![]() |
|
|
![]() |
|
![]() |
Dış Bağlantılar | Konu Araçları | Mod Seç |
![]() |
#1861 | |
Yeni Üye
|
Alıntı:
Yazınızı okuduktan sonra bir numara büyük saksı ile saksısını değiştirdim. Fakat dibinde bir sürü kurtçuk olduğunu gördüm. Birazı döküldü ama hala toprağında kurtlar var. Kurtçuklarla nasıl mücadele edebilirim? Saygılarımla. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1863 | |
agaclar.net
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1864 |
Ağaç Dostu
|
Mine hanım; öncelikle ilginiz için çok teşekkürler. Şimdilik sabahleyin gölge, öğleden sonra güneş gören bir yerde duruyorlar. Bir tanesini ise balkonda tutuyorum. Takip edip buradan paylaşmaya çalışacağım. Tekrardan teşekkürler. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1865 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-01-2008
|
Alıntı:
Yukarıdaki tespite katılır mısınız? Gerçekten öyle ise tepe çeliği aldığımız bitkinin büyümesi ve uzaması riske girmez mi? Ayrıca benjaminlerimdeki yaprak rengi değişikliği konusunda tavsiye ettiğiniz fosfor ve potasyumlu besinler için öneriniz var mı? Ben uzun zamandır(yaklaşık 1 yıldır) "Bütün Bitkiler İçin NPK 20-20-20" sıvı gübre kullanıyorum. Arada bir de, derişimi düşük güvercin gübresi şerbeti veriyorum. Bunu değiştireyim mi? Selamlar.. Düzenleyen Süleyman Koçak : 24-09-2008 saat 07:45 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1866 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 09-07-2008
|
merhaba bende bir soru sormak istiyorum balkonumda saksı içerisinde ahududu yetiştiriyorum havalar soğuyunca yaprakları kurumaya başladı fakat üzerinde çiçeklerde çıkmaya başladı bu normalmi yoksa ahududum kuruyacakmı yapraklarını budamam gerekiyomu |
![]() |
![]() |
![]() |
#1867 | |
Yeni Üye
|
Alıntı:
Chlorpyrifos Ethyl WP% 25 ilacını bugun temin edebildik. İlacı satın aldığımız kişi evin içinde bu ilacı kullanmamamız gerektiğini söyledi. Ben bu ilacı dracenaya balkonda döktükten kaç gün sonra içeriye alabilirim? Bir de satıcı bitkinin toprağına ilacı elinizle serpin dedi. Herhangi bir oran vermedi. Bitkiye zarar vermemek için nasıl bir oran kullanmalıyız? İlacı suda eritmeli miyiz? Bir sorum daha olacak, acaba evdeki diğer bitkilerime de (shefflera, dracena massengena,dracena margarita, yelken çiçeği,benjamin,areca palm,kauçuk) kurt için bu ilacı vermeli miyim? Gerçi tiplerinde kurt var mı yok mu bilmiyorum ama önlem olarak bu ilaçtan versem olur mu? Bir zarar verir miyim? Ayrıca size bu kadar işiniz arasında zaman ayırıp bizlere cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim. Saygılarımla. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1868 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 03-10-2007
|
Sevgili Mine Hanım Benim leylağımı unuttunuz mu? ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1869 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 23-09-2008
|
merhaba resimdeki benim benjaminim. aşırı sulamadan dolayı minik 1-1.5 cm kırmızı renkte solucanlanma oldu ve yapraklardan küllenme (sanırım adı bu) var. yapraklarıda dökülüyor. http://www.agaclar.net/forum/attachm...2&d=1222166831 http://www.agaclar.net/forum/attachm...3&d=1222166831 http://www.agaclar.net/forum/attachm...4&d=1222166831 forumu araştırdığım kadarıyla saksı yüzeyinde yeşil küf gibi şeyler var. köklerinde yüzeye çıktığını düşünüp üzerlerine biraz toprak serptim. benjaminimi kurtarmak için neler yapmalıyım. şimdiden teşekkürler. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1870 |
agaclar.net
|
Leylağınızın ne sorunu olduğunu tam olarak anlayamadım. Fikri olan arkadaşlar varsa beraber tartışırız. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1871 | |
agaclar.net
|
Alıntı:
Yapraklardaki beyaz oluşum külleme değil. Bu benjaminin kendi özsuyundan kaynaklanıyor. Özsuyu sütlü gibi ve terleme ile yaprakta bazen böyle lekeler bırakabiliyor. Saksı üzerindeki yeşillenme hem asitliğin arttığını gösterir hem de çok suladığınızı. Gübre fazla verirseniz de bu durum oluşabilir. Toprak yüzeyini temizleyin, üstten 1 cm kadarını atın. Temiz toprak ilave edin. Gübreleme yapıyorsanız bahara kadar bırakın. Baharda saksı değiştirin. Saksının yerini sık sık değiştirmeyin. Bol aydınlık ama kızgın güneş almayan bir yerde dursun ve hava akımı altında kalmasın. http://www.agaclar.net/dergi/mart07.html adresinden "saksı değiştirme" ve "evde bitkilerimiz için hijyen" yazılarını okuyun. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1872 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-09-2006
|
Sevgili Mine örtmenim, Datçada kum zambaklarının kurumuş çiçeklerinden küçük çakıl taşları büyüklüğünde siyah tohumlar almıştım.Toplam bir avuç kadar. Bunları nasıl dikebilirim? Ne tür toprağı sever? v.s v.s. Çimlendirip bahçeye aktarmak istiyorum. Yalakderedeki bahçemiz kumlu,killi,şistli. Dereye yakın olan bölgeler ise alüvyonlu. Şimdiden teşekkür ederim. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1873 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 13-12-2007
|
merhaba toprağın üzerinde pamukçuklar görüyorum nasıl giderebilirim. bunlar bitkilere zarar verirmi? şimdiden teşekkürler |
![]() |
![]() |
![]() |
#1874 | |
agaclar.net
|
Alıntı:
Kolay gelsin Sevgili Mahmut Bey ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1875 |
agaclar.net
|
Muhtemelen bunlar kireç ve tuz birikimidir. Toprağın üst tabakasını atın, bahara da saksı değiştirin. Bitkinin besin alımını bozar ve bir süre sonra toksik etki yapar. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1876 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 13-12-2007
|
Alıntı:
ancak topraktaki bu oluşum kireç veya tuz birikintisinden ziyade daha çok mantara benzeyen küf tabakası gibi beyaz lifler şeklinde bir tabaka. hava alması için dışarıya çıkardım sulamicam bir süre acaba işe yararmı |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1877 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 19-09-2008
|
Küçük bir peyzaj danışmasını nasıl yaparım.Teşekkürler. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1878 |
Ağaç Dostu
|
İyi günler Mine Hanım. Sorunumu gül hastalık ve zararlıları başlığına yazmıştım ama cevap veren olmadı, bu yüzden buraya yazma gereği duydum. Aşağıdaki linkteki son mesajdaki fotoğraflar, gülümdeki problemi gösteriyor. Bu nasıl bir hastalıktır? Karaleke mi acaba? Ben rüzgardan zararlandı sanmıştım ama inceleyince hastalığa benzediğini gördüm. Ne yapmam gerekir? Diğer güllerim bunun çok yakınında ama onlarda birşey yok, bu gülü ayırayım mı? http://www.agaclar.net/forum/showthr...?t=5983&page=4 |
![]() |
![]() |
![]() |
#1879 |
agaclar.net
|
Bu ne danışmak istediğinize göre değişir, basit bir şeyse buradan ben yardımcı olayım, ancak teknik çözüm isteyen bir konu ise profesyonel hizmet almanız gerek. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1881 | |
agaclar.net
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1882 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 11-09-2007
|
İyi günler Mine Hanım; Yalancı karabiber ağaçlarının kök yapısı hakkında bilgi bulamadım. Bir dergide, okaliptus ağaçları gibi istilacı olduğu ve küçük bahçelere dikilmemesi gerektiği şeklinde bir bilgi okudum, acaba doğrumu? Bahçem küçük ve dikmeyi düşündüğüm yerin yakınından su ve kanalizasyon boruları geçiyor.Fırsat bulduğunuzda bilgi verirseniz çok mekbule geçecek. Teşekkürler. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1883 |
agaclar.net
|
Karabiber ağaçlarının kökleri son derece yüzlektir. Kökleri çevrede başka hiçbir bitkiye hayat hakkı tanımaz, son derece agresiftir. Bu yüzden yollara, avlulara zarar verir. Evlerden, yollardan alt yapı elemanlarından uzağa dikilmelidir. Ağacı kökünden kesseniz yine sürer. Kökünü öldürmeniz güçtür. Ayrıca reçinesi ve yapraklarından damlayabilecek özsuyu leke yapar, altına araba park ederseniz cilasını bozar, son derece meyve ve yaprak döküntüsü ve yüzlek kökleri yüzünden altında çim de yetişmez. Kısaca neden ev bahçesine yalancı karabiber dikeceksiniz? Ben olsam başka seçim yapardım. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1884 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-09-2006
|
Sevgili Mine bu yoğunlukta zaman ayırıp yanıtladığın için teşekkür ederim.Kolaylıklar dilerim. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1885 |
Ağaç Dostu
|
Merhaba Mine Hanım. Benim sorunum dua çiçeğimin uç kısmındaki kahverengi kurumuş lekeler. Yerini sevdi. Devamlı yaprak veriyor. Düzenli olarak npk verİyorum. Kaynamış su ie suluyorum. Arada demir gübresi veriyorum. Nemlendirme işlemide tamam. Neden oldu bu lekeler anlamadım. Yardımcı olurmusunuz? |
![]() |
![]() |
![]() |
#1886 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 11-09-2007
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1887 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-01-2008
|
sebep?
Merhaba Mine Hanım, Geçen akşam bir arkadaşımın evinde görüp, haline acıdığım, fotograftaki bitkinin bu hale gelmesinin sebebi ne olabilir acaba? Düzenli sulanıyormuş. Sabah güneşi de alıyormuş. Daha önceki hallerini de biliyorum. Sağlıklı idi o zamanlar (Birkaç ay evvel). Yanlış olan nedir acaba? Bilgilendirirseniz seviniriz.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1888 |
Ağaç Dostu
|
Mine Hanım, çimlerin arasına dikeceğim, ilkbaharda açan Çiğdem soğanları, ilerde çimler için sorun teşkil eder mi? Çimlerin ilk biçim işlemini çiğdemlerin çiçekleri geçince veya çok uzarlarsa çiğdemlere zarar vermeyecek yükseklikte yababilirim diye düşünüyorum. Baharda açacak Çiğdemlerin bahçeye çok güzel renk vereceğini düşünüyorum. Fakat soğanları çıkarma ihtimalim olamayacak. Yazın çimlerin devamlı sulanınca çiğdem soğanları çürürler mi? Dezavantajı var mıdır? Hiç böyle bir uygulama gördünüz mü? |
![]() |
![]() |
![]() |
#1889 | |
agaclar.net
|
Alıntı:
Düzenleyen Mine Pakkaner : 17-10-2008 saat 01:03 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1890 | |
agaclar.net
|
Alıntı:
Bu vesileyle forumda Bitkilerde Fizyolojik Hastalıklar ve Gübre (çeşitleri, özellikleri, kullanım yerleri...) başlıklarını dikkatle bütün üyelerimizin okuması gerektiğini tekrar hatırlatırım. Özellikle minimum yasası konusu önemli. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|