![]() |
|
![]() |
#181 |
Ağaç Dostu
|
1-Mevsimi geçiyor, kışı uykuda geçiriyor ama yapraklarını dökmesi için daha erken, 2-Direk güneşte fazla kalmış olabilir, gölge seven bir bitki, 3-Toprağı çok ıslak kalmış ve çürüme yapmış olabilir. Aklıma gelenler bunlar... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#182 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2012
|
Daha ne olsun 2. ve 3. şıklar hostam için geçerli. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#183 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2012
|
Daha evvel yukarıda da bahsettiğim gibi her gece tek tek çiçeğini açtığı için tohum tutmuyordu ben de hostamın bir önceki kapanmış çiçeğini koparıp ertesi gece tekrar açan çiçeği ile deneme amaçlı tozlaştırma yapmıştım. Hosta - Funkie Son çiçeklerini de açarak görevini tamamlayan hostam, beni iki hafta boyunca tek tek tek olsa çiçeksiz bırakmadı, her gece birer çiçek açtı, çiçeğin ömrü 24-26 saat kadar, gece saat 22 gibi açıyordu ertesi gün saat 10-11 gibi kapanıyordu. En sona kalan 2 tomurcuğun ikisi de aynı anda açtılar ve görevini tamamlayarak sezonu bitirdiler sanırım. ![]() Yapmış olduğum tozlamanın sonunda, sonuç olumlu oldu, denemeye değdi ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#184 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-10-2014
|
Hostalarım birer- birer sararıp kuruyor, dipleri hep nemli. Olduğu yer sonbaharda güneş görmediğinden toprağı kurumuyor, ondan kaynaklanıyor olabilir mi, yoksa kışın yaprağını döküyor mu? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#185 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2012
|
Alıntı:
Sevgili lilpar, hosta bitkisi kışın yapraklarını döker ve tamamen kaybolur, yumruları toprak altında kışı uykuda geçirirler. İlk baharla birlikte yeniden uyanırlar. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#186 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-10-2014
|
Çok teşekkür ederim, sevgili akçabardak abla, beni nasıl rahatlattınız bilemezsiniz ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#187 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2012
|
Çiçekli durumdayken edindiğim hostalarımın huyunu suyunu öğrenemedim henüz. Önce çiçekler, sonra yapraklar soldu ve ben sulamayı kestim. Aradan 2 ay kadar bi zaman geçti ve hostalar uyandı. Acele mi ettiler acaba? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#189 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-05-2015
|
Off... edinmekte zorluk çekeceğim ama edinmek için can attığım bir bitki daha. Teşekkürler... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#190 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 22-01-2013
|
Hosta Bitki veya Rizomu arıyorum
Merhaba, Hosta bitkisi veya rizomlarını bulmaya çalışıyorum forumda satış yapan arkadaşlar var mı acaba? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#191 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-12-2013
|
Alıntı:
Soğan, Yumru, Rizom Satış - agaclar.net Arıyorum - agaclar.net |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#192 |
Ağaç Dostu
|
hosta
Kardeşimin terasta bulunan hostaları çok güzel çiçek açmışlar. Fotoğraf çok iyi olmamış ancak çiçekler muhteşem. Bunlar sanırım yerli tür. Eskiden beri yetişen hostalar. Komşumuzda oldukça fazla bulunmakta. Eskiden Afyonkarahisar'da bahçeye meraklı kişilerin bulunması nedeni ile hosta, ters lale, şakayık, çeşitli renklerde leylak, vs. halen bulunmakta. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|