agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Doğaya ve Yaşamınıza Sahip Çıkın > Doğa, Çevre, Ekoloji, Gıda Hukuk ve Politikaları
(https)




Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 08-08-2009, 00:37   #1
Ağaç Dostu
 
Nariel's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-04-2008
Şehir: Silifke & İstanbul
Mesajlar: 2,203
Galeri: 236
9 Ağustos Mersin-Nükleer Santral Karşıtı Eylem

"Nükleer Karşıtı Platform bileşenleri (NKP), Nükleer karşıtlarını 9 Ağustos 2009’da Akkuyu’da düzenlenecek mitinge çağırdı. Mersin dışındaki illerden yoğun bir katılımın beklendiği eylem için bir basın açıklaması yapan NKP sözcüsü Sabahat Aslan, yaşam hakkımızı savunacağımız ‘Nükleer santrallere karşı miting’e tüm yurttaşlarımızı davet ediyoruz.”dedi.
Doğa'nın ve toplumun geleceğinin kar hırsına emanet edilemeyeceğini ifade eden Aslan Akkuyu'da kurulması planlanan nükleer santralin çevreye, tarıma, hayvancılığa, balıkçılığa, turizme ve insan sağlığına zarar vereceğini savunarak, Ülkenin 'Nükleer çöplük' olmasına izin vermeyeceklerini ifade etti.

Mersin'de, nükleer santral karşıtları mitinge hazırlanıyor. 9 Ağustos'taki miting öncesi bir dizi etkinlik yapılacağı açıklandı.Mersin Nükleer Karşıtı Platform Sözcüsü Sabahat Aslan, Akkuyu'da kurulması planlanan nükleer santrale karşı 9 Ağustos tarihinde Gülnar ilçesine bağlı Büyükeceli Beldesi'nde miting düzenleyeceklerini bildirdi. Konuyla ilgili Mersin Gazeteciler Cemiyeti'nde bazı sivil toplum örgütü temsilcileriyle birlikte basın açıklaması yapan Aslan, Akkuyu'da kurulması planlanan nükleer santralın çevreye, tarıma, hayvancılığa, balıkçılığa, turizme ve insan sağlığına zarar vereceğini savundu. Ülkenin 'Nükleer çöplük' olmasına izin vermeyeceklerini ifade eden Aslan, nükleer silahlanmaya ve nükleer lobilerin siyasi baskı dayatmalarına karşı koyacaklarını belirtti.
Yapılan açıklamada "Ülkemizde nükleer santral adı altında pahalı sorunlu ve eskimiş bir üretim teknolojisinin enerji sorununa çözümmüş gibi gündeme getirilmesi çok uluslu nükleerci lobilere pazar açmak üzere toplumun kandırılmasından başka bir şey değildir. " denildi.
9 Ağustos'taki mitingde; temiz enerji kaynaklarına yatırım yapılmasını, enerjinin etkin ve verimli olarak kullanılmasını talep edeceklerini vurgulayan Aslan, miting öncesi 1 Ağustos tarihinde başlayacak olan bir dizi etkinlik planlandığını kaydetti.
Aslan, 1-9 Ağustos tarihleri arasında yer alacak olan 'Nükleer Santralleri İstemiyoruz' başlıklı etkinlik programı çerçevesinde 1 Ağustos’ta Karaduvar Mahallesi, 2 Ağustos’ta Gözne Beldesi'nde şenlik düzenleyeceklerini, ardından 2 Ağustos’ta Büyükeceli Beldesi'nde 'Diş sağlığı', 5 Ağustos’ta 'Seracalık ve meyve yetiştiriciliği', 8 Ağustos’ta 'Meme kanserinin erken tanısı', 8 Ağustos’ta 'Kazançlı hayvancılık ve pazarlama' ve 9 Ağustos’ta "Güneşten elektrik üreten sistemlerin tanıtımı' konularında eğitim çalışması yapılacağını, yine Büyükeceli Beldesi'nde ücretsiz ampül dağıtılacağını söyledi. Aslan 9 Ağustos günü saat 13.00'de de miting yapılacağını sözlerine ekledi."

MERSİNAJANS.COM

Nariel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 04:53.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024