![]() |
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
|
Minyatür ayçiçeği - Sunflower
Bunlar yeni aldığım minyatür ayçiçeği tohumları. Normal ayçiçeği çekirdeklerinden oldukça küçükler. ![]() Bahçeye farklı bir hava vereceklerini düşünüyorum. Çok sevimliler. Bugün deneme amaçlı bir tane tohum ektim. 2 paket aldım tohumlardan. Boyu 30-50 cm arasında uzuyor ve ekildikten 50 gün sonra çiçek açıyormuş. Göreceğiz. Gelişimini paylaşacağım. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Çiçekleri güneşe doğru dönmüyor mu? Gün boyunca sırasıyla doğuya-güneye-batıya dönmesini beklerdim. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkürler arkadaşlar. İnşallah bu sene bol bol yetiştirebilirsem paylaşacak çok çok tohumlarımız olur. ![]() Sn. Karaselvi http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=19209 linke bakın lütfen. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-09-2009
|
sn. uzman16 mart sonuna geldik yeni resimler yokmu bende merakla takip ediyorum gelişimini.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Ağaç Dostu
|
ayçiçeği tohumlarının normali ya da bodur türleri emin önünde çiçek pazarında (mısır çarşısının yanı) ,koçtaşta ,bauhaus gibi yapımarketlerde bulunabiliyor ayrıcada internettede satışı yapılıyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 02-04-2010
|
çok güzel olmuş ayçiçeğiniz.. bende bodur ayçiçeği tohumu ektim 10 gün önce. 1 haftalık resimleri aşağıda.. ama aklıma takıldı sizin ayçiçeği tohumlarınızın üstü pembe sanırım ilaç gibi bişey o.. benimkilerde ilaçlama filan yoktu bildiğiniz ayçekirdeği rengindeydi.. acaba gelişim esnasında bi sorun çıkarır mı ya da böceklenir mi ??? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Ağaç Dostu
|
Resimlere bende baktım ama öyle kayda değer bi ilaçmış gibi pembelik göremedim tohumun kendi rengi hafif açık olabilir ya da fotoğrafın kendisindende kaynaklanıyor olabilir. siz toprağı kurudukça sulayın çok su onu çüretebilir ya da serin ortamda mantar sebebi olabilir. Telaş etmeyin hemen hastalanırmı diye ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Düzenleyen uzman16 : 08-04-2010 saat 20:32 Neden: harf hatası |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 02-04-2010
|
çiçeğin baktığı yönün ne olacağını hiç düşünmemiştim.. güzel fikir evet ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-03-2010
|
Arkadaşlar çiçeğin yönü konusunda fazla endişelenmeyin. Biliyororsunuz bazı bölgelerimizde ayçiçeğine "günaşığı" ya da "günebakan" da derler.Yani adı üstünde. Güneş doğarken yönünü doğuya çevirir ve çiçek tablası Güneş'i takip ederek yön değiştirir.En son gün batımında da batıya bakar şekilde günü tamamlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-03-2010
|
Ayçiçeğinin çok önemli hastalığı pek yoktur.En büyük hastalığı canavarotu denen parazit kök bitkisidir.Sizlerinki gibi münferit hobi amaçlı ekimlerde de o sizi bulmaz.Çünkü genellikle aynı yere sürekli ayçiçeği ekildiği zaman problem yaratır. Yalnız çekirdeklerinizi yani çiçek tablasındaki tohumlarınızı kuşlara karşı özellikle de serçelere karşı iyi koruyun derim. Sezon sonunda tohum yerine boş bir kuru kafa bulabilirsiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Ağaç Dostu
|
Ben de aynı yerden aldım. Benimki saksıda diye gelişemedi sanıyorum. Sizinki de saksıda mı? Boyunu 50 cm. bekliyordum. Fotoğraftaki yapraklar kocaman ama benimkinin yaprakları küçücük. Merakla bekliyorum. Tomurcuk sayısı 5, birini görmemişim. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Ağaç Dostu
|
Bunlar bugün çektiğim fotoğraflar. 1 haftadan fazladır çiçekliler. Hepsini ufak kaplarda çimlendirmiştim. Belki doğrudan bahçeye ekseydim daha boylanırlardı. Bunların boyu 15 - 20 cm. Çiçek çapı 10 - 12 cm. kadar. Ama en azından boyu uzamasa da çiçekleri tohum paketindekilere benziyor. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-09-2008
|
Minik minik ayçiçeklerin hayırlı olsun Uzmancığım. Galiba tohum paketlerinin üzerin deki resimler bizi yanıltıyor.Gene de ayçiçeklerin güzel ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|