agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Doğaya ve Yaşamınıza Sahip Çıkın > Buralardan Çekip Gitmek (Ev yapımları)
(https)




Beğeni Düzeni100Beğeniler
  • 20 Gönderen kavil
  • 7 Gönderen MeyveliTepe
  • 4 Gönderen ibrahimes
  • 3 Gönderen Suveyda
  • 4 Gönderen babacanefe
  • 5 Gönderen üzüm
  • 2 Gönderen mozen
  • 8 Gönderen kavil
  • 3 Gönderen evrimsel
  • 5 Gönderen riton
  • 2 Gönderen hamseey
  • 9 Gönderen kavil
  • 1 Gönderen doğa07
  • 2 Gönderen kavil
  • 12 Gönderen kavil
  • 1 Gönderen voltingen
  • 12 Gönderen kavil

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 12-08-2016, 23:52   #1
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 28-05-2013
Şehir: eskişehir
Mesajlar: 30
Ev Serüveni (Eskişehir, Sarıcakaya)

Merhaba Saygıdeğer Agaçlar.net üyeleri.

Uzun bir yazı olacak son paragrafta özet mevcut. İyi okumalar.
Adım Kadir, 22 yaşındayım ve İstanbul Teknik Üniversitesi mimarlık son sınıf öğrencisiyim.
Beni hatırlayan var mı bilmiyorum ancak yine forumun bu bölümünde bulunan “kaçıp gittik nasıl yaşayacağız” adlı konusunda basit bir köy hayatı arzulamanın ve buna erişmenin önündeki şahsi ve çevresel engellerden söz ederek şu şekilde veryansın etmiştim. “3 günlük dünyada böyle basit bir zevk için bu kadar beklemek zorunda olmak beni üzüyor.” Detayları konunun 13. Sayfasında mevcut. Neredeyse bir sene önce yazdığım post burada:
Kaçıp gittik nasıl yaşayacağız?

Gel Gelelim hayat beklenmedik fırsatları karşımıza çıkartıyor. 1 sene önce arsa almak ev yaptırtmak şehirden uzaklaşmak ama bunlar içinde emek, zaman, para lazım diye üzülen ben şimdi oldukça neşeli ve mutluyum.
Yine ağaçlar.net 2007 üyesi ve takipçisi; saygıdeğer“ mozen”, babamın yanı sıra ailemin de katkıları ve destekleriyle Eskişehir Sarıcakaya ilçesine bağlı 944m2 lik Niteliği ARSA olan bir toprak parçası aldık. Kısaca arsanın konumundan bahsetmek gerekirse mikroklima olan bir yer iki dağ arasında Sakarya nehrinin mendereslerinin çevresinde bulunan bir vadi ilçesi. Rakımı 220metre. (Eskişehirin rakımı 800 civarıdır) Hal böyle olunca kurak-soğuk içanadolu ikliminin aksine akdeniz iklimi gözlemlenebiliyor. Toprağı genel manada verimli ve Zeytin Nar gibi meyvelerin yanı sıra akla gelebilecek birçok sebzeyi meyveyi yetiştirmeye uygun bir iklimi var.

Önümde daha yapılması gereken onlarca iş, yenmesi gereken 40 fırın ekmek olmasına rağmen başlamak bitirmenin yarısıdır diye düşünüyorum. Arsanın alınmasını müteakip sonrasındaki her şey er ya da geç bir şekilde yapılacaktır. Ölüm kalım, hastalık vs gibi durumlar olmadığı sürece elimden geldiğince bu konu üzerinden paylaşımlarımı güncel tutmaya çalışacağım.
Alanın fotoğrafı ekte görüldüğü gibi şu anda diz-adam boyu otlar bürümüş vaziyette bunlar için önce biçilip sonrasında derince sürülmesi gerekiyor sanıyorum. Daha belediyeyle, elektrik dağıtımla, su işleriyle yüz yüze konuşma fırsatım olmadı telefonla aradığımda da çok kısıtlı bilgi verdiler ve genel anlamda dilekçe yazın gibi bir tutum sergilediler. Önümüzdeki hafta bürokratik prosedürleri vesaireyi dilekçe ile talep edeceğim.

Buraya basit bir köyevi kır evi bağ evi yapmak istiyoruz. Üstüne yapmayı düşündüğümüz evi tamimiyle kendim tasarlayıp imkân olursa da inşasının her aşamasında kan, ter ve emeklerimle yanımda bana yardım edecek olan dostlarım, ailem ve yevmiyeli işçilerle bu evi tamamlamak istiyorum. Hal böyleyken okulumdan Mimar statüsünü elde etmem ve ruhsatlandırma vs için gereken projeyi çizebilecek yetkinlikte olmam gerekiyor. Bu sürecin başlaması için son senem olduğundan en azından 1-1,5 yıl gibi bir süre gerekecek. Ev inşasının tamamlanması ve düzene girmesi de yine 6 ay falan sürer tahmin ediyorum. Haliyle 2 yıl gibi bir süreçten söz ediyoruz.

Sezonluk sebzeler, çiçekler, peyzaj gibi şeyler çok kısa sürede halledilebilir ancak ağaç zaman isteyen bir canlı. O sebeple bu süre zarfında en azından bir plan yapıp ağaçlandırma için fidanları dikmeyi umuyorum. Ne kadar erken ağaçlandırma o kadar iyi diye düşünüyorum. Gerekli üç beş tarım alet edevatını koymak ve üst baş değiştirmek el yüz yıkamak içinde 3x3 3x4 tarzı ufak bir baraka ilk etapta düşünülebilir.
Sonrasında istediğim şey, peyzajı tamamlanmış türlü çiçeklere sahip bir bahçenin yanı sıra belki arsanın bir başka bölgesinde bostanım meyve ağaçlarım olsun, bir kenarında tavuklarım dolansın (tabi ki bostana erişleri olmaksızın, sebzeleri talan etmelerini istemem )

Armut piş ağzıma düş gibi bir düşüncem katiyen yok. Elimden geldiğince forumun çeşitli bölümlerini okuyup yararlanmaya çalışıyorum ancak itiraf etmem gerekir ki içimdeki heves ve istekten başka hiçbir pratik tecrübem yok konuya dair. Sizlerle burada paylaşmamın sebebimde çeşitli konularda bana vereceğiniz tavsiyeler içindir.

Ticari hiçbir kaygımın olmadığını, tamamıyla şahsi tatmin ve lezzet arayışı içinde olduğumu bilmenizi isterim. Aynı bitkiden ağaçtan 30 baş ekme niyetim yok. Birer ikişer olup birçok çeşitten ekilmesinin kâfi olduğunu düşünüyorum ancak hatalı ya da eksik düşüyorsam lütfen aksini iddia etmekten çekinmeyin.
Tepedeki hususları dikkate alarak bu arsa içerisinde ne gibi bir ağaçlandırma yolu düşünmeliyim? Gerek meyvesinden faydalanmak için gerekse gölgesinde oturmak için ağaçlar düşünüyorum. Kıyasla hızlı büyüyen ağaç çeşitleri nelerdir? Bu gibi bir bahçeye iğne yapraklı Çam gibi ağaç türlerinin ekilmesi uygun olur mu? Fidan temini ve dikimi hakkında araştırmalarım sürüyor ancak tavsiye edeceğiniz kaynaklar var mı?

Beni sabırla dinlediğiniz için hepinize teşekkür ederim.
Saygılarımla
Kadir.

Eklenen Resimler
    

Düzenleyen kavil : 13-08-2016 saat 00:08 Neden: imla hatası...
kavil Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-08-2016, 00:30   #2
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 8,962
Hayırlı uğurlu olsun. Umarım her şey gönlünüze göre olur.

Siz de yazmışsınız zaten, her şeyden önce arazinizi, bulunduğu bölgeyi ve çevreyi, toprağınızı iyi tanımanız, sonra da hayli detaylı bir planlama yapmanız yerinde olur. Bu aşamada hangi ağaçlardan önce nereye ağaç, nereye yol, nereye ev, sulama, alt yapı vb. şeyler daha bir önemli. Ağaçlara karar vermeden önce toprağınızı tahlil ettirin, derinliğini, taban suyu durumunu yaz ve kış olarak ölçün. Etrafınız ile konuşun, neler yapmışlar, neler iyi, neler kötü olmuş anlayın. Bunlar temel hatalar yapmanızı engelleyecek şeyler.

mozen, oz26, kavil ve 4 kişi beğendi.
MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-08-2016, 08:10   #3
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 01-08-2015
Şehir: Eskişehir
Mesajlar: 146
Hayırlı olsun Kadir bey. Konuyu hatırlıyorum. Eskişehirde ki en güzel yerden arsa almissiniz. Devamı da gönlünüze göre olur insAllah...

Lenovo A7000-a cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

mozen, kavil, nuaymu ve 1 kişi beğendi.
ibrahimes Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-08-2016, 13:22   #4
Ağaçsever
 
Suveyda's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-01-2014
Şehir: Adana
Mesajlar: 52
Hayırlı olsun. Güzel bi amacınız vardı gerçekleştirme evresine geldiğinize sevindim. Aksilikler mutlaka çıkacaktır fakat bunlar sizi yıldırmasın. kolaylıklar diliyorum.

mozen, kavil ve g.c. beğendi.
Suveyda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-08-2016, 18:21   #5
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 22-07-2015
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 12
Hayırlı olsun , 2 sene önce aynı duygularla bartın k.kızılkumdan bir arazi aldım benim düşüncem hafta sonu veya yazları gidip geleceğim bir yer değilde sürekli yaşayacağım bir ev yapmak önerim sana yaşın daha genç ileride evlenir çoluk çocuğa karışırsın yapabilirsen evini geniş yap misafir veya annen baban geldiğinde rahat etsinler bol bol hayır dualarını alırsın
şimdilik ilk tavsiyem bu olsun.

mozen, kavil, nuaymu ve 1 kişi beğendi.
babacanefe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-08-2016, 13:00   #6
Ağaç Dostu
 
üzüm's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-10-2007
Şehir: Sarıcakaya/Eskişehir
Mesajlar: 1,606
Galeri: 1
Sayın kavil,

Hayırlı olsun.

Farklı bir köyde olsam da komşu olmuşuz.

Yaşadıklarımdan aktaracak olursam;
Sarıcakaya'nın dikim zamanı Eskişehir'e meyve fidanı gelmemiş oluyor. Özel türler aramıyorsanız dikim zamanı Sarıcakaya'nın pazarında çıplak köklü veya poşetli fidan bulunuyor. Saksıdaki meyve fidanı bile geç toprağa dikip sulamasına dikkat etmezseniz maalesef yaşatamıyorsunuz. İki senedir bahçeyle ilgilenemiyordum. Bu sene de baharda ayağımı kırınca yine düzenli sulama yapamadım. Yetişkin meyve ağaçlarımın hepsi kurudular.

Biraz uzak kalıyoruz bu nedenle emin değilim; şeftali, kızılcık, kiraz çevrenizde yoksa yetiştireceğim diye hiç uğraşmayın.

Gölgesi, meyvesi, büyüme hızı derseniz sulamasını bol bol yapacaksanız iğde, düzenli yapacaksanız kayısı ve vişneyi önerebilirim.

Umarım her şey istediğiniz gibi olur...

mozen, oz26, kavil ve 2 kişi beğendi.
üzüm Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-08-2016, 20:57   #7
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 22-05-2007
Şehir: eskişehir
Mesajlar: 196
Hayırlı olsun.

kavil ve g.c. beğendi.
mozen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-08-2016, 22:00   #8
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 28-05-2013
Şehir: eskişehir
Mesajlar: 30
Geçtiğimiz pazar tarlayı sürdürttük. tel çekme işlemi için araştırma yaptık ancak bina inşaasıyla senkron ilerlemesi açısından önümüzdeki yaza erteledik. Bu süre zarfında yapabilirsek eğer vaziyet planı ayarlayıp belli başlı ağaç ekimi yapabiliriz.

Eklenen Resimler
 
mozen, abk, Ayazkızı ve 5 kişi beğendi.
kavil Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-09-2016, 12:38   #9
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 25-08-2015
Şehir: İzmir
Mesajlar: 7
Hayırlı olsun aynı hedefleri paylaşıyoruz. Umarım her şey istediğiniz gibi ilerler.

mozen, kavil ve g.c. beğendi.
evrimsel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-09-2016, 01:34   #10
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 20-11-2011
Şehir: Nevşehir
Mesajlar: 10
Sevgili Kavil, ne güzel bir başlangıç yapıyorsun; hiç bir şeyin olmadığı bir toprakta kendi peyzajını yaratma şansın var. Bu tasarlama çabasında aslolan senin ne istediğindir. Bu isteklerin peşinden gidersen gerisi gelir. Eğer kızılcık seviyorsan onu dik, yaşamazsa canımız sağ olsun. Eskişehir orman fidanlığından aldığım sarı salkım tutmadı ama mürver ve ağaç hatmi canavar gibi. çeşide ( ya da türe) önem ver. Bitkiler de insanlar gibi komşulukları severler.Önce çok yıllık çalı bitkilerinden başla çünkü ağaçların daha yavaş büyüyecekler. Çok yıllık çalılar - genellikle bahçe kenarına dikilir- senin tek yıllık bitkilerine rüzgar kıran olurlar ve kimileri de toprağını besler, yararlı böcekleri çağırır. Eskişehir fidanlığında çok güzel sudan ucuza bulabileceğin çok yıllık çalı ve ağaççıklar ve ağaçlar var ve ekim ayında çeşitler tam teşekküllü olurlar. Şöyle örnekler -yaşadığın yerde kolay ulaşabileceğin- verebiliriz:
-Kelebek çalısı ( arıları ve kelebekleri çekiyor çok güzel çiçekleri var)
-Çakal eriği (yemişleri çok güzel ve erken meyveye duruyor, biraz daha büyüyünce rüzgar kesen ve sınır bitkisi oluyor.)
-Mor salkım (evine ya da çardağına sardırabileceğin azot deposu. salkım açan çiçekleri ayrı bir keyif)
-Sarı salkım (mor salkım gibi sarılıcı değil ama o da toprağını azotla besler fazladan gelen arılar da hediyesi)
-Sarı boya çalısı (mahonya)
- Karamuk (berberis - kadın tuzluğu,
daha pek çoğunu bulabilirsin, ph noktasına fazla takılma çünkü tek yıllıklar o noktada fazla sıkıntı çıkarmazlar. Çok fazla ekilmemiş ve sulanmamış toprakta ph makul seviyelerde kalır. Bu örnekleri çoğaltabiliriz ama senin fidanlığa uğramanda yarar var.
Yerel düşün, taşıma suyuyla değirmen döndürmeye çalışma. Her şey ucuz , yakın ve ulaşılabilir olsun O yöredeki uyumluluğu iyi olan türleri komşularına sor Ve son nokta : Eğer doğayla inatlaşmazsan bereket senin üzerine doğar. İçten sevgiyle...

mozen, abk, enbad ve 2 kişi beğendi.
riton Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-10-2016, 21:32   #11
Ağaçsever
 
hamseey's Avatar
 
Giriş Tarihi: 08-10-2016
Şehir: ANKARA
Mesajlar: 80
(Sarıcakaya ilçesine bağlı 944m2 lik Niteliği ARSA olan bir toprak parçası aldık.) Anladığım kadarıyla "imarlı" bir arsa almışsınız. Hava fotoğraflarından ve etrafındaki binalardan anladığım kadarıyla bu kanıya vardım. Arsanızın ada parseli tapunuzda yazmaktadır. Sarıcakaya ilçesi, belediye olarak nereye bağlı ise tapunuzla ilgili belediyeden imar durumunuzu öğrenebilirsiniz. Bu imar durumunda yapılaşma ile ilgili haklarınızı öğrenebilirsiniz. Ama tahminim zemin ve tek normal katlı ve bodrumu da olan bir yapılaşma izni var gibi görünüyor. İmar durumunuzu öğrendikten sonra gerekli bütün projeleri çizdirip inşaat ruhsatı almanız gerekmektedir. Ama bu yazdıklarım arsanızı "imarlı parsel" olarak kabul ediyorum. Gelişmeleri takip edeceğim. Sık sık sizde bildirirseniz yardımcı olmak isterim.

mozen ve kavil beğendi.
hamseey Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-11-2016, 23:04   #12
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 28-05-2013
Şehir: eskişehir
Mesajlar: 30
Sevgili agaçlar.net üyeleri, bugün öğleden sonra sarıcakaya belediyesine arsanın imar durumu hakkında bilgi almak amacıyla gittik. Yolda son baharın etkisiyle Sarı Turuncu Kırmızı Yeşilin bir çok tonuna tanık olmak oldukça keyifliydi.

Almış olduğumuz toprak parçası arsa niteliğinde olduğu için bina yapımında bir sakınca olmadığı öğrendim. Fen işleri bölümündeki görevli beyfendi bir çok kişinin Tarla vasıflı tapularla müracaat ettiğini ve sarıcakaya bölgesini bağlayan bir kanun sebebiyle 20 dönüm altına katiyen müsade edilmediğinden ve 20 dönüm üstü tarla içinde 75m2 sınırından söz etti. Tarlası olanlar Sera ya da bağ bahçe şekilde vasıf değişikliği ve diğer bir çok bürokratik sürece tabi tutulduğunu bana aktardı. Seçtiğimiz alanın arsa olması bu yönden oldukça iyi oldu. Gerçi almadan evvel bende nitelik kısmına oldukça dikkat edilmesi yönünde endişelerimi aileme bildirmiştim.

Köylerin mahalleleştirilmesini müteakip buranın hangi imar yönetmeliğine bağlı olduğunu sordum. Mahalleye dahil edilmiş olmasına rağmen şehir merkezlerindeki gibi büyükşehir yönetmeliklerine değil PLANSIZ ALANLAR İMAR YÖNETMLİĞİNE tabii olduğunu öğrendim.
Arsa sahibi şahsın Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne başvurarak geçici müteahitlik belgesi ile kendi binasını inşaa etmesine olanak tanındığınında bilgisini de verdiler.

Yönetmeliğe bir göz gezdirildiğinde pek fazla kısıtlama olmadığını görmek mümkün. Genel anlamda 6,50 metre azami yükseklik (2 kat) varken bodrum yapılması düşünülürse bu hususta da bir problem gözükmüyor. Çekme mesafesi olarak ayrık nizam olması sebebiyle yoldan 5m komşu parsellerden 3m çekilmesi yeterli olduğu söylendi.
Daha sonraki aşamalar ancak Mimari proje, statik proje, tesisat elektrik projeleri ve zemin etüdü gerekli ancak TİP projelerin mevcut olup istenildiği takdirde bunları kullanmanın mümkün olduğunu söylediler.
Kendim mimar adayı olmam sebebiyle başkasının tasarladığı proje yerine kendi yapacağım binada oturmayı yeğliyorum ancak bilgi olması açısından burada paylaşmayı uygun gördüm.


Düzenleyen kavil : 12-11-2016 saat 00:59
kavil Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-12-2016, 11:29   #13
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 21-11-2016
Şehir: Antalya
Mesajlar: 24
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi kavil Mesajı Göster
Merhaba Saygıdeğer Agaçlar.net üyeleri.

Uzun bir yazı olacak son paragrafta özet mevcut. İyi okumalar.
Adım Kadir, 22 yaşındayım ve İstanbul Teknik Üniversitesi mimarlık son sınıf öğrencisiyim.
Beni hatırlayan var mı bilmiyorum ancak yine forumun bu bölümünde bulunan “kaçıp gittik nasıl yaşayacağız” adlı konusunda basit bir köy hayatı arzulamanın ve buna erişmenin önündeki şahsi ve çevresel engellerden söz ederek şu şekilde veryansın etmiştim. “3 günlük dünyada böyle basit bir zevk için bu kadar beklemek zorunda olmak beni üzüyor.” Detayları konunun 13. Sayfasında mevcut. Neredeyse bir sene önce yazdığım post burada:
Kaçıp gittik nasıl yaşayacağız?

Gel Gelelim hayat beklenmedik fırsatları karşımıza çıkartıyor. 1 sene önce arsa almak ev yaptırtmak şehirden uzaklaşmak ama bunlar içinde emek, zaman, para lazım diye üzülen ben şimdi oldukça neşeli ve mutluyum.
Yine ağaçlar.net 2007 üyesi ve takipçisi; saygıdeğer“ mozen”, babamın yanı sıra ailemin de katkıları ve destekleriyle Eskişehir Sarıcakaya ilçesine bağlı 944m2 lik Niteliği ARSA olan bir toprak parçası aldık. Kısaca arsanın konumundan bahsetmek gerekirse mikroklima olan bir yer iki dağ arasında Sakarya nehrinin mendereslerinin çevresinde bulunan bir vadi ilçesi. Rakımı 220metre. (Eskişehirin rakımı 800 civarıdır) Hal böyle olunca kurak-soğuk içanadolu ikliminin aksine akdeniz iklimi gözlemlenebiliyor. Toprağı genel manada verimli ve Zeytin Nar gibi meyvelerin yanı sıra akla gelebilecek birçok sebzeyi meyveyi yetiştirmeye uygun bir iklimi var.

Önümde daha yapılması gereken onlarca iş, yenmesi gereken 40 fırın ekmek olmasına rağmen başlamak bitirmenin yarısıdır diye düşünüyorum. Arsanın alınmasını müteakip sonrasındaki her şey er ya da geç bir şekilde yapılacaktır. Ölüm kalım, hastalık vs gibi durumlar olmadığı sürece elimden geldiğince bu konu üzerinden paylaşımlarımı güncel tutmaya çalışacağım.
Alanın fotoğrafı ekte görüldüğü gibi şu anda diz-adam boyu otlar bürümüş vaziyette bunlar için önce biçilip sonrasında derince sürülmesi gerekiyor sanıyorum. Daha belediyeyle, elektrik dağıtımla, su işleriyle yüz yüze konuşma fırsatım olmadı telefonla aradığımda da çok kısıtlı bilgi verdiler ve genel anlamda dilekçe yazın gibi bir tutum sergilediler. Önümüzdeki hafta bürokratik prosedürleri vesaireyi dilekçe ile talep edeceğim.

Buraya basit bir köyevi kır evi bağ evi yapmak istiyoruz. Üstüne yapmayı düşündüğümüz evi tamimiyle kendim tasarlayıp imkân olursa da inşasının her aşamasında kan, ter ve emeklerimle yanımda bana yardım edecek olan dostlarım, ailem ve yevmiyeli işçilerle bu evi tamamlamak istiyorum. Hal böyleyken okulumdan Mimar statüsünü elde etmem ve ruhsatlandırma vs için gereken projeyi çizebilecek yetkinlikte olmam gerekiyor. Bu sürecin başlaması için son senem olduğundan en azından 1-1,5 yıl gibi bir süre gerekecek. Ev inşasının tamamlanması ve düzene girmesi de yine 6 ay falan sürer tahmin ediyorum. Haliyle 2 yıl gibi bir süreçten söz ediyoruz.

Sezonluk sebzeler, çiçekler, peyzaj gibi şeyler çok kısa sürede halledilebilir ancak ağaç zaman isteyen bir canlı. O sebeple bu süre zarfında en azından bir plan yapıp ağaçlandırma için fidanları dikmeyi umuyorum. Ne kadar erken ağaçlandırma o kadar iyi diye düşünüyorum. Gerekli üç beş tarım alet edevatını koymak ve üst baş değiştirmek el yüz yıkamak içinde 3x3 3x4 tarzı ufak bir baraka ilk etapta düşünülebilir.
Sonrasında istediğim şey, peyzajı tamamlanmış türlü çiçeklere sahip bir bahçenin yanı sıra belki arsanın bir başka bölgesinde bostanım meyve ağaçlarım olsun, bir kenarında tavuklarım dolansın (tabi ki bostana erişleri olmaksızın, sebzeleri talan etmelerini istemem )

Armut piş ağzıma düş gibi bir düşüncem katiyen yok. Elimden geldiğince forumun çeşitli bölümlerini okuyup yararlanmaya çalışıyorum ancak itiraf etmem gerekir ki içimdeki heves ve istekten başka hiçbir pratik tecrübem yok konuya dair. Sizlerle burada paylaşmamın sebebimde çeşitli konularda bana vereceğiniz tavsiyeler içindir.

Ticari hiçbir kaygımın olmadığını, tamamıyla şahsi tatmin ve lezzet arayışı içinde olduğumu bilmenizi isterim. Aynı bitkiden ağaçtan 30 baş ekme niyetim yok. Birer ikişer olup birçok çeşitten ekilmesinin kâfi olduğunu düşünüyorum ancak hatalı ya da eksik düşüyorsam lütfen aksini iddia etmekten çekinmeyin.
Tepedeki hususları dikkate alarak bu arsa içerisinde ne gibi bir ağaçlandırma yolu düşünmeliyim? Gerek meyvesinden faydalanmak için gerekse gölgesinde oturmak için ağaçlar düşünüyorum. Kıyasla hızlı büyüyen ağaç çeşitleri nelerdir? Bu gibi bir bahçeye iğne yapraklı Çam gibi ağaç türlerinin ekilmesi uygun olur mu? Fidan temini ve dikimi hakkında araştırmalarım sürüyor ancak tavsiye edeceğiniz kaynaklar var mı?

Beni sabırla dinlediğiniz için hepinize teşekkür ederim.
Saygılarımla
Kadir.
merhaba hayırlı olsun diktinizmi ağaçlarınızı

kavil beğendi.
doğa07 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-12-2016, 14:18   #14
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 28-05-2013
Şehir: eskişehir
Mesajlar: 30
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi doğa07 Mesajı Göster
merhaba hayırlı olsun diktinizmi ağaçlarınızı
Su kanalından su çekmek için motor lazım, motoru çalıştırmak için elektrik lazım ve elektiriğide daha bağlatamadık o sebeple ağaç ekimide gerçekleşmedi ne yazık ki.

Ben öğretimim sebebiyle İstanbul'dayım bir aksilik olmaz ise Haziran gibi kesin dönüş yapıcam Eskişehir'e o vakit başta ev planı ve inşaası olmak üzere hepsiyle ilgilenmeyi umuyorum.

Muda ve g.c. beğendi.
kavil Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-02-2018, 16:00   #15
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 28-05-2013
Şehir: eskişehir
Mesajlar: 30
Herkese tekrar merhaba, konuya uzun zamandır mesaj yazmadığımı fark ettim ve hemen bir güncelleme yazmaya karar verdim. Ne yazik ki çok fazla mesafe kat edemedik ancak hiç yoktan iyidir.
Temmuz 2017 de arazideki ufak tepeyi komple kaldırtıp tarlayı tesviye ettik. Ardından tel örgü ve sürgü kapı yaptırdık. Elektrik getirilmesi ile ilgili bilgi aldım ancak şu anda yapabildiklerimiz bu kadar. Aynı süre zarfında Okulumu başarıyla bitirdim ve artık bir Mimarım. İş mi arasam ev mi yapsam askere mi gitsem gibi düşünceler kafamı kurcalarken kararımı askere gitmekten yana kullandım. Ekim 2017 de askere gittim ve Acemilik sonrası Ankara Beytepe Jandarma Akademisinde Meslekçi Asteğmen olarak vatani görevimi yerine getiriyorum. Meslekçi olmam sebebiyle askerlik görevimi mimar olarak yerine getiriyorum. Teorik bilgimin üzerine pratik bilgiyide ekleme şansına sahip oldum. 4 ay bitmek üzere kaldı 8 ay Uzun dönem olmam sebebiyle ilk mesajlarda düşündüğüm maddi kısma destek olacak parayı biriktirmeye şimdiden başladım. Araştırmalarıma gerek botanik gerek mekanik gerek inşaatla ilgili son hız devam ediyorum. Umuyorum bir sonraki güncelleme mesajı çok daha içi dolu, yol katetmiş şekilde olur. Hepinizi saygıyla selamlıyorum.

Eklenen Resimler
    
mozen, abk, Ayazkızı ve 9 kişi beğendi.

Düzenleyen kavil : 25-07-2018 saat 14:03 Neden: Imla hatası
kavil Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-04-2018, 10:44   #16
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 01-05-2017
Şehir: Muğla
Mesajlar: 11
2 ayınız kalmış olmalı, hayırlı teskereler. Umarım hayallerinize en kısa sürede kavuşursunuz.

kavil beğendi.
voltingen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-05-2018, 19:56   #17
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 28-05-2013
Şehir: eskişehir
Mesajlar: 30
Herkese Merhaba, her ne kadar kendim uğrayamamış olsamda ailem sağolsunlar bu hafta sonu arsayı, köyü ziyarete gitmişler, Gitmişken de benim için bir kaç kare fotoğraf çekmişler. Sizlerle bu fotoğrafları paylaşmak istiyorum. Peyzaj ve bahçe planlamasına devam ediyorum. Sebzecilik meyvecilik, arıcılık vs ile ilgili döküman arayışlarım sürüyor. Türkçe kaynak oldukça kısıtlı. Tarım köy işlerine ait bir çiftçi eğitim programı kapsamında yapılmış Sebzecilik kitabı bulmuş olmama rağmen yeterli gelmedi. Yabancı kaynaklara istemeden de olsa yönelmek zorunda kaldım. İlerleyen zamanda umuyorum bahçenin planlanmış halininde bir görselini paylaşabilirim ve sizlerin çok kıymetli yorumlarını dinlemek isterim.
Askerliğimin 7 ay kadarı bitmek üzere kaldı 4-5 aylık bir süreç Umuyorum askerlik sonrası ufaktanda olsa kolları sıyırıp başlamış olacağım.

Esen kalın teşekkürler.

Eklenen Resimler
   
kavil Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-08-2019, 18:44   #18
Ağaç Dostu
 
chelik26's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-11-2018
Şehir: eskişehir
Mesajlar: 451
Devamı gelmemiş sn Kavil.

chelik26 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 17:52.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024