![]() |
|
![]() |
#751 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-07-2015
|
Bu yıda böyleler.Göremiyorum diye bağa her gittiğime kesip okula götürüyorum. ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#752 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-07-2018
|
Geçen yıl edindiğim kasımpatılar. Geç çiçeklendiler... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#753 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 17-10-2018
|
Elinde kasımpatı fidesi bulunan varmi acaba. Fide satin almak istiyorum |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#754 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 15-09-2019
|
Merhaba. Foruma yeni üye oldum ancak bir süredir takip ediyor ve çok faydalı buluyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ederim. Foruma gönderdiğiniz fotoğraflar ve verdiğiniz ayrıntılı bilgilerden çok etkilendim ve bugün iki saksı kasımpatı alıp balkona koydum. Küçücük saksılarda ikişer üçer kök var, biraz sıkışık duruyorlar. Daha büyük ve uzun bir saksıya yanyana dikmek istiyorum. Üzerinde minik çiçekler ve tomurcuklar olduğu için tereddüt ettim. Saksı değişimi çiçeklere zarar verir mi, birkaç ay beklemeli miyim? Bugünlerde yapmam gereken başka birşey var mı? Şimdiden teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#755 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-06-2013
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#756 |
Yeni Üye
|
Yanıtınız için çok teşekkürler. Ben de saksılarını değiştireyim o zaman. Bordo ve eflatun benimkiler. Bulabilirsem aralarına bir de beyaz ekleyeyim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#757 |
Yeni Üye
|
Merhaba. Kasımpatılarım ölüyor. Sizce sorun ne olabilir? Aynı gün diktiğim diğer kasımpatılarım gayet sağlıklı. İki saksı da aynı yerde duruyor ve aynı anda suluyorum. ![]() ![]() Bunlarda bir sorun yok: ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#758 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bitkiler çiçek açarken önce tomurcuk halleri daha sonra güldeki gibi tam açmadan gonca halleri, tam açmış durumları ve sonunda tohum bağlama durumu halinde bir seyir izler. Sizin iki renkli ve bende de olan kasımpatınız son evreye girmiş durumda. Artık tohum vermeye çalışacak. Yapraklarına baktığınız zaman son derece canlı olduğunu görürsünüz. Tohum alınmayacak bir bitki ise ben bu tohum bağlamaya çalışan tomurcukların tamamını koparıyorum. Diğer kasımpatılar ise henüz ilk veya ikinci evredeler. Onlar da zamanla yaşlanıp bozulacaklar. Gelecek yıl kasıumpatılarınız daha güzel boylu olarak büyüyecekler. Kasımpatıları genelde budayarak bodurmuş gibi gösteriyorlar. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#759 |
Yeni Üye
|
Çok teşekkürler Muda. Henüz kasım ayına girmeden bu hale gelmelerine üzüldüm açıkçası. En güzel zamanı kasımda diye biliyordum. Bir de bugün bozulmuş olan çiçeklerden birinin üzerinde beyaz pamuk gibi birşey gördüm. Hastalık olduğunu düşündüm bu yüzden. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#760 |
Yeni Üye
|
Peki bu durumda yapmam gereken birşey var mı? Bozulan çiçekleri kesmeli miyim, yoksa kendi haline mi bırakmalıyım? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#761 |
Ağaç Dostu
|
Çiçeklerde unlu bit var ise büyük problem. Sürekli gözlemleyip temizlemek gerekiyor. Başka çiçeklere de geçiyor. Toprak içinde gizlenip yeniden çoğalıyorlar. Tek bir yerde ise muhtemelen değildir alt kısmından kesip öldürdükten sonra başka yerde de çoğalmaması için poşet içine hapsedip atarsanız. Bazen saksısını taşıyabildiklerimi akan su ile temizliyorum. Kasımpatı gün ışığının azaldığı kasım aylarında çiçek açıyor. Benim kasımpatılarım da çiçek açmaya başladılar. Bazıları daha erken açabiliyor. Şu anda bende çiçek açan ve en iyi durumda olan sizde bozulan kasımpatı. Muhtemelen o erken çiçek açıyor. Durumunu beğenmediklerinizin çiçeklerini keserseniz gelecek yıl için daha sağlıklı olurlar. Enerjilerini tohum için harcamazlar. Düzenleyen Muda : 25-10-2019 saat 21:20 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#762 |
Yeni Üye
|
Dediklerinizi yapacağım. Bilgilendirdiginiz için çok teşekkür ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#765 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 06-03-2019
|
Meehaba cok guzel bu |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#766 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 13-10-2019
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#767 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-08-2014
|
Burhaniye Denetko seralarındaki kasımpatıların fotoğraflarını,geçtiğimiz yıl Ekim ayının sonunda çekmişim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#768 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 05-04-2020
|
Bunlarda benim balkonumun kış güzellikleri |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#769 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 05-04-2020
|
Hepsini tek büyük bir saksıya almayı düşünüyorum ama cesaret edemiyorum kaybetmekten korkuyorum bir fikir verecek olursanız sevinirim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#770 |
Ağaç Dostu
|
Sanırım cinsi önemli. Bodur türlerse bir arada iyi gelişirken, diğer büyük varyeler için aynısını söylemek pek mümkün olmuyor. Bodurların üzerini kapatıyorlar. Örneğin bahçemde ki bodurlar ve geniş büyüyenlerden bir görsel |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#771 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 15-10-2020
|
Ben de bu yıl bir Kasımpatı hastalığı başladı. Birçok çeşit ve rengini aldım. Terasıma çok renkli bir görüntü verdiler. Hele şu an tam da zamanları. Umarım sağlıkla büyütüp saklarım |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#772 |
Ağaç Dostu
|
Bu yıl yine bol çiçekliyiz ![]() Açmaya başladığında paylaşacağım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#773 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 16-07-2012
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#774 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 08-03-2023
|
Merhaba hepinizin çiçekleri çoook çok güzel bayıldım hepsine, benim bir sorum olacak bilgisi olup da cevap veren olursa sevinirim, kurumuş çiçek buketinde dalda filizlenmiş kasımpatı vardı küçük küçük, bende koparıp suya koydum, köklenir mi acaba |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#775 |
Ağaç Dostu
|
kolay kökleniyorlar aslında. Umarım başarılı olur |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#776 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-07-2022
|
Selam,elinde bodur olmayan kokulu kasımpatı olan var mı ? acaba. **** nereden tedarik edebilirim? Teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|