26-04-2012, 18:28 | #1 |
Ağaç Dostu
|
Ekinezya çayı
Ana vatanı Amerika olan Ekinezya bitkisi, 1887 den itibaren A.B.D. de tıbbî bitki olarak kullanılmaya başlanmış. Bitkinin yaprakları, dalları ve çiçekleri tercihen güneş doğmadan toplanıp, kurutularak çay olarak kullanmak için muhafaza edilir. Ekinezya bitkisinden yapılan çay kürü, başta soğuk algınlığı, grip, solunum ve idrar yolları enfeksiyonu ve bağışıklık sistemini güçlendirmek için kullanılır. Dikkat!: 10 yaşından küçük çocukların, MS.hastalarının, hamilelerin, romatoid artriti olanların, papatya allerjisi olanların, karaciğer hasarı için ilaç kullananların ve tüberküloz gibi sağlık sorunu olanların kullanması sakıncalı(ymış)dır. Ben bir kaç yıldır, İlkbaharda ve Sonbaharda 15 gün, sabah ve akşam birer kupa olmak üzere kür yapıyorum. Gerçekten de bir kaç yıldır soğuk algınlığı ve gribe yakalanmadım. Ekinezya bitkisini, varsa bahçelerinizde kendiniz yetiştirin, dona dayanıklı kolay bir bitki. Ekinezya yetiştirme Bahçeniz yoksa aktarlarda kolayca bulabilirsiniz, kg. fiyatı ortalama, 60 ile 170 TL. arasında değişiyor. Şimdi gelelim çayın nasıl demleneceğine. Çayın hazırlanışı: * Su ısıtıcıda(kettle)suyu kaynatın. * Bitki çayı kupanızı ağzına kadar kaynamış suyla doldurun. * Bir dakika sonra fincandaki suyu boşaltın. * Fincanın demleme kabına bir yemek kaşığı kadar kurutulmuş ekinezya bitkisini koyun. * Üzerine hâlâ kaynamakta olan suyu ilâve edin. * Fincanın ağzını kapatın. * Yaklaşık 4 dakika sonra fincanın içindeki bitkiyi çıkarın. * Şeker, limon ve ya başka bir şey ilâve etmeden sıcak sıcak yudumlayın. Sabah kahvaltıdan 1 saat sonra, akşam yemekten 1-2 saat sonra içebilirsiniz. Günde 2 fincandan fazla tüketmeyin. 15 günden fazla devam etmeyin. Hepinize şifalar diliyorum. |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|