![]() |
|
![]() |
#34 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Sebo, ben şeffaf plastik(pet)saklama kaplarında yapıyorum çimlendirmeyi, ilk ekimde kapağı kapalı tutuyorum. Çimlenme 5. gün başladı, ortam sıcaklığı 5 gün oda içinde ortalama 24 °C civarı idi. Çimlendikten sonra, gündüzleri balkona geceleri içeriye alıyorum. Çimlenme yüzdesi çok yüksek, sürekli içerde tutarsam fidecikler çok zayıf ve uzun boylu kalıyorlar, şaşırtıktan sonra kayıp oluyor. Dışarı ortamda büyüyen fidecikler daha sağlıklı oluyorlar. Sizin de gözünüz aydın, dilerim kayıpsız büyütürsünüz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#37 |
Ağaç Dostu
|
Buyrun Zühre hanım, aubrietalarım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#40 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-04-2007
|
Aubrieta grandiflora cascade mix
AUBRIETA GRANDIFLORA CASCADE MIX ![]() Aubrieta baharda çiçeklenmeye başlayan yer örtücülerden biridir. Kaya bahçelerinde, sarkmasına izin vereceğiniz yükseltilerde ya da dip örtü olarak ağaç ve çalılıkların altlarında mükemmel sonuçlar yakalayabileceğiniz bir bitkidir. Halı gibi yayılıcı özelliği ile bahçenizde bir renk cümbüşü yaratacaktır. Karışık renklerden derlenen tohumları seçebileceğiniz gibi, ayrı ayrı renkleri bir arada ekerek, bahçede düzenleme yapabilirsiniz. Aubrieta kesinlikle sizi tahminizden çok daha fazla mutlu edecek, çiçeklenme döneminde yetiştirmekten mutluluk duyacağınız, ilgi odağı bir bitki olacaktır. İki ekim dönemi vardır. Erken çiçeklenme için Eylül Ekim, Geç çiçeklenme için Şubat’tan Haziran ortasına kadar geniş bir sürede ekilebilir. Sonbahar ekimlerinde ilk yıl yazboyunca çiçeklenecektir. Sarkan türler, ayrı köşelerde ya da geniş saksılarda , tek renk seçerek yapılacak düzenlemelerle, daha etkileyici olmaktadır. Aubrieta'nın tohumdan yetiştirilmesi oldukça kolaydır. Bitki erişkin boyda yerden sadece 10 cm yükseldiğinden derli toplu, halı gibi bir görüntü sergiler. Yaz kış yeşil bitki, Türkiye iklimine uygun olup, -23 dereceye kadar soğuğa dayanabilen , dayanıklı bir türdür. Bahar boyunca istisnasız her bir noktasından çiçeklenen bitki görsel olarak rakipsizdir. Aubrieta , bahçe kenarlarında, bordürlerde, köklerinin tutunmasına imkan verecek olan düz duvar girintilerinde, kaya bahçelerinde, ağaç altlarında, ve saksıda yetiştirmeye uygundur. Serin yerleri tercih etmesine rağmen ülke genelinde yetiştirilebilir. Yetiştirme : Çiçekleri geçtikten sonra , yeni sürgünlerle daha güçlü büyümeleri için budayın. Sonbaharda budama yapmayın.Kışın donlardan etkilenen kuruyan kısımlarını bahar başında temizleyin. Toprak drenajı düşük, ve yaz ayları çok sıcak oluyorsa ömrü azdır. Toprak drenajını artırın, yazları çok sıcak geçen bölgelerde , daha serin öğle güneşini almayacak yerlere ekim yapmayı tercih edin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#41 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 07-01-2010
|
Gerçekten muhteşem türkçe ismini bilen var mı? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#43 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-04-2009
|
Ben de bu gün ektim tohumlarımı inşallah çıkarlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#47 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bakalım bende hangi renkler açacak, öyle çok tohum vardı ki, renk ayrımı yapmadan ekmek zorunda kaldım. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#48 |
Ağaç Dostu
|
Bana da abruşya diye satmışlardı. ![]() Karşıyaka'dan almıştım, 3 liraydı. Bir ara yine gitmek istiyorum, bulabilirsem 10 saksı falan alacağım. Adalet Hanım gibi tohum konusunda becerikli olmadığım için... ![]() Bunun bulunduğu yer fazla basılmayan bir yer zaten. Çevresindeki çimleri söküp bir obrizya denizi yapmak istiyorum. Zaten yazın yeşil görüntüsünü koruyor. Baharda da mora boyar orayı. Siz bu sene satan yer gördünüz mü? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#49 |
Ağaç Dostu
|
http://www.agaclar.net/forum/showpos...2&postcount=40 Aslında zemine değil de linkteki görüntüyü sağlamak için sarkan bir yere ekmek lazım. Balkon -pencereler-duvar üstü gibi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#50 |
Ağaç Dostu
|
İlkbahar için çok güzel bir çiçekmiş. Dave's Garden' a göre hem dona hem de kuraklığa dayanıklı. Ankara için ideal imiş. ![]() Türkiye Bitki Soğuğa Dayanıklılık Haritası (Plant Hardiness Zone Map) 'nda 10. kuşakta olan Antalya, Mersin hariç her ilde yaşabilir gibi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#56 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 15-02-2007
|
Merhabalar, Forumda gezerken şans eseri gördüm obrizyayı. Resimlerde sanki ufak kır çiçekleri gibi görünüyor fakat o duvarı kaplamış halini görünce resmen aşık oldum ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|