![]() |
|
![]() |
#151 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-09-2010
|
çok güzelmiş.kasımpatıya benziyor.kokusu varmı acaba. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#153 |
Ağaç Dostu
|
Bir çok arkadaşımız, zinyaların alt yapraklarının bir süre sonra kuruyup-sararıp ortaya çirkin bir görüntü çıktığından şikayetçi. Aslında aynı durumu, ben'de ev'in bahçesine diktiğim (hazır çiçekli fide) zinyalar da yaşıyorum. Yalnız bağ'da ki bahçeye diktiğimiz zinyalar tüm yaz boyunca ve 10 gün öncesine kadar, hiç kuruma ve sararma olmadan, yemyeşil durdular. Sanırım, ekilip-dikildikleri toprak yapısının hem bu durum için, hem'de gelişimleri için çok önemli bir etkisi var, diye tahmin ediyorum. Aşağıda'ki iki fotoğraf'ta görülen zinyalar arasında'ki fark çok belirgin. Not: Her iki yere'de aynı gün dikildiler sayılır. Aralarında 1 gün (hatta yalnızca 1 gece) var ve hepsi aynı büyüklük'te idi). 1. fotoğraf, ev bahçemde. 2. fotoğraf ise, bağ bahçesinde'ki zinyalara ait. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#155 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 19-03-2011
|
![]() bunlar da benden, toprak değişimine hassas olduklarını bende gözlemledim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#156 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 04-05-2011
|
Herkese selam,en son 25.04.2011 de ayhantaz arkadaşımız resim eklemiş,ben yeni cinyacı oldum diyebilirim,fakat tecrübeli arkadaşlardan yardım bekliyorum lütfederlerse şayet;03.05.2011 de 3 büyük koli kutuya 3/2 toprakla 3/1 kumlu koyun gübresini harmanlayıp 100 gr (yaklaşık 100) kadar tohum serptim (siz torf tan bahsediyorsunuz ne olduğunu bilmiyorum) üzerini güzelce hafifçe karıştırıp tohumları ektim.İki sorum olacak bunları birkaç yerde okuduğum kadarıyla Fideler 12 cm boya ulaştıklarında uç alma yapılabilir diye yazıyor dallanması için ne denmek istiyor daha yeni patlamış fideler yukarıdaki birkaç fotoğraftaki gibi ufacık şeylerin neresini nasıl kıyıpta kesilcek hem toprağa aşılandıktan (şaşırtıldıktan) sonramı yapılacak anlayamadım cevap vereceklere şimdiden teşekkürler... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#157 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-02-2008
|
Ben cimlenen dört adet zinniayi ikiser ikiser saksilara ektim. Umarim güzel bir görüntü verir. Tohum toplamak istedigim icin bahceye almadim orada tohumlar yerlere yayiliyor cim bicerken de yokoluyor tabii. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#158 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili eceova, henüz şu anda küçük olduklarından, uç alma yapmayacaksınız. Şaşırtma yaptıktan sonra, boyları 12 cm civarına gelince ucundan kopartacaksınız. Ucundan koparttığınız zaman, yanlardan yeni sürgünler verecek ve çok dallı, haliyle'de çok çiçekli olacaktır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#159 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-02-2011
|
Ben de güneş alan duvar kenarına ekiyorum ama boyu uzayınca alt dallarda ve yapraklarda kurumalar oluyor görüntü bozuluyor.Acaba nerede hata yapıyorum |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#160 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 04-05-2011
|
Abim teşekkürler,daha çıkmadılar, önümüzdeki hafta sonu onları toprağa aşılarım diye düşünüyorum 20 şer santim arayla olmalıymış sanırsam?.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#162 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2011
|
Arkadaşlar bir zamanlar bendede vardı salyangoz istilası sırasında hepsini kaybettim bir daha almadım bunun değişik türleri var galiba ya da bendeki başka türdü çok değişikti en büyük farkıda kokulu olması ve çiçekleri daha küçük daha canlı renkteydi yapraklar burdakilerden daha uzun ve koyuydu çiçeğin oyu çok uzundu sizce bu kirli hanımı başka bir cinsimi yoksa başka bir tür çiçekmi |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#163 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-10-2010
|
zinya kirli hanım
Zinya kirli hanım çiçeği Düzenleyen esracer : 04-08-2011 saat 14:36 Neden: resim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#164 |
Ağaç Dostu
|
Sayın esracer; Sizdeki renkleride çok güzelmiş. Çoğunluklada katmerli olmaları çok iyi. Bu yıl benimkilerde katmerli ve farklı renklerde. Büyük bölümünü büyükçe bir yuvarlak tarha diktim. Çok ta güzel oldu. ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#165 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 11-06-2010
|
Orhan Bey yuvarlak tarh çok güzel görüntü oluşturmuş.Çok renkli harika bir çiçek.Ellerinize sağlık. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#166 |
Ağaç Dostu
|
Evet renkli zinya lar süper emeğinize sağlık. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#167 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkürler asbilgiç. Teşekkürler esracer. Tohumdan yetiştirdiğim Zinyalari, 25' er cm aralıkla, iç içe geçmiş daireler içine, yine yaklaşık 25' er cm. sıra üstü aralıkla şaşırttım. Boyları uzayıp, yağmurla devrilmeler başlayınca, dış kenar çevresine, ince direk (sopa) çakıp, kalın iple (Urgandan ince!) çevirdim. Artık yıkılmaz oldular. Söylediğim gibi, gelecek yıl yine benzer bir öbek yapacağım. Belki, daire biçimide olmaz, kare olur. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#168 |
Ağaç Dostu
|
karede Güzel Olur bence iyi fikir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#169 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-01-2012
|
Daha çok erken olmasına rağmen satın aldığım Zinnia Lilliput tohumlarını ektim. 9 Şubat Perşembe günü ektiğim tohumlar bu sabah 12 Şubat Pazar çimlenip kendilerini göstermeye başladılar. Bakalım az güneşli havalara rağmen yaşatıp çiçeklendirebilecek miyim. Balkonuma bir mini-sera yapmayı düşünüyorum. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#170 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 12-08-2011
|
Sayın idurgun bu ekili tohumlar ısınan bir ortamda mı duracak? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#171 |
Ağaç Dostu
|
Ekili tohumlar şu an içerideler. Evimiz kaloriferli. Pencerenin önünde büyümeye çalışıyorlar: ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#172 |
Yeni Üye
|
Zinnianın İnternette renkleri canlı çiçekleri büyük boyları kısa (magellan, dreamland zahara) gibi türleri var. Bu türler Türkiyede yabulunmuyor veya çok az yerde binlik tohumlar (200 tl civarında) şeklinde var. Acaba nerede daha az tohum veya ucuz aynı renkte bulabiliriz? Herkese iyi günler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#174 |
Yeni Üye
|
Sayın idurgun önceki resimdeki uzun formdan bu hale nasıl geldiler? Gömdünüz mü? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#175 |
Ağaç Dostu
|
Köpük bardakta çimlenen zinniaları saksıya aldım. Fideler uzun olduğu için biraz derine diktim. Bunlar da bugünkü halleri: ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#176 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-03-2011
|
zinnia
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#177 |
Yeni Üye
|
zinnia
Resimdeki zinnia ve yıldızları 20 şubattan sonra kaloriferli oda içinde ektim. Pencere kenarında kalorifer yanında çok uzadılar. Kökleri ağırlıklarını çekmiyor sanırım, yana yatma eğilimindeler.Bu halde acaba devrilip ölmeden yaprak çıkarıp olurlarmı? Kutudaki toprak yetersiz olabilirmi yüksekliği sizce ne olmalı Teşekkürler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#178 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#179 |
Ağaç Dostu
|
Aslında aceleci davranmasanız, Nisan ayında direkt yetişeceği (dış mekan, bahçe ) yere ekseniz daha iyi olur. Çimlenme oranı çok yüksek, hemen hemen hiç bakım istemeyen bir bitki Zinnia. Bir de Zinnia şaşırtmadan (yerini değiştirmekten) hoşlanmıyor. Ancak tek tohumu tek viyole ekerseniz ve kökünü hiç zedelemeden daimi yerine geçirirseniz sorun olmuyor. Kısaca derim ki aceleci davranıp boşuna kendinizi yormayın, hem daha fazla uğraşırsınız hem de kayıplarınız olabilir. Bir ay bekleyip tohumu doğrudan toprağa serpmek daha iyi sonuç verir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#180 |
Ağaç Dostu
|
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|