agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Hayvanlar > Yabani Hayvanlar > Börtü Böcek
(https)




Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 08-07-2009, 22:43   #1
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 12-09-2007
Şehir: izmir
Mesajlar: 1,323
Galeri: 3
akrep

Maalesef bu gün bahçede tuvalet lavobasında onunla yüzyüze geldim. Lavobadan herhangi bir şey çıkmasın diye iyice kapatıyorum giderken. Önce ölmüş sandım ama bana numara yapmış, gayet formda idi. Ama kaygan lavobadan tırmanamıyordu, onu beslemem söz konusu olmayacağı için yok ettim.

Eklenen Resimler
  

Düzenleyen hosseda : 04-08-2010 saat 20:14
hosseda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-07-2010, 12:29   #2
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 13-06-2010
Şehir: istanbul
Mesajlar: 95
geçmis olsun.. Riskli bir böcek. Türkiyede akrepler yetişkin birini kolay öldüremez ;
ancak kalbe **** başa yakınbir sokma vakası , çocuklarda yaşanan sokma lar vs ve alerjik reaksiyonlar sonucu ölüm riski sözkonusu olabilir. Sizin akrep zehiri güclü olan tiplerden. Ev akrebi denen siyah renklilerden değil. Alenen sarı akrep.

basit çözümlerle onlardan kurtulamazsınız. evinizin tüm atık su gider bodrum depo kısımlarını kontrol ettirin. çatlak bosluk vs doldurtun.
profesyonel bir firma çagırın ve ilaçlatın. asla ihmal etmeyin. ardından da bahçenize lavanta ekin. lavantalarla doldurun. akrepler lavanta kokusunu sevmezler.
Ancak önce var olan koloniden kurtulmanız lazım.
Geçmiş olsun.

fikirci Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-08-2010, 19:32   #3
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 12-09-2007
Şehir: izmir
Mesajlar: 1,323
Galeri: 3
Hemen hemen aynısından bir tane daha bulundu. Taşları aktaran köylü buldu, aynı dakikalarda gene taş altına yatan sarı yılan yavrusunu sevgi nidaları ile tutup severken bunu görünce hiçte öyle yaklaşmadı. Bunu döverim dedi ( öldürmek lafı yok, yok edecekleri hayvana öyle demekteler çoğunlukla).

Kuyruğunun yanından elle tuttu akrebi. Soksada mühim değil biraz canım yanar dedi. Bu tarafın akrebi öldüren cins değil şükürki.

Sonuçta akrep dövüldü, yavru yılan doğaya salındı.

Eklenen Resimler
  
hosseda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-10-2011, 12:01   #4
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 01-10-2011
Şehir: istanbul
Mesajlar: 10
Lightbulb

Akrepler sıcak ve nemli havaları seven canlılardır. Dışarı etkilere karlı vuvütları sert ve kalın bir tabakala ile örtülüdür bu tabaka akreplerde kalkan görevi görür.Kalkık kuyruğu ve kıvrık bir iğnesi bulunan akrepler eklembacaklılar sınıfındandır.Akreplerin dünyada 1500 den fazla türü vardır. Türkiyede ise akrep ilaçlamsı yaptığımız 25 akrep türü bulunmaktadır.Dünyanın en uzun akrebi 25 cm dir
Akrepler genellikle taş duvarlar arasında bulunurlar,hemen hemem bütün doğa şartlarına uyumluluk sağlaya bilen akrepler ormanlar,evlerimizin bahçelerinde,kayalık alanları tercih ederler. Akrepler sıcak yerleri sevdiklerinden dolayı,eğer akrep ilaçlaması yapcaksanız nemli ve ıslak bölgeler ilk bakmanız gereken yerlerdir. Bir dişi akrep doğum süresi 6 ile 10 aydır ve bir doğumda yaklaşık 20-50 yavru meydana gelir.
Akreplerin çok zehirli olduğu uzun yıllardan beri bilinmektedir.Akrepler aslında bir insanı **** hayvanı sokmasının amacı kendisini koruma içgüdüsünden gelmektedir.Akreplerin zehirini kullanma amacı genellikle avını yakalamak veya sindirmek içindir akrep zehirinin temel etkisi nörotoksik bir etkiye sahiptir.

Akrep ilaçlaması için Sağlık Bakanlığından onaylı ilaçlar kullanan bir firma tercih etmeniz gerekir. Akrep haşeresinden korunmak için akrep bulunan alanın sıvı ilaçla ilaçlanması gerekir. Akrepten nasıl kurtulurum diyorsanız Sağlık Bakanlığından onaylı ilaçlarımızla akrep ilaçlamasının yapılması için 7/24 hizmetinizdeyiz.
Akrep Sokması ve Belirtiler
Akrep sokmasında ve akrep zehiri kana bulaştığı andan sonra ilk görülen etkiler kan basıncı yükselebilir veya düşebilir, yanıcı bir ağrı,deride büyük kızarıklar ve şişlikler olucaktır.Bilinç kaybı,başdönmesi,ağızdan köoük gelmesi gibi etkilerde görülebilir. Bulantı ve kusma olur hatta yetişmş akreplerin soktuğu insanlarda komaya girdikleri görülmektedir.Akrep sokmalarında vücutta aşırı bir adrenalin yükselmesi olcağından dolayı kan damarlarında pıhtılaşmaya sebep vermektedir.Bu vucüt metabolizma'sıdaki ani değişikliklerde ani kalp krizlerine sebep vermektedir.
Akrep Sokmasında Neler Yapılmalı?
Akrep sokmalarında ilk olarak yara yeri temizlendikten sonra üzerine buz basılmalıdır.Bunlardan sonra en yakın bir sağlık kurumuna gidilmelidir.Hastaneye gittiğinizde tekrar yara yeri temizlendikten sonra,alerjik bir reaksiyon söz konusuysa akrep sokması için antialerjik ilaçlar yapılcaktır.Bunlara ilave olarak gerekirse akrep serumu denilen ilaçlar hastalara uygulanmaktadır .
akrep ile mücadelede alınması gereken önlemler
Akrep Sokması Vücudu Nasıl Etkiler?
Akrep sokmasında özellikle ısırık yerinde kızarıklık olur,şişlik olur veya ağrılar olur.Bu ağrılar gittikçe artarsa hastanın genel durumu bozulursa uyuşukluklar,çarpıntılar,tansiyonda düşmelere ve nefes almada güçlük olursa bir zehirlenme söz konusudur.Hastanın genel durumu gittikçe kötüleşiyorsa zehir vücuda yayılıyor demektir veya hastanın akrebe karşı bir alerjisi vardır.

bursa kene ilaçlamaAkrep ilaçlaması için kullanılan akrep ilaçlarının ziraat mühendisleri tarafından hazırlanıp eğitimli teknisyenler tarafından kullanılması gerekmektedir.


caners98 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 08:02.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024