agaclar.net

agaclar.net (http://www.agaclar.net/forum/)
-   Başlangıç Aşamasındaki Çalışmalar (http://www.agaclar.net/forum/baslangic-asamasindaki-calismalar/)
-   -   Charlaux/ Zakkum (http://www.agaclar.net/forum/baslangic-asamasindaki-calismalar/29275.htm)

Charlaux 09-12-2012 15:18

Charlaux/ Zakkum
 
1 Eklenti(ler)
Subat ayinda tanistigim zakkumum Bonsai toplantisinda Tekin beyin elinden gecip biraz toparlanmisti.Bu linkteki (http://www.agaclar.net/forum/uyeleri...lari/26264.htm) fotograflar 9 ay oncesine ait.Acikcasi alttaki yarasi disinda ikili olarak kalmasini dusunuyorum,aradaki dallarin siklasip iki dal arasinin gorunmemesini istiyorum.Kok kismindada bogumunun olmasi icin hazirliga baslayacagim anladigim kadariyla istedigim bolmeye kadar toprakla doldurmam sonrada oraya cizik atmam gerekiyor bunun olabilmesi icin.Yorumlarinizi bekliyorum :p

Duz olmasi icin bu boyutta yuklemek zorunda kaldim umarim iyi gozukuyordur.Ancak anladigim kadariyla en kucuk haline getirsem de yatay cikiyor,kusura bakmayin.

Eklenti 352723

Ali H. ALI 11-12-2012 11:05

Once Zakkum hakkinda bilgi toplayin. Neleri sevip neleri sevmedigini ogrenin ki onun uzerinde dogru calismalar yapabilesiniz.

Anladigim kadari ile iki govdeli bir tarz dusunuyorsunuz. Iki govdeli tarzlarda govdenin biri digerinden daha ince gorunumde olur. iki govde arasinin dallarla kapanmasini istiyorsunuz da, iki govde arasinda olan dallar temizlenip govdelerin gorunmesi saglanir iki govdeli tarzlarda! Belki tarzlar konusunda da arastirmaniz ogrenmeniz gerekecek..

Telleme konusunda da forumda oldukca bilgi var onlardan da yararlanabilirsiniz.

Bonsai tutkunuz uzun soluklu olsun..

memet 11-12-2012 21:03

Eski iş yerinde zakkumla biraz haşırneşir olmuştum. En büyük sıkıntı, geniş boğum araları vermesi oluyor. Dallanamaya çok eğilimli değil.

Yolda sökülmüş bir zakkum bulup saksıya koymuştum. Onda da çok sonuca gidecek bir durum görmemiştim. Biraz sıkıntılı bir uğraş oluyor.

Charlaux 12-12-2012 17:02

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi memet (Mesaj 1065817)
Eski iş yerinde zakkumla biraz haşırneşir olmuştum. En büyük sıkıntı, geniş boğum araları vermesi oluyor. Dallanamaya çok eğilimli değil.

Yolda sökülmüş bir zakkum bulup saksıya koymuştum. Onda da çok sonuca gidecek bir durum görmemiştim. Biraz sıkıntılı bir uğraş oluyor.


Merhaba sn.Memet,
Kafamda bir sekil olustu aslinda,palmiye gibi bir goruntu vermeye calisacagim cift govdeli olacak sekilde,ancak tellemenin amacini anlayabilmis degilim ben hala,mesela dalin yere yakin durmasi (burkulmus gibi) icin telleme yarar mi,bu durumda nasil bir telleme gerekir gibi sorular takiliyor kafama.Biliyorum zor bir tanesi zakkum ama zaten baska calismalara da acigim,zakkum da birazcik ilgimi dagittigim vaktimi gecirdigim diyelim.

memet 12-12-2012 17:24

Telleme ve tarz konuları aslında basit ama, bir saatlik anlatım yerine atölyelerde biraz uygulama ile kolayca anlaşılıyor. Yakında istanbul'da bir toplantı olur. Orada telleme konusunu işler Tourkana.

Charlaux 19-01-2013 21:08

Ne Yapmam Gerekiyor
 
Merhaba arkadaslar,
Ne yapmam gerektigine asagi yukari karar verdim ve buna bagli olarak planimi cikarttim.Ilk olarak zakkumun saksisini IKEA'dan aldigim buyuk bir seramik saksiyla degistirdim.

2)Havai koklendirme uygulamasinin temellerini uygulayarak nebari olusumu saglanilacak.

3)Ana govde bicakla kesilerek kalinlastirma yontemi uygulanacak.


4)Ara dallar tamamen budanacak


Bunlari Nisan-Eylul aylari arasinda gerceklestirmek istiyorum cunku ondan sonra yurtdisina cikacagim ve yaklasik 1 sene boyunca da dinlenmesine izin verecegim boylece.Yaklasik olarak hepsine 1 ay aralik koyacagim.


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 16:52.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024