agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Doğaya ve Yaşamınıza Sahip Çıkın > Daha İyi Bir Yaşam İçin
(https)




Beğeni Düzeni7Beğeniler
  • 1 Gönderen nevsune
  • 2 Gönderen üzüm
  • 2 Gönderen üzüm
  • 2 Gönderen üzüm

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 14-03-2008, 08:29   #1
Ağaç Dostu
 
nevsune's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-05-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 4,918
Galeri: 215
Yeryüzü için bir saat karanlık

Küresel ısınmaya dikkati çekmek amacıyla 29 Mart’ta dünyanın 24 metropolü bir saat süreyle ışıklarını söndürecek.

Avustralya’nın en büyük kenti Sidney’de geçen yıl başlatılan “Earth Hour” (Yeryüzü için bir saat) adlı girişimin organizatörü Andy Ridley, bu yerel eylemin büyük ses getirdiğini ve bu yıl 23 dünya kentinin daha buna katılmak istediğini belirtti.

Sidney’de geçen yıl 2,2 milyon kent sakinin ışık kapattığı eylemde, şehrin sembolleri Opera ve Köprü sadece ay ışığıyla aydınlanmıştı.

Bu yılki eyleme, ABD’nin Şikago, San Francisco ve Phoenix, Tayland’ın Bangkok, Kanada, Ottawa, Vancouver, Toronto ve Montreal, İrlanda’nın Dublin, Avustralya’nın Sidney, Perth, Melbourne, Canberra, Brisbane ve Adelaide, Danimarka’nın Kopenhag, Aarhus, Aalborg ve Odense, Filipinler’in Manila, Fiji’nin Suva, Yeni Zelanda’nın Christchurch ve İsrail’in Tel Aviv kentleri katılacak.

Dünya Doğayı Koruma Vakfı (WWF) tarafından organize edilen “Earth Hour” eylemi 29 Mart’ta yerel saatle 20.00’de düzenlenecek.

Andy Ripley, bu girişime tüm dünyadan çevrecilerin ve çevre konusunda endişesi bulunanların katılmasını beklediklerini söyledi.

Kaynak: http://www.ntvmsnbc.com/news/436343.asp

Eklenen Resimler
 
zenfree beğendi.
nevsune Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-03-2008, 08:57   #2
Ağaç Dostu
 
nevsune's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-05-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 4,918
Galeri: 215
Bugün 29 Mart. Bugün saat 20.00-21.00 arası 1 saat boyunca elektriklerimizi kapatmakla, dünyada 23 ülke metropolündeki dayanışmaya katkıda bulunabileceğiz. Sadece 1 saat boyunca elektriklerimizi, televizyonlarımızı, bilgisayarlarımızı kapatalım ki, gelecekte bu kazanımlarımızdan tümüyle vazgeçmek zorunda kalmayalım

"Dünya Saati" için geriye sayım başladı

İklim değişikliğine dikkat çekmek için geçen yıl “Earth Hour” (Dünya Saati) adı altında Avustralya’nın en büyük kenti Sidney’de bir eylem yapıldı. Sidney’liler bir saat boyunca ışıklarını kapatarak küresel ısınmaya olan etkilerini azalttılar. Bu eylem tüm dünyada ses getirdi. Bu yıl Sidney’e dünyanın 23 büyük metropolü de ekleniyor. İstanbul'da da bazı kuruluşlar gönüllü olarak eyleme katılıyor.

31 Mart 2007 de, 2.2 milyon insan 2100 işyeri ışıkları bir saatliğine kapattı. Bu büyük kitlesel çaba Sidney’deki bir saatlik enerji tüketimini %10.2 oranında azalttı. Bu da 48 bin aracın bir yılda tükettiği enerji miktarına eşitti. Sidney’de elde edilen bu başarı 2008’de global bir harekete dönüştü. Bu yılki eyleme, ABD'nin Şikago, San Francisco ve Phoenix, Tayland'ın Bangkok, Kanada, Ottawa, Vancouver, Toronto ve Montreal, İrlanda'nın Dublin, Avustralya'nın Sidney, Perth, Melbourne, Canberra, Brisbane ve Adelaide, Danimarka'nın Kopenhag, Aarhus, Aalborg ve Odense, Filipinler'in Manila, Fiji'nin Suva, Yeni Zelanda'nın Christchurch ve İsrail'in Tel Aviv kentleri katılacak.
İklim değişikliği ile ilgili birşeyler yapabilmek için dünyanın 24 şehrinde 29 Mart 2008 de saat 20.00 ile 21.00 arasında ışıklar kapanacak.
Dünya Doğayı Koruma Vakfı (WWF) tarafından organize edilen "Earth Hour" eylemi 29 Mart'ta yerel saatle 20:00'de düzenlenecek.

WWF-Türkiye'de herkesi bu sesi duymaya ve Earth Hour’da (Dünya Saati) bir saatliğine ışıkları kapalı tutmaya çağırıyor.

WWF Türkiye Genel Müdürü Dr. Filiz Demirayak, "Dünya, küresel iklim değişikliğini durdurmak için küresel ısınmayı yavaşlatmak zorunda. Türkiye’deki ve dünyanın her yerindeki tehditler gerçek ve endişe verici. Yaşanan olağandışı meteorolojik olaylar, su kaynaklarının azalması, canlı türlerinin yok olması ve yaşam alanlarının kaybı; bizim henüz farkına yeni varmaya başladığımız ilk etkiler. WWF-Türkiye olarak, küresel iklim değişikliğine dair farkındalık yaratmaya çalışırken, mutlaka bireyler ve kurumların desteğini görmemiz lazım. "Earth Hour", küresel iklim değişikliği konusunda farkındalık yaratmak, insanların sesini duyurmak ve onları sembolik de olsa harekete geçirmek üzere atılan önemli bir adımdır. "Earth Hour" ile birlikte, katılanlar, WWF-Türkiye ve dünyanın farklı yerlerindeki insanlar aynı anda, gerçek bir soruna değişim yaratma mesajı verecektir. Yaratmak istediğimiz değişimin kendisi olmak için harekete geçme zamanı." dedi.

Earth Hour’a herkes ve her kuruluş destek verebilir. 29 Mart Cumartesi, saat 20.00-21.00 arasında ışıkları kapatmak, elektrik kullanımını minumuma indirmek yeterli.

Destek vereceğini bildiren kuruluşlar WWF-Türkiye’nin kurumsal sitesinde, açıklanıyor. Şu ana kadar içlerinde büyük şirketlerin, üniversitelerin gençlik topluluklarının da bulunduğu 17 kuruluş eyleme katılacaklarını bildirdi.

kaynak: http://dogalhayat.ntvmsnbc.com/news.aspx?newsID=147

nevsune Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-03-2008, 21:26   #3
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 20-03-2008
Şehir: Balıkesir
Mesajlar: 3
Nevsune Hanım, çağrınıza uydum buzdolabıda dahil olmak üzere bütün elektrikle çalışan herşeyin fişini çektim ve lambaları söndürdüm. Size çok teşekkürederim. sizin gibi duyarlı bir arkadaş olmasaydı bu dayanışmadan mahrum kalacaktım. sevgiler size

nihorili Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-03-2008, 08:10   #4
Ağaç Dostu
 
nevsune's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-05-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 4,918
Galeri: 215
Ne güzel, iki kişi olmuşuz demek

nevsune Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-03-2008, 11:26   #5
Ağaç Dostu
 
Penelophe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-04-2007
Şehir: İzmir
Mesajlar: 5,468
Galeri: 373
İki kişi değilsiniz.

Penelophe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-03-2008, 13:39   #6
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 19-04-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 1,457
Galeri: 225
Evet değilsiniz... (Buzdolabının fişini çekmeyi unuttum yalnızca...)

hassoman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-03-2009, 11:36   #7
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 19-04-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 1,457
Galeri: 225
Bu gece küresel iklim değişikliğine karşı tüm dünyada karartma var:


WWF-Türkiye herkesi “Dünya Saati”ne (Earth Hour) katılmaya, küresel iklim değişikliğine karşı tüm dünyayla birlikte harekete geçmeye çağırıyor...


Name:  Dünya saati.jpg
Views: 495
Size:  20.9 KB

"Dünya Saati" tarihin en büyük küresel eylemi olmaya aday. Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-moon, Nobel Barış Ödülü sahibi Desmond Tutu gibi kanaat önderleri herkesi "Dünya Saati"ne katılmaya davet ediyor. Giza Piramitleri’nden Eyfel Kulesi’ne varan ünlü yapılar ışıklarını söndürecek. Türkiye’den destek verenlerin sayısı hızla artıyor.

"Dünya Saati" (Earth Hour) hareketi ilk kez Mart 2007’de WWF-Avusturalya’nın önderliğinde Sidney kentinde başladı ve 2008 yılında küresel bir kampanyaya dönüştü. Her yıl Mart ayında belirlenen bir saatte güvenlik dışı ışıkları kapatarak destek verilen "Dünya Saati", küresel iklim değişikliği üzerinde basit bir hareketle fark yaratılabileceğini gösteriyor. Tek ve büyük bir sese dönüşen hareket sadece gereksiz aydınlatmaları söndürerek bile atmosfere karbon salınımını azaltmanın ve iklim değişikliği için birşeyler yapmanın mümkün olduğunu küresel bir mesajla anlatıyor. Bu yıl 28 Mart 2009, Cumartesi günü her ülkenin yerel saatiyle 20:30-21:30 arasında tüm dünyada sönecek ışıklar, 2009’da da insanlığın küresel iklim değişikliğine karşı birşeyler yapmaya kararlı olduğunu tüm karar vericilere göstermiş olacak.

83 ülkeden, aralarında Moskova, Los Angeles, Las Vegas, Londra, Hong Kong, Sidney, Roma, Oslo, Cape Town, Lizbon, Singapur, Toronto, Dubai, Kopenhag ve İstanbul’un da bulunduğu 2398 şehir "Dünya Saati" hareketinde yerini alıyor. Küresel ölçekte; 5481 kurum, yaklaşık 19 bin özel sektör kuruluşu ve 8000’e yakın okulun katılacağı eylem sırasında; Toronto CN kulesi, Sidney Opera Binası, Roma’da bulunan İtalya Cumhurbaşkanlığı, Giza Piramitleri ve Eyfel Kulesi gibi bir çok ünlü ve tarihi bina ışıklarını kapatacak.

Tüm dünyada bir milyardan fazla insanın katılması beklenen "Dünya Saati" kampanyasına WWF-Türkiye (Doğal Hayatı Koruma Vakfı) olarak çağrıda bulunuyoruz. "Dünya Saati" hareketine destek vermek isteyen tüm bireyleri, kamu kurum ve özel sektör kuruluşlarını 28 Mart 2009 Cumartesi günü 20:30-21:30 saatleri arasında, güvenliği tehdit etmeyen alanlarda ışıklarını söndürmeye, elektrik kullanımını azaltmaya ve küresel iklim değişikliği için dünyadan çıkacak tek sesin parçası olmaya davet ediyoruz.

Yapılması gereken 0212 528 20 30 no’lu telefondan veya www.earthhour.org sitesinden WWF-Türkiye’ye ulaşarak kayıt olmak.

27 Mart 2009 Cuma gününe kadar eyleme katılacağını bildiren binlerce kişinin yanı sıra, Türkiye'de sayısı hızla artan kuruluşlar şöyle;

Adidas Bölge Ofisi, Anadolu Kültürünü Araştırma ve Doğasını Koruma Derneği, Ankara İzci Grubu, Akdeniz Üniversitesi, Balon.Com.Tr, Bayer Türk, Bez Torbam, Bilende Bilgi Teknolojileri, Biomerieux, Coca-Cola, Çevreye Duyarlı Bonus Card, DIGIMED Dijital Medya, DOÇEV, Ege Life Magazine, Finansbank, Garanti Bankası, Gümüşlük Belediyesi-Bodrum, Hilton ve Conrad Otelleri (Adana Hilton SA, Ankara Hiltonsa, Hilton İstanbul, Hilton Parksa, Hilton İzmir, Hilton Kayseri, Mersin Hiltonsa, Conrad İstanbul), Koç Bilgi Grubu Yeşil Bilgi Platformu, Kutadgu Danışmanlık, Metro FM, Mustafa Kemal Üniversitesi, Özel Şahin İlköğretim Okulu, Radisson SAS Ankara, Radisson SAS Bosphorus Hotel, Radisson SAS Conference & Airport Hotel, Sabancı Holding, Sniper Channel, Şeker Bank, Tetra Pak, The Marmara Hotels Group, Turkish Bank, Türk Ekonomi Bankası, Türkiye Bankalar Birliği, Türkiye İş Bankası, Unilever, Vip Turizm, W Istanbul, Wartsila Enpa Turkey, Yapı Kredi Bankası, YKM. (Alfabetik sırayla yazılmıştır.)

Küresel iklim değişikliğinden önce harekete geçin, bize katılın...

Bilgi için: Sezen Gülşen, 0212 528 20 30 sgulsen@wwf.org.tr

Kaynak: http://www.wwf.org.tr/

hassoman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-03-2009, 12:10   #8
Ağaç Dostu
 
Adalet Yağcı's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-06-2008
Şehir: MERSİN
Mesajlar: 11,099
Galeri: 260
Okudum, memnuniyetle kabul ettim, uygulayacağım.

Adalet Yağcı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-03-2010, 08:14   #9
Ağaç Dostu
 
aybala's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-10-2004
Şehir: İstanbul-Maltepe
Mesajlar: 6,826
Galeri: 574
Kampanya bu sene de tekrarlanıyor;

DÜNYA, SAATİNİ 27 MART 2010 20:30’A KURDU…

1 Milyar insan, 100’den fazla ülke küresel ısınmayla mücadele için 27 Mart Cumartesi günü bir araya geliyor. 20:30-21:30 saatleri arasında ışıklarını kapatarak sen de kampanyaya destek verebilirsin.
Küresel iklim değişikliği konusunda Kopenhag’da Aralık 2009’da gerçekleştirilen Birleşmiş Milletler Zirvesi tüm dünyada hayal kırıklığı yarattı. Ne yazık ki, dünya liderleri adil ve yasal bağlayıcılığı olan bir küresel anlaşma için gerekenleri yapmakta yetersiz kaldılar. Yine de, dünya liderlerinin ve politikacılarının isteksiz ve cesaretsiz tutumu bizleri yıldırmadı. Karbon emisyonlarını azaltmak ve küresel iklim değişikliğini önlemek, yeryüzündeki yaşamı savunmak ve sürdürülebilir kılmak için şart.
27 Mart 2010’da, saat 20:30–21:30 arasında dünyanın dört bir yanından binlerce insan, küresel iklim değişikliğine karşı tepkilerini dile getirmek için tek bir sesin parçası olacak. Üç yıl önce Avustralya’da başlayan ve tüm dünyaya yayılan Dünya Saati Kampanyası, Eyfel Kulesi, Empire State Binası, Mısır Piramitleri gibi ülkelerin ikonu olan yapılarda uygulanarak katılımı artırdı, dikkatleri iklim değişikliğine çekti.
“Ben de küresel iklim değişikliğinden kaygı duyuyorum” demek ve tepkinizi dile getirmek için kampanyaya katılın, değişimi yaratanlardan biri olun. Yaşayan bir dünya için…


http://www.wwf.org.tr/wwf_earth_hour_kisisel.php

aybala Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-03-2010, 10:21   #10
Ağaç Dostu
 
erbek_'s Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-05-2008
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 363
Galeri: 17
Öncekine de katılmıştım... Yine varım.. El ele verip tüm ışıklarımızı söndürelim kocaman bir agaçlar net ailesi olarak...

erbek_ Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-03-2012, 22:36   #11
Ağaç Dostu
 
üzüm's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-10-2007
Şehir: Sarıcakaya/Eskişehir
Mesajlar: 1,606
Galeri: 1
Bu seneki kampanya 31 Mart 2012 Cumartesi günü, 20:30-21:30 saatlerinde gerçekleştirilecekmiş.

"Dünya saati" sürprizi

WWF'nin her yıl düzenledi Dünya Saati etkinliğine katılanları bu yıl ilginç bir sürpriz bekliyor. Etkinliğe katılmak için ise ışıkları söndürmek yeterli...

WWF tarafından çevre sorunlarına dikkat çekmek amacıyla gerçekleştirilen Dünya Saati (Earth Hour) Kampanyası 31 Mart 2012 Cumartesi günü, 20:30-21:30 saatlerinde gerçekleştirilecek.

En büyük küresel hareket olan Dünya Saati’nin Türkiye’deki katılımcılarını, bu yıl eşsiz bir deneyim bekliyor. Katılımcılar, 31 Mart Cumartesi günü saatler tam 20:30’u vurduğunda www.wwf.org.tr/dunyasaati adresinde bir sürprizle karşılacak. Bu sürprizi yaşamak için ise tek koşul, o saatte ışıkları kapatmış olmak.
...

Haberin devamı: "Dünya saati" sürprizi - Dünyayı Kurtaranlar- ntvmsnbc.com

zenfree ve pulibet beğendi.
üzüm Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-03-2012, 14:54   #12
Ağaç Dostu
 
üzüm's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-10-2007
Şehir: Sarıcakaya/Eskişehir
Mesajlar: 1,606
Galeri: 1
Dünya Saati etkinliği bu akşam 20:30-21:30 saatlerinde gerçekleştirilecek.

Bilgiyi güncelleyeyim.

Hülya ve mandalinci beğendi.
üzüm Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-03-2012, 16:14   #13
Ağaç Dostu
 
Adalet Yağcı's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-06-2008
Şehir: MERSİN
Mesajlar: 11,099
Galeri: 260
Kayıt yaptım, sürprizi merak etmeye başladım

Site, 20:30 da sitede buluşalım diyor, peki elektrik kullanmadan ADSL de kapalıysa siteye nasıl giriş yapacağız diye bir soru geldi aklıma.

Adalet Yağcı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-03-2012, 16:38   #14
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 15-07-2009
Şehir: İzmir-Bornova
Mesajlar: 2,974
Galeri: 9
Sadece ışıkları kapatın yazıyor..
Odada ışıklar kapalı olunca, siteye girdiğimizde bilgisayar ekranında görsel bir show olacak diye tahmin ediyorum..

selis Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-03-2012, 19:18   #15
Ağaç Dostu
 
Adalet Yağcı's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-06-2008
Şehir: MERSİN
Mesajlar: 11,099
Galeri: 260
Bekleyip göreceğiz bakalım, 13 dk. kaldı.

Adalet Yağcı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-03-2012, 20:48   #16
Ağaç Dostu
 
dağçiçeği's Avatar
 
Giriş Tarihi: 17-07-2011
Şehir: kdz ereğli
Mesajlar: 1,330
Yeryüzü için bence her yıl yerine her ay yapılmalı .Çünkü bir tane dünya var.

dağçiçeği Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-03-2013, 14:56   #17
Ağaç Dostu
 
üzüm's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-10-2007
Şehir: Sarıcakaya/Eskişehir
Mesajlar: 1,606
Galeri: 1
WWF Türkiye - Dünya Saati

Gezegenimiz için hep birlikte ışıkları kapatıyoruz.

23 Mart 2013 Cumartesi 20:30-21:30

MeyveliTepe ve Revnak beğendi.
üzüm Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-03-2013, 15:22   #18
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 03-01-2013
Şehir: izmir
Mesajlar: 279
Tel aviv gibi bir şehrin bu girişimde olması inanılır gibi değil.

Earth Hour and Tel aviv..

konuya dönecek olursak bu gece bende katılıyorum.

sadecegeçen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 05:58.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024