agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Bitkiler Hakkında Genel Konuşmalar
(https)




Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 22-01-2007, 17:26   #1
Ağaç Dostu
 
Müjgan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-08-2004
Şehir: Ankara
Mesajlar: 4,544
Galeri: 30
Kordiseps (CORDYCEPS SİNENSİS) Çin tırtıl mantarı

Geçen gün bir sitede çin tırtıl mantarından söz edildiğini duydum, ilginç geldi. Şöyle yazıyordu.

"Tırtıl mantarın büyümesi gerçekten şaşırtıcıdır. Kışın bir böcek(larva formunda) kış uykusuna yattığı zaman,mantar spor filizlendirir yani çıkarır ve böceğin dolaşım sistemine girer. Mantarın iplikçikleri larvadan besin alımı sonrası o kadar hızlı bir şekilde büyür ki en sonunda her şeyi kaplayan bir kabuk oluştururlar. Daha sonra böcek bu yüzden ölür ve iplikçiklerden oluşan sert bir şekle dönüşür. Bir kurtçuk gibi görünen dış bölüm aynen kalır. Gelecek yıl yaz mevsimi geldiğinde,kurtçuğun üst kısmı yerden dışarı çıkar ve bir ota benzer.

Eşsiz özelliklerinden dolayı, Çin Tırtıl Mantarı ayrıca vahşi doğada oldukça nadirdir ve toplanması bu yüzden çok zordur. Çok değerli bir tıbbi nebat(bitki) olduğundan ,Çin doğal tıbbında neredeyse “altın” değerinde bir bitkidir. Çin Tırtıl Mantarı,ayrıca Eski Çin’de olmuş bir olay ile de bağdaştırılır. Hikayenin geçmişi 1000 yıl öncesine kadar uzanan, sınırları Asya’dan Avrupa’ya kadar uzanan imparatorlukta bulunan ve daha sonra Cengiz Han’ın Moğol İmparatorluğu yönetimine giren Güney Song Hanedanı döneminde geçer. Bütün ülkeyi ele geçirmek için ,göçmenler şu anda Batı Çin olarak bilinen yerden saldırıya başlarlar. Bu sürpriz saldırıya karşılık Moğol süvarilerinin şiddetli saldırılarına bile karşılık verebilen çok sert ve güçlü olan yerel halk göçmenlerin bu saldırılarını devamlı bir şekilde geri çevirip püskürtürler.Bu yüzden Moğollar bu yöreyi işgal edebilmek için daha fazla birlik göndermek zorunda kalırlar.Moğol yönetimi bir araştırma yaptıkları zaman bu yörede yaşayan halkın yiyeceklerine bu tırtıl mantarından fazlaca kattıklarını bu yüzden güçlü bir fiziğe sahip olduklarını keşfederler. "

Müjgan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-04-2007, 01:36   #2
Yeni Üye
 
magus's Avatar
 
Giriş Tarihi: 17-12-2006
Şehir: ankara
Mesajlar: 12
http://youtube.com/watch?v=ZOAWGkN3BvA
cordyceps mantarıyla ilgili bir video

magus Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-04-2007, 06:49   #3
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 30-07-2006
Şehir: Yalova
Mesajlar: 6,884
Galeri: 29
Çok enteresan bir video.

Todor Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-04-2007, 18:26   #4
Ağaç Dostu
 
Müjgan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-08-2004
Şehir: Ankara
Mesajlar: 4,544
Galeri: 30
Kordiseps (CORDYCEPS SİNENSİS) olarak bilinen Çin tırtıl mantarıdır.

Sadece Çin'in Tibet, Siçuan, Yunnan, Tsinhay gibi platolarında bulunan otluk ve bataklıklarda yaşayan bir tür yerel canlıdır.Tırtıl mantarının büyümesi gerçekten şaşırtıcıdır. Bu mantar kışın bir böcek (larva formunda) kış uykusuna yattığı zaman onun dolaşım sistemine girer. Mantarın iplikçikleri larvada besin alımı sonrası o kadar hızlı bir şekilde büyümektedir ki en sonunda her şeyi kaplayan bir kabuk oluşturur. Daha sonra tırtıl bu yüzden ölmekte ve kabuğu bir kozaya dönüşmektedir. Sonraki sene yaz mevsimi geldiğinde kurtçuğun üst kısmı yerden dışarı çıkar ve bir ota büyür. Bu bitki kısmından Cordyceps elde edilmektedir.

Çin tırtıl mantarı, deniz seviyesinden 3500 m yükseklikte yaşadığı için çok dayanıklı bir yapıya sahiptir. Hayatta kalmak için yalnızca o platolarda bulunan Polygonum aviculare L, Astragalus ve Ophiopogon ağaçlarının kökleriyle beslenmekte­dir. Toprak altında geçen 2 senelik gelişim süreci sırasında uzun bir süre açlık, soğuk ve oksijen eksikliği yaşamaktadır. Mantarın gövdesi, besin maddeleri açısından ve biyolojik bileşim açısından o platolarda yetişen bitkiler kadar zengindir.Geleneksel Çin Tıbbında ginseng ve tüylü geyik boynuzu ile birlikte en önemli 3 güçlü ilaç arasında yer almaktadır.

Bu mantar Çin'de sağlığı korumak amacıyla 1200 seneden bu yana kullanılmaktadır. Çok eski zamanlarda Çinliler bu mantarı " Tanrının lütfu", bir tılsım olarak kabul etmişlerdir. Bu güne kadar geçen süre içinde Çin tırtıl mantarı birçok hastalık için yeri doldurulmaz bir çare olduğunu ispatlamıştır

Müjgan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-04-2007, 18:27   #5
Ağaç Dostu
 
Müjgan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-08-2004
Şehir: Ankara
Mesajlar: 4,544
Galeri: 30
Profilaksi için kordiseps kullanım alanları:

1. Bağışıklık sisteminin düzenlenmesi için kul­lanılan çok yüksek etkili bir çaredir. Düzenleme eğilimi 2 yoldan oluşmaktadır: Hem bağışıklığı güçlendirebilir, hem de bazı insanlarda bulunan fazla bağışıklık gücünü azaltır.

2. Doğal bir antibiyotiktir.Kordiseps birçok patojenik bakteriye karşı antibakteriyel etki yaratabilir. Pnömokok, streptokok ve aureus stafilakok bunlara dahildir.

3. Antifilojistik etkisi: Kordisepsin bu niteliği hidrokortizondan 3 kat daha yüksektir.

4. Ölçülü bir şekilde kan damarlarını genişleterek kalp ve akciğerdeki kan dolaşımını yoğunlaştırır.Kordiseps, koroner damardaki kan dolaşımını düzenlendiği için, damarda tıkanıklık yaratan pıhtının oluşmasını engelleyebilir.

5. Kordiseps, yorgunluğa karşı direnci arttırabilir, oksijen açlığına karşı dayanıklılık sağlar ve kandaki lipid seviyesini azaltabilir. Sinir sistemini rahatlatır. Ayrıca hücrelerin antioksidan yeteneğini arttırabilirle gibi farmakolojik özellikler taşımaktadır.

Yukarıda bahsettiğimiz bütün farmakolojik etkileri, kordisepsin birçok hastalığın tedavisinde kullanımı için bilimsel bir temel oluşturmaktadır.Çeşitli laboratuvar araştırmalarından ve hastane gözetimlerinden sonra kordisepsin üç önemli özelliği vurgulanmaktadır, bunlar:

1- Çok geniş amaçlı kullanım kapasitesi,
2- Hastalık tedavisini destekleyerek, çok daha etkili sonuçlar alınması, Toksin içermemesi ve hiçbir yan etkisinin bulunmamasıdır.

Müjgan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-04-2007, 18:27   #6
Ağaç Dostu
 
Müjgan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-08-2004
Şehir: Ankara
Mesajlar: 4,544
Galeri: 30
KORDİSEPSİN GÖSTERDİĞİ İYİLEŞTİRİCİ ETKİLER:

1.Solunum yollan rahatsızlıkları: Öksürük, nefes darlığı, nefes yetmezliği, terleme, akciğer zayıflığından kaynaklanan halsizlik, bitkinlik vb. Bu ürünü kullanarak rahatsızlıkların giderilmesine ve zatüre, astım, amfizem gibi hastalıkların tedavisinde hızlı bir iyileştirici etkiye sahip olduğunu göreceksiniz ve çok iyi bir sonuca ulaşırsınız.
2. Böbrek hastalıkları: Modern tıp tarafından kordisepsin böbreklerdeki metabolizmayı iyileştirdiği kanıtlanmıştır. Kordisepsin iyileştirici etkileri, böbrek hücrelerinin tüm fonksiyonlarının daha hızlı gerçekleştirilmesi idrardaki toksinlerin ekskresyonu gerçekleşmektedir. İlaç tedavilerinin böbrek dokularına ve kanallarına verdiği patolojik hasarlar, kordiseps tarafından onarılmaktadır. Böbreklerin yeniden enfeksiyon kapmasını ve hiperfosforemiyi önler. Böbrek ve akciğer hastalıklarında görülen bel ve ayak ağrıları, emisyon ve sık idrara çıkma sorunlarının giderilmesi açısından kordiseps çok iyi sonuçlar verebilmektedir.
3. Kalp damarları hastalıkları: Kordiseps, koroner damarlardaki kan dolaşımını sürekli belli bir hacim ve hızda tutma ve kandaki kalsiyum ve fosfor dengesini sağlama konusunda çok etkilidir. Koroner hastalıkların sürekli tedavisinde çok değerli bir ilaç olan kordiseps, koroner damarlardaki kolajen türemesi, trombositlerin oluşum ve gelişimini durdurma konusunda da çok iyi bir etki göstermektedir. İnhibisyon kat sayısı %I3.3 ila %48.5'e ulaşmaktadır.

4. Hepatit ve karaciğer sirozu: Kordiseps karaciğerin tüm fonksiyonlarını doğrudan iyileştirme gücüne sahiptir. Şu anda Çin'de karaciğer sirozu tedavisinde kullanılan en iyi çaredir. İthal edilen enterferans ilaçlar sarı ırktaki insanlar için çok büyük etkiye sahip değildir ve ayrıca kordiseps içeren ürünlerle karşılaştırıldığında, fiyatının çok daha yüksek olduğu görülmektedir.
5. Kan hastalıkları:Kandaki trombositlerin normal sayıda bulunmasına rağmen vücutta çeşitli kanamaların meydana gelmesi (protopati atrombositopenik purpura) destek tedavisinde çok açık yararı görülmektedir. Lösemi hastalığının tedavisinde kordiseps ile yapılan destek tedavisi, belli bir etki göstererek löseminin, kan kanserine dönüşmesini önlemektedir.
6. Kanser hastalıkları:Kordisepsin geniş kapsamlı farmakolojik özellikleri insan vücudunda karaciğer, böbrek, kan damarları ve solunum organları gibi en önemli organlar üzerinde yenileme etkisi gösterdiği için, tedavide bu ürün kanserin son aşamasında dahi iyileştirici etkiler göstermektedir. Yukarıda belirtmiş olduğumuz üzere kordiseps, önemli organlardaki kötü huylu tümörlerin hücre merkezlerine doğrudan müdahale ederek hasta organın iyileşmesine yardımcı olmaktadır. Bu etkinin yanısıra kordiseps lökosit faaliyetlerini arttırarak kimya terapisinin daha etkili olmasını sağlar. İyi huylu beyin tümörü olan hastaların sürekli tedavisinde kordiseps kusursuz bir çaredir.
7. Antitoksin faaliyetleri:Kordiseps toksin içermeyen, tamamen doğal bir madde olmasının yanısıra, metabolizmayı iyileştir-erek karaciğer, böbrek, akciğer gibi organların hücre yenilenmesine ve tüm vücudun toksinler ve ilaç kalıntılarından arındırılmasına yardımcı olmaktadır. 8-Günlük hayatta kordisepsin genel sağlık kazandırıcı etkileri:
Kordiseps "güçlendirme ve yeniden oluşturma" etkisine sahip mükemmel bir üründür. Hastalıkları iyileştirmek ve insanı hastalıklardan korumak için kusursuz bir üründür.

Müjgan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-04-2007, 18:28   #7
Ağaç Dostu
 
Müjgan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-08-2004
Şehir: Ankara
Mesajlar: 4,544
Galeri: 30
"TİANŞİ KORDİSEPS KAPSÜLLERİ" doğuda bulunan kordisepsin doğal miselinin-den üretilmektedir. Modern teknoloji kullanılarak elde edilen kordiseps özlerinin mayalanma süresi tamamlandıktan sonra elde edilen kıvam toz haline getirilerek yumuşak kapsüllere doldurulur. Kordiseps, insanın bağışıklık sistemini güçlendirip, vücudun dayanıklılık gücünü arttırarak, kanser hücrelerini ve özellikle tümör türlerini yenmektedir. Bu ürün, hormonlar ve benzer uyarıcı maddeler içermemektedir. Bünyesi zayıf olan, bağışıklığı alt seviyede olan, çabuk yorulan, obezite ve kanser ve nice hastalıkları olan insanlar için mükemmel bir üründür.

Müjgan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-04-2007, 18:29   #8
Ağaç Dostu
 
Müjgan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-08-2004
Şehir: Ankara
Mesajlar: 4,544
Galeri: 30
Bu ürünü kullanmak isteyenler benden temin edebilirler.

Müjgan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-04-2007, 23:27   #9
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-04-2006
Şehir: Ankara
Mesajlar: 9,099
Galeri: 25
katil mantar lar Türkiye'de de var mı acaba?

denizakvaryumu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-04-2007, 16:16   #10
Yeni Üye
 
magus's Avatar
 
Giriş Tarihi: 17-12-2006
Şehir: ankara
Mesajlar: 12
Kordiseps (CORDYCEPS SINENSIS) olarak bilinen Çin Tırtıl Mantarı, sadece Çin'in Tibet, Siçuan, Yunnan, Tisinhay gibi platolarında bulunan otluk ve bataklıklarda yaşayan bir tür yerel canlıdır.

magus Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 06:24.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024