tarım çiftçilerinden oluşan ağını da kullanarak üretici ile son tüketici arasında aracı rolü üstlendi. Ürünlerin bisikletlerle dağıtıldığı şirkette tüm süreçlerin çevreci olmasına özellikle dikkat etti.

Reibnegger-Lengheim 2001 yılında Türkiye’ye taşındı. EM’i ilk olarak Adrasan, Antalya’da sera çiftçileri ve ziraat mühendislerine tanıttı. Halen de çeşitli alanlardaki teknik bilgisini EM Türkiye (http://www.emturkey.com ) ile paylaşmaya devam ediyor.

Walter 2005 yılından beri Sundance Nature Village’de yaşamaktadır. Türkçe isim olarak Atila (At-ila) lakabını Sundance’te doğal atçılıkla ilgilendiğinden kazanmıştır. Bunun yanı sıra EM yapımı ve kullanımı, doğal tarım ve beslenme uzmanı olarak da görev üstelnmiştir. Ana dili olan Almanca ve akıcı İngilizce’sinin yanı sıra Walter akıcı bir Türkçe öğrenmeyi de başararak seminer ve çalıştaylarını bu üç dilde vermektedir.


Düzenleyen gece : 28-09-2010 saat 23:33 Neden: Konaklama bölümündeki yıldıza dönüşen 'ya da' ile bungalowların 'da'sı düzeltilti.
Dogasever Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 08:05.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024