agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Doğaya ve Yaşamınıza Sahip Çıkın > Daha İyi Bir Yaşam İçin
(https)




Beğeni Düzeni290Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 29-05-2017, 22:30   #61
Ağaç Dostu
 
mister73's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-11-2016
Şehir: Hamm, Ankara, Bergama
Mesajlar: 493
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi TCM Mesajı Göster
İsabet olmuş o zaman, ramazan da ucundan pide, kenarından helva derken istediğimiz beslenmeyi gerçekleştiremiyoruz/m...
Bugün çok iyi dayanmıştım aslında (kahvaltı ve öğlen sıfır karbonhidrat) ama gel gelelim akşam yemeğinde, dediğiniz gibi bir-iki dilim ramazan pidesi, ucundan lazanya, nohut yemeği ve bulgur pilavı derken epey bir kaçamak oldu tek tesellim tatlı vs yok.

TCM ve çiğdem42 beğendi.
mister73 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-01-2018, 08:01   #62
Ağaç Dostu
 
alperfect's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-03-2010
Şehir: kırşehir
Mesajlar: 391
7 aydan fazla olmuş son mesajdan bu yana ama konuyu yukarılara çıkaralım.TCM hocamın belirttiği gibi aslolan yaşam alışkanlığında değişiklik yapmak. İnsanlar nelere alışamıyor şekersiz unsuz da yaşanır gerçekten kafada oturtulmuşsa 'sağlıklı' beslenme hiç de zor olmuyor.
Her akşam çaydanlığı hazırlarken domates biber yıkayıp koyuyoruz sabah kim kalkarsa çayı demliyor zeytin peynir bol biber domates (1 aydır farkettik ki ekmeği de unutuyoruz kahvaltıda) Her hafta pazar alışverişinde listeyi yapıp ona göre alışveriş yapıp ona göre yemek pişiriyoruz.Çorba çoğunlukla oluyor salata mutlaka her öğünde.
Galiba Mart'ın ilk haftası başladık beslenme düzenlemesine eşim 35 kg verdi (yaklaşık 5 ayda sonrasında sabitlendi) ben 15 kg (ikindi kahvesinin yancı! etkisi) ben hala veriyorum.
Hem pratik gözlemim hem teorik bilgim (ben de hekimim) olarak şunu net söyleyebilirim yaşam değişikliği olmazsa kilo verilmez daha doğrusu sağlık geri gelmez.Verilir alınır. Ara öğünler bizi kısıtlıyor hafif aç kalmak iyidir. kabonhidrat ağırlıklı beslenme bizi uıyuşturuyor hem beynimizi hem vücudumuzu. Sebze özellikle salata varsa daha zor acıkılır daha dinç olunur ve çok yeseniz bile yemekten sonra buraların tabiriyle 'yal basmaz' .
Protein çok önemli proteinsiz doyulmaz hangisi olursa olsun bitkisel hayvansal mutlaka protein olmalı.
Düzenli listeli alışveriş yapılınca çok daha ucuza geliyor onu da ilave edeyim.

alperfect Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-01-2018, 08:35   #63
Ağaç Dostu
 
alperfect's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-03-2010
Şehir: kırşehir
Mesajlar: 391
Bir de sağlık açısından tecrübelerimi aktarayım.
Benim tüm ailede sülalemde şeker hastası olan yok. Bende gebelik şekeri çıkmıştı doğumdan sonra düzeldi ama tabi risk devam ediyor. Eşimde kolesterol (trigliserit 400'ün üzerindeydi) şeker çok yüksekti HbA1c 7.7 karaciğer yağlanması vardı. O durumda diyabet kolesterol ve tansiyon teşhisi konabilirdi. Endokrinoloji uzmanıyla pazarlık yaptı ben bu değerleri toparlarım diye hocamızda önerilerde bulundu ve ekledi daha çok gençsiniz ne var ölürüm diye düşünmeyin geri kalan ömrünüzü hastalıklarla ilaçlarla geçirmek var dedi.
Eve geldik ve sağlıklı beslenmeye başladık. Yukarıdaki mesajda söylemediğim küçük bir ayrıntı yürüyüş eşim her gün günde 1 saat yürüdü. Ben her gün 4 kez 12-15 dk yürüdüm(işe yürüyerek gidip geldim).
1 ay olmadan benim açlık ataklarım elim ayağım titredi içim ezildi'lerim bitti
1 ay sonraki kan değeri eşimin tamamen normale dönmüştü HbA1c 5.9 Açlık Kan şekeri 89 kolesterol profilinin tümü normale döndü.
Son söz kilo veriş hızımızdaki fark cinsiyete bağlı olabilir sonuçta erkek fizyolojisi biraz daha avantaj sağlıyor, ben bölerek ancak yürüyebildim çünkü spor imkanım yoktu, bir küçücük fark da o çok dikkat etti ben bir kahve yanı çikolata misafirlikte kek börek v.s. (az da olsa ) yedim ve o az da olsa yediklerim hemen ardında 'içim kazındı' olarak döndü hiç sekmedi. Kötü karbonhidrat varsa insülin direnci vardır.
Son 2: Şimdi ben kendimle gurur duyuyorum 10 yaş gençleştin dediklerinde
Eşim de sinir oluyor aman sen niye zayıfladın bir dikkat et sağlığına kötüledin diyenlere

alperfect Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-01-2018, 12:45   #64
TCM
Ağaç Dostu
 
TCM's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-01-2014
Şehir: İzmir
Mesajlar: 3,862
@ alperfect, katkılarınız için çok teşekkürler. Son söz 2 ye örnek vereyim ben de, babamda yıllar önce aşk başladı yürüyüşe karşı, adam evinden çıkıyor, dört - beş bazen de 10 km. yürüyor. Günden güne dinç, zinde ama kilo veriyor haliyle ve her gören 'hocam hayırdır ne oldu böyle' diye diye, adamcağızı yürüyüşten soğuttular

TCM Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-01-2018, 16:36   #65
Ağaç Dostu
 
david72's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-03-2015
Şehir: Ankara
Mesajlar: 392
Ben de kendi tecrübelerimden örnek vermek istiyorum. Bugüne kadar spor yaparsam kolay kilo verdiğimden yediğime ve içtiklerime çok dikkat etmem gerekmedi. Tatlıya çok düşkün olmadım hiçbirzaman ama önüme geldiğinde de hayır demedim. Lakin artan yaşımla ve hareketsiz ve uzun mesaili işim kilolarla beraber geldiğinden ne denediysem olmamaya başlamıştı. Ta ki yabancı yayınları ve Canan Karatay hocanın kitaplarını okuyana dek. Karatay diyeti ki aslında bir yaşam biçimi olduğunu sık sık vurgu yapar, en sağlıklı ve kalıcı kilo kontrolünü sağlıyor bence.
Diğer yandan hamurlu gıdalara olan düşkünlüğüm de var. Son okuduklarımdan da kendi sentezimi oluşturdum ve benim bünyeme gayet uyumlu olduğu kanaatindeyim.
Şöyle ki: Birkere şekerli gidalardan zaten uzak duruyorum ancak arada ikramları geri çevirmiyorum. Acıkınca kesinlikle şekerli gıda ve abur cubur tüketmiyorum. Doymak için boş gıda yüklemesi yapmıyorum. Acıktıysam gidip adam gibi mükellef kebap ziyafeti çekiyorum. Salatasıyla, ayranıyla, mezesiyle yumuluyorum ve çay ya da kahve ile taçlandırıyorum. Böyle bir yemeği akşam dışarı çıktığımızda yediysem, zaten sabahına acıkmadığım için kahvaltıyı atlıyorum. Sabah çayının ya da kahvenin sabah atıştırmalığına eşlik etmesi gerektğini geçtim, sindirmediysem acıkmadıysam yemiyorum. Mesela bugün ilk yemeğim saat 15:00 de idi. Kesinlikle 2 öğün besleniyorum, uzun zamandır 3 öğüne çıkmadım canım da istemedi. İşler genelde 7 civarı bittiği için eve varıp sofraya oturmak sekizi bulduğundan ve eşimin eli lezzetli olduğundan evde akşam yemeği yenilmişse sabah kesinlikle kahvaltı etmiyoruz. Beraber 12 ya da 13 de mükellef kahvaltı ya da yemek yiyoruz. Bazen ufak bir ki şey atıp 16 ya 17 ye kadar da sarktığı oluyor. Ozaman da güzelce canımız ne çekerse yiyip akşam çay ve kabak çekirdeği keyfi yapıyoruz. Aslında adam gibi tek öğün yiyoruz denilebilir. İnanın bir süre sonra artık saate ya da adetlere göre değil de gerçekten acıktık mı bedenimizi dinleyip yiyoruz inanın çok mutluyuz.
İşin bu kısmında "aman efendim kışın iyi beslenmek lazım, kahvaltısız olur mu hiç, güne güçlü başlamak gerekir, vücudu zayıflatırsınız" gibi ifadelere hiç kulak asmadık. Sayısız araştırma gösteriyor ki dönemsel açlık bağışıklığı güçlendiriyor, bedenimizdeki toksinleri atabilmesi ve hastalıklarla savaşabilmesi için fırsat veriliyor.
Biz böyle rahat ettik ve dolayısıyle kilo kontrolümüz de rahatlaştı. Eşimde Haşimoto hariç ikimizde de bir rahatsızlık olmadığını belirtmem lazım. Yaşlarımız 50 sine dayanmış durumda. Yoğun iş saatlerinden ve mesainin uzunluğundan düzeli spor yapamıyoruz. Endüstriyel hiçbirşey tüketmiyoruz, evde yemek yoksa dışarda da yerel lokantalarımızda yiyoruz. Hepsi bu.

david72 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-01-2018, 10:14   #66
Ağaç Dostu
 
alperfect's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-03-2010
Şehir: kırşehir
Mesajlar: 391
Sn david72 burda bireysel farklılıklara değinmek istiyorum. Siz kendinize en uygun olanı yapmışsınız.Sabah kahvaltısı öğle yemeği akşam yemeği şeklinde yaşayan insanlar olduğu gibi ve geç kahvaltı erken akşam yemeği şeklinde yaşayanlar da var. Önemli olan kendi yapınızın hangisine uygun olduğunu tesbit edip uygulamak. 3 ya da 2 öğün her ikisi de olur.

çiğdem42 beğendi.
alperfect Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-01-2018, 14:48   #67
Ağaç Dostu
 
alperfect's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-03-2010
Şehir: kırşehir
Mesajlar: 391
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi TCM Mesajı Göster
@ alperfect, katkılarınız için çok teşekkürler. Son söz 2 ye örnek vereyim ben de, babamda yıllar önce aşk başladı yürüyüşe karşı, adam evinden çıkıyor, dört - beş bazen de 10 km. yürüyor. Günden güne dinç, zinde ama kilo veriyor haliyle ve her gören 'hocam hayırdır ne oldu böyle' diye diye, adamcağızı yürüyüşten soğuttular

Nasrettin Hoca fıkrası gibi elin ağzı torba değil

TCM beğendi.
alperfect Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 17:40.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024