agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Ağaçlar > Meyve Ağaçları (Özel) > Ceviz
(https)




Beğeni Düzeni864Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 23-12-2014, 15:08   #361
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 12-12-2014
Şehir: ankara
Mesajlar: 235
Sayın Gökhan07
benim Ankara /Ayaş/ Oltan'da 13 dönüm Oğuzlar 77 ceviz bahçem var. Sizden ricam şu; Ben ağaçları 2013 baharında diktim ve 2014 mart ayındaki soğuklardan etkilendi ancak mayısta 3 ncü gözlerden sürgün verdi. şimdi sizin chandler çeşitleriniz sonbahar geç donlarından etkileniyor mu hasatı Ekim ayının ortasına kadar sarkıyor mu ve ben ilkbahar donlarından korunmak için ne yapabilirim. rakım 850 m.


Düzenleyen patara67 : 23-12-2014 saat 15:10 Neden: ek bilgi
patara67 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-12-2014, 16:29   #362
Ağaç Dostu
 
gökhan07's Avatar
 
Giriş Tarihi: 29-05-2010
Şehir: TOKAT
Mesajlar: 606
Galeri: 11
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi patara67 Mesajı Göster
Sayın Gökhan07
benim Ankara /Ayaş/ Oltan'da 13 dönüm Oğuzlar 77 ceviz bahçem var. Sizden ricam şu; Ben ağaçları 2013 baharında diktim ve 2014 mart ayındaki soğuklardan etkilendi ancak mayısta 3 ncü gözlerden sürgün verdi. şimdi sizin chandler çeşitleriniz sonbahar geç donlarından etkileniyor mu hasatı Ekim ayının ortasına kadar sarkıyor mu ve ben ilkbahar donlarından korunmak için ne yapabilirim. rakım 850 m.
Sayın patara67, bu yıl bir çok çeşit 2014 mart ayında ki soğuklardan etkilendi.
Bahçe bu yıl sonbahar ve ilkbahar erken donlarından etkilenmedi fakat başka bahçeler de bulunan chandler çeşidi azda olsa 30 martta yaşanan dondan etkilendiler.

Bahçenin hasadı için daha zaman var.
Ceviz konusu o kadar karışık ki, bir çok yabancı çeşit mevcut fakat bu çeşitler hakkında henüz bilgi sahibi değiliz.

Biz bu çeşitler hakkında bilgi sahibi olmadan eminim ki bu çeşitlerin üzerine bir o kadar daha yabancı çeşit eklenecek.

Chandler çeşidi verimli fakat çoğu bölgeler de içini doldurmadığını duyuyorum.
Yandal verime sahip çeşit'in fazla meyveye yatma özelliğinden dolayı da içini doldurmadığını düşünüyorum.

Ayrıca kabuğu ince olduğu söylense de ben kabuğunun kalın olduğunu düşünüyorum ve chandler'in kabuk oluşturmak içinde çok enerji sarf ettiğini düşünüyorum. İçini doldurmak için belki de enerjisi yetmiyor.

Bu konular hakkında yeterince bilgiye sahip değiliz. Bizim güzel yerli bir çeşide ihtiyacımız var.

Aslında konu çok uzun, fırsat buldukça yazacağım.
Saygılarımla.

hdoğan, patara67 ve mkd beğendi.
gökhan07 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-12-2014, 18:40   #363
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 12-12-2014
Şehir: ankara
Mesajlar: 235
Sayın Gökhan07
Dediğiniz doğru çünkü bende chandler çeşitlerini soruyorum herkes farklı söylüyor bence arazinin durumuna, rakımına, bölgenin hava durumuna göre değişiyor. Örneğin bizim orada chandler cevizi diken var diyor ki mart ayındaki dondan etkilendi ve bu sene meyve vermedi bir başkası var o da geçen sene sonbahar donlarından ağaçların uç dalları tümden kurudu ve baharda çok budamak zorunda kaldık. ben size şu notlarımı göndermek istiyorum dondan korunma ile ilgili bu konuda ne yapabiliriz acaba bunlar doğrumu?


1. Bu gün 23 Aralık 2014 Salı. Kaç zamandır bahar geç donlarından ceviz ağaçlarını nasıl korunabileceğini araştırmakla geçiriyorum topladığım bilgiler;
a. Sulama mühendisi bir arkadaş; bahçeyi süreceksin ot olmayacak ve dondan birkaç gün önce toprağı sulayacaksın ve don esnasında da devam edeceksin bunun için yeterli suyun olması lazım çünkü mini springler saatte en az 40 lt su harcar. sulama esnasında suyun 1gr nın donması sonucunda 80 cal ısı açığa çıkar ve ortam nemli olduğundan don koşulları azalır ve hava sıcaklığı 2-3 derece artar. En güzeli ve en sağlamı ağaçların üstüne özel soğuktan donmayan spring koymak ve don süresince ve ertesi gün don çözülene kadar ağaçları sulamak bu işlem sırasında ağaçların tüm aksamının sulanması gerekiyor don altında kalan kısım sıcaklığını 0 derecede tutuyor ve ağacı koruyor bunu için arkadaş suyun yetmez dedi çünkü bizim orada kuyu 68 m biz 25 m den suyu alıyoruz havuzumuz var ama 25 tonluk zaten bahçenin 1 saatlik su ihtiyacı en az 25 ton.
b. Köyümüzdeki çiftçilere yardım etsin maksadıyla Ayaş ilçe Tarım Müdürlüğünden bir arkadaş; ben Ziraat fakültesindeki hocalarla görüşeyim bir de Ayaş’taki Ziraat çiftliğindekiler bu konuda ne yapıyor onlarla görüşeyim dedi bana geri dönecek o zaman sonuçlarını buraya yazarım.
c. Oğuzlardan birisi; diğer yerli çeşitlerle Oğuzlar cevizi aşağı yukarı aynı tarihte tomurcuklanıyor Oğuzlar cevizi burada normalde Nisan 5’i gibi uyanıyor ve Eylül’ün ilk haftasında hasat ediliyor yani sonbahar erken donlarına yakalanmıyor ancak ilkbahar geç donları etkileyebiliyor. Diğer çeşitlerden Fernor cevizi iyi değil chandler ise geç hasat ediliyor ve sonbahar donlarına denk geliyor. Don kırağı örtüsünü yapan bir kişi vardı pek faydasını görmemiş.
d. İskilip’ten ceviz bahçesi olan bir abi; bu sene oğuzlar cevizi dona yakalandı ve hiç ceviz alamadım ben 5 yıldır bahçemde chandler yetiştirmiştim baktım durumu iyi şimdi ağaçları ona çeviriyorum aşılama yapıyorum ve yeni diktiğim cevizleri de chandler yaptım ben ağaçların altına yazdan tezek koyuyorum ve onları yakıyorum ancak yararı oluyor mu bilemedim. Bir keresinde ağacın etrafını 1,5 m kazdım ve karla doldurdum sonra üstünü toprakla örttüm ancak diğer ağaçlarla beraber açtılar yani hiçbir işe yaramadı. Ağaçların üstünden sulamaya kalksan suyun yetmez ve salkım salkım buz oluşur onları ne yapacaksın dalları kırar. Ağaçların suyunu Ağustosta keseceksin dedi.
e. Ayaş Oltan’da ceviz bahçesi ile ilgilenen köyden birisi; burada 31 dönüm chandler ceviz bahçesi var 2014 Martında soğuk onları etkiledi biz de bu sene chandlerdan ceviz alamadık ancak geçen sene Ekim ayının 2 de hava sıcaklığı -4 derece olmuştu ondan bir iki gün önce hasat yaptık ve meyve aldık.
f. Çorum’da 40 dönüm ceviz bahçesi olan ve ceviz fidanı yapan birisi; benim ceviz fidanlığım var onları sonbaharda don olurken üstten sulama yaptım ve ertesi güne kadar devam ettirdim ağaçlara bir şey olmadı ancak 40 dönüm bahçem var oraya bir şey yapamadım çünkü alan büyük ve su yetersiz. Ancak ağaçlara kaolin (gün tozu) uygulamasını şubat ayından itibaren yaz ve kış uygulayabilirsin hem güneş yanıklığından korur hem de soğuktan donda 2 derece artırır bunu ziraatçi hocalarla da görüştük ve aynı fikirde birleştik. Daha sonra iyi bir plastik boya ile boyayabilirsin o da ağaçları koruyor en iyisi her ikisini de beraber yapmak ilk önce kaolin sonra sonbaharda plastik boya. Ayrıca şubatta yapacağın bordo bulamacı ağaçların uyanmasını birkaç gün geciktiriyor sonbaharda kasım aralık gibi ve Şubat ayında bordo bulamacı yap. Ağaç antifirizi de ağaçların donmasına etki ediyor. Ağaçların arasına yonca dikersen yonca çok su ister ve ağaçlara da nem yaparsın ceviz ağaçları da nemden dolayı hastalanabilir ona dikkat et dedi. ben de kendi kendime yonca yerine o zaman korunga dikerim dedim. Onun cevizler cahandler çeşitmiş ve mart donlarına yakalanmadı ve sonbaharda da soğuğa yakalanırsa yalnızca uçlardan 5 cm donar ancak bahardaki donlarda tüm meyve gider dedi. sen bu şekilde ağaçları büyütmeye devam et eğer ilerde sorun yaşarsan chandler çeşidine geçersin. Ben de o zaman denemek maksadıyla birkaç adet bahçeye chandler çeşidi dikeyim bakalım o nasıl olacak. Don ve kırağı örtüsünü sordum bana ağaçlar küçükken faydalı olabilir dedi.

patara67 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-12-2014, 22:01   #364
Ağaç Dostu
 
gökhan07's Avatar
 
Giriş Tarihi: 29-05-2010
Şehir: TOKAT
Mesajlar: 606
Galeri: 11
Sayın patara67, size söylenen tavsiyeler ne derece etkili olur bilemem ve büyük bahçelerde büyük maliyetler gerektirir.

Oğuzlar cevizi güzel bir çeşit fakat erken yapraklanıyor, sonbahar donlarından etkilenmese de ilkbahar donlarından etkileniyor. Bu sene Tokat'ta oğuzlar 77 çeşidinde meyve olmadı.

Maalesef ülkemizde ceviz hakkında yeterli araştırma yapılmıyor.
Türkiye şartlarına uygun geç yapraklanan ve erken hasat edilebilen çeşitlere ihtiyacımız var.

Ayrıca ceviz hakkında verilen bilgi çok az nedense ya da söylenmeyen ayrıntıları da fazla.

Ceviz hakkında bir çok konuda düşünüyor ve uygulama yapıyorum. İlerleyen zamanlar da bu bilgileri de paylaşacağım.

Paylaştığım insanlar daha önceden evet bende düşünmüştüm bunu ( Düşünmese bile ) ya da öyle şey olmaz dedikleri için ve şuan emin olmadığım konuları paylaşmak istemiyorum.

İlerleyen zamanlar da paylaşacağım.
Şuan için sadece şunu söyleyebilirim, yerli çeşitlerimizin kıymetini bilelim.

gökhan07 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-12-2014, 22:06   #365
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 12-12-2014
Şehir: ankara
Mesajlar: 235
Sayın Gökhan07
Katkılarınızdan dolayı teşekkür ederim. Sağ olun.

gökhan07 beğendi.
patara67 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-12-2014, 13:22   #366
Ağaç Dostu
 
gökhan07's Avatar
 
Giriş Tarihi: 29-05-2010
Şehir: TOKAT
Mesajlar: 606
Galeri: 11
Aynı yıl içerisinde yapılan çift aşı ve amacını sizlerle paylaşmak istedim. İkinci kez aşı yapılan altlık bölge ve iklim özelliklerine göre fernor, franguette, chandler, balkal, vb. gibi geç yapraklanan çeşitlerde olabilir.

Bu aşılama sistemi farklı meyve ağaçlarının geç açması içinde uygulanabilir düşüncesindeyim.


Ceviz Aşısına Farklı Bir Yaklaşım - YouTube


Düzenleyen gökhan07 : 29-12-2014 saat 14:26
gökhan07 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-12-2014, 22:22   #367
Ağaç Dostu
 
Selahattin Yılmaz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-05-2006
Şehir: Bursa
Mesajlar: 5,284
Galeri: 15
Araştırmacı cevizcilik derim ben buna.

gökhan07 ve hdoğan beğendi.
Selahattin Yılmaz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-12-2014, 23:10   #368
Ağaç Dostu
 
Lilium's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-05-2008
Şehir: Balıkesir Gönen
Mesajlar: 7,546
Galeri: 106
Çalışmalarından dolayı kutlarım, güzel bir uygulama, sonuçlarını merakla bekliyoruz,

Tek başına enstitü buna derim.

Sizin videonuzu izledikten sonra şu baktım bir yaşından oniki yaşına kadar olan bahçelerde çekimler yapılmış revaçta olan 7x3.5 - 8x4 bahçeleri merak ediyordum dört yaşından sonra 8x4 bahçe göremedim

gökhan07 ve akikem beğendi.
Lilium Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-12-2014, 23:42   #369
Ağaç Dostu
 
gökhan07's Avatar
 
Giriş Tarihi: 29-05-2010
Şehir: TOKAT
Mesajlar: 606
Galeri: 11
Nail abi eğer bu çalışmamda başarılı olursam ortaya koymamız gereken önemli nokta, ülkemiz de bulunan yabancı çeşitler mi daha kaliteli yoksa yerli türlerimiz mi daha kaliteli.

Bu araştırmanın önemini belki şuan anlamıyoruz ama eğer düşündüğüm gerçekleşirse ( Olacağına inanıyorum ) Türkiye çok çok önemli aşamalar kaydeder.

Kendimize yetecek kaliteli cevizleri yetiştirdikten sonra tüm Dünya'ya ceviz ihracatı yapabiliriz düşüncesindeyim.

Eğer düşündüklerimi gerçekleştirebilirsem, bu konunun üzerine söyleyecek çok konu olur.

gökhan07 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-12-2014, 00:12   #370
Ağaç Dostu
 
Lilium's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-05-2008
Şehir: Balıkesir Gönen
Mesajlar: 7,546
Galeri: 106
İki yıllık bir takip olabilirliği konusunda bir şeyler gösterir, verim konusundaysa büyük ağaçlara aşılandığında 4 ya da 5 ci yıl bir şeyler belli olmaya başlar,

İnşallah emeğin zayi olmaz, Tekrar kutlarım, başarın başarımızdır.

"Bu araştırmanın önemini belki şuan anlamıyoruz"

Araştırmaların uygulanaların hepsi önemlidir ama kıymet bilinirse,

Biri bir şeyler yapmaya ortaya çıkarmaya çalışır biri bıyık altından güler, Biz nedense hep hazırı severiz, araştırana bir şeyler ortaya çıkarmaya çalışana biz deli gözüyle bakarız.

Lilium Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-12-2014, 00:29   #371
Ağaç Dostu
 
gökhan07's Avatar
 
Giriş Tarihi: 29-05-2010
Şehir: TOKAT
Mesajlar: 606
Galeri: 11
Abicim şuan ne yazacağımı bilmiyorum, adeta benim içimi okuyorsun, benim bu çalışmadan bir çıkarım yok ama daha önce ki yazılarımda da yazmıştım, belki de birileri çıkıp ben zaten bunları daha önce düşünmüştüm ya da vb. şeyler söyleyebilir, bunlar benim için bir anlam ifade
etmiyor. ( Eğer bunu söyleyen kişi olursa, benimde söyleyecek çok şeyim olur )

Şuan için bilinmez ama belki de bu aşı metodunu sahiplenmek isteyen bir çok insan çıkabilir ama bu yayınladığım tarihten önce tescil etmesi önemli.

( Eğer gerçekleşirse ) Ortaya koyduğum konu aslında o kadar önemli ki şuan için belki de hayal gibi.

gökhan07 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-12-2014, 07:42   #372
Ağaç Dostu
 
Selahattin Yılmaz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-05-2006
Şehir: Bursa
Mesajlar: 5,284
Galeri: 15
Benim aklıma gelmişti
Sevgili Gökhan07 nin tezi işlerlik kazanırsa aşı kadar ceviz çöğürü tercihide önem kazanacak hatta Türkiyede ceviz yetiştiricilerinin çöğür tercihi tümüyle değişir. Aşı ihtiyacı bitmez belki ama çöğür tercihinde bir devrim olur.

gökhan07 beğendi.
Selahattin Yılmaz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-12-2014, 08:38   #373
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 24-02-2009
Şehir: ANKARA
Mesajlar: 247
Merhaba sayın Gökhan07, ben bu teze katılmıyorum. Eğer sizin dediğiniz gibi olsaydı yerli çeşit çöğürlere aşılanan chandlerlar erken uyanması gerekmezmiydi ? İnşallah sizler haklı çıkarsınız.

06doğaci Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-12-2014, 12:47   #374
Ağaç Dostu
 
gökhan07's Avatar
 
Giriş Tarihi: 29-05-2010
Şehir: TOKAT
Mesajlar: 606
Galeri: 11
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi 06doğaci Mesajı Göster
Merhaba sayın Gökhan07, ben bu teze katılmıyorum. Eğer sizin dediğiniz gibi olsaydı yerli çeşit çöğürlere aşılanan chandlerlar erken uyanması gerekmezmiydi ? İnşallah sizler haklı çıkarsınız.
Yerli çeşitlere aşılanan yabancı çeşitlerin uyuma istekleri daha fazla olduğu için uyanmıyor ve bünyesine su almıyor. Bünyesine su almayan bir yabancı çeşidin üzerine yapılan aşıda da geç açar mantığıyla yaptığım bir çalışma.

Umarım başarabilirim, kazanan bizler oluruz.

ykaya194 ve hdoğan beğendi.
gökhan07 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-12-2014, 12:50   #375
Ağaç Dostu
 
gökhan07's Avatar
 
Giriş Tarihi: 29-05-2010
Şehir: TOKAT
Mesajlar: 606
Galeri: 11
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Selahattin Yılmaz Mesajı Göster
Benim aklıma gelmişti
Sevgili Gökhan07 nin tezi işlerlik kazanırsa aşı kadar ceviz çöğürü tercihide önem kazanacak hatta Türkiyede ceviz yetiştiricilerinin çöğür tercihi tümüyle değişir. Aşı ihtiyacı bitmez belki ama çöğür tercihinde bir devrim olur.
Kesinlikle katılıyorum, eğer düşündüğüm gerçekleşirse, Ronde de montignac çeşidini doku kültürü ile üretip, altlık olarak rahatlıkla kullanabiliriz.

gökhan07 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-12-2014, 08:19   #376
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 24-02-2009
Şehir: ANKARA
Mesajlar: 247
Sayın Gökhan07 yapmış olduğunuz çalışmalar takdire şayan siz alışılmışın dışında yeni şeyler deniyorsunuz. Mutlaka bu çalışmalarınızın karşılığını bir gün alacağınıza inancım tam. Yaptığınız işlerde kolaylıklar ve çalışmalarınızda başarılar diliyorum.

gökhan07 beğendi.
06doğaci Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-01-2015, 15:41   #377
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 26-10-2011
Şehir: istanbul-Biga
Mesajlar: 870
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi gökhan07 Mesajı Göster

Şuan için bilinmez ama belki de bu aşı metodunu sahiplenmek isteyen bir çok insan çıkabilir ama bu yayınladığım tarihten önce tescil etmesi önemli.

( Eğer gerçekleşirse ) Ortaya koyduğum konu aslında o kadar önemli ki şuan için belki de hayal gibi.
Araştırmak, deneyip sonucunu görmek güzel bir uğraş ve umarım sonuç düşündüğünüz gibi olur.
Benim tereddütte kaldığım bazı hususlar şöyle; Ağaçların uyanmasına etki eden faktörleri sıralarsak. En önemli olanı bence genetik yapısı, diğer etkenler ise havaların mevsim itibari ile ılık veya sert geçmesi , toprak yapısı geçirgen veya sıkı oluşu gibi. Örneğin; Bahçemin bulunduğu bölgede 2014 kışı çok ılık geçti ve geçirgen toprak (gevşek) yapıya sahip bahçelerde aynı cins (chandler) fidanlar benimkilerden bir hafta önce uyandılar. Alttaki resimde görüldüğü gibi bahçemdeki chandler fidan 21 nisanda henüz yeni sürgün vermeye başladı ve 28 nisan - 5 mayıs arasında da dişi çiçek açtı. Ben bu durumu şuna yorumluyorum; Havaların ısınmasına müteakip geçirgen yani gevşek yapıya sahip topraklar sıkı olana göre daha çabuk ısınarak ağacın uyanmasına sebebiyet veriyor olabilir.
Eğer uyanma sebebi yalnızca ağaca su yürüme faktörüne bağlı olsaydı ki benim fidanlar çok daha erken uyanmış olacaktı. Oysa mevsim ılık geçtiği halde erken uyanmayıp tamda zamanında uyanmış olması ası üstündeki kısmın genetik yapısının çok önemli olduğunun gerekçesi de olabilir.

Name:  SAM_0373_Edited_Edited_Edited.jpg
Views: 1974
Size:  31.2 KB

ykaya194 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-01-2015, 18:08   #378
Ağaç Dostu
 
gökhan07's Avatar
 
Giriş Tarihi: 29-05-2010
Şehir: TOKAT
Mesajlar: 606
Galeri: 11
Sayın ykaya194, tabi ki toprak yapısının, bitki beslenmesinin vb. konular çok önemli.
Bu fikir kafama takıldı ve denemek istedim, 2 yıl içerisinde net bir şeyler söyleyebilirim.
Bazen 3-5 günün bile önemi çok fazla. ( Geç uyanması )

Mayıs ayında azda olsa fikir yürütebilirim. ( Kesin sonuç olmasa da)

malina, Lilium ve hdoğan beğendi.
gökhan07 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-02-2015, 16:46   #379
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 23-01-2015
Şehir: ESKİŞEHİR
Mesajlar: 16
kitap gibi başlık olmuş. tebrikler. bereketli hasatlar olsun.

gökhan07 beğendi.
akcabardak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-02-2015, 18:25   #380
Ağaç Dostu
 
gökhan07's Avatar
 
Giriş Tarihi: 29-05-2010
Şehir: TOKAT
Mesajlar: 606
Galeri: 11
Ronde üzerine yapılan yerli çeşit'in aşıları tuttu fakat benim için üzücü olan, bu sezonda yaşanan soğuklardan ötürü tutan gözlerin hepsi etkilenmiş ve yanmış. ( - 16 derecede )

Çalışmanın sonuçlarını paylaşmak için sanırım daha fazla zamana ihtiyacım olacak.

gökhan07 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-03-2015, 23:08   #381
Ağaç Dostu
 
acemi_cevizci's Avatar
 
Giriş Tarihi: 10-09-2013
Şehir: Kütahya
Mesajlar: 100
.....

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi gökhan07 Mesajı Göster
Cevizler ve bahçede ki diğer bitkiler için hazırladığım enzim ve laktik asit bakterileri hazır. 10 gün daha dinlendirip kullanmayı düşünüyorum.

Eklenti 504147
Kusura bakmayın belki sorum için biraz geç kaldım ama hazırladığınız enzimleri nasıl kullandınız oranı nasıl ayarladınız anlatırmısınız.Selahattin Yılmaz Hocamın #179 mesajında tarifini verdiği formulü siz uyguladınız.Uygulamadan memnunmusunuz damlama sulamada sıkıntıları oldumu kullanımdan edindiğiniz tecrübeler hakkında bilgi verirseniz sevinirim.800 kg güvercin gübresi aldım ve yaz boyunca Yılmaz Hocamın verdiği tarifi ve enzimleri kullanmak istiyorum..

ahmettugrul55 beğendi.
acemi_cevizci Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-03-2015, 12:15   #382
Ağaç Dostu
 
gökhan07's Avatar
 
Giriş Tarihi: 29-05-2010
Şehir: TOKAT
Mesajlar: 606
Galeri: 11
Sayın acemi_cevizci yaptığım enzimleri 100/1 oranın da kullandım. Ağaçları diktikten 6 ay sonra anlam veremediğim bir şekilde toprak tekrar çöktü ve bu fidan gelişimini olumsuz bir şekilde etkiledi.

Sulama elle yapılıyor, ama uygulayacağınız gübreyi daha önceden süzerseniz, damlama da sıkıntı yaratacağını düşünmüyorum. Gübreyle ilgili şunları söyleyebilirim, domates ve biberler çok lezzetli oldu. ( Hazırlayacağınız gübreyi bahçede oturacağınız yerden uzakta hazırlayın, kokusu açısından )

gökhan07 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-03-2015, 17:08   #383
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 22-12-2012
Şehir: tokat
Mesajlar: 8
Sayın gökhan07 bir miktar aşı kalemi bulduk.Kalemleri ince hızar talaşına çuval içine yerleştirerek buz dolabında bekletiyoruz sizce bu uygunmudur.İkincisi ise kesmediğim birkaç sürgün daha var onları sizin yaptığınız gibi toprağa tamamen gömme usulü ile ince fidanlara şimdi aşı yapsam uygunmudur yoksa bu kesmedigim sürgünleride keserek saklayayımmı.Tek endişem saklama koşulları uygun olmayıpta kalemleri kaybetmek.Kesmediğim sürgünleri öylece bekletsem onlarda yeşillenecek bana öneriniz ne olur.

mesto3 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-03-2015, 08:42   #384
Ağaç Dostu
 
gökhan07's Avatar
 
Giriş Tarihi: 29-05-2010
Şehir: TOKAT
Mesajlar: 606
Galeri: 11
Sayın metos3, Ben aşı kalemlerini geçen sene ıslak bir beze sardıktan sonra, streç film ile sarıp buzdolabına koydum, şimdiye kadar da hiçbir sıkıntı yaşamadım. 1 hafta sonra diğer aşı kalemlerini de kesin.

( Buzdolabın da kalemlerinizi 1-2 gün sonra ve ara ara buz tutup tutmadığını da kontrol edin, her ne kadar buzlukta olmasa da bazen buz tutuyor kalemler )
Aşı için acele etmeyin, eğer kalemleri iyi muhafaza ederseniz, en güzel aşı zamanı nisan sonu ve mayıs başıdır.

Sanırım genel olarak yapılan hata şu, kalemler çok erken tarihlerde alınıyor ve bundan dolayı kalemleri muhafaza etmek zor oluyor. Kalem alırken iklim şartlarını ve koşullarını da takip etmek gerekir.

( Bu sene kullanmayı düşündüğüm aşı kalemlerimi henüz almadım )

gökhan07 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-03-2015, 10:41   #385
Yeni Üye
 
Kadirne's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-03-2015
Şehir: Adana
Mesajlar: 15
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi gökhan07 Mesajı Göster
Bahçe için aldığımız 8 aylık, kurt, kangal kırması köpeğimiz.

Eklenti 515801


Eklenti 515802


Eklenti 515803
Köpeğiniz çok güzelmiş. Belçika Kurdu ile mi melezlendi

orion1988 beğendi.
Kadirne Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-03-2015, 17:07   #386
Ağaç Dostu
 
gökhan07's Avatar
 
Giriş Tarihi: 29-05-2010
Şehir: TOKAT
Mesajlar: 606
Galeri: 11
Teşekkür ederim, anne ve babasını bilmiyoruz, 6 aylıkken alınmıştı ama tavukları yediği için başka bir yere vermek zorunda kaldık. Verildiği yerde güzel korumalık yaptığını duydum.

gökhan07 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-04-2015, 22:57   #387
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 25-03-2015
Şehir: TOKAT
Mesajlar: 20
ceviz yetiştiriciliği

Gökhan bey merhabalar. Aşı için acele etmeyin nisan sonu gibi uygun demişsiniz. O zaman aşılanacak ağaçların kesimini ne zaman yapmak lazım. Ağaçlar ile kalemin uyuşması da önemli midir?

karakuzu_m Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-04-2015, 23:00   #388
Ağaç Dostu
 
gökhan07's Avatar
 
Giriş Tarihi: 29-05-2010
Şehir: TOKAT
Mesajlar: 606
Galeri: 11
Sayın karakuzu m, nisan başında ağaçlarınızı kesin. Ağaçlarla kalemlerin uyuşması derken sanırım gövdesi ince ağaca kalın kalem takmaktan bahsediyorsunuz anladığım kadarı ile.

Ağaca göre kalem seçimi önemlidir.

gökhan07 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-04-2015, 23:05   #389
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 25-03-2015
Şehir: TOKAT
Mesajlar: 20
ceviz yetiştiriciliği

Tamam Gökhan bey geçen haftadan kesip de ağlaması bitmediği için aşılamadığım ağaları nisan sonunda aşılayım en iyisi. Ağaç ile kalem uyuşmasından kastım, uyanma zamanları. Kalemi muhafaza ettikten sonra farketmez mi ağacı ne durumda olduğu?

karakuzu_m Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-04-2015, 01:22   #390
Ağaç Dostu
 
idris şenol's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-05-2009
Şehir: EDİRNE
Mesajlar: 1,576
çok bilinçli hareket ediyorsunuz
Nogal kullanmanız çok iyi
nogal fiyat bilgisini ve kullanmı anlatırmısınız

idris şenol Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 13:33.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024