![]() |
|
![]() |
#31 |
Ağaç Dostu
|
Bu tohumlar zannettiğimden daha hızlı çıktı. Geçen hafta domat ve biber tohumlarıyla aynı gün ekmiştim. Sera kabında balkona bıraktım. Haftasonu bir baktım ki çimlenmeye başlamışlar. Çıkan filizler çok güçlü ve kalın gövdeli görünüyor ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#33 |
Ağaç Dostu
|
Vayyy, süper ![]() ![]() Kafama takılan bir soru var, bu bitki dağda bayırda yaşadığına göre acaba az su ile mi yetiniyordur. Yani benim doğal ortamında gördüklerimi sulayan kimse yoktu. Bizim de az su mu vermemiz lazım? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#34 |
Ağaç Dostu
|
Yetiştirilme koşullarını ben de bilmiyorum. İki gün önce hava sıcaklığı 15 derecelere çıkınca ve yağmurlu olunca saksıyı bahçede güneş gören bir yere çıkardım. Ama gözüm hep derecede. Gece ani düşüş olursa hemen korumaya alacağım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#35 |
Ağaç Dostu
|
Deniz lavantası veya kuduz otu, bu çiçekle bir kez tanışanların işi bitmiştir, bir daha bu güzellikten kendilerini kurtaramazlar. Ben şaşırtma yaptım, altmış kökten fazla fidem var, bahçenin her yerine dikeceğim. Kış geldiğinde de vazolarımızı süsleyecekler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#36 | |
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#37 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-12-2008
|
Sn Limonun fotoğrafından hatırladım ki; - deniz kenarlarında yamaçlarda kendiliğinden yetişen, - üzerine yoğurt ve çiğ zeytinyağı dökülüp yenilen, - adına deniz koruğu da denilen, - kendinden ekşili tadı olan, bitki bu mudur? Yoksa yanıldım mı? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#38 | |
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
Sanırım yanıldınız ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#40 |
Ağaç Dostu
|
Sayın kgursan, sulama konusunda bilgilerinizi bizimle paylaşır mısınız? Bitkiyi doğal ortamında kimsenin sulamadığı alanlarda gördüğüm için, susuzluğa töleransı yüksek olduğunu, hatta az sulamak gerektiğini düşünüyorum. Hatta çiçekleri de kuru çiçek gibi görünüyor. Düşüncem doğru mu, az su mu vermeliyiz? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#41 |
Ağaç Dostu.
|
Normal bir sulama yeterlidir. su ve gübre bitkiyi geliştirirken çiçek sapının uzun olmasını sağlar fakat aşırı gübre de zayıf bir çiçek sapı oluşturur. Susuz bırakmak gerekmez. Çünkü susuz kalınca bitki ölmez ama iyi gelişemez. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#43 |
Ağaç Dostu
|
Deniz Lavantaları ilk tohumdan çıktıklarında morumsu renktelerdi. Sonra rengi yukardaki gibi yemyeşil olmuştu. Dışarıya çıkardıktan sonra iki gündür havaların serinlemesiyle mi alakalı bilmiyorum rengi yeniden kızardı. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#44 |
Ağaç Dostu
|
Bir kaç gündür gündüz sıcaklıkları nispeten artmıştı ama geceleri 3 derece kadar oluyordu, bugün gündüz kar atıştırdı. Durum böyle olunca, dışarıya aldığım Deniz Lavantaları aynı boyda kaldılar, hiç bir gelişme olmadı renkleri tamamen kızardı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#47 |
Ağaç Dostu
|
Benim lavantalarım birazcık hareketlendiler, üzülmeyin sıcaklık arttıkça kendilerine geleceklerdir. Ben ara sıra syreltilmiş sıvı gübre vermeye başladım, bu ayın sonunda yayladaki esas yerlerine dikerim artık, orjinal yapraklar da kendini gösterdi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#48 |
Ağaç Dostu
|
Lavantaların ilk yaprakları gerçekten küçüldüler. Yeşilken etli etlilerdi şimdi üzerlerinde tüyler belirdi ve sulu halleri gitti. Ama esas yaprakları çıkmış. Fotoğrafa bakıp aldanılmasın, fideler çok küçükler. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#49 |
Ağaç Dostu
|
E daha ne olsun sevgili Limon, son derece sağlıklı görünüyorlar, hatta olması gerekenden fazla, maşallah. Ben bu ayın sonunda esas yerlerine dikmeyi düşünüyorum, daha erken de olabilirdi ama, bahçem ot içinde ve çamur, bu yüzden temizleyemediğim için gecikti. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#51 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Chotanaq, bu haliyle hiç bir şeye benzemiyor, biraz büyüsün, bir hafta on gün sonunda tanınacak hale gelir, o zaman tekrar fotoğraflarsınız. Belki saksı toprağınızda önceden kalma tohumlar vardı, bekleyin bakalım, kuduz otu tohumu hiç yanlış yapmadı bana şimdiye kadar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#53 |
Ağaç Dostu
|
Ben yayladaki esas yerlerine on gün önce dikmiştim sevgili Limon, Çarşamba günü bahçe kazılacak, ben de bitkilerimi görme fırsatını bulacağım, fotoğraf makinemi şimdiden hazırladım, bakalım nasıl bulacağım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#58 |
Ağaç Dostu
|
Yine de açarlar sevgili Koyu Yeşil, havalar iyice ısındı, biraz sıvı gübre verin, yaz boyu durmadan çiçek sapı oluşturuyorlar. Bir de not: Bu senenin sonunda bitkiyi bahçeden sökmeyin, seneye de açıyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#60 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Limon ve Koyu Yeşil, deniz lavantalarım gayrete geldiler, onbeş güne kadar harika renkleri ile bahçemi süsleyecekler. Haftada bir defa sıvı gübre vermeyi ihmal etmeyin, susuzluğa dayanıklı bir bitki, ancak siz onu yinede doyuncaya kadar sulayın. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|