agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Doğaya ve Yaşamınıza Sahip Çıkın > Daha İyi Bir Yaşam İçin
(https)




Beğeni Düzeni8Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 12-10-2010, 11:58   #31
Ağaç Dostu
 
Dogasever's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-04-2007
Şehir: Appleton-İngiltere
Mesajlar: 1,706
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Cumhur Tonba Mesajı Göster
Ensar Bey,
Neler oluyor ben de anlamış değilim. Sayın Doğasever ve siz arasında tarafmış gibi bir duruma düştüm. Benim için önemli olan Ergene Nehri için yapılacak olan çalışmalardır. O veya bu. Sedre gerisinde neler oluyor bilemeyiz. Bilgisi olanlar varsa açıklasınlar ki bizde öğrenelim.
Gelelim Ergene gerçeğine.
Tabii ki sadece kendi düşüncelerim. Görünen köy kılavuz istemez. Bu iş sanıldığı kadar kolay değil. Binlerce fabrika, yüzlerce yerleşim bölgesinin açık kanalizasyonu durumundaki Ergene hayat bulabilir mi? Tabii ki bulabilir. Fakat çok şeyi göze almak gerekir. İlk olarak Devlet kararlı bir şekilde üzerine giderse. Var olan kanunları işletmesi gerekir. İlk olarak tüm sanayi tesislerinin arıtmalarının çalıştırması, yok olanların ise bir an önce sisteme dahil edilmesi. Ergene üzerine olan yerleşim birimlerinin alt yapılarının tamamlanması ve atıklarının arıtılması. Görüldüğü gibi çocuk oyuncağı olan bir iş değil. Aşağı tükürseniz sakal, yukarı tükürseniz bıyık. Belediye başkanımız şunu söylemişti bir sohbet esnasında. ''Ben Ergene için girişimde bulunacağım zaman bana sorarlar. Siz kanalizasyon sistemini arıtmada geçiriyor musunuz?'' Çuvaldızı başkasına batırmadan önce, iğneyi kendimize batırmalıyız.
Bilmem anlatabildim mi ya da düşüncelerimi ifade edebildim mi?
Saygılarla.
Sayın Cumhur
Ben yazdıklarınızın tümünün altına imzamı atarım. Çok doğru. Ama tüm bunlar yapılamıyor diye işi oluruna mı bırakalım. EM uygulamayalım mı?

Sayın Ensar, bu yapılan işe neden bu kadar karşı çıkıyor ben de onu anlamış değilim.

Bakın EM tüm ergenede uygulanırsa neler olacak: Tüm Ergene havzasındaki kötü koku sona erecek. (Aslında kötü kokular tamamen atıksuyun kendisinden kaynaklanmıyor. Çünkü atık suyun kendisi taze, kokuşma henüz ilerlemiş değil. Em ilavesiyle bu taze atıksuyun daha sonra ilerde kokuşması engellenmiş oluyor.

Ayrıca, EM ile temas edince, Cr6 dahil tüm ağır metaller indirgeniyor. Sonra bu atıksu içindeki organik maddeden biyoaktif yararlı maddeler sentezleniyor ki, suyun nihai varış noktası olan Saroz Körfezindeki doğal yaşam için bunun çok büyük faydası olacak!)

Kötü kokunun büyük bir çoğunluğu dere yatağında kenarlarda açığa çıkan yıllarca birikmiş çamurdan kaynaklanıyor. Bu çamurdan büyük çapta amonyak gazı çıkışı söz konusu. EM sayesinde normalde amonyak olarak çıkacak gazlar ya phototropik bakterilere yem oluyor ya da denitrifikasyon hızlandığı için azot olarak çıkıyor. Bu da kokunun önlenmesinde önemli rol oynuyor. Bizler bunu gözlemlediğimiz için dere kenarındaki çamurlar üzerine de bukaşi topu atıyor ve EM spreyliyoruz. büyük Ergene Projesinde Bukaşi toplarıyla çamurları yok edebiliriz.

Eğer EM Teknolojisi uygulanmazsa, derenin mekanik olarak temizliği gündeme gelir ki bu durumda, ne tür bir çevre felaketiyle karşılaşılacağını sizler düşünebilirsiniz.

Sayın Cumhur

"Sedre gerisinde neler oluyor bilemeyiz. Bilgisi olanlar varsa açıklasınlar ki bizde öğrenelim." demişsiniz çok haklısınız. Evet Sayın Ensar, iddiada bulunan sizsiniz. Açıklayın da sahnenin arkasında neler olduğunu biz de öğrenelim.

Saygılar.

Dogasever Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-10-2010, 18:05   #32
Ağaç Dostu
 
Dogasever's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-04-2007
Şehir: Appleton-İngiltere
Mesajlar: 1,706
Bu başlık altında şirketimiz, zan altında bırakılmış ve sanki yaptığımız bu denemede perde arkasında bazı şeyler dönüyormuş gibi bir izlenim yaratılmıştır. Bu beni son derece üzmüştür. Bu yüzden buradaki yazılarımı ikinci bir tarihe kadar çekiyorum. Ben bu tür konulara muhatap olmak istemiyorum. Eğer yasadışı veya olmaması gereken bir şey olduğunu bilen varsa, şirketimizin ve Muratlı Kaymakamlığının bağlantı bilgileri aşağıdadır. Doğrudan şirketimizle veya kaymakamlık ile bağlantı kurabilirler:

EM Agriton Doğal Ürünler Mikroorganizma Üretim Pazarlama ve Ticaret Ltd.Şti
Macun Mahallesi Anadolu Bulvarı ATB İş Merkezi I - Blok No: 246
Çamlıca - Yenimahalle – ANKARA
Tel: 0312 397 15 74
Fax: 0312 397 15 81



Muratlı Kaymakamlığı
Muratlı - Tekirdağ

Dogasever Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-10-2010, 18:11   #33
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
 
memet's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-02-2006
Şehir: İzmir
Mesajlar: 13,948
Galeri: 11
EMA'yı bonsailerim için kullandım sonuçlarından da hiç bir şikayetim olmadı. Fazlası gördüğüm olumlu gelişmelerdir.
Bundan fazlası olarak. Orbiyo çalışanlarının nezaketini her seferinde memnuniyetle yaşadım.

Forumda yükledikleri bilgi birikimi de ayrıca son derece etkili ve yararlı.

Son derece etkili bir ürün, benim gibi bir litre alanlara bile kamyon yükü mal almış gibi bir nezaket gösteriyorlar.
Taktirini benden başka ema kullananlar da gösterecektir.

memet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-10-2010, 19:24   #34
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 29-11-2009
Şehir: İstanbul - Gaziantep
Mesajlar: 1,194
Sevgili Ensar ve Sevgili Dogasever,

İkinizi de yakından tanıyorum. Bu yüzden kısaca da olsa düşüncelerimi belirtmeye hakkım vardır diye düşünüyorum.

EM'nin iyi bir ürün olduğunu ve rüştünü ispatladığını hiç kimse inkar edemez. Ki bir EM kullanıcısı olarak Ensar'da buna kendi bitkilerinde şahittir. Ayrıca EM'nin kirli suların arıtılmasında kullanılabileceğini de biliyoruz.

Ancak Ensar sanırım burada yazılanların abartıldığını düşünerek eleştirel bir bakış açısıyla yazdı diye düşünüyorum.

Sn. Dogasever, bu proje benimde desteklediğim bir proje. Bu yüzden yazdıklarım yanlış anlaşılmazsa sevinirim. Bu projede zayıf gördüğüm noktalar aşağıdaki gibidir.

1- Talihsiz bir şekilde uygulama havaların soğuduğu bir döneme denk gelmiştir. EM içindeki bakteriler için en iyi üreme ortamının 20 derece üstü sıcaklıklar olduğunu biliyoruz. Belki yaz aylarında başlansaydı çok daha verimli olacaktı. Ancak 4-5 derecelere kadarda bu bakteriler faaliyetlerini minimuma indirerek sürdürebiliyorlar. Biyolojik arıtma uygulamalarına baktığımızda kışında özellikle dinlendirme havuzlarına alınmış lağım sularında uygulamaların sürdüğünü biliyorum. Ancak 4-5 derece altında faaliyetlerin tümüyle durduğuna dair iddialar var. (Kaynak Tarım Mikrobiyolojisi, A. Kadir Halkman) Buradan yola çıkarak, bu minimum faaliyet nehri temizlemeye yeter mi veya bu kadar kısa sürede bu kadar etki gösterir mi üzerinde biraz daha tartışılması gerekir diye düşünüyorum.

2- Havalar soğuduğu için koku zaten kendiliğinden azalmıştı. Çünkü kokuya neden olan mikrooganizmalarda bu sıcaklıklarda faaliyetlerini minimuma indiriyorlar. Bu yüzden EM tek başına kokuyu giderdi diye bir iddia abartılı olur.

3- Nehre kirli sularını döken fabrikalar olduğu sürece bu türden uygulamalar gerçek etkisini gösteremeyecektir. Bu yüzden bu projenin bir ayağıda bu suların arıtılarak nehre verilmesi şeklinde olmalıdır.

4- Kurbağaların bir haftada yeniden üremesi biyolojik olarak mümkün gözükmüyor. Bu türden savunular projenin sorgulanmasına yol açar.

5- İşin mali bboyutuna ilişkin tartışma Sn. Dogasever'in yol parasına bu işi yapıyoruz şeklindeki iddiasından yola çıkmıştır ki bence buda biraz abartılı olmuş. Çünkü EM Agriton Doğal Ürünler Mikroorganizma Üretim Pazarlama ve Ticaret Ltd.Şti sonuçta ticari bir şirket ve sadece kamu hizmeti şeklinde bir yaklaşımı olmaz ve bu projeye aynı zamanda kar getiren bir proje olarak bakar diye düşünüyorum. Eğer aksi bir durum varsa ve bu projenin örnek olması açısından gerçekten cüzi miktarlara yapıldığı söyleniyorsa, Ensar veya Dogasever bu konuda iddialarını ispatlamalılar diye düşünüyorum.

Umarım sözlerimde yanlış anlaşılma olmaz.

acemi_caylak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-10-2010, 21:15   #35
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 04-05-2010
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 80
Acemi Caylak'ın yazdıklarına ek:

Arıtma ve temizleme sudan arıtılacak maddelere bağlıdır. Kanalizasyon suyunu arıtmada içerisinde deterjanlar olsa dahi, bakterilerle arıtmak bir noktaya kadar olanaklı. Ancak deterjan türleri nedeniyle ne oldukları belirsiz bakteriler yeterli olmayacaktır.

Fabrika artıklarında bulunan maddelerin büyük çoğunu ise bakterilerle arıtmak olanaksız.

Dere gibi akan suyun içerisine bakteri dökerek te ev atıklarının arıtılması; işlemin periyodu ve homojenliği sağlayacak karıştırma nasıl yapılırsa yapılsın yine olanaksız. Yapılan işlemde EM nin hangi periyotla kullanıldını bilmiyorum ama, devam etmekte olan kanalizasyon atıklarının bu bakterilerle, arıtma tesisi kurulmadıkça arıtılması olacak iş değil.

"Akan su pis tutmaz" sözünde akan su bir an kirletildi ise elbette pislik akıp gidecektir. Fakat burada akan su, 100 yıl öncesinin suyu değil; evlerden içerisine her türlü organik ve anorganik pislik, fabrikalardan kimyasallar katılarak suda çözünmüş ve askıda maddelerin yoğun olduğu su. Ve sürekli aynı karışım bir zamanlar canlıların yaşadığı yataktan geçip Marmara'yı boyluyor. Önümüzde 50 yıldan uzun süredir bildiğimiz; gelişmiş ülkelerin yaşadıkları kirlenme sorunu örnekleri varken biz sanayileşmeye başladığımızdan beri, bu örneği göz ardı edip çevremizi kirletmeye HALA devam ediyoruz. Ve temizlemenin, kirletmeyi önleme maliyetinin defalarca katı olduğunu bilerek.

Girişim bence çok olumlu ancak temizleme böyle olmaz. Önce, kirliğiği yaratan, su içinde askıdaki maddelerin boyutlarına göre filtrelenmesi ile başlanır. Kirliliği yaratan eriyikler tespit edilir. Ki bunlar atılması zorunlu ise atılmalarına izin verilmiş olan maddelerdir. Sonra hangi yöntem ve maddelerle çökeltileceklerse çökeltilirler, hangi bakterilerle parçalanabiliyorlarsa, o bakteriler ve onlara yardımcı koşullar, diğer katkılar eklenerek yapılır.
Ensar gibi bilgisi olanları bırakın biraz bilgisi olanlar için dahi göstermelik bir eylem bu.. Bizim usullerimize göre bir iş.

Sayın Doğasever'in işe yarar bir iş yaptığına samimi olarak inandığını sanıyorum. Ancak, hemen yakın gelecekte yeni bir pazar oluşturup, sonra para kazanıp ortadan yok olmayı düşünüyorlarsa ben de karşıyım.

Yapılan işin ne olduğunu ve ayrıntılarını bilmiyorum. Bu iş; Kilis belediyesinin bir zamanlar yaptığı gibi şehir şebeke suyuna 2 bidon zemzem karıştırıp reklamlarını yaptıklar şekildeyse Ensar'ın yanındayım.

Ve Muratlı belediyesinin söylediği gibi 60.000 TL değerinde EM dereye cumburlop döküldüyse bırakın temizlemeyi kirlenmeye katkısı olmuştur.

meymun Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-10-2010, 23:20   #36
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 8,962
EM'nin kirli su temizleme ile ilgili pek çok uygulaması var.

Özellikle Malezya'da işi epey ileriye götürmüşler. Ancak kirletilmeye devam edilen bir akarsuda kirletilme hızı ile temizlenme hızı zamana göre oranlanırsa ve kirlenmenin sürekliliği fakat temizlenmenin kesintiye uğrayacağı var sayılırsa bir kalıcılığın olamayacağı sonucuna mantık yolu ile ulaşırız.

Gerek derede ve dere yatağında, gerek suyun aktığı yerde az ya da çok fayda olacağı muhakkak. Fakat, ilgili kaykamlığın sunumu bir daha kirlenmemek üzere kesin temizlik olacak şekilde. Kirli atık bırakılmasını kesin bir şekilde engellediler ise bir umut var diyebiliriz.

Aksi halde olumlu bir teknolojinin başarı sağlayamadığı yönünde bir şey ortaya çıkar ki, bu da iyi olmaz.

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-10-2010, 23:23   #37
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 22-04-2007
Şehir: ANKARA
Mesajlar: 130
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ensar Mesajı Göster
Sn Doğasever,

Ergene çok yakınında bulunmam ve de bu bölgede sanayi ilede uğrasmam nedeni ile benim ve bölgedeki dostlarımın çok özeli.

Ergene konusunda yapılabileceklere katkısı olabilecek vede istemesede katkı sağlaması gereken çok fazla kişi ve kurum tanıyorum. Nasıl yardımcı olabiliriz ?

Sevgiyle kalın

Yorumsuz olarak Sayın ENSAR'ın bir yazısını tekrar okuması için gönderiyorum
Saygılarımla

Naturem (Alper AKMAN)

Alper Akman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-10-2010, 07:27   #38
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 29-02-2008
Şehir: Tekirdağ
Mesajlar: 533
sayın NATUREM,

Benim mesleğim mühendislik. Müspet düşünmeye çalışırım.

Bir iş aklıma yatarsa katılırım. Yatmazsa ikna edilmeyi isterim.

DAHA ÖNCEDE KAÇ KEZ BİLDİRDİM

- Bu uygulama kirlenme durdurulmadan yapılmamalı.
- Zamanlama yanlış.

Bu iki hata yapılan tüm harcamaların ve ÜMİTLERİN/BEKLENTİLERİN heba olması, ve bu yüzdende bundan sonra bu tür uygulamaların önünü kesmesi demektir.

HEDEF KOKUYU GİDERMEKTI DEMEYIN SAKIN, EKIM,KASIM AYLARINDAN havaların sıcaklığına bağlı olarak NİSAN/MAYIS aylarına kadar kokumuz otomatikman kesiliyordu.

Kanama durdurulmadan tedavi yapamazsınız.

Sevgiyle kalın

ensar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-10-2010, 08:06   #39
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-04-2006
Şehir: Ankara
Mesajlar: 9,099
Galeri: 25
Bu projede öncelikle kokunun giderilmesi amaçlandı ise bence yapılan işte yanlışlık yok.

Şimdiden aralıklarla EM uygulanması ile bahar ve yaz aylarındaki yoğun olan koku giderilecektir.

Derenin temizlenmesi konusunda ise görüş bildiren arkadaşların yorumlarına katılıyorum.

denizakvaryumu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-10-2010, 09:09   #40
Ağaç Dostu
 
Sarıcan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-11-2008
Şehir: Küçükyalı-ISTANBUL
Mesajlar: 1,498
Galeri: 32
Sn. Naturem,

Bir haftadır tartışmaları ilgi ile izliyorum. Bugün Sn. Ensar' a okuması için gönderdiğiniz mesajını aşağıdaki mesajlar zincirini okuduktan sonra tekrar değerlendirmenizi bekliyorum.

Gördüğüm kadarıyla Sn. Ensar Ergene üzerinde yapılacak bir pilot çalışmada orada yaşayan bir arkadaşımız olarak hepimizden daha fazla ilgili idi ve bu çalışmaya karşı en küçük bir itirazı olacağını zannetmiyorum.

Olsa olsa uygulamanın takvimine ve startejisine karşı tepkilidir. Çünki bu projede uğrayacağınız en küçük bir başarısızlık, ilerde bu yönde yapılacak çalışmaların önünü kesecektir. Naçizane ben ilk mesajımda bu projenin stratejisti kim diye sorarken bunu kastetmiştim.

Sn. Doğasever' in kurtuluş savaşlarının stratejisi olmaz çıkışından sonra,

Sn Ensar "başlık altında toplumsal bilinçlenmeden bahsederken kirliliğin had safhalara ulaşmadığı bir Ergene kolunda mesela SÜTLÜCE deresinde bahar ayında böyle bir bombalama bu tür aktivitelerin başlaması için iyi olmaz mı ?"

diye basit bir strateji önermişti ve daha da ileri giderek sizinde okuması için gönderdiğiniz mesajında bölgede yaşayan bir sanayici olarak nüfuzunun yettiği oranda bölgedeki çalışmalara her türlü desteği vereceğini beyan etmişti.

Oysa bir haftadır tartışmalar apayrı bir yöne gitmekte ve içinden çıkılamaz hale gelmektedir. Burada sizinle birlikte Sn. Doğasever' in oturup strateji konusunda nerede yanlış yaptık diye düşünmelisiniz.

Ticari bir firma olarak elbette kar edeceksiniz ama bu hizmeti "yol parası" maliyetine gibi bir polemikle bağlantılarsanız, projenin sekteye uğraması halinde bu bölgenin geleceğine vereceğiniz zarardan etkilenecek her kesimden eleştiri almak kadar doğal bir şey yoktur.

Bugünde Sn. Ensar' ın Ergene' de EM uygulamasına karşı olduğunu zannetmiyorum. Mühendis kimliği ile bu işin planlama bölümüne karşı olduğunu tahmin ediyorum. Belki birazda "Yol parasına" takıldı ama bu kavram Sn. Doğasever' e ait.

Saygılar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Sarıcan Mesajı Göster
Sn. Doğasever,

Kim örgütlemiş bu insanları? Kim bu doğa savaşcıları? Bu savaşın stratejisti kim? Cephanelik kasalarının tahmini maliyeti nedir? Bizi biraz daha aydınlatırsanız seviniriz.
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Dogasever Mesajı Göster
Sn Sarıcan
Bu bir "Kurtuluş Savaşı." Bu tür Kurtuluş Savaşları'nın stratejisi, kuralı, maliyeti olmaz. Ne gerekiyorsa o yapılır! Nasıl toplar taşındıysa cepheye kağnılar üzerinde, nasıl yemekler pişirildiyse kazanlarda ordunun uğradığı yerlerdeki köylerde Türk kadınları tarafından, bu da öyledir. (Bu işin edebiyatıydı!)

Birkaç gün içinde topların öyküsünü de yazarım. Bu defa resimler önden geldi. Şimdilik şu kadarını söyleyeyim: Resimdeki uygulamada toplam 1 milyon top atıldı! Selamlar.
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ensar Mesajı Göster
Sevgili Doğasever,

Trakya ve Ergene ile ilgili, başlık altında toplumsal bilinçlenmeden bahsederken kirliliğin had safhalara ulaşmadığı bir Ergene kolunda mesela SÜTLÜCE deresinde bahar ayında böyle bir bombalama bu tür aktivitelerin başlaması için iyi olmaz mı ?

sevgiyle kalın
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Sarıcan Mesajı Göster
Sn. Doğasever,

Maliyeti, stratejisi ve stratejisti olmayan hiç bir savaş kazanılamaz. Bu üçünün olmadığını düşünmek kurtuluş savaşını yapanlara haksızlık olur ki, burada bahsettiğimiz bir kurtuluş savaşı değil zaten.

Gerçekten böyle bir halk katılımı ile örneğin Ergene Nehri için böyle bir proje gerçekleştirilebilir mi? Bu işin stratejisti olarak bir Trakyalı olarak o yörede yaşayan forum üyelerini örgütleyip böyle bir savaşı başlatamaz mısınız? Çünki EM bilginizden dolayı sizin bir adım önde durmanız gerekiyor diye düşünüyorum.

Bu işin mutlaka bir maliyeti elbette olacaktır, onuda dediğiniz gibi Ergene nehri ile organik bağlantısı olan herkesin gönüllü katılımlarıyla (Sanayi atıklarını salan fabrikaların zorunlu katılımının sağlanması ile) bu iş olabilir gibi geliyor bana. Saygılar.
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Dogasever Mesajı Göster
Sn Sarican
Savaş kazanma, topların askeri benzetmesini izleyen sadece başka bir benzetmeydi. Tabii ki, strateji vb. konularında haklısınız. Ergene konusundaki düşüncelerinize de yürekten katılıyorum. Ve epey bir süredir de, bu konuda çaba sarfediyorum. İlk defa sizlere bu mesajımda açıklıyorum: Ergene Nehrinin çocukluğumda yüzdüğüm elimle balık yakaladığım düzeyde temizlenmesi için elimden geldiğince çalışıyorum. Bu çalışma son derece planlı bir biçimde devam etmektedir. Size bu sitede ancak bu kadarını söyleyebilirim. Bazı şeyleri benim burada açıklamam doğru olmaz. Ama yaptıklarımızı zamanı gelince öğreneceksiniz. Biraz daha sabır rica ediyorum. Mutlaka el birliğiyle uğraşacağız çünkü Ergene bizim. Biz sahip çıkacağız kimsenin kuşkusu olmasın. Saygılar.
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ensar Mesajı Göster
Sn Doğasever,

Ergene çok yakınında bulunmam ve de bu bölgede sanayi ilede uğrasmam nedeni ile benim ve bölgedeki dostlarımın çok özeli.

Ergene konusunda yapılabileceklere katkısı olabilecek vede istemesede katkı sağlaması gereken çok fazla kişi ve kurum tanıyorum. Nasıl yardımcı olabiliriz ?

Sevgiyle kalın
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Dogasever Mesajı Göster
Sn Ensar
Sizlerin böyle duyarlı olması beni çok sevindiriyor. Bu iş iyi bir organizasyon işi sadece beş on kişiyle yapılabilecek bir iş değil. En önemlisi de, sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte, devlet kurumlarının desteğini de arkamıza almamız gerekiyor. Bu el ele ve hep beraber yapılabilir. Kişisel bir olay değil. Ama duyarlılığınız için tekrar çok teşekkürler. Saygılar

Sarıcan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-10-2010, 09:40   #41
Ağaç Dostu
 
Dogasever's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-04-2007
Şehir: Appleton-İngiltere
Mesajlar: 1,706
Yapılan tüm çalışmaların hepsinin arkasındayım. Tüm sorumluluğu üzerime alıyorum. Stratejide de, uygulamada da hata yok.

Burada bazı arkadaşlar (Sarıcan lafım sana değil) yargısız infaz yapıyorlar. Tek hatam şu: Burada 1200 kusur mesajım var. Bakarsanız buyuk bir çoğunluğu tarım konusunda. Keşke 1200 mesajın 1000 tanesini arıtma ve çevre konusuna ayırsaydım. Hatam bu. Çünkü yapılan yorumların birçoğu yanlış veya eksik.

Su arıtma konusunu hem teorik hem pratik olarak çok iyi bilen biriyim. Özellikle doğanın su arıtma gücü hakkında çok kafa patlattım. Onu da bırakın sadece su, oksijen ve hidrojen molekülleri hakkında çok kafa yorum. Bu moleküllerle birçok deney yaptım.

Herşeyden önce Sn Ensar gibi ben de malzeme mühendisiyim. Ama Sn Ensar'ın su arıtımı konusunda benim deneyimime sahip olduğunu sanmıyorum. Birçok arıtma tesisi gezdim ve çalıştırdım. Atıksu arıtma tesislerinin çalışma prensibini, dere yataklarının farkını, doğal akış içinde dere yataklarından su arıtımı için nasıl yararlanılacağını, mikroorganizmaların neyi sevdiklerini nasıl davrandıklarını, onları nasıl koruyacağımı ve onlardan nasıl yaralanacağımı çok iyi biliyorum.

Benim iyi bildiğimi sizler de iyi biliyorsunuz. Ben daha proje hakkında açıklama yapmadım ki. Ama benden başka herkes yorum yaptı. Efendim akan suda arıtma olur mu olmaz mı? Hangi bakterilerle olur hangileriyle olmaz?

Sayın Denizakvaryumunu ve Meyvelitepe'yi ve Acemi Ustayı bunların dışında tutuyorum. Çünkü bildikleri şeyi söylüyorlar. Söylediklerinde haklılık payı var. Ama bazı eksikleri de var. Bunların hepsine vakit bulur bulmaz değineceğim.
saygılar.

Dogasever Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-10-2010, 09:42   #42
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 29-02-2008
Şehir: Tekirdağ
Mesajlar: 533
Alıntı:
CUMHUR TOMBADAN ALINTIDIR

''Belediye başkanımız şunu söylemişti bir sohbet esnasında. ''Ben Ergene için girişimde bulunacağım zaman bana sorarlar. Siz kanalizasyon sistemini arıtmada geçiriyor musunuz?''

''Çuvaldızı başkasına batırmadan önce, iğneyi kendimize batırmalıyız.''
Muratlı deresi , Muratlının güneyinde koşarköprü mevkiinde Muratlı yerleşim alanına girer ve yarım ay şeklinde bir daire çizerek Muratlının kuzey batısında İnanlı köyünün hemen girişinde, Muratlının kuzeyİndeN geçen ana akarsu olduğu var sayılan Ergene ile birleşir.

Ergene bu birleşim noktasına gelene kadar temizliği yapan öncü kaymakam beyin sorumluluğun daki kaç MURATLI köyünün kanalizasyonun buralara aktığını biliyor mu ? Muratlı MERKEZ inin kanalizasyonu hangi koşullarda nereye akıyor ?

Sayın Doğasever ve Sayın Naturem,

Benim EM ile ilgili en ufak bir sorunum yok. Olması için bir gerekçe mi var ?

Benim mühendislik mantığıma ters gelen uygulamaları sırf EM i bende kullanıyorum ve de beğeniyorum diye kabullenip yapılması gerekenleri yapmayanları, yanlış mühendislik uygulamalarını alkışlamamı beklemek hayalden öte gitmez

Sevgiyle kalın,


Düzenleyen ensar : 13-10-2010 saat 09:48 Neden: imla
ensar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-10-2010, 10:20   #43
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 22-04-2007
Şehir: ANKARA
Mesajlar: 130
Daha iyi bir yaşam için

Sevgili Dostlar,

Öncelikle Şubat ayından itibaren büyük bir hevesle tartışılıp ilk ve son olarak ANKARA'lı üyelerle yapılan toplantı ile kalan projemiz,Muratlı Kaymakamlığının bizimle temasa geçmesi ile tekrar şirketimizin gündemine gelmiş ve karşılıklı bilimsel yazışma ve teknik bilgi alış verişinden sonra 1,5 ay önce uygulamaya geçilmiştir,iki hafta sonra yoğun koku olan bölgede koku kesilmiş ve çevrede yaşıyanlar,hayvan otlatan çobanlar,şehir içindeki esnaf ve halk tarafından kokunun kesildiği teyid edilmiş bu durum İl çevre müdürü,muratlı belediye çalışanları,Sn Kaymakamımız,ilçede bulunan mülki amirler tarafından en önemlisi 116 ülkede insanlığa hizmet eden salt kar amacı olmayan EM Turkiye mühendisleri ve yöneticileri tarafından teyid edilmiştir.

Tartışmaları yapan sizler konunun (doğasever dahil) amacını,ne zaman başladığını,ne zaman son bulduğunu,bu çalışmanın bir deneme olarak bir arge olup olmadığını,uygulamanın bölgede kirletiçilerin çözümünde ne gibi bir yarar sağlıyacağını,kirletiçileri çözerken geçecek zamanda bölge insanını bir nebze olsun rahatlatmak içinmi düşünüldüğünü vs,vs,vs bilmeden ve yapılan çalışmaları oturulan yerden bilmeden sadece birbirimizin gazına gaz vermek için yazılmış yorumlar olarak görüyorum.

Isteyen Ankara'ya gelir bende projenin amacını anlatırım ve yerindede istediklerini ispatlarım.Mesnetsiz şeyler yazarak zamanımızı boşa harcamayalım ve şuç teşkil edecek ithamlarda bulunup konuyu başka mecralara çekmiyelim.

EM Türkiye olarak 8 senelik Türkiye gerçeğinde ne kazandığımızı bilançolarımızla gözler önüne sermek isterim.Şirketimizi başka şirketlerimizden başka işlerimizden kazandıklarımızla ayakta tutmaya çalışıyoruz nedenmi bizler ülkemizi seviyoruz ve bu sevdadan dolayı maddiyat her zaman önde olmamıştır işte şimdi sizlerin de bilmeden sadece oturulan yerden yapılan siyaset gibi bilmediğiniz ve amacının ne olduğunu tahmin bile edemediğiniz konuda bizleri ve sayın yöneticileri zan altında bırakan yazıları buradan kamuoyu ile paylaşmanız yargızıs infazdan başka bir şey değildir.

Eleştirilerinizi etik sınırlar içerisinde ve araştırarak doğru şeyleri yazarak yapınız yoksa kanuni haklarımızı korumak için gerekenleri yapmak zorunda kalacağım.Benimle temas etmek isteyenler için ;

alperakman@emturkey.com
0 532 404 00 77
e-mail ve telefonla bana ulaşabilirler.
Saygılarımla

Alper AKMAN
EM Agriton Ltd.Şti.

Alper Akman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-10-2010, 10:37   #44
Ağaç Dostu
 
Müjgan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-08-2004
Şehir: Ankara
Mesajlar: 4,544
Galeri: 30
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Dogasever Mesajı Göster
Tabii çok iyi olur. Çok memnun olurum. Röportaj için birine ihtiyaç olursa, Sn Naturem eminim yardımcı olur.
Size özelden yazmıştım ama bir yanıt alamadım. Geçenlerde agaclar.net ve doğa için çal ile ilgili HALK TV den gelen davet üzere, nevsune ve ben gidip programda canlı yayına katılmıştık. 45 dk süren bir programdı. O gün ben program öncesinde EM ve ERgene temizlik çalışmalarından da söz edince, program sunucusu hanım Hande Aydemir sizinle bağlantı kurmamı ve bir programı da Ergene ve EM üzerine yapmayı teklif etmişti. Bu konuyu size yazdım ve onların iletişim bilgilerini verdim. Hande hanımla görüşebildiniz mi acaba?

Müjgan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-10-2010, 11:09   #45
agaclar.net
 
malina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-04-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37,246
Galeri: 88
Kavrayamadıklarım..

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi meymun Mesajı Göster
Bunu temizlemek yerine nehir yatağına pis su atımı engellenerek Marmara'nın kirlenmesine katkısı olan bu akıntı durdurulsa, devletin temizlemeye ayırdığı para boşuna harcanmamış olur.
"nehir yatağına pis su atımı engellenerek" demişsiniz, kirlettirmemek de devletin görevi değil mi?

malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-10-2010, 11:21   #46
agaclar.net
 
malina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-04-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37,246
Galeri: 88
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ensar Mesajı Göster
Benim EM ile ilgili en ufak bir sorunum yok. Olması için bir gerekçe mi var ?

Benim mühendislik mantığıma ters gelen uygulamaları sırf EM i ben de kullanıyorum ve de beğeniyorum diye kabullenip yapılması gerekenleri yapmayanları, yanlış mühendislik uygulamalarını alkışlamamı beklemek hayalden öte gitmez
Yanlış ile tam olması gerektiği gibi değil arasında fark var. Sizce de var mı?

Kangren olmuş bir temizlik konusu var. Temel neden kirlenmenin önlenememesi... Ne firmalar özenli, ne devlet yeterince takip ediyor ki bu durum oluştu...

Önce kirlenme önlensin diyorsanız hiçbirşey yapmadan oturmaya devam etmek gerekecek. Çünkü tüm kirlenmelerin önlenmesi, iş bu boyuta geldikten sonra mümkün değil.

Doğru yöntem olmasa da ikisi iç içe geçmek zorunda... Bu bir kamuoyu oluşturma gibi algılanmalı. En azından kokunun azaldığını farkeden ve birşeyler yapılacağını gören halk belki yapacağı protestolarla konuya sahip çıkabilir. Hes protestolarında bunu görüyoruz.

Yazılarınızın bir kısmından, Muratlı Belediyesi ile bir firma üçkağıtçılık yapıp parayı götürüyor, utanmadan bunun reklamını yapıyor gibi bir ima çıkıyor. Söylemek istediğiniz tam olarak bu ise, bunu gerekli mercilere duyurabilirsiniz.

malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-10-2010, 11:56   #47
/
 
Giriş Tarihi: 28-05-2010
Şehir: Tekirdağ
Mesajlar: 22
Sayın Alper Bey,

Hepsi çok güzel ve tamam. Güzel sonuçlar aldığınızı söylüyorsunuz. Sizleri, canı gönülden tebrik ederim. Yalnız, Doğasever arkadaşımız gibi bu konularda bilgisine güvendiğimiz bir arkadaşımızın dahi projenin başlamasından haberinin olmadığını yadırgadığımı belirtmek isterim. Siz şirketin yöneticisisiniz ancak Sayın Doğasever'in EM Türkiyeye olan katkılarını hepimiz çok iyi biliyoruz. Ergene ile ilgili tüm yazıları okudum ve kendisinin o yörenin insanı olduğunu ve bu projenin gerçekleşmesini ne kadar çok istediğini anladım. Bir telefon edip, projeye başlıyoruz da mı diyemediniz? Haddim olmayarak ve affınıza sığınarak soruyorum.

Bir de proje ile ilgili aldığınız veya alacağınız görsel veya verisel sonuçlar varsa, bizlerle de paylaşırsanız çok memnun oluruz. Sizleri candan desteklediğimi belirtmek isterim.

Emektar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-10-2010, 12:05   #48
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 22-04-2007
Şehir: ANKARA
Mesajlar: 130
Daha iyi bir yaşam için

Sevgili Dostlar,

Öncelikle Şubat ayından itibaren büyük bir hevesle tartışılıp ilk ve son olarak ANKARA'lı üyelerle yapılan toplantı ile kalan projemiz,Muratlı Kaymakamlığının bizimle temasa geçmesi ile tekrar şirketimizin gündemine gelmiş ve karşılıklı bilimsel yazışma ve teknik bilgi alış verişinden sonra 1,5 ay önce uygulamaya geçilmiştir,iki hafta sonra yoğun koku olan bölgede koku kesilmiş ve çevrede yaşıyanlar,hayvan otlatan çobanlar,şehir içindeki esnaf ve halk tarafından kokunun kesildiği teyid edilmiş bu durum İl çevre müdürü,muratlı belediye çalışanları,Sn Kaymakamımız,ilçede bulunan mülki amirler tarafından en önemlisi 116 ülkede insanlığa hizmet eden salt kar amacı olmayan EM Turkiye mühendisleri ve yöneticileri tarafından teyid edilmiştir.

Tartışmaları yapan sizler konunun (doğasever dahil) amacını,ne zaman başladığını,ne zaman son bulduğunu,bu çalışmanın bir deneme olarak bir arge olup olmadığını,uygulamanın bölgede kirletiçilerin çözümünde ne gibi bir yarar sağlıyacağını,kirletiçileri çözerken geçecek zamanda bölge insanını bir nebze olsun rahatlatmak içinmi düşünüldüğünü vs,vs,vs bilmeden ve yapılan çalışmaları oturulan yerden bilmeden sadece birbirimizin gazına gaz vermek için yazılmış yorumlar olarak görüyorum.

Isteyen Ankara'ya gelir bende projenin amacını anlatırım ve yerindede istediklerini ispatlarım.Mesnetsiz şeyler yazarak zamanımızı boşa harcamayalım ve şuç teşkil edecek ithamlarda bulunup konuyu başka mecralara çekmiyelim.

EM Türkiye olarak 8 senelik Türkiye gerçeğinde ne kazandığımızı bilançolarımızla gözler önüne sermek isterim.Şirketimizi başka şirketlerimizden başka işlerimizden kazandıklarımızla ayakta tutmaya çalışıyoruz nedenmi bizler ülkemizi seviyoruz ve bu sevdadan dolayı maddiyat her zaman önde olmamıştır işte şimdi sizlerin de bilmeden sadece oturulan yerden yapılan siyaset gibi bilmediğiniz ve amacının ne olduğunu tahmin bile edemediğiniz konuda bizleri ve sayın yöneticileri zan altında bırakan yazıları buradan kamuoyu ile paylaşmanız yargızıs infazdan başka bir şey değildir.

Eleştirilerinizi etik sınırlar içerisinde ve araştırarak doğru şeyleri yazarak yapınız yoksa kanuni haklarımızı korumak için gerekenleri yapmak zorunda kalacağım.Benimle temas etmek isteyenler için ;

alperakman@emturkey.com
0 532 404 00 77
e-mail ve telefonla bana ulaşabilirler.
Saygılarımla

Alper AKMAN
EM Agriton Ltd.Şti.

Alper Akman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-10-2010, 12:26   #49
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 29-11-2009
Şehir: İstanbul - Gaziantep
Mesajlar: 1,194
Sn. Alper Akman,

Proje 1,5 ay önce başladı diyorsunuz. 20 gün önce bölgedeydim ve saat 20:00 civarında o noktadan geçerken koku 1 km uzaktan duyuluyordu. Demek ki bu işte bir yanlışlık var. Bence yasal haklarımızı kullanırız türünden uyarılar yerine, elinizdeki karşılaştırmalı su tahlilini yayınlamanız çok daha inandırıcı olacaktır.

acemi_caylak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-10-2010, 12:59   #50
Ağaçsever
 
Etrim's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-08-2010
Şehir: Bodrum / Muğla
Mesajlar: 42
Bir Muratlı'lı olarak merak ediyorum bu çalışmaları yapan Muratlı Belediye başkanlığı Muratlı'nın kanalizasyon sisteminden gelen atıksuları hangi koşullarda nereye deşarj ediyor.?! Buna rağmen yapılanlar hakkında olumlu veya olumsuz, yetersiz birçok yön bulunabilir ama önemli olan birşeyler yapılmaya başlanmış olmasıdır, bu dere ve nehrin temizlenmek istenmesidir.

Eğer istemeye başladıysak, birşeyler yapılmaya başlandıysa gerisinin geleceğine inanıyor ve inanmak istiyorum. Bizler millet olarak bir işe ortasından başlamayı ve sonra başa dönüp düzeltmeyi seven bir milletiz. Bu nedenle bu gelişmelerden sonra Ergene'nin bir süre içerisinde temizlenebileceğini düşünmeye başladım.

Etrim Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-10-2010, 13:14   #51
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 29-02-2008
Şehir: Tekirdağ
Mesajlar: 533
Sayın Malina,

Hayatım boyunca bir şeyi ima ederek konuşmadım konuşmamda.

Mühendislikte tam olmayan her hesap eksik olan her hesaplama yanlıştır. Betonun dozajı eksik ise demir yetersiz ise tam olmadığından dolayı bina yıkılırsa buna ne dersiniz?

Yanlış proje ya da hatalı proje değil mi ?

Muratlı belediye başkanını her konuda eleştirebilirim ama DÜRÜSTLÜĞÜNE Laf söyletmem.

Ne NEBİ TEPEYE nede Fen İşleri Müdürü Emin beye. Kendimden çok onların dürüstlüğüne güvendiğimi herkesten önce onlar bilir bu böyle biline !

Benim 7 numaralı mesajım inşallah yanılıyorum diye başlıyor ve aydınlanmak amacı ile bir sürü soru sordum bana bunların cevabı gelme di ?

Yanılmak dileğim , bilgilendirilmekte hakkım diye düşünüyorum.

Korkarım agriton kendi iç sorununun farkında değil. (Bakınız 42 nolu Emektar mesajı.)

Sevgiyle kalın,

ensar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-10-2010, 13:50   #52
Ağaç Dostu
 
Müjgan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-08-2004
Şehir: Ankara
Mesajlar: 4,544
Galeri: 30
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Alper Akman Mesajı Göster
Sevgili Dostlar,

Öncelikle Şubat ayından itibaren büyük bir hevesle tartışılıp ilk ve son olarak ANKARA'lı üyelerle yapılan toplantı ile kalan projemiz,Muratlı Kaymakamlığının bizimle temasa geçmesi ile tekrar şirketimizin gündemine gelmiş ve karşılıklı bilimsel yazışma ve teknik bilgi alış verişinden sonra 1,5 ay önce uygulamaya geçilmiştir,
Ankara'daki toplantı çok heyecan vericiydi ama, bizi aşan bir proje olduğu için gereğini yapamadık. Yerel yönetimler ve devletin desteği olmadan yapılabilecek bir şey değildi. Nitekim Muratlı kaymakamlığının devreye girmesi ile, işler ancak yoluna girebilmiş görünüyor. Ağaçlar.net kendi halinde, kaynakları sınırlı ve tüzel kişiliği olmayan bir web sitesi. Hıdır, elinden gelen budur...

Müjgan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-10-2010, 13:59   #53
Ağaç Dostu
 
Lilium's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-05-2008
Şehir: Balıkesir Gönen
Mesajlar: 7,546
Galeri: 106
Alıntı:
Tamam vergilerimiz boşa gitmesin, tamam ERgene'ye atıksu deşarjına son verilsin. Bunlara kimsenin itirazı yok. İdeal olanı budur zaten, bunu biz de biliyoruz ve biz de bunun için uğraş veriyoruz. Ama neden hala son verilemiyor? Herkes o sayın kaymakam gibi olmadığı için!

Şimdi soruyorum, atıkları kesemiyoruz diye, EM uygulamayalım mı?
Sevgili doğasever, katkılarınızdan çabalarınızdan mücadelenizden şüphemiz yok, tabi ki bir şeye bir yerden başlamak gerekir, ama bu doğru yer olmalı sanırım ensarın dediği de bu, doğru yerden başlanmayınca iyi sonuçlarda alamazsınız, belki geçici bir süre mühendislik sonuçlar alabilirsiniz ama bu iki sene sonra aynı şey yaşanırsa EM toplumun gözünde biter, sanırım meyvelitepede şu mesajıyla onu demek istermiş.
Alıntı:
Gerek derede ve dere yatağında, gerek suyun aktığı yerde az ya da çok fayda olacağı muhakkak. Fakat, ilgili kaykamlığın sunumu bir daha kirlenmemek üzere kesin temizlik olacak şekilde. Kirli atık bırakılmasını kesin bir şekilde engellediler ise bir umut var diyebiliriz.

Aksi halde olumlu bir teknolojinin başarı sağlayamadığı yönünde bir şey ortaya çıkar ki, bu da iyi olmaz.
Bu EM açısından da hiç iyi olmaz,
Ben olsam kirletilmenin devam ettiği yerde ürünümü de kirletmem.

Çalışmalarınızda başarılar dilerim.

Lilium Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-10-2010, 14:55   #54
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 8,962
Arkadaşlar, burada yazılı bir kaç mesajdan yola çıkarak varsayımlar yapıyoruz, bir takım kuşkularımızı dile getiriyoruz. Hiç kuşkusuz hepimiz projenin net bir başarısını diliyoruz.

EM dünyada ilk kez Türkiye'deki bir akarsuda kullanılmıyor. Pek çok örneği de var. Bu anlamda projeyi yapanlara destek olamıyorsak da en azından yapılanı anlamaya çalışmalıyız. Buradaki ilk varsayımız da, böyle bir projeyi yapmadan önce bu gibi şeyler muhakkak göz önüne alınmıştır, ilgili firma ürünün zarar görmesini en az kullanıcıları kadar istemez diye düşünüyorum.

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-10-2010, 15:32   #55
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 29-11-2009
Şehir: İstanbul - Gaziantep
Mesajlar: 1,194
Sn. Meyvelitepe,

Amaçta bu zaten. EM'nin başarısız olmasının istenmemesi. Dikkat ettiyseniz eleştiriler tamda EM kullanıcılarından geliyor. Ki bu kullanıcıların hepside EM'nin başarılarına tanık olmuş kişiler.

Eleştirilerin temel çıkış noktası ise, bu kadar sürede EM'nin her şeyi çözdüğü iddiası ve Dogasever'in bu işi sadece yol parasına yaptıkları türünden vahim bir iddia sonrası başlamış olması.

Bu sorulara bilimsel cevaplar vermek yerine nedense Alper Bey yasal yolları hatırlatıyor. Burası sonuçta açık bir platform, eğer siz 1 haftada derede kurbağalar yüzmeye başladı derseniz, sizin bu iddialarınıza karşı çıkan argümanlara da inandırıcı cevaplar vermek zorundasınız. Yok biz yaptık oluyor veya ben çözdüm derseniz, "B5A'nın kurşunu bile yok ediyor" iddiaları gibi ayakları havada kalan bir iddia olur. Bu durumda biz EM'yi nasıl savunacağız?

Ki Ensar orada yaşayan bir insan ve insanları hafta sonu nehrin durumunu görmeye davet ediyor. Yani "Halep ordaysa arşın burada" hesabı. Bense 20 gün önce oralardaydım ve koku olayında bir değişim yoktu. Ortada bir tanesi bir hafta, diğeri 1,5 ay olmak üzere iki iddia olduğu için tam içinden çıkılmaz bir durum. Eğer 1,5 ay önce başladıysa, burada tamda "gözümle gördüğümüme mi yoksa burada yazılanlara mı inanacağım?" durumu var.

EM'nin kirli suların arıtılmasında kullanıldığını hepimiz biliyoruz. Hatta sadece organik atıkları değil kimyasal atıkları da belli bir dereceye kadar parçalayabildiğini biliyoruz. Ancak uçar kaçar türünden bilimsel dayanaktan yoksun söylemler, tamda Dogasever'in bugüne kadar karşı çıktığı söylemlerdi. Şimdi bu söylemle daha önce eleştirdiğimiz diğer üreticilerin konumuna düşmüş olmuyor muyuz?

Konu ile ilgileneler, bu işin duayeni sayılan Ertuğrul Erdin Hoca'nın aşağıdaki notlarını incelerlerse bence daha ayakları yere basan bir bakış açısına sahip olabilirler.

MİKROORGANİZMALAR VE ATIKSU TEKNOLOJİSİNE GENEL BİR BAKIŞ

acemi_caylak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-10-2010, 16:16   #56
Ağaç Dostu
 
Lilium's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-05-2008
Şehir: Balıkesir Gönen
Mesajlar: 7,546
Galeri: 106
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe Mesajı Göster
Arkadaşlar, burada yazılı bir kaç mesajdan yola çıkarak varsayımlar yapıyoruz, bir takım kuşkularımızı dile getiriyoruz. Hiç kuşkusuz hepimiz projenin net bir başarısını diliyoruz.
Tabi ki projenin başarısı diliyoruz sevinç duyarız ayakta alkışlarız, Ama diğer yönden de kirletilmenin devam etmesi projenin ne kadar başarılı olacağına kuşku ile bakılmasına neden oluyor.
Güzel bir çalışma bu proje sürerken diğer yandan da kirliliğin önlenmesi konusunda ki çalışmalara sevgili doğasever değinmiş ama yeterli olup olmadığı konusu bölgedeki yaşayanların duyarlılığı ile başarı kazanalılabilinir.

Lilium Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-10-2010, 21:31   #57
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 29-02-2008
Şehir: Tekirdağ
Mesajlar: 533
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Müjgan Mesajı Göster
. Ağaçlar.net kendi halinde, kaynakları sınırlı ve tüzel kişiliği olmayan bir web sitesi. Hıdır, elinden gelen budur...
Sevgili Müjgan,

KİMSE AĞAÇLAR NETE BİR GÖNDRİİM DE BULUNAMAZ. Ayrıca hatırlatmakta fayda var Muhsin Ertuğrul üstadın lafıdır.

Fazlada tevazu göstermeyin inanırlar.

Sanırım fazla tevazu gösterdik,

Sevgiyle kalın

ensar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-10-2010, 22:12   #58
agaclar.net
 
malina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-04-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37,246
Galeri: 88
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ensar Mesajı Göster
Sayın Malina,
Hayatım boyunca bir şeyi ima ederek konuşmadım konuşmam da.

Muratlı belediye başkanını her konuda eleştirebilirim ama DÜRÜSTLÜĞÜNE Laf söyletmem.

Ne NEBİ TEPEYE ne de Fen İşleri Müdürü Emin Beye. Kendimden çok onların dürüstlüğüne güvendiğimi herkesten önce onlar bilir bu böyle biline !
Dürüst ama saf ve kandırılmaya müsaitler mi demek istiyorsunuz?

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ensar Mesajı Göster

Yol parası fiyatına yaptığınız projenin finansman boyutunu açıklar mısınız ? Bu rakkam nereden nereye gidişin ücreti.

Yoksa alınan çeklerin tarih vede miktarlarını size ORTAKLARINIZ BİLDİRMEDİ Mİ?

Eğer bunlarda bildirilmedi ise sanırım yollarınız farklı ?

Siz açıklamaz sanız ben yol ücretini açıklarım.
Konuyu anlama boyutundan, suçlama boyutuna taşıyan bu mesajlarınız, doğru düzgün yazışmayı, iteleşme boyutuna taşımadı mı?

Sorularınızın tümünü sormanızda ve bir cevap istemenizde sakınca yokken, bu yola yapmanızı anlayamadım...

Bir şey daha anlayamadım

#57 nolu mesajınızın ayrı bir konu başlığı olması gerekmez mi?

malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-10-2010, 00:08   #59
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 29-02-2008
Şehir: Tekirdağ
Mesajlar: 533
Sayın Malina,

Korkarım bir önceki mesajımdada belirtmeme rağmen hala benden açık açık söylediklerimin dışında bir şeyler ima etmem bekleniyor ama bu imkansız.

BANA GÖRE BEN VE SİZ DAHİL HERKES MÜSAİT, YA DA DEĞİL, KANDIRILABİLİR. Örnek vermem gerekirse kendim için konuşabilirim.

Elimdeki bir sürü karşılıksız çek benim kandırıldığımın kesin ispatıdır.

Kusura bakmayın ama sizce tam olmayan bence yanlış olan bir proje için, ''yol parası karşılığı yapılıyor ''denirse ve de bunun miktarı size söylenmezse siz ne düşünürsünüz?

Ben ortaklar arasındaki iletimden şüphelenip te sordum.

Sayın MALİNA 50/60.000 LİRAYA yol parası derseniz bende yolun nerden nereye gidiş ücreti olduğunu da haklı olarak sorarım.

Allah aşkına konuyu kapatmak için 57 numaralı mesajı yazdım ondada bir bit yeniği aramayın.

Gayet açık Ergene kenarında bir uygulama yapacağız. Hem biochar üreteceğiz hemde kaplumbağ ve kurbağ gözetlemesi yapacağız.

BİR TAŞLA İKİ KUŞ VURMAK GİBİ BİR ŞEY. ( inşallah Halil Önen ile Epsody bu mesajı okumazlar. malum avcılık karsıtı olduklarından)

Sevgiyle kalın


Düzenleyen ensar : 14-10-2010 saat 00:12 Neden: imla ve tahrir
ensar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-10-2010, 20:31   #60
Ağaç Dostu
 
gece's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-02-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 1,670
Galeri: 32
Kolay gele, rast gide...

Öncelikle, başlamış olan projeye ve projenin gerçekleştirilmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyor, başarılar diliyorum.

Projenin başladığını, koyultarak vurguluyorum, çünkü; başlığın ilk yazılarında açıkça görüldüğü ve tekrar tekrar yazdığı görüleceği üzere, bu projenin sözleşmesi yapılmış, imzalar atılmış, EM Agriton Ltd. işi üstlenmiş, taşın altına elini koymuştur. İmza atanları, sonuçta başarısız bile olsalar, başlamak ve girişmek cesaretlerinden ötürü, yürekten kutluyorum.

Sözleşmesel olarak "iş"in kapsamı ise yazılanlardan anladığım kadarıyla; ilk bir ayda kokunun önlenmesi, bir yılın sonunda da akarsuda canlı yaşamın tekrar başlatılmasıdır. Bu zaman dilimlerinde bu sonuçlar gerçekleşirse bu proje başarılı kabul edilip, Ergene'nin diğer kollarında da benzer çalışmalar yapılabilecektir.

Yanlışım varsa, ilgili ve bilgililer düzeltilse sevinirim.

Sözleşme yapılmış, imzalar atılmış. Bundan sonrası; zaman içerisinde bu sonuçların gerçekleşmesi için yapılması gerekenlerin yapılıp, yapılmadığını izleyip görmek ve sonucun gerçekleşmesine göre başarının ölçülmesi ve değerlendirilmesidir.

Peki, bu bir yıllık süreç boyunca, sözleşmenin tarafı olmayan, 'mutlu çoğunluk' olan bizler, bu sürede ne yapıyor olacağız?

Önceki bilgi ve tecrübelerimize göre yorum yapabilir, projenin gidişatını görmek ve daha iyisi bir bukaşi topu da biz atmak için 'yol parası'na kıyar, Ergene'ye gidebilir, böylece üzerimize çamur bulaşması riskine girebilir, burnumuzla havayı ve gidişatı kendimiz kontrol edebiliriz.

Ya da proje ile ilgili olumlu ya da olumsuz düşünce (ikisi arasında pratikte çok da fark yok aslında) üretebiliriz (burada üretmek elde olmayan nedenlerle paradoksal bir anlam kazanmış oldu ama olsun!).

En kötüsü de hiç suya sabuna dokunmaz, projeyi 'yok proje' kategorisine koyar, temizlik ve (tatlı su) çevre duyarlılığımızla gurur duyar, kendimizi olsun kandırabilmekle avunur dururuz.

Tabii başka tutumlar da sergilenebilir ama hepsini de sayıp, dökmeye hiç gerek yok.

Sizin seçiminiz hangisi?


gece
tartışma mı, ne tartışması, ensar (yanlış yerde de olsa) herkesi nereye ve hangi tarafa çağırdı ve hangi dilekle sözlerine başladı? Diyen, forum kişisi

gece Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 19:55.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024