agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Doğaya ve Yaşamınıza Sahip Çıkın > Bitkiler ve Sağlığımız
(https)




Reklam


Beğeni Düzeni31Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 25-08-2010, 02:26   #31
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 06-07-2010
Şehir: Adana
Mesajlar: 561
mercimek ekip filizlendirmeyin tadı acı ve yenecek gibi degil.tadı berbat ...

dünyam1 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-04-2012, 17:19   #32
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 11-04-2012
Şehir: istanbul
Mesajlar: 106
Galeri: 2
aklıma birşey geldi okurken. steril toprak mikrodalgaya koyarak yapılabilir mi diyeceğim ama faydalı mikroorganizmalarda ölür sanırım. en iyisi su kullanmak bunda sanırım..

dryad Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-06-2016, 14:44   #33
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 02-06-2011
Şehir: Ankara
Mesajlar: 93
Mikro filiz yetiştirmek

Son günlerde mikro filizlerin faydalarını okudukça ve ev ortamında kolayca üretilebileceğine aklımın yatmasıyla işe ilk olarak "Ayçekirdeği Filizi" ile başlamak istedim.

Ayçekirdeklerini 24 saat suda bıraktıktan sonra süzerek bir kavanoz içersine aldım. Güneş almayacak şekilde dolap içersinde karanlık bir ortamda beklettim. Hergün yıkayıp tekrar süzerek nemli kalmalarına dikkat ettim.

3-4 gün sonra çekirdek filizleri çıkmaya başladığında onları toprakla buluşturarak üzerlerini kapak olacak şekilde toprakla kapattım. Toprağı ıslak olmayacak şekilde fakat hep nemli tutmaya çalıştım. Ayçekirdekleri çok çabuk toprağı delerek güneşle buluşmak için yarışmaya başladılar. Sonuçta tadı da çok lezzetli olan "Ayçekirdeği Filizi" yemeye hazır...

Tohumdan sofraya gelmesi çok çabuk, yaklaşık 12 gün sürüyor. Salatalarda, sandviçlerde, tek başına atıştırmalık olarak bile kullanıyoruz. Birçok şekilde tüketilebilecek lezzetli bir ürün.

Başka tohumlarla filiz üreten arkadaşlar bilgi ve tecrübelerini paylaşırsa sevinirim.

Name:  ay2.jpg
Views: 5495
Size:  60.8 KB

Name:  ay1.jpg
Views: 5539
Size:  72.3 KB

selimkuntay Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-06-2016, 14:50   #34
Ağaç Dostu
 
rainac's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-11-2015
Şehir: AFYONKARAHİSAR
Mesajlar: 165
Güzel bir teknik acaba başka hangi türlerde uygulanabiliyor.

rainac Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-06-2016, 15:13   #35
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 02-06-2011
Şehir: Ankara
Mesajlar: 93
Bildiğim kadarıyla yenilebilecek her tohum filizlendirilerek tüketilebilir. Mesela ticari olarak marketlerde Soya Filizi satışı yapılıyor.

duy-gu beğendi.
selimkuntay Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-06-2016, 21:23   #36
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 27-03-2010
Şehir: Denizli
Mesajlar: 686
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi rainac Mesajı Göster
Güzel bir teknik acaba başka hangi türlerde uygulanabiliyor.
Maş fasulyesi de yaygın olarak filizlendirilip tüketilenlerden..Tadı frik nohutu andırıyor. Turp tohumu, yonca tohumu da çimlendirilebiliyor..

duy-gu beğendi.
yarenimex Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-06-2016, 16:37   #37
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 10-03-2007
Şehir: akhisar/manisa
Mesajlar: 403
Biçip üst kısmını mı yiyorsunuz, kökleyip köklerini atıp mı tüketiyorsunuz?

duy-gu beğendi.
Melih Bakırlıoğlu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-06-2016, 17:09   #38
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 02-06-2011
Şehir: Ankara
Mesajlar: 93
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Melih Bakırlıoğlu Mesajı Göster
Biçip üst kısmını mı yiyorsunuz, kökleyip köklerini atıp mı tüketiyorsunuz?
Bunları kökleyerek tükettik. Fakat toprağın hemen üstünden biçmek daha kolay olacak. köklerle birlikte alındığında yıkaması zor oluyor.

duy-gu beğendi.
selimkuntay Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-06-2016, 17:27   #39
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 28-04-2013
Şehir: tahran iran
Mesajlar: 1,265
Hamburger kutularina toprak koyup tohumlari ekin, bir gun oncesinden islatilmis olsunlar, kutunun kapagini kapatin ve 4-5 gun isik almasinlar, spray seklinde sulayin. Kutunun kapaginini dorduncu gun acin, tam acmayin birakin buyuyen yesillik uzerinde agirlik yapsin ve yesillikler kendileri kapagi kaldirsin. Bu agirlik sayesinde ip inceliginde olmayacaklar ve isik fazla alinmadigindan zurafa gibi uzamayacaklar. Gubre vermeyin.

Marul, kirmizi turp, beyaz turp, hardal otu, aycicegi, feslegen, maydoniz, tere, roka ekebilirsiniz. Makasla keserek toplayin, kap bosalinca tekrar ekin. Denediklerinizden hosunuza gidenleri karisik eker ve 3 gunde bir bir kap ekerseniz, hicbir zaman bitmeyece her istediginizde toplayabileceksiniz.

kiziltan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-06-2016, 17:50   #40
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 02-06-2011
Şehir: Ankara
Mesajlar: 93
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi kiziltan Mesajı Göster
Hamburger kutularina toprak koyup tohumlari ekin
Hamburger kutusu güzel fikir

Marketlerde kasapların kullandığı köpük tabaklarda da olabilir o zaman. Hem temin etmesi de kolay olur. Üzerlerine ağırlığın da ne için konulduğunu öğrenmek iyi oldu.

selimkuntay Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-06-2016, 19:30   #41
Ağaç Dostu
 
Amanita's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-03-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 158
filiz olarak tukettiginiz icin topraga ihtiyaciniz yok. yikama derdinden kurtulmak icin temiz pecete veya pamuk uzerinde cimlendirebilirsiniz.

Amanita Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-06-2016, 23:04   #42
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 28-04-2013
Şehir: tahran iran
Mesajlar: 1,265
Youtube aramasini " micro green " olarak yaparsaniz detayli videolari var.

Plastik tepsiye nonwoven bez serip uzerinde yetistirebilirsiniz. Kisin 10-11 gun yazin 7-8 gun surer.

Seyrek dikmeyin, elinizdeki cesitli tohumlari karistirip sik bir sekilde dikin, zaten filiz halinde toplayacaksiniz sikisiklik olmaz. Tohumlarin kaplanmamis ve ilaclanmamis olanlarini kullanin.

kiziltan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-06-2016, 21:45   #43
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 02-06-2011
Şehir: Ankara
Mesajlar: 93
Üç renkli "KINOA" tohumlarını bir gün suda beklettikten sonra süzgecin üzerine koyduğum ıslak peçete üzerine süzdürdüm. Üzerini ıslak tülbentle kapatarak ışık almayacak şekilde kapalı bir dolaba koydum. Bakalım tüketilecek hale gelmesi kaç gün sürecek.

Name:  image.jpg
Views: 668
Size:  70.0 KB

selimkuntay Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-06-2016, 18:23   #44
agaclar.net
 
malina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-04-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37,708
Galeri: 90
Alıntı:
ışık almayacak şekilde kapalı bir dolaba koydum
Neden?

malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-06-2016, 19:27   #45
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 02-06-2011
Şehir: Ankara
Mesajlar: 93
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi malina Mesajı Göster
Neden?
Toprağın altında da ışık almadığını düşündüm.

selimkuntay Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-04-2017, 23:12   #46
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 26-07-2008
Şehir: ankara
Mesajlar: 6
Selim Bey,
Kinoaların sonucunu yazmamışsınız olumsuz galiba?

Taurussian Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-04-2017, 16:53   #47
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 02-06-2011
Şehir: Ankara
Mesajlar: 93
Malesef kinoalar başarısız oldu. Belki de aldığım Kinoa işlenmiş bir üründü ve onun için de çimlenmediler.

selimkuntay Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-11-2017, 11:13   #48
Ağaç Dostu
 
Jezebel's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-02-2010
Şehir: İzmir
Mesajlar: 7,909
Galeri: 11
Piyasadaki soyanın GDO olma ihtimaline karşı Maş fasulyesi (mung bean) çimlendiriyorum.
Bir su bardağı Maş fasulyesi 200 kalori iken, çimlendirilmişi sadece 30 kalori.
Bu nedenle ikinci defa çimlendirdim.
Çiğ olarak salatalarda kullanılabilir ve başka sebzeler eşliğinde sote edilebilir.
Her haliyle çok faydalı, çiğ tüketilginde de hüçre yenileyici.


Name:  mung bean.jpg
Views: 240
Size:  41.0 KB


Bir gece suda bekletilip, süzgeç benzeri bir kaba alınıyor.
Günde 3-4 kere suya tutulup nemli kalması sağlanıyor.
Ortam ısısı 30 derece civarında kalması çimlenmeyi çabuklaştrıyor.
İkinci günden sonra yenilecek ayara geliyor.
Tekniğimi geliştirdikçe daha da güzel olacak diye umuyorum.
Şimdi bazı çimler yamuk , eğri oluyor, ama çoğunluğu duz.
Böyle tek nizam düz olmalarını istiyorum


Name:  mung bean1.jpg
Views: 239
Size:  28.6 KB


Çabalıyorum, olacak

Jezebel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-01-2019, 19:11   #49
Ağaç Dostu
 
Jezebel's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-02-2010
Şehir: İzmir
Mesajlar: 7,909
Galeri: 11
Çalışan insan için çimlendirme işi biraz meşakkatli oluyor.
Bunun da makinası vardı da bizde talep olmayınca arz da yok tabi.
Mecbur gene arzın yoğun olduğu Çin’den almak gerekti.


Name:  57DD4DE6-0EC5-4FE8-B4A2-599FA3CE9C20.jpg
Views: 79
Size:  63.1 KB


Çin malı deyip hor görmeyelim, adamlar çalışıyor.
Deneyip göreceğiz.

Jezebel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-02-2019, 16:41   #50
Ağaç Dostu
 
Jezebel's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-02-2010
Şehir: İzmir
Mesajlar: 7,909
Galeri: 11
Cumartesi başlayan macera böyle




Name:  çim5.jpg
Views: 58
Size:  37.2 KB




Name:  çim1.jpg
Views: 58
Size:  35.6 KB




Name:  çim4.jpg
Views: 55
Size:  65.6 KB



Name:  çim2.jpg
Views: 57
Size:  35.1 KB





Name:  çim3.jpg
Views: 58
Size:  21.4 KB




yani baya iş yapıyor bu makina.

ibocandan beğendi.
Jezebel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-02-2019, 18:53   #51
Ağaç Dostu
 
Jezebel's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-02-2010
Şehir: İzmir
Mesajlar: 7,909
Galeri: 11
Bu da 3 günlük mercimek filizleri.
Tadına yarın bakarım.

Name:  84224FA5-DE72-408A-891C-77802AC1D9CE.jpg
Views: 29
Size:  59.2 KB


Maaş fasulyesi kadar bol bir filiz olmadı

Jezebel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Etiketler
ayçekirdeği, mikro filiz

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 15:40.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2019