27-03-2012, 09:00 | #31 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 25-03-2012
Şehir: bursa
Mesajlar: 1
|
merhabalar, Su ve alkolle hazirlanmis propolis almak istiyorum, guvenilir referans(lar) verebilir misiniz? |
04-04-2012, 13:31 | #32 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 04-04-2012
Şehir: İZMİR
Mesajlar: 1
|
Yararlı bilgiler için çok teşekkürler İzmirdeyim , acaba arıcılık ile uğraşan ve propolis satın alabileceğim bi üye varmıdır? |
06-04-2012, 10:33 | #33 |
Ağaç Dostu
|
Hakan bey, Arı sütü, polen, bal ve ürünleri satan yerlerden temin edebilirsiniz. Size yardımcı olmak isterdim ancak arılarımın hepsi hastalıktan dolayı öldüler. Ben de arkadaşlardan bal aldım. Bu sene tekrardan arı alıp inşallah kendi arılarımı yetiştirip kendi ballarımdan yiyeceğim. |
25-12-2012, 17:48 | #35 |
Ağaç Dostu
|
|
25-12-2012, 20:14 | #36 |
Ağaç Dostu
|
|
03-01-2013, 23:08 | #37 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 30-04-2012
Şehir: bursa
Mesajlar: 35
|
Değerli arkadaşlar, propolis kullanmak isteyen arkadaşlar herhangi bir arıcı arkadaşa gitsinler 50 gr. ham propolis istesinler hepisi verir,sonra herhangibir aktardan etil alkol alsınlar- genellikle etil alkol 95 lik aolarak satılıyor. Bu alkol sulandırılarak 70 lik haline getirilir 250 ml alkole 50 gr lık propolis konularak bir şişe **** kavanozda güneş görmiyen bir yerde muhafaza edilir eliniz değdikce gelip geçerken bu kavonazu çalkalayın,tahmini 15 -20 gün sonra kavonozda üst kısımda kırmızımsı bir sıvı görülecektir işte propolis budur bu sıvıyı enjektörleçekerek güneş geçirmeyen kahverengi şişelerde oda sıcaklığında muhafaza edin.kavanozun dibinde kalan propolis içerisindeki yabancı maddelerdir,büyük kısmıda bal mumudur, onuda atın gitsin.ben bu bilgileri ARICILIK BİLGİ PAYLAŞIM FORMUNDAN aldım.Ayrıca bereket tv de arıcılık programındada anlatılıyor.Ben ürettim kullanıyorum herhangibir yan etkisi olmadığı söyleniyor,deniyorum,inşallah faydası olur. selamlar. |
04-04-2013, 19:02 | #38 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-03-2010
Şehir: kırklareli
Mesajlar: 757
|
Arı ürünlerinin birçoğunda tazelik ve ürünün oluşturulmasında, alımında ve muhafazasında hijyen tedbirlerinin uygulanması önemlidir. Yukarıdaki belirtilenler uygulandığı ölçüde kıymetlidir. |
04-04-2013, 20:33 | #39 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-04-2010
Şehir: Ankara
Mesajlar: 186
|
Propolisi ham olarak tüketmekte mümkün bu yönde görüşlerde mevcut. Propolisi derin dondurucuda şokluyoruz daha sonra mutfak rondosu ile çekiyoruz toz haline gelen propolis rahatlıkla bala karıştırılıp tüketilebilir. ben bu yönteni kullanıyorum. işlenmiş propoliste piyasada satılıyor. |
04-04-2013, 20:36 | #40 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-04-2010
Şehir: Ankara
Mesajlar: 186
|
Söğüt ağırlıklı propolis açık renklidir görüntüde güzeldir |
09-04-2013, 02:09 | #41 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-03-2010
Şehir: kırklareli
Mesajlar: 757
|
Propolis(arı sakızı) depolamış bir kovan.. Arı sakızlarını kovanın bir bölümünde toplamamış, her tarafına serpmiş. İşçi arları yumurta atılacak gözleri bu işleme hazır hale getirirken, bir güzel onarır, temizler ve propolisle siteril hale getirir. Her çerçevenin üstünde olması, çerçevenin altında bulunan yavruları, arı ekmeğini bir yorgan gibi korumak için olabilir.. |
09-04-2013, 02:13 | #42 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-03-2010
Şehir: kırklareli
Mesajlar: 757
|
Propolis (arısakızı) almaya yardımcı olacak bir düzenek; propolis ızgarası.. |
09-04-2013, 02:16 | #43 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-03-2010
Şehir: kırklareli
Mesajlar: 757
|
propolis ızgarası aralıklarını, doldurmasını bekliyeceğiz. |
09-04-2013, 02:53 | #44 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-03-2010
Şehir: kırklareli
Mesajlar: 757
|
Propolisin ızgarasını koyarken, taze sakızdan bir çay şekeri kadar parçanın tadına baktık, sakız kıvamında, çok hafif acımtırak, mayhoş... Çiğnedikçe mayhoşluğu azalıyor, ama dişlerde ince sarı bir örtü gibi bir müddet kalıyor. Bu durum ağız ve diş sağlığına uzunca bir süre olumlu steril bir ortam sunuyordur. Bir saat gibi çiğnenen propolis, azalıyor ve ilk mayhoşluğu kalmıyor. İyice posası kalmış sakızı yutmak da gerekmiyor.. |
09-04-2013, 21:31 | #45 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 09-04-2013
Şehir: Bayburt
Mesajlar: 61
|
Selamlar. Ben de Bayburt'ta arıcılıkla uğraşıyorum. Propolis, polen ihtiyacı olursa yardımcı olabilirim. Teşekkürler iyi akşamlar. |
23-04-2013, 23:01 | #46 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-03-2010
Şehir: kırklareli
Mesajlar: 757
|
Propolis (Arı sakızı) ızgarasında birikmeye başlamış propolis maddeleri; |
23-04-2013, 23:09 | #47 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-03-2010
Şehir: kırklareli
Mesajlar: 757
|
Henüz, ızgara aralıklarının birazında propolis birikmiş! |
12-07-2021, 22:02 | #48 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-11-2018
Şehir: eskişehir
Mesajlar: 452
|
Her insanın günlük 3-5 damla propolis ihtiyacı vardır, hele birde polen, bal, propolis karışıımı olursa |
17-07-2021, 10:16 | #49 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 01-10-2020
Şehir: bursa
Mesajlar: 33
|
Propolis doğrudan tüketim için uygun bir malzeme değil ayrıca çerçevelerin üzerinden sıyırma yoluyla ile toplananlar da balmumu oranı daha yüksek olduğu için üretilen ürünün değeri azalmış oluyor birde çerçevelerde boya vernik çivi vs olması durumu da işin diğer boyutu tuzaktan toplama veya temiz çerçeveden toplanan propolis gıdaya uygun %90 üstü alkol veya asiti yüksek zeytinyağı içinde bekletilmek yolu ile veya uygun alet var ise basınç altında santrifüj edilerek burda basınç önemli ısınmaması için elde edilir ben her hem zeytinyağı hemde alkollü olanı üretiyorum ama benim tercihim alkollü olan çünkü çözünme oranı dolasıyla propolis etkeni daha fazla |
17-07-2021, 10:19 | #50 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 01-10-2020
Şehir: bursa
Mesajlar: 33
|
Piyasada su ile yaptık alkolsüz yaptık vs diye satılan ürünler var bunlarda özellikle etken maddeler içinde "-ol" eki biten ürünler var bunlarda alkol veya oje sökücü malzemeler var alırken dikkat edin |
Etiketler |
propolis |
|
|