agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Doğaya ve Yaşamınıza Sahip Çıkın > Daha İyi Bir Yaşam İçin
(https)




Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 19-05-2008, 20:51   #1
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 19-05-2008
Şehir: karaman
Mesajlar: 12
Karaman, Gülkaya köyü ağaç kesimleri

selamün aleyküm hayırlı akşamlar der herkese saygılar selamlar sunarım.
arkadaşlar ben bu gün çeşitli konularda araştırırken rast geldim. şöyle konularınızı bir araştırdım bayakı hoşuma gitti , gitmesinin sebebi ise insan ,sağlık , yaşam için ağaç sevgisidir .ağaç sevgisi deyince şöyle söyleyim lafta kalmamalı özde sevgi olmalıdır. bazılarının biz orman yapıyoruz diye köylerin ormanlarını kesmek için on onbeş yıl önceden bu köyü OR KÖY yapalım deyip köylüye bedava sığır koyun dağıtıp sonada bakanlığa bu köy or köy oldu deyip ,orman köyü ilanı yapıp köylünün yüz yıllardır koruduğu meşelerini kesmeleri , kestirmeyincede köylüye senin malın şurdan geçmiş ,şurdan yayılmış deyip üçyüz , sekizyüz ,binbeş yüz YTL cezalar kesip köylü cezalandırınca ,yani orman kesimine razı olunca ceza yazmayı durduran zihniyetler meşeleri kesip telle çevirincemi orman oluyor acaba.

halbuki o köyde kesilen meşelerin beş yüz katı araziler ağaçsız fidansızdır. amma olmaz efendim ağacınız varsa önce onları kesecekler sonada bakın biz orman yaptık diyerek dörtte şakşakcı toplayacaklar bakın biz orman yaptık . ne kadarda kolay hele.niye yirmi yıldır yağmurlar yağmaz oldu yağışlar azaldı bir bakınız çevrenize.
efendim şurada gölet olmuş kurutalımda tarla yapalım , şuraların ağaçları iyi piknik kömürü olur keselimde ağaç dikelim deniyor üç beş kişi zenginleşirken binlerce kişi açlık kıtlık derdine düşüyor.
benim bildiğim karaman KARADAĞ ve çevresinde on yıdır hazır meşeler kesiliyor önce köylüye kesin sizin olsun deniyor kesmezlerse başka kesiciler tutup kestiriliyor. sonada haber yapıyorlar KARADAĞ,da susuz kalan hayvanlara bu kuraklıkta su su verildi hayvanlar susuzluktan kurtarıldı deniyor , bu ne turşu ,ne perhiz ????

şimdide 2002 yılında karaman başharman baraj gölü çevresindeki meşeleri köylüye kesin sizin olsun dendi köylüde yüz hekterını kestiler, ve 2007 yılındada tabelaa dikldi. burası orman alanı diye tellede çevrildi , buna karşı çıkan GÜLKAYA köylülerinede aynı cezaları yağdırdılar köyün karşısındaki meşeleri kesmadiler amma üç km yukarıda derenin içinin meşelerini kestirdiler ve yazında birileri numara yapıp biz orman dairesinden aldık deyip 800 yıllık cevizleri 60 kadar ağacı kestiler 17 temmuz 2007 meyveli cevizlerimiz mahvoldu.
bizlerde şikayet ettik falan deyince kasım ayına kadar götüremediler ve şikayet yokmuş deyi iki günde o kadar cevizlerin odunlarını taşıdılar . köylüde napalım deyip sustular.

2007 ,2008 dönemindede güldere ,akpınar , başharman köylerinde olan meşeleri kestiler ağaçlar gocamış büyümüş diye , bu memlekete yağmur yağmıyor diye ağlıyoruz . birde bu adamlar utanmadan yağmur düaa,sına çıkıyorlar. bende hiç sözümü esirgemeden söylüyorum , önce doğayı kestiniz şimdide düaa,ya kalktınız, allah günahlarınızı affetsin allah kusurlarınızı affetsin diyom . arkadaşım haklısın diyorlar ve devlet kestirdi diyorlar yalan halbuki ankaradaki adamların buradaki ormandan ne haberi olacak buralardaki brokrat kesilenler bazılarına yardakcılık yapmak için bu işlere uzanıyorlar .
resimleri görmek isteyenler AGİNLİ aratın oradaki köylerin fotolarını inceleyin bakalım ne yorum yapacaksınız . burayada foto atmak içn çalışacam
yazılarımda öz anlamlı türkçe kullanmak için çaba gösteriyorum.
türkçenin başkenti karaman,dan selam ve sevgilerimle hoşca kalın sağlıklı kalın.

Eklenen Resimler
    

Düzenleyen gurses70 : 21-10-2008 saat 21:59
gurses70 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-05-2008, 21:26   #2
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 19-05-2008
Şehir: karaman
Mesajlar: 12
hazır ağaçlar kesilmesin

selamlar saygılar ağacı candan sevenlere selam olsun
arkadaşlar başka yerlere gitmemize gerek yok . memleketimiz çok çok güzel yerlerden birisidir. yazı , kışı , güzü , baharı , her mevsiminde ayrı ayrı yerlerde yaşamak kolay . fakat memlekete sahip çıkalım öncelikle ağaçları sevelim kesmeyelim ağaçsız alanları ağaçlandıralım.

Eklenen Resimler
    
gurses70 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 05:56.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024