25-04-2009, 18:20 | #1 |
Ağaç Dostu
|
Arıcılıkla uğraşanlar : K0900
Önce kurs, ardından sertifika. Sonra Kovan, malzemeler, arılık (şimdilik iptidai) ardından arılar. Arılarımız gece yolculuğundan sonra sabah teslim aldık. Karton kutularda, ön ve arkasında havalandırma delikleri, beşer çıta, birer ana arı. Arabada birlikte seyahat başladı, aramızda konuşma hiç yok..... |
25-04-2009, 18:52 | #6 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkür ederim. Hem bahçemizdeki meyvelerden daha iyi verim almak, hemde becerebilirsek, kendi balımızı üretmek amacıyla bir, iki yıldır arkadaşlarımızla araştırmalar yapıyorduk. Bu yıl mart başında Tarım il md. açtığı kursa katılıp (5 gün) eğitim ve karşılığında setifikalarımızı aldık. Yıl başında kovan, arı ve malzemeler ile ilgili araştırmalar yapıp, bize en fazla yardımı olacak tedarikciyi seçtik. Geçen hafta kovanlarımızı naklettik. Dün akşam arılarımızın geldigininin haberini aldım. Dün tüm gün bahçemizin olduğu bölgeye sürekli yağmur yağdı. Asfalta 800 metre hamyoldan sonra bahçemize ulaşılıyor. Bu yüzden arıcıya pazartesi nakledelim dedim, karşılığı ; arı beklemez, sabah buluşuyoruz oldu. Asfattan bahçeye seyahat traktörle yapıldı, buda ayrı bir keyf verdi Arıcılık maceramızın her safhasından haberdar olacaksınız |
25-04-2009, 22:10 | #9 |
Ağaç Dostu
|
Bu sene belki olmaz ama seneye mutlaka fenni karakovan da deneyin. Bırakın arılar temel peteği de kendileri örsünler. Karniyol ana arıyı da bir araştırın derim...Sakin, kafkasa göre daha verimli ama Ankara'da olurmu bilmiyorum. Ama karniyol ana arı bu günlerde moda |
25-04-2009, 22:19 | #10 |
Ağaç Dostu
|
Bu kovanlardada üst katın 4 veya 5 çıtasını boş koyacağız. Ahşap çerçeve hariç tüm imalat onların olacak Arılar çok güzel yaratıklar, onlara yaklaşmak çok heyacanlı. Önümüzdeki yıl için hem kovan hemde arı cinsi konusunda araştırmalarımı sürdüreceğim. |
25-04-2009, 22:23 | #11 |
Ağaç Dostu
|
|
25-04-2009, 22:30 | #12 |
Ağaç Dostu
|
Uğradık, Gölbaşı'nda Genteks yolumuzun üstünde olması ve sadece satıcı gibi davranmaması sebiyle burdan aldık. Balpazarda ürünler biraz daha ucuz. Ulusun ulaşımıda zor. Kalite açısından en iyi ürün TKV de. Onlarda satışı Kazan'da yapıyorlar, bizim arıcı bahçeyede geliyor. |
25-04-2009, 23:02 | #13 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-02-2009
Şehir: Ankara
Mesajlar: 1,160
|
Hayırlı olsun hemşehrim, umarım istediğiniz gibi ürün alırsınız. Ben oldum olası arılardan korkmuşumdur, arı işi bana göre değil Size kolay gelsin |
25-04-2009, 23:06 | #14 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkür ederim. Meyvelerin durumu birkaç hafta sonra belli olur, nekadar verimli olacak bizde merak ediyoruz. Elbiseleri giyip yanına yaklaşınca daha sempatik geliyor, ancak birkaç sokma hadisesi doğal olarak oldu |
25-04-2009, 23:29 | #15 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-02-2009
Şehir: Ankara
Mesajlar: 1,160
|
Ya işte gördünüz mü? İşin esprisi bir yana çocukluğumda, eşek arılarının yuvasına çöp sokmuştum, ben kaçıp kurtulmuştum ama, ikizim kurtulamamış, benim yüzümden çok ızdırap çekmişti. Odur budur arı lafı geçince bile tüylerim diken diken olur Ben balı satın alırım daha iyi, hatta hiç yemesem bile olur |
30-04-2009, 10:00 | #17 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 29-04-2009
Şehir: İzmir
Mesajlar: 2
|
sayın deniz akvaryumu,niye ısrarla karakovan dediğinizi anlayamadım.Bal hepsinde aynıdır.Ayrıca karakovanın bakımı çok zordur.Fenni kovanda ise arıya her zaman müdahalede bulunabilirsiniz.Pardon,karakovanın bakımı zor değil derken yanlış oldu.Karakovanda hemen hiç bakım yapamazsınız.Oğul engelleme çalışmaları yapmanın hiç mümkünatı yoktur.Bol bol oğul verir,giderler. |
30-04-2009, 10:07 | #18 |
Ağaç Dostu
|
Haklısınız, ancak benim bahsettiğim klasik karakovan değil fenni karakovan bir başka anlatımla ; Temel peteğin insanlar tarafından yapılmayıp, arının kendisinin yaptığına karakovan işi diyoruz. Bu normal kovan içinde de olabilir. Petek linkte normal kovanda karakovan uygulamaları var. |
30-04-2009, 21:46 | #19 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 29-04-2009
Şehir: İzmir
Mesajlar: 2
|
Anladım.Karakovan denince aklımıza ilkel kovanlar geldiği için itiraz etmiştim. Aslında o yönteme başka bir isim bulunsa daha iyi olur gibime geliyor. Böylece yanlış anlamaların önüne geçebiliriz. |
07-05-2009, 20:04 | #22 |
Ağaç Dostu
|
Erik-badem-kayısı-elma çiçek açtı, bitti. Şimdi iğde ve sonrasında ıhlamur zamanı.inşallah sizin oralarda iğde ve ıhlamur vardır. Şurubu nasıl hazırlıyorsunuz? İnvert mi? Konya şekerden alınma renkli şurup mu? |
07-05-2009, 20:45 | #23 |
Ağaç Dostu
|
Ağaçların çiçekleriyle tam beslenmeleri zor, ancak esas sorun soğuklar oldu, arı otu ektik, hafta sonu tekrar ekeceğiz. Şurup olarak bize oğretilen; suyu kaynatıp, toz şeker karıştırıp, vitamin ilave edip, soğuduktan sonra şurupluklara dolduruyoruz. Konya şekerin likit sıvı şekerini marketlerde görüyorum. Arılara verilmesi hususunu duymadım, pek çok şey gibi |
07-05-2009, 21:00 | #24 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-11-2006
Şehir: Nazilli
Mesajlar: 592
|
Şurubun içine çok az miktarda turunç veya limon sıkın şurubu çok çabuk tüketirler. Madensel tuz ihtiyaçlarını karşılar. |
07-05-2009, 21:53 | #26 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
ARI ŞURUBU Pastörize Arı Yemi Şurubu (kuru madde) %40 oranında temiz meyve şekerinden, %30 oranında üzüm şekerinden, sakaroz ve sudan oluşmaktadır. Arı şurubunun piyasaya çıkarılması 15 Kasım - 15 Mart tarihleri arasındadır. Pastörize Arı Yemi Şurubu yüksek konsantrasyonu sayesinde (%72 bx) mikrobiyolojik bozulmaya karşı dayanıklıdır. Yüksek meyve oranı kristal oluşumunu önlemektedir. Bu sıvı hazır yem dengeli, düşük HMF (Hidrometilfurfurol) içerikli iyi bir bileşim olmakla birlikte arılar tarafından tam güven ve mükemmel kullanım sağlamaktadır. Avantajları • Sıvı olan hazır bir yemdir ve doğal bir arı yemine çok yakındır. • Erken ve geç kış yemlemesi için idealdir. • Mikrobiyolojik bozulmaya karşı dayanıklıdır. Uzun süre bozulmaz. • Hijyenik kullanım sağlar. • Arılar tarafından kolayca yenilir. • Daha az enerji sarfiyatı ile ekonomik dönüştürme sağlar. • Sahte bal üretimine karşı yeşil renklidir • Kış arılarının ömrünü uzatır. • Koza ve meyve çiçeklerinden yük taşımasını iyileştirir. • Çalışan arıların yaz sonu ve fundalık zamanı sonucu hızlı ve problemsiz yemlenmesini sağlar. • Taşıyıcıların yemlenmesini ve yapılanmasını sağlar. • İlkbahar ve sonbaharda yem kıtlığının giderilmesine ve acil durum yemlemesi için mükemmeldir. Arı yemi şurubu Metal Teneke Kutu 24 kg http://www.konyaseker.com.tr/?sayfa=...d=243&text=243 |
|
09-05-2009, 00:00 | #28 |
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 11-09-2008
Şehir: izmir
Mesajlar: 1,631
|
Arılarıma şu ana kadar şeker şurubu haricinde hiç bir şey vermedim. Vitamin verme konusu hep bana yanlış gelmiştir. Kovanın her mevsimde güçlü tutulması lazımdır. Güçlü kovan doğadan vitaminini de bulur minaralini de... Şuruba limon tuzu ve ya limon suyu koymayıda yanlış buluyorum.(şuruba limon tuzu katma olayını daha çok balda hile yapan, bal mevsiminde arıyı besleyen bazı kişiler bal donmasın diye yapıyorlar sözüm meclisten dışarı tabi..) Sizlere soruyorum; arı, şuruba karıştırılmadan limon tuzu **** limon suyuna konar mı? Konmaz ******. Bu diğer hayvancılık sektörlerinde de geçerli. İnekler doğal olarak kemik, kan, balık yağı yer mi? yemez. Ama yemlerin içinde bunların hepsi var ve bu insan sağlığını tehdit ediyor. Çünkü inek; kemik,kan,balık yağı yiyecek donanımda yaratılmamış. Aynı şey arı içinde geçerli... Arının bir tek şeye ihtiyacı var (acizane kendi görüşüm) bit ve varroa mücadelesi.. Arı bunun haricinde her türlü hastalık ve zorlukla mücadele edebilir yeter ki aç kalmasın. Saygılarımla... |
09-05-2009, 20:07 | #29 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Kamil, bilgiler için teşekkür ederim. Biz başlangıçta meyveler için arı almayı hatta bulabilseydik kiralamayı düşünduk. Şimdı arılarda ailenin bireyleri oldu. Şerbeti son kez (yarım şerbetlik) bügün verdik. Hava sıcaklığı bugünden sonra artacak, onlar gerisini halleder diye düşünüyoruz Bugün öğlenden sonra sıcaklık 17, 18 derece oldu, Arılar meyve çiçeklerini ziyarete başladılar |
10-05-2009, 07:37 | #30 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-11-2006
Şehir: Nazilli
Mesajlar: 592
|
Sayın Kamil 35 arı şurubuna tahmini 20 - 25 Lt. Yarım turunç veya limon sıkılabilir. Bu şuruba aroma kattığından arı şurubun farkına çok çabuk varır. Tek dez avantajı arı şuruptan sonra saldırganlaşır. Ben ustamdan böyle gördüm. Sadece şurup vermeye gelince kışın zayıf arılarınıza ya besleme yapmıyorsunuz. Ya da bölgenizin sıcaklığından ötürü arılarınız kayıp vermiyor. Şurup vermenin kuralları vardır. Kışın soğuk havalarda zayıf arılar kekle beslenir. Kendim arılarıma şurup veya kek vermem. Arıcılığı hobi olarak yaparım. Bazı kötü niyetli arıcılar arılarımın durumunu pek beğeniyorlar harhalde ki sık sık kovanlarım çalınır. Şeker şurubundan bal üretenler öyle limonla filan uğraşmazlar. Ya 5 - 10 litrelik şurupluk kullanırlar, ya da hazır bala konup 1 teneke baldan 5 teneke bal yaparlar. Saygılarımla Hasan Tahsin Çopur 0533 6521204 |
|
|