agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Doğaya ve Yaşamınıza Sahip Çıkın > Doğa, Çevre, Ekoloji, Gıda Hukuk ve Politikaları
(https)




Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 25-03-2005, 10:43   #1
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 25-07-2004
Şehir: Adana
Mesajlar: 3,563
Galeri: 270
60'lık ninelerin suçu çalı toplamak

Kastamonu'nun Küre ilçesinin Beşören köyüne bir dava için keşfe giden sulh ceza hakimi, ormandan topladıkları çalı çırpıları taşıyan iki yaşlı kadınla karşılaştı.
Yaşları 60'ın üzerinde olan nineler hakkında zabıt tutturan hakim, daha sonra savcılığa suç duyurusunda bulundu. Orman kaçakçılığıyla suçlanan nineler hakkında soruşturma açılırken ağaç dallarının yüklendiği katır Özlüce Orman Deposu'nda yediemine teslim edildi. Katır açık artırmayla satılacak. Kendilerinin orman köylüsü olarak hep odun topladıklarını anlatan Hanife Karataş, "Ses çıkarılmadığı için yine topladık, ama hakimle karşılaşınca ceza yedik. Isınmak için topladığımız dallar yüzünden hapse girersek çoluk çocuk ne yapar?" dedi.
Küre Sulh Ceza Hakimi Yusuf Dikeç, Küre Sulh Ceza Mahkemesi'nde süren bir davayla ilgili olarak Beşören köyüne keşfe gitti. Hakim Dikeç, köye yaklaştığı sırada katırıyla evine ağaç dalları götüren Hanife Karataş'a (62) rastladı. Karataş hakkında zabıt tutturan Hakim Dikeç, yine aynı yoldan geçen ve elinde kuru meşe dalı taşıyan Fatma Karataş'ı (64) da durdurarak aynı işlemi yaptı. Akraba oldukları bildirilen 2 kadın hakkında Hakim Dikeç, Küre Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu. İki kadın hakkında soruşturma açıldı. Küre Orman İşletme Müdürlüğü yetkilileri, Fatma Karataş'ın elindeki meşenin ağırlığının 8 kilogram olduğunu ve 3-4 yıl önce kesildiğinin tespit edildiğini; diğer kadının katırındaki meşe dallarının da yaklaşık 100 kilogram olduğunu kaydetti.
Başlarına geleni Zaman'a anlatan 64 yaşındaki Fatma Karataş ile 62 yaşındaki Hanife Karataş, yaşadıklarına bir anlam veremiyor. Orman köylüsü oldukları için çevrede buldukları kuru odunları eve yakmak için getirdiklerini belirten Hanife Karataş, yapılan uygulamanın kendisini zor durumda bıraktığını söyledi. Karataş, "Bu yaştan sonra hapishanelere girersek çoluk çocuk ne yapar? Mahkeme masraflarını ben nasıl karşılarım? Eşim zaten yürüyemiyor." diye konuştu. Elindeki meşe odunuyla hakimle karşılaşan Fatma Karataş ise olayı şöyle anlattı: "15 gün önce ormanda koyunlarımı otlatırken yolda bulduğum çalı ile eve dönüyordum. Yolda hakimle karşılaştık. Adımı soyadımı sorup benim hakkımda zabıt tuttu. Biz bundan önce de ormandan kuru odun getirirdik." Beşören Köyü Muhtarı Reşat Akkuş, orman köylüsü olarak her zaman odun topladıklarını söyledi.
Ankara

Kaynak: http://www.zaman.com.tr

backyard Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 14:35.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024