![]() |
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
|
Horoz ibiği (Red Cockscomb) Celosia
Arkadaşlar, Türkçe ismini bilmediğim bu çiçeği tohum olarak ektim. 3 hafta oldu ancak filizlendi. Fakat sebebi şu; toprağı alabildiğine sıkıştırmışım. İlk deneyimim olduğu için. Çok hoş bir çiçek en çok bu çiçeğimin açmasını istiyorum. Büyük haline bir bakın.. ![]() ![]() ![]()
Bu arada, benim diğer tohumlarım hızlı büyüyor. Lupinlerim sabah ile akşam arası boy atıyor hemen, Grimpante sensation denilen çiçeğim de sarmaşık türü olduğu için (3 metre) hızlı büyüyor. Guzmanyalarım da sağlıklı maaşallah. Bu bilgiler tamamen kendi tahminim ve tecrübemdir, yanlış varsa düzeltin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-12-2008
|
Arkadaş öncelikle hoş geldin. İsmini bilmediğin bu güzel çiçeği biz nasıl ve nereden temin edebiliriz acaba. Selamlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
|
Sanırım o çiçeğin ismi Horoz ibiği yani Celosia olacak. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-02-2007
|
Evet o çiçeğin adı HOROZİBİĞİ |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ben bazen koçtaş'tan bazende internetten alışveriş yapıyorum. Bu türü sadece GG'de bulabildim, daha doğrusu rastladım. 9.90 TL 100 adet tohum ve kargo bedava. Horoz İbiği |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
|
Evet haklısın sayın orkunkırcı heryerde var ancak okadar gösterişlisini pek görmemiştim. Tabii ortam şartlarının etkisiyle renk,şekil ve büyüklük farklı olabiliyor. Genetiğiyle oynanmış olabilir **** hibrit olabilir. Çünkü resim hakikaten çok görkemliydi.selamlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
|
Sn. Orkunkırcı, bu çiçekten birçok yerde olduğunu söylüyorsunuz, benim için olağanüstü bir çiçek, yaprakları labirent gibi ve kadife. Söylediklerinizle biraz umutlandım, inşallah benimde tohumlarım çıkarda heryerde olduğu gibi bende de olur. Problemim var, ben tohumları diktim ve horoz ibiği diye de yazdım eminim. Fakat çıkan filizler diğer çiçeklerden biriyle aynı neredeyse, acaba benzerlik olabilir mi diye düşündüm ve bu yüzden, filiz halinin resmini bulmak mümkün müdür? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Ağaç Dostu
|
Horoz ibiği tohumlarından büyüyen olmadı hiç en çok bu boya geliyorlar sonra soluyorlar böyle 2 saksı filizim soldu. Acaba sık diktiğim için mi ölüyorlar anlamadım ki... Son halleri bu elimde kalanlardan. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Ağaç Dostu
|
Şöyle tarif edeyim hiç kokmuyor, içinde dışkıya benzer birşey göremedim bazı ufak tefek samanlardan başka. Bir seradan aldım, gittiğimde kum yığını gibi yerdeydi ve kürekle koydular. Ne gübresi bilmiyorum. Eskimiş olup olmadığını anlayabilir miyim? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 06-08-2008
|
******* pek yanmış gübreye benzemiyor.Bu da benim geçen seneki horoz ibigim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Anladığım kadarıyla yanmamış gübre çiçeği yakıyor. Eski gübre olup olmadığını anlamak için gübre bölümüne bakayım. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Ağaç Dostu
|
Horoz ibiği ilk denemeleri başarısız oldu. Ben genelde evde yetiştirmeyi ve bir saksıya 3-5 adet koymayı tercih ettiğim için başarısız oldum. Kesinlikle her tecrübem aynı. 2 adet bile olmayacak bir saksıda çok farkediyor büyümesi. Tüm çiçekler için böyle. İki filiz arası 20 cm diyorsa 20 cm olacak. 30 diyorsa 30. Bu çok önemli. Düzenleyen Chotanaq : 08-05-2009 saat 22:50 Neden: foto koyma |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-05-2009
|
Bende 1 hafta önce GG den almıştım ama aldıgım kişi detaylı bilgi vermedıgı için arastırıyordum bakımı ve filizlenmesi hakkında bilgi almak için vermiş oldugun linkten anladımki 2 mizde aynı kişiden almışız ![]() tohumların onlarıda tektek pet bardaga ekicem ***. cimlenirler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Ağaç Dostu
|
Valla tam güneşi seviyor. Bol su istiyor. Ben evde büyütüyorum, geniş bir saksıda duruyor. Fakat bizim horoz ibiği benim istediğimden değil, benim istediğim şu linkteki idi. http://www.resimdizin.com/resim.rsm?...US&boyut=buyuk Çimlenir merak etmeyin. Benim 25 adet filizim vardı hepsini kopardım 5 tane bıraktım. İyi günler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Ağaçsever
|
iyi akşamlar arkadaşlar ...... bene geçensene horoz ibigi büyüttüm fakat birden ölü verdiler anlıyamadım ne oldugunu.. dün tirede seracı bir müşterimden bir koyu bordo birtanede sarısını aldım umarım aynı akibeti yaşamam çok güzeller ... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
3 yaprağı da yanmış. Bu nasıl güneşi sevmek? Sizin aldığın horoz ibiği bu linkteki gibi mi? http://www.resimdizin.com/resim.rsm?...US&boyut=buyuk yoksa herkesin bildiği tarzda mı yani kadife tüylü. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |