agaclar.net

agaclar.net (http://www.agaclar.net/forum/)
-   Börtü Böcek (http://www.agaclar.net/forum/bortu-bocek/)
-   -   akrep (http://www.agaclar.net/forum/bortu-bocek/16448.htm)

hosseda 08-07-2009 22:43

akrep
 
2 Eklenti(ler)
Maalesef bu gün bahçede tuvalet lavobasında onunla yüzyüze geldim. Lavobadan herhangi bir şey çıkmasın diye iyice kapatıyorum giderken. Önce ölmüş sandım ama bana numara yapmış, gayet formda idi. Ama kaygan lavobadan tırmanamıyordu, onu beslemem söz konusu olmayacağı için yok ettim.

fikirci 15-07-2010 12:29

geçmis olsun.. Riskli bir böcek. Türkiyede akrepler yetişkin birini kolay öldüremez ;
ancak kalbe **** başa yakınbir sokma vakası , çocuklarda yaşanan sokma lar vs ve alerjik reaksiyonlar sonucu ölüm riski sözkonusu olabilir. Sizin akrep zehiri güclü olan tiplerden. Ev akrebi denen siyah renklilerden değil. Alenen sarı akrep.

basit çözümlerle onlardan kurtulamazsınız. evinizin tüm atık su gider bodrum depo kısımlarını kontrol ettirin. çatlak bosluk vs doldurtun.
profesyonel bir firma çagırın ve ilaçlatın. asla ihmal etmeyin. ardından da bahçenize lavanta ekin. lavantalarla doldurun. akrepler lavanta kokusunu sevmezler.
Ancak önce var olan koloniden kurtulmanız lazım.
Geçmiş olsun.

hosseda 03-08-2010 19:32

2 Eklenti(ler)
Hemen hemen aynısından bir tane daha bulundu. Taşları aktaran köylü buldu, aynı dakikalarda gene taş altına yatan sarı yılan yavrusunu sevgi nidaları ile tutup severken bunu görünce hiçte öyle yaklaşmadı. Bunu döverim dedi ( öldürmek lafı yok, yok edecekleri hayvana öyle demekteler çoğunlukla).

Kuyruğunun yanından elle tuttu akrebi. Soksada mühim değil biraz canım yanar dedi. Bu tarafın akrebi öldüren cins değil şükürki.

Sonuçta akrep dövüldü, yavru yılan doğaya salındı.

caners98 03-10-2011 12:01

Akrepler sıcak ve nemli havaları seven canlılardır. Dışarı etkilere karlı vuvütları sert ve kalın bir tabakala ile örtülüdür bu tabaka akreplerde kalkan görevi görür.Kalkık kuyruğu ve kıvrık bir iğnesi bulunan akrepler eklembacaklılar sınıfındandır.Akreplerin dünyada 1500 den fazla türü vardır. Türkiyede ise akrep ilaçlamsı yaptığımız 25 akrep türü bulunmaktadır.Dünyanın en uzun akrebi 25 cm dir
Akrepler genellikle taş duvarlar arasında bulunurlar,hemen hemem bütün doğa şartlarına uyumluluk sağlaya bilen akrepler ormanlar,evlerimizin bahçelerinde,kayalık alanları tercih ederler. Akrepler sıcak yerleri sevdiklerinden dolayı,eğer akrep ilaçlaması yapcaksanız nemli ve ıslak bölgeler ilk bakmanız gereken yerlerdir. Bir dişi akrep doğum süresi 6 ile 10 aydır ve bir doğumda yaklaşık 20-50 yavru meydana gelir.
Akreplerin çok zehirli olduğu uzun yıllardan beri bilinmektedir.Akrepler aslında bir insanı **** hayvanı sokmasının amacı kendisini koruma içgüdüsünden gelmektedir.Akreplerin zehirini kullanma amacı genellikle avını yakalamak veya sindirmek içindir akrep zehirinin temel etkisi nörotoksik bir etkiye sahiptir.

Akrep ilaçlaması için Sağlık Bakanlığından onaylı ilaçlar kullanan bir firma tercih etmeniz gerekir. Akrep haşeresinden korunmak için akrep bulunan alanın sıvı ilaçla ilaçlanması gerekir. Akrepten nasıl kurtulurum diyorsanız Sağlık Bakanlığından onaylı ilaçlarımızla akrep ilaçlamasının yapılması için 7/24 hizmetinizdeyiz.
Akrep Sokması ve Belirtiler
Akrep sokmasında ve akrep zehiri kana bulaştığı andan sonra ilk görülen etkiler kan basıncı yükselebilir veya düşebilir, yanıcı bir ağrı,deride büyük kızarıklar ve şişlikler olucaktır.Bilinç kaybı,başdönmesi,ağızdan köoük gelmesi gibi etkilerde görülebilir. Bulantı ve kusma olur hatta yetişmş akreplerin soktuğu insanlarda komaya girdikleri görülmektedir.Akrep sokmalarında vücutta aşırı bir adrenalin yükselmesi olcağından dolayı kan damarlarında pıhtılaşmaya sebep vermektedir.Bu vucüt metabolizma'sıdaki ani değişikliklerde ani kalp krizlerine sebep vermektedir.
Akrep Sokmasında Neler Yapılmalı?
Akrep sokmalarında ilk olarak yara yeri temizlendikten sonra üzerine buz basılmalıdır.Bunlardan sonra en yakın bir sağlık kurumuna gidilmelidir.Hastaneye gittiğinizde tekrar yara yeri temizlendikten sonra,alerjik bir reaksiyon söz konusuysa akrep sokması için antialerjik ilaçlar yapılcaktır.Bunlara ilave olarak gerekirse akrep serumu denilen ilaçlar hastalara uygulanmaktadır .
akrep ile mücadelede alınması gereken önlemler
Akrep Sokması Vücudu Nasıl Etkiler?
Akrep sokmasında özellikle ısırık yerinde kızarıklık olur,şişlik olur veya ağrılar olur.Bu ağrılar gittikçe artarsa hastanın genel durumu bozulursa uyuşukluklar,çarpıntılar,tansiyonda düşmelere ve nefes almada güçlük olursa bir zehirlenme söz konusudur.Hastanın genel durumu gittikçe kötüleşiyorsa zehir vücuda yayılıyor demektir veya hastanın akrebe karşı bir alerjisi vardır.

bursa kene ilaçlamaAkrep ilaçlaması için kullanılan akrep ilaçlarının ziraat mühendisleri tarafından hazırlanıp eğitimli teknisyenler tarafından kullanılması gerekmektedir.



Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 10:40.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024