17-12-2015, 09:06 | #211 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-05-2014
Şehir: ankara
Mesajlar: 185
|
ebaydan linkteki kurutulmuş biberleri sipariş vereceğim. sahte çıkma veya çekirdeksiz çıkma ihtimali nedir fikri olan varmı Dried Chilli Collection - Carolina Reaper - Ghost Pepper - Moruga Scorpion - 10g |
17-12-2015, 14:43 | #212 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-08-2013
Şehir: Samsun
Mesajlar: 656
|
Sevgili kolcay sen zaten carolina yetiştirdin,neden kurutulmuşunuda satınalıyorsun ki anlamadım? |
17-12-2015, 15:34 | #213 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-05-2014
Şehir: ankara
Mesajlar: 185
|
karşılaştırmak için biberler istediğim acılıkta olmuyor bi karşılaştırayım dedim. |
17-12-2015, 18:49 | #214 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-08-2013
Şehir: Samsun
Mesajlar: 656
|
Kışın güneşsiz ortamda yetişen biberle yaz sıcağında yetişen biberin acılığı illaki aynı olmayacaktır ama sonuçta carolina yani.Bende 3 senedir yetiştirdiğim acı kıl biber var şu anda bir kök var biberleride var inan nefes kesiyor diyebilirim 😀 bu sene baya bir dikmeyi düşünüyorum. Biberler istediğim acılıkta değil derken öylece çiğ mi yiyorsun yoksa yemekleremi katıyorsun da istediğim acılıkta değil diyorsun?Carolinayı patır kütür yiyemiyor olman lazım bildiğimiz kadarı ile. |
23-12-2015, 12:45 | #215 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-05-2014
Şehir: ankara
Mesajlar: 185
|
Dried Chilli Collection - Carolina Reaper - Ghost Pepper - Moruga Scorpion - 10g linkteki kurutulmuş biberlerden sipariş verdim. satıcının puanı çok yüksek oldukça güvenilir görünüyor ama bakalım biberler umarım sahte çıkmaz. kendi yetiştirdiğim biberle bunun acılık derecesini merak ediyorum. |
23-12-2015, 14:47 | #216 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-08-2013
Şehir: Samsun
Mesajlar: 656
|
Hayırlısı olur inşallah geldiğinde bende haberdar olmak isterim. |
26-12-2015, 11:06 | #217 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-04-2015
Şehir: Ankara
Mesajlar: 103
|
1 aydır biberlerimi görmüyordum. gelir gelmez biberin yarısını attım ağzıma başta acı gelmedi ama sonradan birden ağzımın içinde acı yayılmaya başladı sonra miğdem bi anda yanmaya başladı 5 dk dan fazla miğdem yandı aç karına yemeyin sakın ayrıca o kadar da zehir gibi değilmiş yiyen tribe giriyor videolarda |
26-12-2015, 23:50 | #218 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-08-2013
Şehir: Samsun
Mesajlar: 656
|
Sevgili redchili öncelikle seni tekrar bu sayfada görmek hoş.Bu biberi yetiştirene kadar baya bir uğraşmıştın sonunda başardın. Kolcay ve senin yorumlarınız biberin çok acı olmadığını gösteriyor,biliyorsun bende bu biber için baya uğraşıyorum.Acı olmayacak endişesi içime yerleşmeye başladı.Aslında olay sadece insanın elde etme arzusuyla alakalı yoksa emin ol benim zaten 3 senedir yetiştirmiş olduğum kıl biber bile bazen yemeye korkutuyor o derece acı yani.Ama yinede her şekilde o biberi yetiştireceğim aksilik olmazsa. Güneş acılığında tabikide etki eder yazın daha acı olacaktır ama sonuçta o biber her şekilde yiyeni hoplatmalı diye düşünüyorum neyse yazın öğreniriz artık. |
27-12-2015, 22:16 | #219 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-04-2015
Şehir: Ankara
Mesajlar: 103
|
Alıntı:
|
|
27-12-2015, 23:26 | #220 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-04-2015
Şehir: Ankara
Mesajlar: 103
|
Bir not daha düşeyim Bhut jolokia direk boğaza doğru acıyı hissettrirken carolina dil altını yakıyo trinidat scorpion fazla acı gelmedi bana ama carolina nın yaşı baya sağlam çok can yakıyo |
28-12-2015, 07:36 | #221 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-05-2014
Şehir: ankara
Mesajlar: 185
|
erkan bey acılaşmıyor derken hiç acılaşmıyor değil yiyenler acısını beğeniyor oldukça acı olduğunu söylüyor. hayal krıklığım videoda biberi yiyen yerlerde kıvranıyor benim biberlerde o etki yok. yanlış anlaşılmasın birilerine yedireyim yerlerde kıvrandırayım gibi bişeyim yok isteyenede vermiyorum zaten. redchili ben acı yemem kendimde ufacık bi parça ile denedim dediğin gibi boğazım uyuştu 1 kilo yoğurtla normale ancak döndüm. ama ısrarlıyım 40 yaşımdan sonra acı yemeye alışacağım şimdi hafif hafif yiyorum. |
28-12-2015, 14:41 | #222 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-04-2015
Şehir: Ankara
Mesajlar: 103
|
Kolcay elindekinin kıymetini bil bence onlar çok değerli 3 sene uğraştım ben onlar için Sosları felan da çok güzel olur fazla mahsül alırsam direk yapacaktım ama sadece 1 carolinam sağlam kaldı onun da içinden 5 sağlam tohum çıktı. Benimki de o kadar acı değil sadece aç karna yersen kıvrandırır. |
29-12-2015, 14:28 | #223 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-05-2014
Şehir: ankara
Mesajlar: 185
|
biberlerin birazı kızarmaya başladı. bazıları pinpon topu büyüklüğünde bazıları leblebi büyüklüğünde. eskidende oluyordu leblebi büyüklüğündeki biber neden kızarır anlamış değilim. |
06-01-2016, 23:55 | #224 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-04-2015
Şehir: Ankara
Mesajlar: 103
|
Bütün Senenin Hasatı |
07-01-2016, 08:46 | #225 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-05-2014
Şehir: ankara
Mesajlar: 185
|
senin carolinalarında biri büyümüş biri ufak kalmış |
07-01-2016, 20:00 | #226 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 18-11-2014
Şehir: Mersin-Adana
Mesajlar: 1
|
Merhaba, bende bu biberlerden yetiştirmeyi düşünüyorum. Tohumlarını yurt dışından almak daha mı güvenli sizce ? Türkiyede de satanlar var. Bu biberlerden günlük kullandığımız pul biberlerin içine ya da salçanın içine karıştırarak kullanabilir miyiz sizce ? |
09-01-2016, 16:13 | #227 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-12-2015
Şehir: Ankara
Mesajlar: 145
|
Merhaba sn kmesne, Bulunduğunuz yerdeki son don tarihini meteorojiden öğrenebilirsiniz. Ankara'da mayıs ayındadır mesela. Eğer evde viyol'e ekecekseniz, yani ısı sorunu yoksa bulunduğunuz ildeki son don tarihinden 8-10 hafta önce çimlendirebilirsiniz. Biberler 20 litrelik bir saksıya en fazla iki tane ekilebilir. Sanırım herkes bir tane tavsiye edecektir. Eğer bir sitede oturuyorsanız ben şahsen bahçeye dikmenizi tavsiye etmem. Çocukların ulaşabileceği bir yerde bırakmamakta fayda var. İnsanların acillik hatta yoğun bakımlık olduğu yazılıyor bu biber için. Forumda şaşırtma dedikleri bir işlem var. Bitki 4 yapraklı olduğunda küçük plastik bardak boyutlarında geçici bir kaba bazı işlemler yaparak alıyorsunuz. Bu bitkinin adaptasyon yeteneğini arttırıyor sanırım. Bir de tepe alma dedikleri bir teknik var. Onu da araştırabilirsiniz. Bu teknik ile gövdenin daha kalın olması sağlanıyor. Son olarak ben tohumun üstü iki santim toprak ile kapatılır diye biliyorum. Bir parmak uzun bir mesafe gibi geldi. Ayrıca sulama işini de fıs fıs ile toprağı nemli tutacak kadar tavsiye ediyorlar. Bir de asprinli su ile sulandığında viyolde ki tohumların daha düşük sıcaklıkda daha yüksek oranlarla çimlenebildiğini okumuştum. Erkencilik istediğim için bunu da deniyeceğim. Sn. kmesne, yukarıda yazdıklarım, benim bu forumda biber sayfasında okuyup aklımda tuttuklarım. Daha once hiç bir bitkiyi tohumdan yetiştirmedim. Yani Pratik bir bilgim yok. Lütfen bunu da göz önünde bulundurup tohumlarınızı ona göre yetiştirin. Bende acı biber seven biri olarak bu sene bu biberden yetiştireceğim. Umarım ikimizin de bolca meyvesi olur. |
09-01-2016, 17:23 | #228 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-04-2015
Şehir: Ankara
Mesajlar: 103
|
aynen öyle oldu en fazla 5 ssat güneş görüyodu ondan oldu belkide |
13-01-2016, 08:54 | #229 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-05-2014
Şehir: ankara
Mesajlar: 185
|
güneş sebebiyle olduğunu düşünmüyorum. resimdeki biberler neredeyse bitişik ama sağdaki diğerinin 2 katından fazla. soldaki kameraya daha yakın o nedenle olduğundan iri çıktığı halde aralarındaki fark bariz belli. |
13-01-2016, 09:28 | #230 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-07-2012
Şehir: Eskişehir
Mesajlar: 216
|
Alıntı:
Yaklaşık 30 cm iken ortalara yakın bir yerinden budayın. Bu şekilde gövde tekli değil 2li ya da 3lü olacaktır. Onan uzayan dalları da bir süre sonra uçtan budarsanız daha dallı hale gelir. Daha fazla mahsül alırsınız. Bu tip capsicum chinense türleri ağaşsı çalılar olduğundan saksı sınırı yoktur. Kendinizi 20ltlik saksı ile sınırlamayın. Ne kadar büyük saksı o kadar büyük bitki o kadar çok biber demek. 50 litrelik saksı da kullanabilirsiniz. Köklerini genişletebildiği kadar üstü de genişler. Yine chinenseler kışın ev ortamı sıcaksa kışlamaya gayet uygunlar. Benim geçen yazdan kalan bhut ve red savinalarım şu an evin bir odasında kış uykusunda ve sağlıklılar. Önümüzdeki yaz çok daha kısa sürede daha bol mahsül alacağım. O yüzden olabildiğince büyük saksıya ekerseniz Sizinle 2-4 yıl beraber kalacak bir nevi ev bitkiniz gibi oluyorlar. |
|
14-01-2016, 18:37 | #231 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-05-2014
Şehir: ankara
Mesajlar: 185
|
bugün biraz hasat yaptım tohum isteyen özelden adres yazsın şubat başı gönderim yaparım |
14-01-2016, 22:39 | #232 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-08-2013
Şehir: Samsun
Mesajlar: 656
|
Sonunda sağlam bir hasat yapabildin yani.Çok güzel görünüyorlar. |
15-01-2016, 02:09 | #233 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-04-2015
Şehir: Ankara
Mesajlar: 103
|
scorpion bana bhuttan tatlı geldi benimkilerde bi acayiplik var acaba |
22-01-2016, 19:29 | #234 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-08-2013
Şehir: Samsun
Mesajlar: 656
|
Alıntı:
|
|
23-01-2016, 12:37 | #235 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-05-2014
Şehir: ankara
Mesajlar: 185
|
benim kurutulmuşlar 35 gün oldu gelmedi |
23-01-2016, 15:26 | #236 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 07-12-2015
Şehir: istanbul
Mesajlar: 8
|
teşekkür ederim bana tohum gönderdiğiniz caroline reaper yetiştirmek için can atıyorum |
28-01-2016, 15:12 | #237 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-05-2014
Şehir: ankara
Mesajlar: 185
|
1,5 ay önce linkteki biberleri sipariş vermiştim bugün geldi. Dried Chilli Collection - Carolina Reaper - Ghost Pepper - Moruga Scorpion - 10g carolina reaperleri test etmeye kimsenin cesareti gelmedi. moruga scorpionları 3-4 kişi minik parçalar alarak test etti. biber çekirdeği büyüklüğündeki parçalar bile gözlerini yaşarttı. bir akradaş 3 biberdende aldı akşam evde süt ve yoğurt gibi tedbirleri alıp test edecek. sonucu yarın burada paylaşırım. |
28-01-2016, 19:30 | #238 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-08-2013
Şehir: Samsun
Mesajlar: 656
|
Hayırlı olsun sonunda geldiler yani. |
29-01-2016, 13:24 | #239 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-05-2014
Şehir: ankara
Mesajlar: 185
|
sevgili forum ahalisi yine ben dün biberlerim gelmişti ve 2 arkadaşa test etmeleri için vermiştim. arkadaşımın biri biberi direk yiyemediğini yarısını çorbaya karıştırıp zar zor yiyebildiğini direk yiyeni çok ağlatacağını söyledi. diğer arkadaşa 3 biberdende vermiştim. üçünüde yediğini ayak tırnağından saçının teline kadar ateş çıktğını söyledi. 3 biberinde farklı acılıklarda olduğunu söyledi. 1. sırada carolina reaper 2. sırada moruga scorpion ve 3. sırada jolokia. beni evde yetiştirdiğim biberlerinde bu biberler kadar değil ama bunlara yakın acılıkta olduğunu söylediler. evde yetiştirdiğim carolina reaper ile gelenin büyüklükleri renkleri ve kokuları tamamen farklı acılıkları yakın. benimkiler kırmızı daha etli ve küçük. gelenler siyaha yakın bir renk daha iri ve inceler. |
29-01-2016, 13:36 | #240 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-05-2014
Şehir: ankara
Mesajlar: 185
|
evet şimdi bir arkadaşa resimdeki biberlerden birer parça yedirdim dediği iki biberde neredeyse aynı acılıktaymış ama tat olarak benim yetiştirdiğim biber daha iyiymiş. sebebide bence şu benim biber dalından koparılalı 1 hafta ancak oldu diğer biber belki 6 aydır poşedin içinde. görünüşleri falan farklı olsada benim yetiştirdiğim biberlerinde orjinal carolina reaper olduğunu düşünüyorum. |
|
|