agaclar.net

agaclar.net (http://www.agaclar.net/forum/)
-   Balkon Bahçeciliği (http://www.agaclar.net/forum/balkon-bahceciligi/)
-   -   Diken Kabağı (http://www.agaclar.net/forum/balkon-bahceciligi/2945.htm)

Güngör Salman 14-02-2009 23:37

Kabak
 
2 Eklenti(ler)
Merhaba bunlarda benim kabaklarım şu an bu haldeler devamında ne yapacağımı bilemiyorum.

malbman 14-02-2009 23:50

Fotoğraflar çok bulanık ama sanırım filizlenmemişler değil mi sayın Salman?

Güngör Salman 15-02-2009 00:05

Sayın malbman 1 tanesi filizlendi son hali 5 cm kadar.

malbman 15-02-2009 00:17

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Todor (Mesaj 169930)
Bölgenize göre, son donlar geçtikten sonra dikebilirsiniz. Benim bölgem için bu 6 Mayıs. Yani hıdırellez.

Dikmek için meyvesini yatay şekilde yarıya kadar toprağa gömmek yeterli. Ağız kısmından iki kol çıkacak, birisi gökyüzüne, birisi toprağa yönelecek.

Sayın Salman, Todor'un yukarıda belirttiği gibi dikebilirsiniz kabağınızı.

Güngör Salman 15-02-2009 00:26

Teşekkürler sayın malbman yani dikmeye zaman var.

Güngör Salman 15-03-2009 21:53

Dikenli Kabak
 
2 Eklenti(ler)
Dikenli kabağımın son hali.

kaktüs 28-04-2009 16:45

Yemeyi deneyen oldu mu?

lale76 18-12-2009 09:06

Marmaris köylü pazarında geçen haftaya kadar vardı. Kızartması ve az yağda sotesi de güzel oluyor. Tadı tatlımsı, yumuşak. Çok sulu. Dış kabuğu çok sert soyduktan sonra yeniyor. Yemeğini denemedim. Yemenizi tavsiye ederim.

dontfat 05-01-2010 17:17

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi kürşad (Mesaj 347613)
Tadı nasıldır bu kabağın? Çiğ mi yenir pişirilerek mi?
Fırında mı iyi olur sebze yemeğinde mi? Yoksa tatlısı mı olur?
Deneyimlerini bizimle paylaşan yok mu?

Örnek olarak kaz üzümü ekmekten bu sene vazgeçtim, hem çok yer kaplıyor hem de az meyve veriyor, ayrıca çok aromatik olmasına rağmen tadına da bir türlü alışamadık. Onun yerine çilek fidesi dikmek daha cazip geldi.

Merhaba,şayotla(dikenli kabak) ilgili bir sayfa var mı diye bakmak için girdim ve sizlerin sorularını okudum.Hem çiğ olarak hem de zeytinyağlı yemeğini yapabilirsiniz.Çok lezzetli bir tadı var.

dontfat 05-01-2010 17:26

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi kaktüs (Mesaj 409314)
Yemeyi deneyen oldu mu?

Merhaba,bu bitkinin asıl adı Şayot'tur.Buradaki Marmaris köylü pazarında tek tük satıldığını gördüm.Fakat Marmarise yakın bir köyde kilosu 1.5 TL;2 TL arasında satılıyor.Salatasının da olduğu söyleniyor ama ben henüz denemedim.Zeytinyağlı yemeği çok güzel oldu.Bir dahaki sefere yer elması ile birlikte pişireceğim.Kızartması çok fazla yağ çektiği için ben pek tercih etmiyorum.Evdekiler filizlendi fotoğrafını çekip yayınlarım.

nariçi 05-01-2010 17:33

Sayın dontfat denemedim derken neden söz ediyorsunuz, yemeğinin çok güzel olduğunu söylüyorsunuz da. Ekimde yapmışsınız, kendi ürününüzü mü henüz almadınız?

dontfat 05-01-2010 17:37

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi kürşad (Mesaj 347613)
Tadı nasıldır bu kabağın? Çiğ mi yenir pişirilerek mi?
Fırında mı iyi olur sebze yemeğinde mi? Yoksa tatlısı mı olur?
Deneyimlerini bizimle paylaşan yok mu?

Örnek olarak kaz üzümü ekmekten bu sene vazgeçtim, hem çok yer kaplıyor hem de az meyve veriyor, ayrıca çok aromatik olmasına rağmen tadına da bir türlü alışamadık. Onun yerine çilek fidesi dikmek daha cazip geldi.

Merhaba,Şayotla(Dikenli Kabak)ilgili bir şeyler var mı acaba derken sonunda bu sayfayı buldum.Merak ettiğiniz şeyler konusunda bildiğim kadarıyla biraz bilgi vereyim dedim.Satın aldığım köylü kadın,çok yıllık bitki olduğunu (aynı asma gibi) senede 80 ile 120 adet arasında kabak aldığını söyledi ama kaç yıllık olduğunu sormadım. Benim aldıklarım 30 cm kadar filizlendi.Havalar ısınıncaya kadar içerde kalsın,Martın 15'inden sonra toprağa ekersin dedi.Tadına gelince....Oldukça lezzetli.Kızartması çok yağ çektiği için artık yapmıyorum.Tatlısı yapılıyor mu bilmiyorum ama neden olmasın.Yarın fotoğraflarını yüklemeyi denerim.

rencberdede 05-01-2010 22:48

Bu kabağa sahip birisi ikiye bölüp resimlese, içi nasılmış merak ettim.

berduray 05-01-2010 23:16

Ben de tadını...tohumu olup paylaşmak isteyen olursa talibim.

agozce 05-01-2010 23:34

Sayın berduray merhaba, yazın köy pazarlarında satılıyordur. Siz alın, tohumdan bize de yollayın. Olmaz mı?

Güngör Salman 05-01-2010 23:59

İçinde çekirdek yok, çekirdek yerinde sıvı var benim 31. mesajdaki gibi toprağın üzerine koyuyorsunuz öyle çimleniyor. :))

tamaşa 06-01-2010 11:27

Sevgili Güngör Salman,merak ettim yeni resimler var mı, kabaklar ne durumda ilk defa gördügüm bir kabak türü çok değişikmiş.

lale76 14-01-2010 18:57

2 Eklenti(ler)
Eklenti 121781

Eklenti 121782
Diken kabakları, filiz vemeye de başladı. Çok dayanıklı bir tür. Cacığını da yapıyorlarmış. Daha denemedim. Arkadaş çiğde güzel olduğunu söyledi.
Berduray yolunuz düşerse seve seve veririm. Elimde 3 tane var.

kumyaka2010 14-01-2010 20:58

sevgili todor .Bende bu kabagı merak ettim .Bende amerikadan aldıgım degişik bir kabak var . size çekirdek yollayabilirim .Adresinizi bildirirseniz yalovadaki tanıdıklarımla yollarım .Selamlar

Güngör Salman 14-01-2010 21:08

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi tamaşa (Mesaj 558999)
Sevgili Güngör Salman,merak ettim yeni resimler var mı, kabaklar ne durumda ilk defa gördügüm bir kabak türü çok değişikmiş.

Sevgili Tamaşa, ben izmire Sn Malbman'a göndermiştim sanırım kurumuş.

berduray 14-01-2010 23:01

Ah çok isterdim ama ufaklığım okula gidiyor...Ama tohum oluşturmamış o galiba...Tohumu olsaydı keşke...bahara ekerdik...çoğaltıp ben de paylaşırdım isteyenlerle...

Yine de teşekkürler.

malbman 15-01-2010 07:27

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Güngör Salman (Mesaj 563544)
Sevgili Tamaşa, ben izmire Sn Malbman'a göndermiştim sanırım kurumuş.

Sayın Salman, ne yazık ki dediğiniz gibi kuruttum diken kabağını. İlk günler gayet iyi giderken (bir sürü yaprak vermişti) iki günde yok olup gitti sanki. inanın çok üzüldüm zira mümkün olduğunca çoğaltıp dağıtmayı planlıyordum. Ama hiç merak etmeyin, oralardaki tanıdıklara haber saldım. Bulabilirlerse gönderecekler ve bu yıl serada yetiştireceğim. Böylelikle üretme şansım daha çok olacak eminim.

Alıntı:

Ama tohum oluşturmamış o galiba...Tohumu olsaydı keşke
Sayın berduray, bildiğim kadarıyla diken kabağı tohum oluşturmuyor. Kabağın kendisi dikilerek yeni bir bitki büyüyor.

berduray 15-01-2010 11:52

öyleymiş evet...zorlu bir bitki galiba...kabak deyip geçmemek lazım.

dontfat 15-01-2010 14:39

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi nariçi (Mesaj 558558)
Sayın dontfat denemedim derken neden söz ediyorsunuz, yemeğinin çok güzel olduğunu söylüyorsunuz da. Ekimde yapmışsınız, kendi ürününüzü mü henüz almadınız?


Önceki mesajımda salatasını denemedim demiştim.Yemeğini denedim elbette.Hatta dün akşam yaptığım salataya bir tane de Şayot(dikenli kabak)rendeledim ve evdeki herkes afiyetle yedi.Son olarak daha ekmedim;masanın üstünde kendiliğinden filizlendi.İlkbahara kadar kaç santim olacak merak ediyorum doğrusu.Fotoğraflarını bugün tekrar çekip koymayı düşünüyorum.

Güngör Salman 15-01-2010 20:02

Birde kızartması çok güzel oluyormuş.

ayvasıl 15-01-2010 23:11

Arkadaşlar,rodos kabağının kızartması,kavurmasını yapıyor annem.Normal kabak yemeği,fakat öyle güzel turşusu oluyor ki denemenizi öneririm.Turşusunun nasıl yapıldığını soracak olursanız yapan annem olduğu için,tarif edemiyeceğim.

dontfat 16-01-2010 14:01

iŞTE ŞAYOT; Halkarasında Dikenli Kabak
 
5 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi kürşad (Mesaj 66689)
nedir bu?


Olgunlaştığında üzerinde dikenler oluşuyor.

dontfat 16-01-2010 14:05

Şayot (Dikenli Kabak) fotoğrafları
 
4 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi dontfat (Mesaj 564408)
Önceki mesajımda salatasını denemedim demiştim.Yemeğini denedim elbette.Hatta dün akşam yaptığım salataya bir tane de Şayot(dikenli kabak)rendeledim ve evdeki herkes afiyetle yedi.Son olarak daha ekmedim;masanın üstünde kendiliğinden filizlendi.İlkbahara kadar kaç santim olacak merak ediyorum doğrusu.Fotoğraflarını bugün tekrar çekip koymayı düşünüyorum.

Sonunda Şayotlarımın fotoğrafını koyabildim.Merak edenlerin dikkatine...

malbman 19-01-2010 12:43

4 Eklenti(ler)
Sağolsun sevgili lale76'nın gönderdiği diken kabağım. Sevgili Güngör hanımın yolladığını geçen yıl kurutmuştum. Ama buna gözüm gibi bakacağım.

Filizi şimdiden 3 santime ulaştı.

Eklenti 122431

Eklenti 122432

Maşallah bir de ağır ki sormayın. Tam 620 gram. Dikenleri de gerçekten batıyor:p Neredeyse gül dikeni kadar sert

Eklenti 122433

Eklenti 122434

kürşad 19-01-2010 13:54

Bizi de heveslendiriyorsunuz ey diken kabağı sahipleri. Bir bu kaldı el atmadık ona da bulaşacağız sonunda.


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 23:20.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024