![]() |
|
|
![]() |
|
![]() |
Dış Bağlantılar | Konu Araçları | Mod Seç |
![]() |
#31 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-05-2012
|
Alıntı:
Bizde lezzet olarak pedro ve Howard ı daha lezzetli bulduk. Ama Chadler çok albenili bir çeşit. Pedro korkunç verimli fakat güneş yanıklarına hassas. Gerçi bu sene Chadler sahiplerinin de sıcaklar nedeniyle kaolin kili kullandığını görüyorum. 35 derece ve üzerinde güneş yanıklığı Pedro,chadler ve Howard ta malesef belli oluyor. Her çeşitte bunu gözlemledim. Ancak pedro da meyvelerin daha açıkta olması nedeniyle bu oran daha fazla olabiliyor. Haziran ortası gibi kaolin kili uygulamak kesin çözüm. Mümkünse iki kere kaolin kili atarak risk sıfıra kadar indirilebiliyor... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#32 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 30-08-2020
|
Merhabalar. Ayrıntılı bilgiler için çok teşekkürler.Benim Denizli'de 1200 rakımda yaklaşık 700 chandler cevizim var.(5 yaşında).İlk dikimde rüzgar yönünde 20 tane pedro dikilmiş tozlayıcı olarak.(O zaman arazi bende değildi) Ancak bildiğim kadarı ile chandler'in tozlayıcısı; fernette,franquette fernör. Ben de bu yıl pedroları diğer tozlayıcılarla aşılamayı düşünüyordum.Acaba pedro'nun chandleri tozlayıcı özelliği var mı? Varsa dokunmayacaım. Çünkü sizin de belirttiğiniz gibi verimi yüksek. Çok teşekkürler şimdiden cevaplarınız için.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#33 | |
Yeni Üye
|
Alıntı:
Merhaba Gerçekten inanılmaz emwk harcamışsınız Rehber niteliğinde olmuş Emeğinize sağlık Ben yeniyim forumda Sizin bahçe nerede Bem bilecik veya denizli tarafında bahçe kurmayı planlıyorum Hangi cevşzi önerirsiniz Bi de çalışmalarınızda fernor cinsi var mı Teşekkürler Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#34 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ancak verimi güzel.Meyve kalibresini korumak için sert budanmalı. Yoksa meyveler ufak oluyor. Ancak ne kadar ufakta olsa kilo basıyor. Bence 20 ağaç pedro olması güzel. Her çesitten biraz bulundurmak iyidir. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#35 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Chadler iyi bir çesit. Tavsiye edebilirim. Fernor da çok verimli bir çesit. Chadler ekerseniz bir miktar Fernor da ekebilirsiniz. Fernor elimde yok.Yüksek rakım için iyi bir çesit.Verimide gayet güzel. Ben bu gün chadler bahçesi kurmaya kalksam Fernette,Franquette ,Fernor,Meylannaise ,Ronde gibi tozlayıcılardan bir kaç tane mutlaka ekerdim. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#36 | |
Yeni Üye
|
Alıntı:
Cevabınız için çok teşekkürler İzmir de profosyonel ceviz bahçesi olur mu Olursa en iyi hangi bölgesinde olur Bilgisi olan arkadaşlar cevaplayabilirse çok sevinirim Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#37 |
Ağaç Dostu
|
Pedro ve Howard chadler den bence daha lezzetli.Yanlış anlaşılmasın elimde bir miktar chadler da var. Ve chadler ı daha albenili diye üretmeye devam ediyorum. Fakat bence Howard,Pedro,Kaman1 chadler dan çok daha lezzetli. Bu benim görüşümdür.Gözlemlerim bu yönde. Bir kaç kişiye daha söylemeden tattırdım test edenlerde benim gibi düşünüyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|