agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Doğaya ve Yaşamınıza Sahip Çıkın > Daha İyi Bir Yaşam İçin
(https)




Beğeni Düzeni16Beğeniler
  • 5 Gönderen revolutionary_
  • 5 Gönderen gürselbaranlı
  • 3 Gönderen revolutionary_
  • 3 Gönderen gürselbaranlı

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 16-02-2013, 16:13   #1
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 30-01-2013
Şehir: Ankara
Mesajlar: 9
yaşamak için pedalla

Senelerdir bisiklet kullanıyorum. Evet, bir hayli uzun zamandır sadece eğlenmek amacıyla bisiklete biniyordum. Ancak deyim yerindeyse aklım erdiğinden beri artık insanlık için biniyorum. Artık ulaşım aracım haline geldi.

Okula gidip gelirken pedallıyorum. Onun dışında okuldaki bisiklet topluluğu ile pedallıyorum. Perşembe akşamı bisikletçileri ile her hafta pedallıyorum, bildiğimiz ama bunu engellemek için bir şey yapmadığımız her şeye dikkat çekmek için.

Öyleki artık parfüm dahi kullanmıyorum, enerjiyi tasarruflu kullanıyorum; “Arabadan in bisiklete bin!” sloganını prensip edinmiş insanlara bu düşünceyi benimsetme amacındayım. Son dönemlerde ise okullara gidip insanlara bisikletli yaşam için sunum yapma çabalarındayım.

Ben, Dünya’ya ve en önemlisi Dünya’daki yaşama önem veriyorum. Bugün bisiklete binerim, yarın yalın ayak yürürüm; yaptığımın pek de önemi yok aslında. Tüm bunları neden yaptığım ve ne kadar insana ulaşabildiğim daha önemli bu konuda. Çünkü böyle giderse Dünya’da yaşam kalmayacak! “Uzaya çıkar insanoğlu o zamana kadar!” dersiniz ona da verecek bir cevabım var elbet: Ben Astronomi ve Uzay Bilimleri bölümünde lisans eğitimi alıyorum ve inanın Samanyolu galaksisinde hayat yok. Ama umutsuzluğa kapılmanın anlamı da yok çünkü bizim yaratacağımız zaman sayesinde belki bu düşlerimiz de gerçek olur. İnsanlar bunun şaka olduğu mu düşünüyor, inanın buna anlam veremiyorum. Bir an önce bu konunun ciddiye alınıp önlemleri almamızın zamanı geldi de geçiyor.

Evet, bu kapsamda belki yaptıklarımız Dünya’da ki yaşamı tamamen kurtarmayacak ama bize zaman kazandıracaktır. O zaman içinde de insanoğlu düşünme yetisini kullanarak buna da bir çözüm bulacaktır diye umut ediyorum.

İşte bu kapsamda art arda sıralanacak projelerimin ilki olarak Türkiye turuna başlama düşüncesindeyim. Öncelikli hedefim de bölge bölge güzelim ülkemi gezerek doğa sorunlarının nelere sebep olduklarını insanlara göstermek olacak.



YAŞAMAK İÇİN PEDALLA

Yaşamak için pedalla adlı projemin amacı ; insanlara , bildikleri ama bunun için hiçbir çaba harcamadıkları küresel ısınmanın dünyaya verdiği zararları insanlara hatırlatmak olacak. Fosil yakıtlar sebebiyle dünyanın , atmosferin ne halde olduğu ortada. Bunların yanında güzelim ülkemin bölge bölge doğa sorunlarıyla ilgilenmek , insanları bu konuda bilinçlendirmek. Bunları yaparken de yer yer ağaç dikme faliyetlerine katılmak , arkeolojik kalıntıları ziyaret etmek.

İnsanları , çevreye ve doğaya karşı duyarlılığa davet edip , daha yararlı bir birey olmaları için yönlendireceğim. İnsanlar ne kadar çok okuyup yayınlarsa ve ilgilenirlerse , benımde mutluluğum bir o kadar artacak.

PROJENİN DESTEĞİ

Benim bir öğrenci olduğum göz önünde bulundurulursa bu turun masraflarını kendi cebimden ödemem mümkün değil. Hiç kimseden maddi bir destek almıyorum şuanda. Ama neden olmasın ? Benim ; bisiklet ekipmanı,kamp malzemeleri gibi temel şeylere ihtiyacım var. En az bunlar kadar önemli birde kalacak yere ihtiyacım var o kadar. Şehir şehir gezeceğim yerlerde tanıdıklarım yok şimdilik. Turum sırasında kişisel temizliğime dikkat etmek durumundayım ve bu ihtiyaçlarımı karşılıyacak yerlere ihtiyacım olacak degil mi? Yine önemli bir konu da şudur ki benim sadece blog ve facebook sayfam var. Bu yüzden yazılarımı okumanız için , şahsıma internet sayfası açabilecek birilerine ihtiyacım var. Yer yer benimle birlikte pedallayacak arkadaslarada hayır demem ******.

Samsun ‘ dan yola çıkıp Karadeniz kıyısını geçip Erzurum , Ağrı, Van, Batman üzerinden tekrar kıyıya varıp oradanda kıyı boyunca İstanbul ‘ a ve Ankara ‘ ya gideceğim. Yol bir hayli uzun ve çok fazla efor harcıyacağım. Yazılarımı okuyup yorumlarınızı almak , benim motivasyonum açısından çok önemli bu yüzden lütfen zaman ayırıp okuyun.

TOLGA GÜNTÜRKÜN KİMDİR?

6 Haziran 1991 tarihinde Ankara ’ da doğdu. Şu anda , Ankara Üniversitesi Astronomi ve Uzay Bilimleri bölümü 1. sınıf öğrencisi. Küçüklüğünden beri hayallerinin peşinden koşmayı erteleyen Tolga, bunları artık gerçekleştirmeye karar verdi. Tolga ; Ankara’da Perşembe Akşamı Bisikletlileri ile her hafta turlamakta , bunun yanı sıra Ankara Üniversitesi Bisiklet Topluluğu ile etkinliklerine yön vermekte. Şu sıralarda da liselerde sunum yapmaya hazırlanan Tolga, gençlere şimdiden bisikletin bir ulaşım aracı olduğunu hatırlatmak düşüncesinde. Bu sayede bisikletli yaşam destekçisi de olmakta.

İLETİŞİM YOLLARI

Hazırlıklar Başlasın?
https://www.facebook.com/tolga.gunturkun
revolutionary.tolga@gmail.com


Name:  21347_4749000690993_1095876966_n.jpg
Views: 252
Size:  46.1 KB

Name:  9302_4749012691293_1331950450_n.jpg
Views: 273
Size:  70.7 KB

Name:  427922_4749014731344_465636254_n.jpg
Views: 260
Size:  35.5 KB

Name:  530771_4749039131954_157589689_n.jpg
Views: 256
Size:  70.5 KB

Name:  549028_4749017731419_444816427_n.jpg
Views: 264
Size:  51.7 KB

revolutionary_ Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-02-2013, 17:15   #2
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 08-05-2009
Şehir: Yalova
Mesajlar: 271
Selam öncelikle

Sana gönülden katılıyorum ,yıllarca ekmeğini otomotivden kazanıp 40 yıl otomobile binmiş ,yıllarca otomotiv sporlarının her dalını bizzat yaparak yaşamış birisi olarak.


Hayalim gerçek olunca bu doğanın güzelliğini daha canlı yaşamak adına 6 yıldır bisiklete biniyorum..Yalova pab'da üyeyim etkinliklere katıyorum...Ben çağrı yapmayı beceremiyorum ama ne olur sen vazgeçme sesinin çıktığı kadar haykır bisiklet sevdasını....

Başka zaman örnek aldığımız her konuda ki avrupa kültürünün olmazsa olmazı bisikleti sevdirmenin yolları bul...

Tek ricam bisiklet seçmenin ve bisiklete binmenin kurallarından da bahset ki bisiklete binmek yorucu olmaktan çıkıp keyif versin...Ekte bisiklet fotoğraflarım ve bisikletlerim...

Eklenen Resimler
     
selis, dafni, smnvrl ve 2 kişi beğendi.
gürselbaranlı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-02-2013, 17:38   #3
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 30-01-2013
Şehir: Ankara
Mesajlar: 9
hiç merak etmeyin bisiklet sevdasını da insana neler kazandıdığınıda herşeyi insanlara hatırlatacağım.bisiklet şeçme konusuna detaylıca değineceğim zaten ancak ne demişler önemli olan yolda olmaktır.

revolutionary_ Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-02-2013, 17:43   #4
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 08-05-2009
Şehir: Yalova
Mesajlar: 271
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi revolutionary_ Mesajı Göster
hiç merak etmeyin bisiklet sevdasını da insana neler kazandıdığınıda herşeyi insanlara hatırlatacağım.bisiklet şeçme konusuna detaylıca değineceğim zaten ancak ne demişler önemli olan yolda olmaktır.
inanıyorum hemde yürekten...haykırışlarının ve paylaşımların takipcisi ve destekcisi olacağım.....söz.....saygılar

gürselbaranlı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 23:59.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024