Kabak
2 Eklenti(ler)
Merhaba bunlarda benim kabaklarım şu an bu haldeler devamında ne yapacağımı bilemiyorum.
|
Fotoğraflar çok bulanık ama sanırım filizlenmemişler değil mi sayın Salman?
|
Sayın malbman 1 tanesi filizlendi son hali 5 cm kadar.
|
Alıntı:
|
Teşekkürler sayın malbman yani dikmeye zaman var.
|
Dikenli Kabak
2 Eklenti(ler)
Dikenli kabağımın son hali.
|
Yemeyi deneyen oldu mu?
|
Marmaris köylü pazarında geçen haftaya kadar vardı. Kızartması ve az yağda sotesi de güzel oluyor. Tadı tatlımsı, yumuşak. Çok sulu. Dış kabuğu çok sert soyduktan sonra yeniyor. Yemeğini denemedim. Yemenizi tavsiye ederim.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Sayın dontfat denemedim derken neden söz ediyorsunuz, yemeğinin çok güzel olduğunu söylüyorsunuz da. Ekimde yapmışsınız, kendi ürününüzü mü henüz almadınız?
|
Alıntı:
|
Bu kabağa sahip birisi ikiye bölüp resimlese, içi nasılmış merak ettim.
|
Ben de tadını...tohumu olup paylaşmak isteyen olursa talibim.
|
Sayın berduray merhaba, yazın köy pazarlarında satılıyordur. Siz alın, tohumdan bize de yollayın. Olmaz mı?
|
İçinde çekirdek yok, çekirdek yerinde sıvı var benim 31. mesajdaki gibi toprağın üzerine koyuyorsunuz öyle çimleniyor. :))
|
Sevgili Güngör Salman,merak ettim yeni resimler var mı, kabaklar ne durumda ilk defa gördügüm bir kabak türü çok değişikmiş.
|
2 Eklenti(ler)
Eklenti 121781
Eklenti 121782 Diken kabakları, filiz vemeye de başladı. Çok dayanıklı bir tür. Cacığını da yapıyorlarmış. Daha denemedim. Arkadaş çiğde güzel olduğunu söyledi. Berduray yolunuz düşerse seve seve veririm. Elimde 3 tane var. |
sevgili todor .Bende bu kabagı merak ettim .Bende amerikadan aldıgım degişik bir kabak var . size çekirdek yollayabilirim .Adresinizi bildirirseniz yalovadaki tanıdıklarımla yollarım .Selamlar
|
Alıntı:
|
Ah çok isterdim ama ufaklığım okula gidiyor...Ama tohum oluşturmamış o galiba...Tohumu olsaydı keşke...bahara ekerdik...çoğaltıp ben de paylaşırdım isteyenlerle...
Yine de teşekkürler. |
Alıntı:
Alıntı:
|
öyleymiş evet...zorlu bir bitki galiba...kabak deyip geçmemek lazım.
|
Alıntı:
Önceki mesajımda salatasını denemedim demiştim.Yemeğini denedim elbette.Hatta dün akşam yaptığım salataya bir tane de Şayot(dikenli kabak)rendeledim ve evdeki herkes afiyetle yedi.Son olarak daha ekmedim;masanın üstünde kendiliğinden filizlendi.İlkbahara kadar kaç santim olacak merak ediyorum doğrusu.Fotoğraflarını bugün tekrar çekip koymayı düşünüyorum. |
Birde kızartması çok güzel oluyormuş.
|
Arkadaşlar,rodos kabağının kızartması,kavurmasını yapıyor annem.Normal kabak yemeği,fakat öyle güzel turşusu oluyor ki denemenizi öneririm.Turşusunun nasıl yapıldığını soracak olursanız yapan annem olduğu için,tarif edemiyeceğim.
|
iŞTE ŞAYOT; Halkarasında Dikenli Kabak
5 Eklenti(ler)
Alıntı:
Olgunlaştığında üzerinde dikenler oluşuyor. |
Şayot (Dikenli Kabak) fotoğrafları
4 Eklenti(ler)
Alıntı:
|
4 Eklenti(ler)
Sağolsun sevgili lale76'nın gönderdiği diken kabağım. Sevgili Güngör hanımın yolladığını geçen yıl kurutmuştum. Ama buna gözüm gibi bakacağım.
Filizi şimdiden 3 santime ulaştı. Eklenti 122431 Eklenti 122432 Maşallah bir de ağır ki sormayın. Tam 620 gram. Dikenleri de gerçekten batıyor:p Neredeyse gül dikeni kadar sert Eklenti 122433 Eklenti 122434 |
Bizi de heveslendiriyorsunuz ey diken kabağı sahipleri. Bir bu kaldı el atmadık ona da bulaşacağız sonunda.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 23:20. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024