PDA

View Full Version : berçin / Teras

Sayfalar : 1 [2] 3 4 5

loveforlife
17-03-2013, 17:08
Bu nasıl şahane bir terastır böyle Sevgili Berçin! Hele ki küpelilerin tek kelimeyle müthiş! Ben 2 tane çiçek açsa uçuyorum havalara... Bir de bitler musallat oluveriyor, o zaman eyvah ki ne eyvah!

Bu arada Aslı da, evin küçük yıldızı Zeus da harikalar. Dilerim kızların Aslı ve Sıla, yaşatacakları mutluluklarla; yaşadığın evlat acısını hafifletmeye vesile olurlar her daim sana....

berçin
17-03-2013, 20:31
Sevgili loveforlife,güzel sözlerin ve güzel dileklerin için çok teşekkür ederim.Küpe çiçeğini çok seviyorum yeri başka bende,öyle ki geçen mayıs ayında çocuklarla yaptığımız turda duraklardan biride Bursa idi.Kahvaltı durağında bahçeli bir yere uğradık,ne küpeler ,ne küpeler.Küpelerin sahibi yaşlı bir nine,çalışanlardan çelik alıp alamayacağımı sordum ''teklif bile etmeyin hem vermez hemde terslenirsiniz''deyince vazgeçtim.Hakikaten nine oturmuş mevzi bir noktaya gözlemde,:)kızmadım kendisine hepimizin paylaşamayacağı şeyler yok mu?Ama benim küpe tutkunu olduğumu bilen Aslı'nın sınıf ve müzik öğretmeni bir olmuş iki çelikçik kırmışlar otobüste çıkardılar koydular önüme,dört gün öldürmeden gezdirdik çelikleri.:)Birisini yaşatabildim bakalım rengi ne olcak...
Maalesef bit ve beyaz sinek hepimizin kabusu,bu yüzden çok küpem telef oldu:(
Sevgiler.

berçin
07-05-2013, 00:30
Bahçe özlemimi gidermek adına yapamayacağım hiçbir şey kalmadı.Üç senedir deneyip uyguladığım bu yöntem geçen sezon, manavdan domates ve salatalık almadan en azından her kahvaltımızda kendi yetiştirdiğim sebzeyi yemenin keyfini ve tadını yaşattırdı.Çileklerden iki küçük kavanoz reçel yapmışlığım var.:eek:

Bu keyfi yaşamak çokta zor değil,tanıdığımız manava rica edip portakal veya elma kasası olan derin kasalardan isteyip alıyoruz(İsteyenin bir yüzü,vermeyenin iki yüzü kara demiş atalarımız.)Ana elemanlar; kasa,battal boy siyah çöp poşeti veya 40 lt'lik torf torbaları da olur.(Kullandığım torf torbalarını atmayıp kasaların içini kaplamada değerlendirdim.)Saksı toprağı (torf)ve el zımbası.

Siyah poşetlerle kapladığımız kasaların tabanlarına drenaj için delikler açıp çakıl ve ya kırık kiremit parçaları döşeyip,üstüne perlit ekleyip toprakla kasayı dolduruyoruz.Gerisi isteğe bağlı,hangi sebzeyi yetiştirmek istiyorsak...:eek:

Bu sezon domates ve salatalığın yanına;biber,patlıcan ve fasulyede eklendi...

milaca2010
07-05-2013, 01:04
Bol ürünler alırsınız inşallah, bereketli olsun sevgili berçin; Sebze kasaları çok güzel bir fikir, ayrıca taşınabilir bir bahçe özelliği var bu uygulamanın.
Emeklerinize sağlık..
Sevgiler...

milaca2010
07-05-2013, 01:07
Amarillis'leriniz çok güzeller, renkleri harika...

YeniGine
07-05-2013, 01:33
Sevgili berçin; gerçekten ellerine sağlık, süper... Çok hoşuma gitti, terasta bahçe. Bol ürünlü olsun inşallah. Emeklerine sağlık. Çok güzel olmuş.

berçin
07-05-2013, 11:43
Sevgili milaca ve sevgili YeniGine,beğeni ve temennileriniz için teşekkür ederim.Bunlar görünenler,yorgunluktan diğerlerini yükleyemedim ama bugün kendimi resim yüklemeye adayacağım bir aksilik olmazsa...sevgiler.

berçin
07-05-2013, 11:49
Amarillis'leriniz çok güzeller, renkleri harika...

Amarilisler erken baharda evimi şenlendirdiler.Şimdi sıra terasta ki amarilislerde,hepside çiçek saplarını çıkardı ama eşimin bu sene Ankara'dan aldığı soğanlarda yaprak bile çıkmadı:( bekliyorum...

berçin
07-05-2013, 12:08
Gece yorgunluktan yükleyemediğim sebzelerin devamı,sırasıyla;Arpacık soğanı,sivri biber(Dolma ve çarliston da var.)patlıcan ve çilekler.Çilekler geçen sene ki gibi verimli görünmüyorlar:(ama bolca çiçek mevcut bakalım ne olacak...

berçin
07-05-2013, 12:28
Ve meyve ağaççıklarım...:eek: Samsun bafra'nın meşhur deveci armutu,üç senelik iki adet asma var ama cinslerini bilmiyorum birinde altı,diğerinde dört salkım saydım...
Portakal ve limon;portakal ve mandalina geçen yıl meyvelerini dökmüş ama limon on bir adet meyve vermişti.Meyve vermeseler bile çiçeklerinin güzelliği ve kokusu yeter...:D
Şeftalinin tam çiçekli halini maalesef kaçırdım ama dökülmezse üzeri meyve dolu:eek:

berçin
07-05-2013, 12:33
Diğer güzeller....

berçin
07-05-2013, 12:48
Zannediyorum bir tür petunya,geçen sene kendiliğinden gül saksısının dibinde çıkmıştı bu senede açmaya devam ediyor.Dökülen tohumlarından çıkan fideler de başka yerlere şaşırtıldı...
Sardunya yetiştirmeyi hiç beceremedim,bakalım bu sene şeytanın bacağını kırabilecekmiyim...:(
japon gülü ve baston güller terasa yeni gelenlerden...

berçin
07-05-2013, 12:54
Kaktüs ve sukulentler balkondan tekrar terastaki yerlerine çıkartıldı...

berçin
07-05-2013, 13:01
Devam....

gizsu
07-05-2013, 13:04
Kaktüs ve sukulentler balkondan tekrar terastaki yerlerine çıkartıldı...

1 ve 4 e bayıldım türünü biliyormusunuz..Bu arada bir telgraf türü keşfettim sizde varmı bordo içi altın yaldızlı gibi sayfamda resmi olması lazım..http://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/30246-7.htm
baktımda sayfanıza varmış sizde,heyecanla göndereyim diyecektim:(

berçin
07-05-2013, 13:04
Kıyamam, leş kaktüsüm gözden kaçmış...:eek:

berçin
07-05-2013, 13:15
Nihayet benimde bir yılbaşım var dostlar.:oYapı markette görünce dayanamadım aldım,benim çelikler daha çok küçükler bu hale gelmeleri için daha kırk fırın ekmek yemeleri lazım:D

berçin
07-05-2013, 14:12
Gözden kaçırdıklarım...Elma,mine,amarilis,fasulye ve eşimin yine Ankara'dan getirdiği sürpriz tohum paketinden çıkanlar.Ne olduklarını bilmiyorum,aldığı çiçekçi sarmaşık demiş.Bugün bunları gerçek yerlerine şaşırtmayı düşünüyorum....

gülsu
07-05-2013, 14:20
Sevgili Berçin tek kelimeyle muhteşemler. Ellerinize sağlık. Sizin bir bahçeniz olsa nasıl olur kimbilir. Terasta bu kadar çiçek sebze meyve yetiştirmek herkesin işi değildir. Maşallah size. Tebrik ediyorum.

berçin
07-05-2013, 14:20
Balkon güzelleri;İlk tomurcuklarını açmadan dökmüşlerdi,çok şükür artık açıyorlar.:D

berçin
07-05-2013, 14:29
Sevgili Berçin tek kelimeyle muhteşemler. Ellerinize sağlık. Sizin bir bahçeniz olsa nasıl olur kimbilir. Terasta bu kadar çiçek sebze meyve yetiştirmek herkesin işi değildir. Maşallah size. Tebrik ediyorum.

Teşekkür ederim sevgili gülsu,çocukluğumdan beri seviyorum toprakla uğraşmayı,annem hep''ninene çekmişsin''der.Rahmetli babaannem de çok ilgiliydi,belkide genetik...;)

berçin
07-05-2013, 16:04
Vallaha tebrik ederim. Demek sadece bahçem yok diye bu sebzelerden uzak kalmak gerekmiyor. İstedikten sonra çok güzel reçeller de, turşular da yapılabiliyor.

Teşekkür ederim Sn.mandalinleerik,sevgi ve azimle herşey başarılabilir...

berçin
07-05-2013, 16:15
1 ve 4 e bayıldım türünü biliyormusunuz..Bu arada bir telgraf türü keşfettim sizde varmı bordo içi altın yaldızlı gibi sayfamda resmi olması lazım..http://www.agaclar.net/forum/uyelerin-balkon-ve-teraslari/30246-7.htm
baktımda sayfanıza varmış sizde,heyecanla göndereyim diyecektim:(

Sevgili gizsu,mesajını arada fark edememişim...Kaktüs sevdası yeni hortlayan duygu bende,açıkçası türlerini bende bilmiyorum.Çoğunun adı latince o yüzden akılda (en azından benim aklımda:o)kalıcı olmuyor.
Telgraf teklifi için teşekkür ederim...

perimar
07-05-2013, 19:30
[QUOTE=berçin;1150335]Bahçe özlemimi gidermek adına yapamayacağım hiçbir şey kalmadı.Üç senedir deneyip uyguladığım bu yöntem geçen sezon, manavdan domates ve salatalık almadan en azından her kahvaltımızda kendi yetiştirdiğim sebzeyi yemenin keyfini ve tadını yaşattırdı.Çileklerden iki küçük kavanoz reçel yapmışlığım var.:eek:

Bu keyfi yaşamak çokta zor değil,tanıdığımız manava rica edip portakal veya elma kasası olan derin kasalardan isteyip alıyoruz(İsteyenin bir yüzü,vermeyenin iki yüzü kara demiş atalarımız.)Ana elemanlar; kasa,battal boy siyah çöp poşeti veya 40 lt'lik torf torbaları da olur.(Kullandığım torf torbalarını atmayıp kasaların içini kaplamada değerlendirdim.)Saksı toprağı (torf)ve el zımbası.

Siyah poşetlerle kapladığımız kasaların tabanlarına drenaj için delikler açıp çakıl ve ya kırık kiremit parçaları döşeyip,üstüne perlit ekleyip toprakla kasayı dolduruyoruz.Gerisi isteğe bağlı,hangi sebzeyi yetiştirmek istiyorsak...:eek:

Sevgili Berçin ,aynı şehirdeyiz ama ben havalara güvenemediğim için fidan dikimini bu hafta sonuna bırakmıştım. Ama sizin terasınız sezona çoktan hazırlanmış. Ellerinize sağlık

Angels Sour
07-05-2013, 20:20
Berçin hanım, son bir saattir terasınızı geziyorum. Çiçeklerin arasında kayboldum. Nasıl bir emektir bu? Nası bir güzelliktir? Emeğinize, ellerinize sağlık. :p

bay tömürcek
07-05-2013, 20:23
Berçin abla ellerine sağlık harikalar ;) Ya ben öyle yılbaşı daha ilk defa görüyorum minyatür mü o? :p Çok hoşuma gitti kendisi güle güle büyüt berçin abla :)

loveforlife
07-05-2013, 20:38
Gözden kaçırdıklarım...Elma,mine,amarilis,fasulye ve eşimin yine Ankara'dan getirdiği sürpriz tohum paketinden çıkanlar.Ne olduklarını bilmiyorum,aldığı çiçekçi sarmaşık demiş.Bugün bunları gerçek yerlerine şaşırtmayı düşünüyorum....

Sevgili Berçin,

Terasındaki görsel şölen kesintisiz devam ediyor. Emeklerine sağlık! Sürpriz tohumlardan çimlenenler sabah sefası. Sarılabileceği, güneş gören bir alana ekersen, sabahları seyrine doyum olmaz!

Tıpkı bunlar gibi! Ben onların keyfini çıkarmak için her sabah balkona koşarcasına çıkardım geçen yıl...
400893

berçin
08-05-2013, 10:47
Sevgili Berçin ,aynı şehirdeyiz ama ben havalara güvenemediğim için fidan dikimini bu hafta sonuna bırakmıştım. Ama sizin terasınız sezona çoktan hazırlanmış. Ellerinize sağlık

Sevgili perimar,mümkün olduğunca nisan ayının son haftasında fide dikimini bitirmiş olurum.Havaların korkutucu günleri geride kaldı,bahçeye dikecekseniz tam zamanı...sevgiler.

berçin
08-05-2013, 10:51
Berçin hanım, son bir saattir terasınızı geziyorum. Çiçeklerin arasında kayboldum. Nasıl bir emektir bu? Nası bir güzelliktir? Emeğinize, ellerinize sağlık. :p

Ne kadar güzel iki Samsun'lu arkadaşla karşılaşmak,güzel sözleriniz için teşekkür ederim sevgili Angels Sour...

berçin
08-05-2013, 10:56
Berçin abla ellerine sağlık harikalar ;) Ya ben öyle yılbaşı daha ilk defa görüyorum minyatür mü o? :p Çok hoşuma gitti kendisi güle güle büyüt berçin abla :)

Teşekkür ederim canım,evet çiçekleri bildiğimiz yılbaşılar gibi değil tomurcuklar daha küçük,saksısını değiştirmek için çiçeklerinin geçmesini bekliyorum...Sevgiler

berçin
08-05-2013, 11:23
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi berçin
Sevgili Berçin,

Terasındaki görsel şölen kesintisiz devam ediyor. Emeklerine sağlık! Sürpriz tohumlardan çimlenenler sabah sefası. Sarılabileceği, güneş gören bir alana ekersen, sabahları seyrine doyum olmaz!

Tıpkı bunlar gibi! Ben onların keyfini çıkarmak için her sabah balkona koşarcasına çıkardım geçen yıl...

Çok güzellermiş,sabırsızlıkla bekleyeceğim bu güzzellikleri,dün uzun saksılara on_on beş cm.arayla şaşırttım doğru uygulama olup olmadığını bilmiyorum.Bununla da ilgili bilgi verirsen sevinirim sevgili Loveforlife,alakan için teşekkürler....

Angels Sour
08-05-2013, 12:04
Sevgili Berçin, terasınınız için kelimeler kifayetsiz aslında..
Teras sayfaları içinde, Samsun'un gururusunuz
Asıl, biz teşekkür ederiz ,

fatitoo
08-05-2013, 12:52
Sevgili berçin,
Şimdi bu turunçgil çiçekleri ne kadar muhteşem kokar. bir Mersinli olarak iyi bilirim bahar akşamlarındaki bu bayıltıcı kokuyu.Çiçekler tükenmeden bol bol koklayın:)

loveforlife
08-05-2013, 20:01
Çok güzellermiş,sabırsızlıkla bekleyeceğim bu güzzellikleri,dün uzun saksılara on_on beş cm.arayla şaşırttım doğru uygulama olup olmadığını bilmiyorum.Bununla da ilgili bilgi verirsen sevinirim sevgili Loveforlife,alakan için teşekkürler....[/QUOTE]

Sevgili Berçin,

Onar santim arayla şaşırtman yeterlidir sanırım. Ben de ilk kez geçen yıl ektim. Şaşırtma bile yapmamıştım. Bahçede büyük bir tenekenin içine toprak doldurup tohumları belli aralıklarla ekmiştim. 3. kata kadar tırmandı. Öyle güzel oldu ki, anlatamam. Ben destek amaçlı sadece yanmış koyun gübresinden hazırladığım şerbetten tattırdım ara sıra. Yalnız kırmızı örümcek çok seviyor bu tür bitkileri, dikkali olmak da şart.

Yeşili bol, rengarenk günler dilerim...

berçin
27-05-2013, 22:49
Vakitsizlikten çektiğim resimleri aynı gün içinde paylaşmam mümkün olmadı.Neyse okulların tatile girmesine de birşey kalmadı...

Amarilisler bu sene çok güzel açıp beni ihya ettiler tıpkı dökülen tohumlardan yetişen aslanağzı çiçekleri gibi:)...Geçen sene tomurcukları açmadan kuruyan Glayöllerin ilki,bakalım diğer renklerde böyle güzel açacak mı?

berçin
27-05-2013, 23:26
Fırsat bu fırsat,fotoğraflar eskimeden paylaşacağım:eek:Hanımeli, terasın kapısı açılınca ilk mis kokunun sahibi;)İkinci karedeki üç yıl önce alt sitenin bahçe duvarına saran Hanımelinin tohumundan yetişti ve ilk kez açtı,o da çok güzel kokuyor:)...

Mercanlar da bu sene terasın iddialı çiçeklerinden,ilkbaharda saksıları değişti,toprakları yenilendi keyifleri yerinde maşallah;)

Son karedeki katmerli petunya, görünce dayanamayıp aldıklarımdan,saksını değiştirmek istiyorum ama çiçekli olduğu için korkuyorum...

berçin
27-05-2013, 23:35
Terasta açan güller...Son karede bir bulmaca;resimdeki Zeus'u bulun:D:D:D

berçin
27-05-2013, 23:48
Küpeler bizde buradayız demeye başladılar....:eek:

İlk karedeki küpe Amasya'lı,aramıza bu sene katıldı hikayesi uzun...:D

Mercan küpem geçen sene hiç açmadı hastalıkla boğuştu,ama bu sene galipler arasında ve sağlıklı:)

YeniGine
28-05-2013, 00:06
Sevgili berçin ilk fotoğrafta amarallislere maşallah diyeyim diye düşündüm devamını da takip edince hepsine maşallah diyeyim...
Bütün çiçeklerin hepsi birbirinden güzel terasta hanımeli, güller, mercanlar maşallah maşallah...
Ben şimdiye kadar hiç küpe çiçeği ile ilgilenmedim fakat son zamanlarda gördükçe sevdim, özendim ben de. Bu küpelilerin katmerlisi, yalını oluyor mu? Benim aldığım henüz yeni 3-4 çiçek açtı farkında değilim.
:D Zeus'u da gördüüm, o da çok tatlı maşallah.

berçin
28-05-2013, 00:42
Terası istila eden Damkoruğu cinsi sukkulent,taş ocaklarının yok ettiği Karadeniz ormanlarından alıp getirmiştim:mad:...İyi ki de getirmişim;) Dökülen tohumları neredeyse bütün saksılarda yeşerdi çabuk gelişen ve yayılan bir bitki, kaya bahçelerinde zemin örtücü olarak kullanılıyor yanlış bilmiyorsam...

Aranjman denemelerimden birisi 3. kare ecveriaların ortasındaki kalanşonun adını bilmiyorum,bilen arkadaşlardan yardımmm!!!:o

Kaynana dili kaktüsünün tomurcukları hazır,kızım Sıla bu sene bir kaza daha yapmazsa...:mad:

Buz da yeni katıldı teras ahalisine...:eek:

berçin
28-05-2013, 01:24
Kaktüsün çiçeği, iki yıldır dostlarımı ağırladığım güne denk geldi:D:D gecenin sonuna kadar soframızı süsledi,kokusu limoni sanki,herkes test etti kokladı.Maalesef o güzel kareleri paylaşmak istesem de...:(

Echeveria'nın kendisi dahil yavruları da tomurcuklarını gösterdiler...

Menekşe zengini bir kadın idim :(kala kala bir iki saksı kaldı.Sanki bu sene benimle barış yapmaya çalışıyorlar.)Sevgili Tömürcek'in menekşelerini kıskanmıştır muhtemelen:D:D:D

YeniGine
28-05-2013, 01:31
Sevgili berçin Mesaj 292'de ki 4. fotoğraftaki kaktüs (Kaktüslerle ilgili pek bir bilgim yok maus mu, fare mi diyoruz) senin fotoğraflarındaki halinde bir kaktüsten ilk bölümü zaten sanki kopmuş idi aldım (Bütün parmaklarım da diken içinde kaldı tek tek cımbızla çıkarttım) ve saksıya diktim sence doğru mu? İnşallah tutar mı?

berçin
28-05-2013, 01:57
Sevgili berçin ilk fotoğrafta amarallislere maşallah diyeyim diye düşündüm devamını da takip edince hepsine maşallah diyeyim...
Bütün çiçeklerin hepsi birbirinden güzel terasta hanımeli, güller, mercanlar maşallah maşallah...
Ben şimdiye kadar hiç küpe çiçeği ile ilgilenmedim fakat son zamanlarda gördükçe sevdim, özendim ben de. Bu küpelilerin katmerlisi, yalını oluyor mu? Benim aldığım henüz yeni 3-4 çiçek açtı farkında değilim.
:D Zeus'u da gördüüm, o da çok tatlı maşallah.

Küpe çiçeği ,benim çocukluk yıllarımdan çok sevdiğim bir çiçek...Rahmetli teyzemin (bahçeli müstakil evleri)salon pencerelerindeki sarkan küpeleri hiç unutmadım

Eğer isterseniz köklenmiş küpe çeliklerim var seve seve gönderebilirim.:)

YeniGine
28-05-2013, 02:05
Sevgili berçin evet biliyorum kesinlikle gönderirsin sağol... Fakat ben işte şimdiye kadar hiç küpe ile ilgilenmedim. Bir tane aldım henüz onun da 4-5 çiçeği açtı. Senin elinin de olduğu kırmızı-mor küpe katmerli gibi. Yani hepsi öyle mi açıyor; yoksa katmerlisi-yalını da var mı? Onu merak ettim.

berçin
28-05-2013, 02:19
Sevgili berçin Mesaj 292'de ki 4. fotoğraftaki kaktüs (Kaktüslerle ilgili pek bir bilgim yok maus mu, fare mi diyoruz) senin fotoğraflarındaki halinde bir kaktüsten ilk bölümü zaten sanki kopmuş idi aldım (Bütün parmaklarım da diken içinde kaldı tek tek cımbızla çıkarttım) ve saksıya diktim sence doğru mu? İnşallah tutar mı?

Muhtemelen kaynana dili sevgili YeniGine...Ah benimde bir hatıram var ama anlatamam...:DToprak yüzeyine yatay bıraksanız bile yeterli olur...

YeniGine
28-05-2013, 02:22
:) Anlatamam deyince merak ettim açıkçası. Evet kaynana topuzu, kaynana dili. Evet doğru kaynana dili olsa gerek. Tamam ben de saksıda toprağa az biraz gömer gibi yaptım. İnşallah tutar. Toprağa diktiğim an suyunu verdim peki tekrar ne zaman sulamam gerek?

berçin
28-05-2013, 02:34
Sevgili berçin evet biliyorum kesinlikle gönderirsin sağol... Fakat ben işte şimdiye kadar hiç küpe ile ilgilenmedim. Bir tane aldım henüz onun da 4-5 çiçeği açtı. Senin elinin de olduğu kırmızı-mor küpe katmerli gibi. Yani hepsi öyle mi açıyor; yoksa katmerlisi-yalını da var mı? Onu merak ettim.

Küpe çiçeği büyük bir yelpaze,ana vatanı bildiğim kadarıyla avustralya,hem katmerlisi hem yalın katı mecut.Araştırırsanız ağacına bile rastlayabilirsiniz...

kılıçh
28-05-2013, 07:47
sn berççin terasınız harika olmuş....:D
hanımelinin kokusunu özlemiştim sizde görünce aklıma geldi hemen koklamak için bi hanımeli bulcam....;)

SUDEM
28-05-2013, 13:28
denize nazır şöyyle keyifli bir terasım olmadı ki hiç...
ne diyim,napıyım?
çoook güzeller....maşallah.

Sudenur
29-05-2013, 12:42
Ben de misafiriniz olmak istiyorum, ben de çay içmek istiyorum o muhteşem manzara eşliğinde.. :o Hepsi çok güzeller Berçin hanım, bakmaya doyamadım, elinize emeğinize sağlık.. ;)

Not: Küpelim çok sağlıklı büyüyor, tomurcuk bile yapıyor annesi.. :)

berçin
29-05-2013, 15:10
Seve seve ağırlarım sevgili Sudenur,sen yeter ki gel çay da içeriz kahvede:D Beğenmene çok sevindim,küpelinin sağlıklı olmasına sevindim bugün uğrarım bahçene;) Sevgiler...

berçin
29-05-2013, 15:37
Lilyumları dün kontrol ettiğimde pek açacak gibi görünmüyordu,açtıklarını görünce koştum aldım elime makineyi...:eek:

Sabah sefaları üç dört gündür açıyor ama resimleyememiştim,gerçekten muhteşem renkleri var...:eek:

Son karedeki terasın yeni mültecisi,ne olduğunu hangi familyadan olduğunu bilmiyorum.Yapraklarını dereotuna benzettiğim için koparmamıştım, sonuç başka ve çok daha güzel oldu...:D Tohum yaparsa mutlaka alıp önümüz yıl deneyeceğim.

berçin
29-05-2013, 15:40
Domates,biber ve salatalık;Sebzeler şimdilik bu kadar...

gokcegokce
29-05-2013, 17:56
Maşallah nazar değmesin her şey çok güzel görünüyor Berçin Hanım. Sevgiler...

berçin
04-06-2013, 22:13
[QUOTE=gokcegokce;1162845]Maşallah nazar değmesin her şey çok güzel görünüyor Berçin Hanım. Sevgiler...[/QUOTE

Teşekkür ederim sevgili gökçe,elimden geldiğince çalışıyor ve toprak sahibi olmayı hayal ediyorum:rolleyes:

berçin
04-06-2013, 22:21
Koşulsuz ve orantısız sevginin karşılığı...

Sevgi Durul
04-06-2013, 22:22
Son karedeki terasın yeni mültecisi,ne olduğunu hangi familyadan olduğunu bilmiyorum.Yapraklarını dereotuna benzettiğim için koparmamıştım, sonuç başka ve çok daha güzel oldu...:D Tohum yaparsa mutlaka alıp önümüz yıl deneyeceğim.

Son karedeki bitki, hazeran, delfinyum.:) Bol bol tohum yapar.

Herşey çok güzel, emeklerinize sağlık.

YeniGine
04-06-2013, 23:26
Sevgili berçin liliumlar maşallah ne kadar güzel açmışlar, küpeli ona keza, çok güzel görünüyorlar. Ellerine sağlık.

berçin
05-06-2013, 09:21
Son karedeki bitki, hazeran, delfinyum.:) Bol bol tohum yapar.

Herşey çok güzel, emeklerinize sağlık.

Bilgi için teşekkür ederim sevgili SDurul,verdiğiniz bilgi doğrultusunda araştırdım, çok yıllık güzel bir çiçek bahçelerde daha güzel görünüyor.Önümüz bahara tohumları rahat bir saksıda yetiştirmeyi planlıyorum...Sayenizde:))teşekkürler...

berçin
05-06-2013, 09:27
Sevgili berçin liliumlar maşallah ne kadar güzel açmışlar, küpeli ona keza, çok güzel görünüyorlar. Ellerine sağlık.

Sağolun sevgili YeniGine eksik olmayın:)),elimden geldiğince ve olanaklarım çerçevesinde en iyisi için çabalıyorum,sevgiler...

kılıçh
05-06-2013, 11:32
berçin ablam zambaklarına bayıldımmm..:)
uykuya daldıklarında hepsinden birer yavru isterim...:D

Sudenur
05-06-2013, 11:58
Sevgili Berçin hanım, siz çiçekleri seviyorsunuz çiçekler sizi.. :eek: Kendim yetiştirmişcesine mutlu oluyorum gördükçe.. kandiliniz mubarek olsun, hepsi çok çok güzel..

berçin
05-06-2013, 12:48
Dün gece açan kaktüsler.Sevgili Sadağ'ın başına geleni okuduktan sonra dün akşamdan gece yarısına kadar kaç kere inip çıktım terasa bilmiyorum.:eek:Neyse ki bunlar uzun ömürlü çıktı sabahta resimleme fırsatım oldu,ilk açan sanıyorum sert rüzgardan sabaha solmuştu...

Bu arada Zeus'ta herşeye müdahil...:D

berçin
05-06-2013, 12:51
berçin ablam zambaklarına bayıldımmm..:)
uykuya daldıklarında hepsinden birer yavru isterim...:D

Tabii ki kılıç,söktüğüm zaman söz göndereceğim,senin gibi hevesli bir genç reddedilir mi:))

bay tömürcek
05-06-2013, 12:53
Berçin abla görüntü çok güzel ya tablo gibi ;) Benim kaynana topuzum da açıcak yakında 6 tane tomurcuk birden büyütüyor ama benimki bembeyaz seninkiler lila değil mi? :p

berçin
05-06-2013, 12:55
Sevgili Berçin hanım, siz çiçekleri seviyorsunuz çiçekler sizi.. :eek: Kendim yetiştirmişcesine mutlu oluyorum gördükçe.. kandiliniz mubarek olsun, hepsi çok çok güzel..

Teşekkür ederim çok sağol Sevgili sudenur,seninde kandilin mubarek olsun.:))

berçin
05-06-2013, 12:59
Berçin abla görüntü çok güzel ya tablo gibi ;) Benim kaynana topuzum da açıcak yakında 6 tane tomurcuk birden büyütüyor ama benimki bembeyaz seninkiler lila değil mi? :p

Evet sevgili tömürcek lila ve çok güzel kokuları vardı ilk açtıklarında,böyle toplu halde görsel bir başka oluyor:)) Darısı başına:))

bay tömürcek
05-06-2013, 13:03
Evet sevgili tömürcek lila ve çok güzel kokuları vardı ilk açtıklarında,böyle toplu halde görsel bir başka oluyor:)) Darısı başına:))

Ablacım bir de çiçekleri solmaya yakın koklamanı tavsiye ederim aradaki zıtlığı görmen için :D Çok pis kokuyor solacağı zaman :p Amin berçin abla sabırsızlıkla bekliyorum bir gece de olsa beni mutlu etmeye yetiyor bu çiçek ;)

berçin
05-06-2013, 13:12
Ablacım bir de çiçekleri solmaya yakın koklamanı tavsiye ederim aradaki zıtlığı görmen için :D Çok pis kokuyor solacağı zaman :p Amin berçin abla sabırsızlıkla bekliyorum bir gece de olsa beni mutlu etmeye yetiyor bu çiçek ;)

Ben koklamayayım tömürcek sen tecrübe etmişsin,ablana garezin mi var...:D Güzelliklerine diyecek yok gerçekten bir gecede olsa mutluluğu paha biçilemez,gece oturup uzun uzun seyrettim,eşimin ''delimisin tamam açtı yeter artık in aşağı''demesine rağmen;);)

kılıçh
05-06-2013, 13:17
nedense delimisin lafını hiç de az duymuyorum...:D

bay tömürcek
05-06-2013, 13:17
Ben koklamayayım tömürcek sen tecrübe etmişsin,ablana garezin mi var...:D Güzelliklerine diyecek yok gerçekten bir gecede olsa mutluluğu paha biçilemez,gece oturup uzun uzun seyrettim,eşimin ''delimisin tamam açtı yeter artık in aşağı''demesine rağmen;);)

Koklama bence de ablacım ben de çok sevdiğimden gece eve aldım kaktüsümü sabah birşey yoktu öğlen bir kokmaya başladı o koku anlatılmaz pis bir kokuydu mecburen dışarı çıkardım :D Ayrıca neden biz çiçekleri bukadar seviyoruz diye deli lakabını alıyoruz hoş gocunmuyorum ama karışmasınlar yahu aynı durum bende de mevcut :D

berçin
05-06-2013, 13:25
Yeni açan güzeller...Gala,ortanca dahlia,pervane yasemin ve mercan küpe...Mercan küpe geçen sene korkuttu beni,beyaz sinekle uğraşmaktan neredeyse hiç çiçek açmamıştı ama bu sene sağlığı da keyfide yerinde maşallah;)

berçin
05-06-2013, 13:32
Koklama bence de ablacım ben de çok sevdiğimden gece eve aldım kaktüsümü sabah birşey yoktu öğlen bir kokmaya başladı o koku anlatılmaz pis bir kokuydu mecburen dışarı çıkardım :D Ayrıca neden biz çiçekleri bukadar seviyoruz diye deli lakabını alıyoruz hoş gocunmuyorum ama karışmasınlar yahu aynı durum bende de mevcut :D

Bizleri anlamadıklarından çünkü biz deliler,hayvanı sever koruruz,dedikodu yapmayız,kötülük aklımızın ucundan geçmez,empati kurmayı biliriz kısacası biz delilerin uğraşacak kötü alışkanlıkları yoktur sevgili tömürcek:D:D

bay tömürcek
05-06-2013, 13:32
Aaaa berçin abla o son resimdeki çiçek mercan küpe mi? ;) Heryerde görürdüm önceden şimdi kimsede yok yetiştirmek istiyordum, ben bunu ismiyle bir araştırayım ismini bilmediğim için araştırma da yapamıyordum, ayrıca görseller çok güzel abla ellerine sağlık ;)

kılıç
06-06-2013, 14:32
Dün gece açan kaktüsler.Sevgili Sadağ'ın başına geleni okuduktan sonra dün akşamdan gece yarısına kadar kaç kere inip çıktım terasa bilmiyorum.:eek:Neyse ki bunlar uzun ömürlü çıktı sabahta resimleme fırsatım oldu,ilk açan sanıyorum sert rüzgardan sabaha solmuştu...

Bu arada Zeus'ta herşeye müdahil...:D

hepsi çok güzel bu kaktüsler kaç yılda açıyor.

berçin
06-06-2013, 22:50
Aaaa berçin abla o son resimdeki çiçek mercan küpe mi? ;) Heryerde görürdüm önceden şimdi kimsede yok yetiştirmek istiyordum, ben bunu ismiyle bir araştırayım ismini bilmediğim için araştırma da yapamıyordum, ayrıca görseller çok güzel abla ellerine sağlık ;)

Evet mercan küpe, gözünün içine baktığım bitkilerden bir tanesi.Gittiğim bir serada yapraklarıyla dikkatimi çekmişti,üzerinde çiçeği olmayan küçücük bitki yaprakları hafif kadife, yaprağını sevdim aldım çiçeği açınca da aşık oldum.Çelik alacak olgunluğa erişemedi ama bu sene deneyeceğim,olursa bir çelik borcum olur sana sevgili tömürcek...:eek:

berçin
06-06-2013, 22:55
hepsi çok güzel bu kaktüsler kaç yılda açıyor.

Her yıl açıyorlar sevgili kılıç,Sizi sayfamda tekrar görmek ayrıca beni mutlu etti...Sevgiler

bay tömürcek
06-06-2013, 23:45
Evet mercan küpe, gözünün içine baktığım bitkilerden bir tanesi.Gittiğim bir serada yapraklarıyla dikkatimi çekmişti,üzerinde çiçeği olmayan küçücük bitki yaprakları hafif kadife, yaprağını sevdim aldım çiçeği açınca da aşık oldum.Çelik alacak olgunluğa erişemedi ama bu sene deneyeceğim,olursa bir çelik borcum olur sana sevgili tömürcek...:eek:

Acaba benim dediğim çiçek bu mu şimdi tereddütte kaldım berçin abla :confused: Çiçeği de yaprağı da benziyor acaba bu çiçeğe benzeyen bir çiçek daha var mı? :p Ayrıca gösterdiğin incelikten dolayı çok teşekkür ederim ablacım çelik için hiç acele etme ;)

sevimb
07-06-2013, 00:04
Bu bi aşk sanırım.. Sarmaşık çalma maceranızı falan okudum da çiçek söz konusu olunca arsızlığı ele alanlardanım bende iyi bişey değil mi ama bu :-) aşk yani ne de olsa :-)

kılıç
07-06-2013, 08:31
Teşekkür ederim sevgili berçin sizin terasınız takip edilecek en güzel teraslardan elinize zevkinize sağlık bizimde içimizi açıyor yeni güzellikler görmek dileği ile....

berçin
07-06-2013, 09:37
Acaba benim dediğim çiçek bu mu şimdi tereddütte kaldım berçin abla :confused: Çiçeği de yaprağı da benziyor acaba bu çiçeğe benzeyen bir çiçek daha var mı? :p Ayrıca gösterdiğin incelikten dolayı çok teşekkür ederim ablacım çelik için hiç acele etme ;)

Mercan bitkisi ile karıştırıyor olmayasın çiçekleri tıpatıp aynı,tek fark mercanın çiçekleri küçük yaprakları iğneli gibi...:)

berçin
07-06-2013, 09:47
Bu bi aşk sanırım.. Sarmaşık çalma maceranızı falan okudum da çiçek söz konusu olunca arsızlığı ele alanlardanım bende iyi bişey değil mi ama bu :-) aşk yani ne de olsa :-)

Kesinlikle bir süre sonra aşka dönüşüyor.Okuduğunuz maceralardan bir tanesi,bu arada adım hırsıza mı çıktı ne:D Bu sene sardunya inadım yüzünden çok daha komik duruma düştüğüm birşey yaşadım ki anlatamam:o:o::o

berçin
07-06-2013, 10:41
Kaynana dilinin çiçeğiyle ilk defa geçen sene tanıştım,o zaman iki tomurcuk bugün ellinin üstünde...İlk açanları kaçırdım,bu kaktüs familyasını anlayamadım biri açar gece yakalayamazsın diğeri gündüz açar yine yakalayamazsın:confused: Ama çok güzeller...;)

Angels Sour
07-06-2013, 10:57
Berçin hanım, kaynana dili çiçeklerini gördüğüm ilk saniyelerde; yanına çiçek açan başka bir bitki diktiğinizi sandım. Kaynana dili bu kadar mı güzel çiçek açar?
Terasınız yine çok güzel.
Sevgiler..

sevimb
07-06-2013, 11:11
Merak ettim şimdi ama anlıyorum :-) hırsıza filan da çıkmaz adınız aşkta her şey mübahtır di mi :-)

berçin
07-06-2013, 15:39
Berçin hanım, kaynana dili çiçeklerini gördüğüm ilk saniyelerde; yanına çiçek açan başka bir bitki diktiğinizi sandım. Kaynana dili bu kadar mı güzel çiçek açar?
Terasınız yine çok güzel.
Sevgiler..

Bende ilk gördüğümde aynı tepkiyi verdim.Küçük saksıdaki büyük kızım üç sene önce kırılmış vaziyette sokakta bulup getirmişti,o aralar benimle fazla dalga geçiyordu ne bulursam eve getiriyorum diye:D ''Hadi bakalım anne bunu da iyileştir de göreyim'' demişti.Büyük saksıda ki de sevdiğim bir ablam oturduğumuz stenin arka tarafındaki tepeye gezmeye gidince tarlasını bulmuş,yuvarlanma riskine girip sağolsun benim için koparmış.Sonra anladım ki aynı yerden ikisi de sabah o tarlanın resmini çektim net çıktıya paylaşırım...

Beğenin için ayrıca teşekkür ederim Angels Sour...:)

berçin
07-06-2013, 15:44
Merak ettim şimdi ama anlıyorum :-) hırsıza filan da çıkmaz adınız aşkta her şey mübahtır di mi :-)

Detaya girmeden şöyle diyeyim çaldığın yere tekrar geri dönüp(aylar sonra)bu sefer dükkan sahibinden isteyip,dükkanın güvenlik kameralarına takıldığını öğreniyorsun:o:o:o

berçin
07-06-2013, 17:36
Sundavilla geçen sene edindiğim güzellerden,kışı dışarıda geçirdiğinden geç açmaya başladığını düşünüyorum ama üzeri tomurcuk dolu;) Pembe ortancanın tamamının açmasını bekleyemedim...

Yavru liliumlar iki yıllık tek tomurcuk verdiler anneleriyle yarışmaya daha vakitleri var...:) Son açan gala ve anne liliumlar dan bir kaçı...

Tika
07-06-2013, 17:40
Kaynana dilinin çiçeklerini ilk kez görüyorum.Nasıl bir güzelliktir böyle!

#340 numaralı mesajda gördüğüm ikinci fotoğraftaki koyu renkli bitki sanırım bir çalı türü.Yeşillerin arasında çok güzel görünmüş.

berçin
07-06-2013, 18:35
Fırça çalısının bu sene yine çiçekleri küçük,olsun yinede seviyorum...:eek: Madagaskar yasemini kapalı balkonda duruyordu geçen sene unlu bit musallat oldu,ne yaptıysam kurtaramadım.Orkidelere ve diğer bitkilere sıçramasından korktuğum için umudumu kaybederek terasa çıkardım.:(Orada da bütün yapraklarını döktü,tam öldü derken filizlerini gördüm unlu bitten de eser kalmamıştı.:D Şimdi tomurcuk belirtileri bile var...:D Ve meyvelerde son durum üzüm,portakal,şeftali....

berçin
07-06-2013, 19:00
Kaynana dilinin çiçeklerini ilk kez görüyorum.Nasıl bir güzelliktir böyle!

#340 numaralı mesajda gördüğüm ikinci fotoğraftaki koyu renkli bitki sanırım bir çalı türü.Yeşillerin arasında çok güzel görünmüş.

Evet çok güzel sevgili Tika,oturduğum sitenin arkasında ki tepede tarlası var diyebilirim çiçekler geçmeden gidip fotoğraflamak istiyorum.

Çalının adı duman ağacı,mor kral,diken üzümü gibi çeşitli isimleri var.Baharda çok güzel minik sarı salkım çiçekler açıyor,daha önce çiçekli resmini sayfamda paylaşmıştım...Sevgiler

loveforlife
07-06-2013, 21:33
Sevgili Berçin,

Yine gönülleri fethetmeye devam ediyor terasınız... Hele ki o kaynana dili yok mu! Aman ya Rabbim... Şu tarlanın yerini bizim agaclar.net sakinleri öğrenirse, ne dağ der ne tepe! Bu güzelliğe sahip olmayı istemeyecek bitki delisi yoktur herhalde...

Sevgi ve selamlarımla...

sevimb
07-06-2013, 22:36
Harikaa yaaa bence çok eğlenceli :-) resimlere gıpta ile bakıyorum hepsi ayrı ayı harikaaa.. resimleri görmek bile huzur .. ben beceremedim bu arada sizin yazının altına yazmayı :-)

YeniGine
07-06-2013, 23:53
Sevgili berçin, maşallah teras şahlanmış tüm bitkilerin gerçekten çok güzel çok. Kaynana dilinin çiçeklerini ilk kez görüyorum çok da güzelmiş. Afferim bana (Tabi tutarsa) geçenlerde bir yerden koparıp öyle toprağa az biraz sokuşturuverdim. İnşallah büyür.
Ellerine, emeklerine sağlık...

berçin
08-06-2013, 23:11
Sevgili Berçin,

Yine gönülleri fethetmeye devam ediyor terasınız... Hele ki o kaynana dili yok mu! Aman ya Rabbim... Şu tarlanın yerini bizim agaclar.net sakinleri öğrenirse, ne dağ der ne tepe! Bu güzelliğe sahip olmayı istemeyecek bitki delisi yoktur herhalde...

Sevgi ve selamlarımla...

İsteyenler söylesin yeter tüm aileye gönderirim sevgili lovforlife,yarın misafirim olmasa o tarlanın resimlerini çekmeye gidecektim ama pazartesi mutlaka...;) Beğenin için teşekkür eder sevgilerimi sunarım...:)

berçin
08-06-2013, 23:38
Harikaa yaaa bence çok eğlenceli :-) resimlere gıpta ile bakıyorum hepsi ayrı ayı harikaaa.. resimleri görmek bile huzur .. ben beceremedim bu arada sizin yazının altına yazmayı :-)

Teşekkür ederim sağolasın,başlarda bende çok sıkıntı yaşadım ve hala da yaşamaktayım.Kızımdan yardım alarak öğrendim,resim yüklemeyi gelen mesajları açmayı bilmiyordum.:( (Bu yüzden iki üye beni yanlış anlayıp küstü hatta) Ben okumanın tıkandığı yerde internet le tanıştım,facebook la tanışmam ise bir buçuk yıl öncesi belki o kadar uzun olmayabilir de...

Mesajların altında ki alıntıla şıkkına tıklayıp yazabilirsin...Selamlar...:)

berçin
08-06-2013, 23:46
Sevgili berçin, maşallah teras şahlanmış tüm bitkilerin gerçekten çok güzel çok. Kaynana dilinin çiçeklerini ilk kez görüyorum çok da güzelmiş. Afferim bana (Tabi tutarsa) geçenlerde bir yerden koparıp öyle toprağa az biraz sokuşturuverdim. İnşallah büyür.
Ellerine, emeklerine sağlık...

Tutar tutar sevgili YeniGine,toprağın üzerine olduğu gibi bırak o bir yolunu bulup hayatla bağını koparmıyor.:) Güzel dileklerin için çok teşekkür ederim,sevgi ve saygılar...:)

hira
09-06-2013, 03:10
Kaynana dilinin çiçeğiyle ilk defa geçen sene tanıştım,o zaman iki tomurcuk bugün ellinin üstünde...İlk açanları kaçırdım,bu kaktüs familyasını anlayamadım biri açar gece yakalayamazsın diğeri gündüz açar yine yakalayamazsın:confused: Ama çok güzeller...;)

geçen gün sakarya/karasu'da duvarın dibinde yayıldıkça yayılan bu kaktüsü görüp uzuun bir 'aaaa' çekmişim:eek: çok şaşırdım çünkü ilk defa bir kaktüsün kendiliğinden yetiştiğini gördüm. ellerimi feda ederek kopardım bir kaç parça, inşallah benimde sizinkiler kadar güzel kaktüslerim olur;) o görüpte cok begendiğim çiçeğin madagaskar yasemini olduğunuda sayenizde öğrendim teşekkürler sn.berçin :cool:

berçin
13-06-2013, 02:40
geçen gün sakarya/karasu'da duvarın dibinde yayıldıkça yayılan bu kaktüsü görüp uzuun bir 'aaaa' çekmişim:eek: çok şaşırdım çünkü ilk defa bir kaktüsün kendiliğinden yetiştiğini gördüm. ellerimi feda ederek kopardım bir kaç parça, inşallah benimde sizinkiler kadar güzel kaktüslerim olur;) o görüpte cok begendiğim çiçeğin madagaskar yasemini olduğunuda sayenizde öğrendim teşekkürler sn.berçin :cool:

Biliyorsunuz, mutlaka bütün bitkiler doğaya aittir,önemli olan biz insanların var olanı nasıl koruyacak olmamızla alakalıdır mesele;)) Emin olun yaralı yarım dilim kaktüs ikinci sene çiçeklerini gösteriyorsa siz doğru yoldasınız demektir...;) Madagaskar yasemini bilinçli bir edinim değildi,eşimin hoşuna gittiği için almıştık;Devamını ailecek bekliyoruz. Sevgiler...

gülsu
13-06-2013, 08:05
Sevgili berçin yine her şey harika. Gittikçe daha güzel oluyor. Çeşit fazlalaşıyor. Bu işin sonu bahça olacak gibi. Gönderdiğiniz sultan küpeleri köklendi. Daha küçücük ama üzerlerinde çiçekleri var. Çiçekleri tam açınca resimlerini çekeceğim. İnşallah uzun süre yaşatabilirim. Çok teşekkür ederim. Sevgiler.

berçin
13-06-2013, 10:00
Sevgili berçin yine her şey harika. Gittikçe daha güzel oluyor. Çeşit fazlalaşıyor. Bu işin sonu bahça olacak gibi. Gönderdiğiniz sultan küpeleri köklendi. Daha küçücük ama üzerlerinde çiçekleri var. Çiçekleri tam açınca resimlerini çekeceğim. İnşallah uzun süre yaşatabilirim. Çok teşekkür ederim. Sevgiler.

İnşallah sevgili Gülsu,tek isteğim küçükte olsa toprak parçasına sahip olabilmek.

Küpe çeliklerinin tutmasına çok sevindim,böyle geri dönüşler başka mutlu ediyor insanı.:)Ben teşekkür ederim,umarım uzun ömürlü olur çiçekleriyle de sizi mutlu ederler.Her zaman paylaşıma açık arkadaştan sevgiler...:)

berçin
13-06-2013, 10:07
Liliumlar gelin buketi gibi,ne dersiniz?...:D

berçin
13-06-2013, 11:13
Terasın sultanları...:eek: Bu güzeller anaç olanlardan çiçekleri daha büyük ve gösterişli,çelikler bu kadar gösterişli çiçekler vermiyor.Yaşla mı alakalı bilmiyorum:confused:

Sevgili Gülsu,anneleri bu güzeller...:):):)

kılıçh
13-06-2013, 18:00
bakıyorumda üzümleriniz olgunlaşmaya başlamış...:Dbizimkiler daa minnacık sıklıktanmı ne:p
zambaklarınızada bayıldım bir harika olmuşlar...:D

Gülbahçe
14-06-2013, 00:38

Bunlara bayıldım ya, çiçek açan kaktüsleri görünce çok kıskanıyorum :p benimkiler neden hiç açmıyor ya :(

YeniGine
14-06-2013, 00:54
Sevgili berçin; sadece liliumlar mı bence terastaki bütün güzellikler 'Gelin buketi' gibi... Ellerine, gönlüne sağlık. Hep demişimdir terasın muhteşem...

gülsu
14-06-2013, 11:23
Of of bu ne güzelliktir. Söyleyecek söz bulamıyorum. Kızlarımın annelerine dönüp dönüp baktım. Anneleri güzel olunca elbette kızlarda güzel olur. Bende böyle güzelliklerini görürüm. İnşallah. Ben bu güzellere prenses eteğide diyorum. Merakla bekleyeceğim. Bu seferde lilyumlarınız aklımı başımdan aldı. Bende sarı, turuncu ve beyaz var ama çok boylular. Sizinkilerin boyu sanırım bodur. Benim bahçedeki turuncu renk olan 1,60 cm boya ulaştı. Üzerinde de tam 26 adet çiçek var. Tabii hepsi birden açmıyor. Hepsi birden açsa ne muhteşem olur. Kimbilir. Artık lilyumlardan takas ederiz.:) Ben fena alıştım..:) Ellerine sağlık. Güzel günler dileğiyle. Sevgiler..

loveforlife
14-06-2013, 19:00
Liliumlar gelin buketi gibi,ne dersiniz?...:D

Ne diyebiliriz ki Sevgili Berçin?

Tabii ki yanıt ortak: "BAYILDIK!" (Gelinler de bayılırdı herhalde;))

Küpe çiçeklerin zaten ayrı güzel! Hayranlıkla izlemeye devam ediyorum paylaşımlarını Canım...

berçin
16-06-2013, 23:55
bakıyorumda üzümleriniz olgunlaşmaya başlamış...:Dbizimkiler daa minnacık sıklıktanmı ne:p
zambaklarınızada bayıldım bir harika olmuşlar...:D

Yinede sizin üzümlerle boy ölçüşemez benim saksı asmalarım:)Zambak sözünü verdim bir kere göndereceğim mutlaka (Allah'tan bir engel olmazsa)...

berçin
17-06-2013, 00:08
Bunlara bayıldım ya, çiçek açan kaktüsleri görünce çok kıskanıyorum :p benimkiler neden hiç açmıyor ya :(

Ege iklimi daha uygun aslında buraya göre,belki cins farklığı ve bakımıyla alakalıdır.Açıkçası bilgi verecek bir birikimim yok,:(benimde yeni merek konum sevgili Gülbahçe,ama şunu önerebilirim forumda kaktüslerle ilgili ''Üyelerin kaktüs ve sukulentleri ''bölüm başlığını ziyaret edip bir çok deneyimli üyelerimizin bilgilerinden yararlanabilisin:)

berçin
17-06-2013, 00:16
Sevgili berçin; sadece liliumlar mı bence terastaki bütün güzellikler 'Gelin buketi' gibi... Ellerine, gönlüne sağlık. Hep demişimdir terasın muhteşem...

Güzel sözlerinizle utandırıyorsunuz sevgili YeniGine,çok teşekkür ederim.Bunda sizin de emeğiniz olduğunu unutmayın,güzel mesajlarınız la bıkkın birini yeniden kendine getirdiniz.:)Sevgi ve saygılar...

YeniGine
17-06-2013, 00:26
Sevgili berçin; ben ne görüyorsam onu yansıtıyorum, onu takdir ediyorum. Ve gerçekten latife değil teras Samsun sellerinden önce de çok güzeldi, şimdi de gerçekten harika. Ben teşekkür ediyorum, sağolasın. Bıkkın olma, güzel teras bitkilerine, görüntülerine devam inşallah!..

berçin
17-06-2013, 00:43
Of of bu ne güzelliktir. Söyleyecek söz bulamıyorum. Kızlarımın annelerine dönüp dönüp baktım. Anneleri güzel olunca elbette kızlarda güzel olur. Bende böyle güzelliklerini görürüm. İnşallah. Ben bu güzellere prenses eteğide diyorum. Merakla bekleyeceğim. Bu seferde lilyumlarınız aklımı başımdan aldı. Bende sarı, turuncu ve beyaz var ama çok boylular. Sizinkilerin boyu sanırım bodur. Benim bahçedeki turuncu renk olan 1,60 cm boya ulaştı. Üzerinde de tam 26 adet çiçek var. Tabii hepsi birden açmıyor. Hepsi birden açsa ne muhteşem olur. Kimbilir. Artık lilyumlardan takas ederiz.:) Ben fena alıştım..:) Ellerine sağlık. Güzel günler dileğiyle. Sevgiler..

Teşekkür ederim sevgili gülsu,neden aklın başından gitsin arkadaşım bu yılki yavru lilyum yavrularından gönderirim dikersin bahçene,annelerini geçerler.:D Bende ki lilyumlar karışık,bodur,uzun ve geç açanlar saksıda ne kadar oluyorsa o kadar işte:eek: Sevgili Güler hanımın dev lilyumundan sonra senin devi de merak ettim,en kısa zamanda sayfandayım:)

Bu arada iyi cins çilek geçti elime,sürgünlerden sana da ayırabilirim.Bu sene içime sinmedi çilekler çok az ve sağlıksız meyve verdiler.(Sebebini bir türlü anlayamadım.):(

Sevgiler...

berçin
17-06-2013, 01:03
Ne diyebiliriz ki Sevgili Berçin?

Tabii ki yanıt ortak: "BAYILDIK!" (Gelinler de bayılırdı herhalde;))

Küpe çiçeklerin zaten ayrı güzel! Hayranlıkla izlemeye devam ediyorum paylaşımlarını Canım...

Birşey söylemene gerek yok zaten,samimiyetini hissettiren cümleler,kelimeler yetiyor sevgili arkadaşım:) Bende aynı şekilde takipteyim(hımmm; balkon ve kaktüs sayfan dışında başka sayfaların varsa şimdiden söyle,nasıl olsa bulurum;)...

berçin
17-06-2013, 01:15
Sevgili berçin; ben ne görüyorsam onu yansıtıyorum, onu takdir ediyorum. Ve gerçekten latife değil teras Samsun sellerinden önce de çok güzeldi, şimdi de gerçekten harika. Ben teşekkür ediyorum, sağolasın. Bıkkın olma, güzel teras bitkilerine, görüntülerine devam inşallah!..

Büyük gönül insanı,tesadüfen foruma girip ''berçin nerelerdesiz''mesajınızı görmeseydim,bu gün mesajınıza cevap yazıyor olamazdım...:)

YeniGine
17-06-2013, 01:22
Hiççç kıyamam, sevgili berçin. Valla şimdi üzülsem mi, sevinsem mi bilemedim. Ama o halde iyi ki merak etmişim. Çünkü biliyorum ki çok güzel bir teras sahibi berçin vardı ve ben zevkle takip ediyor idim terası. İster istemez merak ettim berçin nerelerde? o halde iyi ki sormuşum. Ne güzel de etmişim afferim bana. :D Ne diyoruz; ağaçlar.net ailesi. O halde devam!..

Sevalem
17-06-2013, 01:27
[QUOTE=berçin;1150335]Bahçe özlemimi gidermek adına yapamayacağım hiçbir şey kalmadı.Üç senedir deneyip uyguladığım bu yöntem geçen sezon, manavdan domates ve salatalık almadan en azından her kahvaltımızda kendi yetiştirdiğim sebzeyi yemenin keyfini ve tadını yaşattırdı.Çileklerden iki küçük kavanoz reçel yapmışlığım var.:eek:

Kasaların kullanımı ile ilgili verdiğiniz bilgiler benim için çok iyi oldu, teşekkür ederim.

Sevalem
17-06-2013, 01:36
Berçin Hanım,
Bu güzel siteyi yeni keşfettim yeni üyeyim. Terasınızı görünce tekrar dedim ki iyi ki de üye olmuşum. Muhteşem terasınız ve muhteşem bitkileriniz... Hepsi fevkalade. Ellerinize, sevginize ve emeğinize sağlık.

Ben şimdilik minik mutfak balkonumda ufak tefek çalışmalar daha doğrusu deneyimler yapıyorum. Sizi görünce çok heveslendim.
Aslında benim de bir terasım var. 25 m2. Lakin sizinki kadar güzel değil ve kullanışlı hiç değil. Orayı kapatarak oda yapmayı düşünüyordum. Çünkü bitişik nizam bina olduğu için sağ ve sol yanları yüksekçe diğer binaların duvarlarıyla kaplı. Sadece üstü ve önü açık. Tüm gün ışığını alabiliyor oldukça aydınlık bildiğimiz dışarısı gibi ama direkt güneş ışığı almıyor. Bu sebeple bu terasta hiç bitki yetiştirmeyi düşünmemiştim. Direkt güneş ışığı almayan bir yerde bitki ne kadar yetişir ki acaba? Oysa özellikle domates, biber, salatalık vs. türü bitkileri çokça yetiştirebilmeyi isterdim. Mutfak balkonum az da olsa direkt güneş ışığı alabildiği için salatalıklarım çiçek açtı ve domateslerim kızardı bile. Fakat balkon çok minik olduğundan sadece birer geniş saksı yapabildim.
Bu konuda fikirlerinizi ve önerilerinizi beklemekteyim doğrusu

berçin
17-06-2013, 02:00
Hiççç kıyamam, sevgili berçin. Valla şimdi üzülsem mi, sevinsem mi bilemedim. Ama o halde iyi ki merak etmişim. Çünkü biliyorum ki çok güzel bir teras sahibi berçin vardı ve ben zevkle takip ediyor idim terası. İster istemez merak ettim berçin nerelerde? o halde iyi ki sormuşum. Ne güzel de etmişim afferim bana. :D Ne diyoruz; ağaçlar.net ailesi. O halde devam!..

Kesinlikle devam;iyi ki sevgili YeniGine,açıkça o dönem bitkilerimi tasfiye etmeyi bile düşünmüştüm:confused::confused::confused: Ağaçlar net ailesinin,hiç birbirini görmemiş insanların, aynı duyguları paylaşması,birbirlerine verdikleri destek paha biçilemez:cool::cool::cool:

YeniGine
17-06-2013, 02:04
Güzel, sevindim... Evet gerçekten hep birlikte verilen destekler çok güzel. Maşallah!.. Çok şükür diyeyiim. Sonra da ben kaçar, iyi geceler görüşürüz inşallah diyeyim. (Sanırım; yanlış hatırlamıyor isem ilk kez bir sayfada iyi geceler diliyorum sevgili berçin.) Kal sağlıcakla...

berçin
17-06-2013, 02:28
Berçin Hanım,
Bu güzel siteyi yeni keşfettim yeni üyeyim. Terasınızı görünce tekrar dedim ki iyi ki de üye olmuşum. Muhteşem terasınız ve muhteşem bitkileriniz... Hepsi fevkalade. Ellerinize, sevginize ve emeğinize sağlık.

Ben şimdilik minik mutfak balkonumda ufak tefek çalışmalar daha doğrusu deneyimler yapıyorum. Sizi görünce çok heveslendim.
Aslında benim de bir terasım var. 25 m2. Lakin sizinki kadar güzel değil ve kullanışlı hiç değil. Orayı kapatarak oda yapmayı düşünüyordum. Çünkü bitişik nizam bina olduğu için sağ ve sol yanları yüksekçe diğer binaların duvarlarıyla kaplı. Sadece üstü ve önü açık. Tüm gün ışığını alabiliyor oldukça aydınlık bildiğimiz dışarısı gibi ama direkt güneş ışığı almıyor. Bu sebeple bu terasta hiç bitki yetiştirmeyi düşünmemiştim. Direkt güneş ışığı almayan bir yerde bitki ne kadar yetişir ki acaba? Oysa özellikle domates, biber, salatalık vs. türü bitkileri çokça yetiştirebilmeyi isterdim. Mutfak balkonum az da olsa direkt güneş ışığı alabildiği için salatalıklarım çiçek açtı ve domateslerim kızardı bile. Fakat balkon çok minik olduğundan sadece birer geniş saksı yapabildim.
Bu konuda fikirlerinizi ve önerilerinizi beklemekteyim doğrusu

25m'2 güzel bir alan önemli olan yetiştirmek istediğiniz bitkilerin istekleri ve ihtiyaçları,benim anlatmamdan ziyade en doğru bilgileri forumda daha sağlıklı,konuyla ilgili başlıklarda bulabilirsiniz.Siz zaten birşeyleri öğrenmeye başlamış ve başarmışsınız.Eminim güzel bitkilerinizi bu bölümde kendi sayfanızda keyifle izleyeceğiz.

berçin
17-06-2013, 02:56
Güzel, sevindim... Evet gerçekten hep birlikte verilen destekler çok güzel. Maşallah!.. Çok şükür diyeyiim. Sonra da ben kaçar, iyi geceler görüşürüz inşallah diyeyim. (Sanırım; yanlış hatırlamıyor isem ilk kez bir sayfada iyi geceler diliyorum sevgili berçin.) Kal sağlıcakla...

İyi geceler sevgili YeniGine(aslında sevmiyorum öyle sevgili,sayın ibarelerini kullanmayı) ama mecbuuuur!!!!:D:D:D

gokcegokce
19-06-2013, 13:00
Sevgili Berçin Hanım, merhaba! Lilyumlarımın çiçekleri geçti artık ama kalan saplarında gittikçe şişmeye başlayan şeyler var acaba tohum kapsülü müdür? Sizin lilyumlat tohum yaptı mı hiç? Bir de bundan sonra nasıl sulamalıyım yavru yapmaları için? Sevgiler...

sukulentsever
20-06-2013, 15:07
Sundavilla geçen sene edindiğim güzellerden,kışı dışarıda geçirdiğinden geç açmaya başladığını düşünüyorum ama üzeri tomurcuk dolu;) Pembe ortancanın tamamının açmasını bekleyemedim...

Yavru liliumlar iki yıllık tek tomurcuk verdiler anneleriyle yarışmaya daha vakitleri var...:) Son açan gala ve anne liliumlar dan bir kaçı...

çiçekleriniz çok çok güzel. üstten ikinci resimdeki bordo renkli çalıya benzer bitkinin adı nedir acaba?

berçin
23-06-2013, 21:42
çiçekleriniz çok çok güzel. üstten ikinci resimdeki bordo renkli çalıya benzer bitkinin adı nedir acaba?

Teşekkürler,çalının bir kaç ismi var.Duman ağacı,çalı üzümü ve mor kral gibi...Sevgiler.

eceyıldız
23-06-2013, 22:39
sevgili berçin hanım, terasınızı gezmek gerçekten büyük bir keyif ellerinize sağlık müthiş güzel bitkileriniz var ben özellikle küpelilere ve lilyumlara vuruldum hiç bu kadar güzellerini görmemiştim muhteşem diyecek başka söz bulamıyorum. ya o kaynana dili yokmu yıllarca besledim ben onu özenle büyüttüm ama hiç bu kadar güzel açmadı en sonunda onu evlatlık verdim ne yapayım beni sevmedi hiç.yakın olsaydık yüzsüzlük edip lilyum ve küpelilerinize talip olacaktım. umarım buralarda bu güzellikleri bulabileceğim bir yer bulurum bol çiçekli günler dilerim...

berçin
23-06-2013, 23:58
Teşekkür ederim sevgili eceyıldız,Ağaçlar net ailesi uzaklık nedir bilmez :)herkes imkanları doğrultusunda paylaşabileceği hiç birşeyi aile bireylerinden esirgemez.:) Küpelerden çelik alma zamanı geçti ama sonbaharda Allah izin verirse güz çeliği almaya çalışırım.Liliumlar için hiç bişey diyemiyorum,söz verdiğim arkadaşlar var.Ayrıca yıl sonu saksıları devşirdiğim de ne göreceğimi bilmiyorum:confused: Umarım senin içinde bir iki yavrucuk çıkar...;) Kaynana dili isteyenlere ise sınırsız...:D:D:D

eceyıldız
24-06-2013, 07:47
çok teşekkür ederim çiçekleriniz ve bitkileriniz mutlu ve sağlıklı günler dilerim.

tolgahan83
04-07-2013, 21:52
Bunu paylaşmadan geçemeyeceğim,sevgili eşim iş için gittiği Ankara'dan kucak dolusu amarilis soğanıyla döndü bugün:eek:Ankara çiçek pazarından yirmi adet amarilis soğanı, bakalım renkleri ve akıbetleri ne olacak.:confused:
Berçin hanım eşinizin hediyesi amaryllis soğanları açtımı?

eceyıldız
05-07-2013, 08:32
berçin hanımcığım yeni resimler yok mu? terasınız gezmek çok keyif verici bizi o güzelliklerden mahrum etmeyin lütfen... küpeliler ve lilyumlar ne alemde allah nazarlardan korusun maşallah diyeyimde nazarım deymesin.

berçin
17-07-2013, 14:11
Berçin hanım eşinizin hediyesi amaryllis soğanları açtımı?

Maalesef açmayı bırakın yaprak bile çıkarmadılar:(:(:( soğanları kontrol ettim sapasağlam duruyorlar,sanıyorum önümüz bahara görünecekler...

berçin
17-07-2013, 14:15
berçin hanımcığım yeni resimler yok mu? terasınız gezmek çok keyif verici bizi o güzelliklerden mahrum etmeyin lütfen... küpeliler ve lilyumlar ne alemde allah nazarlardan korusun maşallah diyeyimde nazarım deymesin.

Biraz mola verdim diyelim:)İlginize teşekkür ederim,bugün birşeyler paylaşmaya çalışacağım inşallah...Sevenin nazarı değmez miş...:)

eceyıldız
17-07-2013, 14:16
Biraz mola verdim diyelim:)İlginize teşekkür ederim,bugün birşeyler paylaşmaya çalışacağım inşallah...Sevenin nazarı değmez miş...:)

hadi bakalım bekliyoruz güzellikleri:)

berçin
17-07-2013, 14:26
Sevgili Berçin Hanım, merhaba! Lilyumlarımın çiçekleri geçti artık ama kalan saplarında gittikçe şişmeye başlayan şeyler var acaba tohum kapsülü müdür? Sizin lilyumlat tohum yaptı mı hiç? Bir de bundan sonra nasıl sulamalıyım yavru yapmaları için? Sevgiler...

Sevgili Gökçe,kusuruma bakma mesajını fark etmemişim.Yaklaşık bir aydır foruma da uğramadım.Eminim şimdiye kadar aradığın cevapları bulmuşsundur ama;Bahsettiğin yumrular büyük ihtimal tohum kapsülüdür,tohumdan hiç denemedim çünkü çok zor ve bayağı sabretmek gerekiyor okuduğum kadarıyla...En doğru bilgileri ''Soğanlı ve yumrulu bitkiler'' başlığında bulabilirsin.

Tekrar kusura bakma lütfen...Sevgiler...

berçin
18-07-2013, 21:07
Her yaz çocuklardan birinin azizliğine uğramak kaderim galiba:( Foruma girmesem de bitkilerin resimlerini çekip bilgisayara kayıt etmeye devam ettim,ta ki sevgili oğlum yük oluyor diye cd ye aktarmış ama cd yi bulabilene aşk olsun.Artık makinanın hafıza kartında ki resimlerle teselli edeceğim kendimi:(

Liliumlar veda ediyor,kokuları muhteşem, evvelki gün iftarımızı misafirlerimle lilişlerin güzel kokuları eşliğinde yaptık herkes mest oldu;)

Glayöllerin diğer renkleri maalesef kayıp cd de,son açan glayölüm...

berçin
18-07-2013, 21:27
japon gülleri bu sene dolu,dolu açtılar açmaya devam ediyorlar.Tomurcukların ardı arkası kesilmiyor...;)

Pembe sundavilla geçen seneden,beyaz ise eşimin bu sene ki hediyelerinden...Begonya tırtıllar yüzünden bir türlü kendine gelemedi,bu sene tırtıllar çok üzdü bir çok bitkiyi yaraladı...:( Çalı minesi gittiğim bir serada atıl vaziyetteydi,toprağı taş olmuştu.Saksısı ve toprağı değişince hızla toparladı...

berçin
18-07-2013, 21:54
Güllerin geneli hastalandı,bodur güllerden iki saksıyı kaybettim.Bodur güller hastalıktan başlarını kaldıramadı zavallıcıklarım,derin budama yaptım sonuç verecek gibi görünüyor,beklemedeyim...:)

berçin
18-07-2013, 22:37
Küpelerden yine bir saksı kaybım var,ama genel durum diğer yıllara göre çok çok daha iyi... Kedi tırnakları tohumdan yetiştirme,o kadar tohum içinde sadece sekiz fide gelişti ama sonuç çok güzel;););)

Ve leş kaktüsü,kendisi Ankaralı.Geçen sene bir dosta ev ziyaretine gittiğimde almıştım iki parmak,çokta hızlı gelişti ilk çiçeği ve üzeri tomurcuk dolu.Kaktüs çiçekleri beni başka heyecanlandırıyor sanki...:eek::eek::eek:(Bu kareyi Aslı çekti,özellikle belirtmemi istedi.)

berçin
18-07-2013, 23:07
Yağmur sonrası çekilen kareler olduğundan biraz ortalık dağınık kusura bakmayın arkadaşlar:o:o

Mercanlar kısa bir moladan sonra bütün zerafetleriy le tekrar bizde buradayız diyorlar...Telgraflar bahar çeliği,balkondaki telgrafların yavruları,balkonda olan 1.50 cm'i geçti saksı değişimi yapmam gerekiyor.Ama nasıl yapacağım bilmiyorum,birbirine girdi arap saçı gibi...:confused:Tırtılların uğramadığı begonya...:eek:

berçin
18-07-2013, 23:23
Bu yaz en çok beğendiklerimden,birde kayıp cd yi bulsam çok daha güzel çekimleri var.Ataman'a çok kızgınım çok...:mad:

dağçiçeği
18-07-2013, 23:38
Sayın Berçin,terasınız ve bitkileriniz harika,muhteşem ötesi.Başka nasıl anlatılır bilemiyorum.Ellerinize sağlık, hele ki o küpeler nasıl güzel öyle. Tek kelimeyle bayıldımm.
Kolaylıklar diliyorum.

YeniGine
18-07-2013, 23:48
Sevgili berçin, teras yine rengârenk, bakımlı, hepsi birbirinden alımlı. Ellerine, emeklerine sağlık.

berçin
18-07-2013, 23:48
Meyve ve sebzeleri atlamayayım,yoksa kırılırlar bana...:D

Domates için birşey söyleyemeyeceğim ama mayısın ikinci yarısından bu yana dışarıdan salatalık almıyorum.Sebze konusunda araştırmaya devam ediyorum,önümüz sene daha farklı olacak inşallah...Saksıda meyve sebze zor,bahçede ki gibi olmuyor maalesef...Biberlerde sıkıntı yokta,bodur oldular,sırık diye aldığım domatesler de aynı şekilde...Patlıcan ilk denemem,patlıcan deyip geçmeyin onunda özel istekleri varmış...:confused:

Şeftalilerin maşallahı var bu sene,emeklerimin karşılığını fazlasıyla verip beni mutlu ettiler.;););) Portakallar gelişmeye devam ediyor.;)

serkan_istanbul
18-07-2013, 23:52
Biberlere ve sebzelere arada çok az ama yoksa yakar azotlu gübre verin, şeker gübreside denir. ama bolca sulayın attıktan sonra. ağaçlara kompoze gübre arada az sonra bol sulayın. ben birde bir bidonda terastan yaprak düşse içine atıp kapağını kapamadan suyla dolduruyorum çürümeye başladığında sebzelere azar azar döküyorum. bıraz kotu kokuyor ama domatesler iki metreyi gecti biberlerde gayet iyi. patlıcanlarda ole. çiceklere de arada dokuyorum sonra suluyorum.

berçin
19-07-2013, 00:17
Bu edi ile büdüyü atlayamazdım;Küçük kızım Aslı birgün iki civcivle çıka geldi,(geçen senede aynını yapmıştı) neyse...Birisini yaşatamadık,bunu da bugün yarın gönderceğiz derken bağlandık.Zeus'la kanka da oldular,ama bir sorun var bu küçük tam bir tazmanya canavarı,liliumların sap diplerindeki minik soğanların tadına vardı önce,sonra çilekler,en kötüsü sukulentler.Bu sene aldığım buz çiçeği pinçik pinçik bu küçük canavar tarafından telef olacaktı neredeyse(hiç konduramıyorum ki,küçük bir canlı bunu yapamaz ki...Gözlerimle görünce şok oldum.:confused::confused::confused:)

Daha muhabbetli görüntüleri maalesef kayıp cd de...:mad:

YeniGine
19-07-2013, 00:38
:D Sevgili berçin terastaki şeftaliyi de görünce Bismillah deyip Sayın serkan_İstanbul'un terası da aklıma gelerek ki tam o anda kendisi de yazmış. Şeftali valla beni utandırdı, biz bahçedeki şeftalileri yetiştiremez iken siz balkonda şeftali yetiştiriyorsunuz. Maşallah, kutlarım!..
Ve :D :D Zeus ile civciv görüntüleri. Zeus'un görüntülerine ne kadar güldüm ne kadar civcivde aşşada kalmamış hani!.. Ama Zeus'cuk belli ki şaşkın, huzursuz, sen kimsin, sen nerden geldin diyor fakat civciv de o kadar geniş, rahat ve mutlu.
Sağol emeklerine sağlık, çok güzel görüntüler paylaşmaşsın...

loveforlife
19-07-2013, 00:56
Bu edi ile büdüyü atlayamazdım;Küçük kızım Aslı birgün iki civcivle çıka geldi,(geçen senede aynını yapmıştı) neyse...Birisini yaşatamadık,bunu da bugün yarın gönderceğiz derken bağlandık.Zeus'la kanka da oldular,ama bir sorun var bu küçük tam bir tazmanya canavarı,liliumların sap diplerindeki minik soğanların tadına vardı önce,sonra çilekler,en kötüsü sukulentler.Bu sene aldığım buz çiçeği pinçik pinçik bu küçük canavar tarafından telef olacaktı neredeyse(hiç konduramıyorum ki,küçük bir canlı bunu yapamaz ki...Gözlerimle görünce şok oldum.:confused::confused::confused:)

Daha muhabbetli görüntüleri maalesef kayıp cd de...:mad:

Zeus'un da Fincan Hanım'dan aşağı kalır yanı yok... Seyirlerine doyum olmuyor, öyle değil mi? Yalnız sukulentlere karşı bütün kanatlıların özel bir ilgisi var. Ben ne çektim kumrulardan kurtaracağım diye sukulentlerimi... Civcivleri uzak tutma gayretindeyim şimdilik... Benim horoz Willy lale soğanlarını bile yemişti. Bayılıyorlar haylazlığa!...

YeniGine
19-07-2013, 01:04
Sevgili loveforlife'm iyi ki Bursa'dasın. Valla İstanbul'da olsa idin 'Ben ne çektim kurmulardan kurtaracağım diye' demene çok üzülürdüm çok. Zira ben ne yapsam, nasıl yapsam da kumrular yuva yapsalar, üreseler diye çabalayım duruyorum. Zaten en sonunda görmüşsündür kumrular için yaptırdığım yuvayı arılar kovan yaptılar. Geçen gün yine alt bahçe komşularımdan birinin en çok sevdiği sakız sardunyanın saksısına (ki gerçekten rengi muhteşem ve katmerli bir sakız) kumrucuk 4-5 dal çam dikeni getirip bir tane yumurta bırakmış. Aman bir üzüldü ki çiçeğim mahvolacak diye. Dedim ne olur elleme, bırak yapsınlar çiçeğe birşey olur ise ben sana bu çiçekten 10 tane alırım. Neyse canım komşum olsun artık yumurtlamış elleyemem zaten dedi ve kumrucuk iki yumurtanın üzerinde hâlâ yatıyor.

berçin
19-07-2013, 01:06
Sayın Berçin,terasınız ve bitkileriniz harika,muhteşem ötesi.Başka nasıl anlatılır bilemiyorum.Ellerinize sağlık, hele ki o küpeler nasıl güzel öyle. Tek kelimeyle bayıldımm.
Kolaylıklar diliyorum.

Teşekkür ederim sevgili dağçiçeği,herşeyin yolu sevgiden geçiyor,elimin yettiği kadar üretmeye ve denemeye devam ediyorum:),beğenilerin ve alakan için tekrar teşekkür ederim. Sevgiler...:)

eceyıldız
19-07-2013, 07:48
Sevgili Berçin;
balkon yine muhteşem ellerine sağlık.

berçin
19-07-2013, 09:08
:D Sevgili berçin terastaki şeftaliyi de görünce Bismillah deyip Sayın serkan_İstanbul'un terası da aklıma gelerek ki tam o anda kendisi de yazmış. Şeftali valla beni utandırdı, biz bahçedeki şeftalileri yetiştiremez iken siz balkonda şeftali yetiştiriyorsunuz. Maşallah, kutlarım!..
Ve :D :D Zeus ile civciv görüntüleri. Zeus'un görüntülerine ne kadar güldüm ne kadar civcivde aşşada kalmamış hani!.. Ama Zeus'cuk belli ki şaşkın, huzursuz, sen kimsin, sen nerden geldin diyor fakat civciv de o kadar geniş, rahat ve mutlu.
Sağol emeklerine sağlık, çok güzel görüntüler paylaşmaşsın...

Gece cevaplamaya çalıştım ama internette sorun oluştu gönderirken.Evet Serkan arkadaşımın yanında benim teras boş kalır sevgili YeniGine,o çok farklı on parmağında on marifet.

Evet Zeus ve Çüçü'nün seyrine doyum olmuyor,çok güldürüyorlar.Zeus yapısı gereği sevgi dolu bir canlı,Çüçü ise içgüdüsel hayatta kalma derdinde olan bir canlı,kesinlikle çok rahat sanki teras ona tahsis edilmiş gibi bütün saksıların içinde.Artık Zeusu kovalar hale geldi yüzsüz şey:D:D:D

Ziyaretin ve güzel sözlerin çok mutlu etti beni,teşekkür ederim sevgili YeniGine sevgiler...

berçin
19-07-2013, 09:25
Zeus'un da Fincan Hanım'dan aşağı kalır yanı yok... Seyirlerine doyum olmuyor, öyle değil mi? Yalnız sukulentlere karşı bütün kanatlıların özel bir ilgisi var. Ben ne çektim kumrulardan kurtaracağım diye sukulentlerimi... Civcivleri uzak tutma gayretindeyim şimdilik... Benim horoz Willy lale soğanlarını bile yemişti. Bayılıyorlar haylazlığa!...

Bu canlılar gerçekten muhteşem,psikolog gibiler biraz vakit geçir hayatı unutturuyor insana:eek::eek:

Çüçü ilerisi için beni düşündürüyor,haylazlıkta sınır yok tek başına ortalığı karıştırıyor ki senin civcivleri düşünemiyorum.Göndermeye de kıyamıyorum büyük kızım Sıla''ne yapacaksın anne,tasma takıp gezdiricen mi'' diye dalga geçiyor.Babası''büyüsün kesip suyuna pilav yapacağız'' diyor:(:( Anlayacağın bizim civcivin geleceği meçhul sevgili arkadaşım:confused::confused:

berçin
19-07-2013, 09:40
Sevgili loveforlife'm iyi ki Bursa'dasın. Valla İstanbul'da olsa idin 'Ben ne çektim kurmulardan kurtaracağım diye' demene çok üzülürdüm çok. Zira ben ne yapsam, nasıl yapsam da kumrular yuva yapsalar, üreseler diye çabalayım duruyorum. Zaten en sonunda görmüşsündür kumrular için yaptırdığım yuvayı arılar kovan yaptılar. Geçen gün yine alt bahçe komşularımdan birinin en çok sevdiği sakız sardunyanın saksısına (ki gerçekten rengi muhteşem ve katmerli bir sakız) kumrucuk 4-5 dal çam dikeni getirip bir tane yumurta bırakmış. Aman bir üzüldü ki çiçeğim mahvolacak diye. Dedim ne olur elleme, bırak yapsınlar çiçeğe birşey olur ise ben sana bu çiçekten 10 tane alırım. Neyse canım komşum olsun artık yumurtlamış elleyemem zaten dedi ve kumrucuk iki yumurtanın üzerinde hâlâ yatıyor.

Bizim buradaki güvercin ve kumruların tek düşmanı var martılar,baharda yumurtaları yağmalıyorlar,daha sonra yavruları kaçırıyorlar.Allahtan bizim civcivi fark edemediler,civciv çok akıllı gerçi sık yapraklı saksıların dibinden hiç ayrılmıyor.Karga veya martı sesi duyduğunda hemen (içgüdüsel galiba)birşeylerin altına saklanıyor.Tek düşman martı dedim ama en büyük tehlikeyi atladım insanoğlu kadar zalim var mı şu dünyada,geçen sene komşu kadınlardan birisi balkonu kirletiyorlar diye değişik bir kimyasal kullanmıştı hayvancıkları tüyleri yapış yapış uçamıyorlardı.Temizliyememiştik maalesef kurtaramadık güvercinleri:(:(

berçin
19-07-2013, 09:41
Sevgili Berçin;
balkon yine muhteşem ellerine sağlık.

Sağolasın teşekkür ederim sevgili eceyıdız...

loveforlife
19-07-2013, 10:29

Sevgili YeniGine,

Ben kumrulardan kurtulmak derdinde değilim ki canım, sen yanlış anladın herhalde. Ama inan kumrular tarafından didiklenmiş sukulentler hiç de hoş olmuyor. Onların eline geçmiş ve hâlâ kendini toparlayamamış sukulentlerim beni çok üzüyor.

Sevgili Berçin'in affına sığınarak birkaç paylaşımda bulunmak isterim, kumrularla olan ilişkimizi boyutunu anlatabilmek için.

Benim kumrularım yıllardır hiç eksik olmaz. En azından dutun dalını mesken tutmuşlardır ailecek...
427590
Yemleri her daim tabak dolusu onları bekler, yanında su servisiyle beraber. Gözlerine nereyi kestirirlerse birkaç çalı çırpıyla kuruverirler yuvalarını. Hele ki sardunya saksıları favorileridir genelde.
427591
Özenle yuvalar hazırlarım onlara, ailecek konforunu sürsünler diye. Çok sıcak havalarda bitlendirdikleri dahi olmuştur bizi bu konforu yaşadıkları esnada...
427592
427593
427594
Sevgili Berçin'in de dediği gibi martılar çok ciddi bir tehdit onlar için. İnsanoğlu doğanın dengesini böylesine bozunca Bursa'da da martılar hiç eksik olmaz oldu. Birkaç ay önce karşı evin çatısında kumrularımdan birini parçalayıp yiyişlerini gözyaşları içinde çaresizlikle izledim. Kargaların da aşağı kalır yanı yok. Bahçedeki köknara yuva yapan serçelerin yavrularına rahat vermiyorlar. Bir kere kumru yavrularımızdan birini minicikken almıştı. Anne epey mücadele etmiş yavrusu için, yoluk içinde kalmış. Günlerce dönmedi anne,onun da öldüğünü zannetmiştim. Diğer yavruyu eve alıp besledim. O da büyüyüp kurtardı kendini. Bir başka sefer ise iki yumurtasını birden çaldılar...

Sonuç olarak canlara can feda... Sadece sukulentlerime dokunmasınlar...;)

YeniGine
19-07-2013, 15:16
Sevgili loveforlife'm tabi ki senin ne kadar doğaya duyarlı, düşkün olduğunu, ne kadar sevdiğini bilmez miyim ben kumrulara bayılıyorum :( ve bizim burada çok azaldılar kargalar ve saksağanlar ne yumurtalarını ne de yavrularını bırakmıyorlar, onun için üzülüyorum elimden de birşey gelmiyor. Paylaştığın fotoğraflara bayıldım bayıldım, çok güzeller... Darısı başıma olsun inşallah diyeyim...

Sudenur
19-07-2013, 15:31
:eek: Oyy Allah'ım aklıma mukayet ol.. Meyveler, sebzeler, çiçekler, Zeus ve sevimli Çüçü terası ele geçirmiş, hükümdarlık kurmuşlar.. ellerinize sağlık Berçin hanım, özellikle mercan çiçeklerinize, küpeler ve ecveria saksınıza yine hayran kaldım. ;)

berçin
20-07-2013, 00:46
Sevgili YeniGine,

Ben kumrulardan kurtulmak derdinde değilim ki canım, sen yanlış anladın herhalde. Ama inan kumrular tarafından didiklenmiş sukulentler hiç de hoş olmuyor. Onların eline geçmiş ve hâlâ kendini toparlayamamış sukulentlerim beni çok üzüyor.

Sevgili Berçin'in affına sığınarak birkaç paylaşımda bulunmak isterim, kumrularla olan ilişkimizi boyutunu anlatabilmek için.

Benim kumrularım yıllardır hiç eksik olmaz. En azından dutun dalını mesken tutmuşlardır ailecek...
427590
Yemleri her daim tabak dolusu onları bekler, yanında su servisiyle beraber. Gözlerine nereyi kestirirlerse birkaç çalı çırpıyla kuruverirler yuvalarını. Hele ki sardunya saksıları favorileridir genelde.
427591
Özenle yuvalar hazırlarım onlara, ailecek konforunu sürsünler diye. Çok sıcak havalarda bitlendirdikleri dahi olmuştur bizi bu konforu yaşadıkları esnada...
427592
427593
427594
Sevgili Berçin'in de dediği gibi martılar çok ciddi bir tehdit onlar için. İnsanoğlu doğanın dengesini böylesine bozunca Bursa'da da martılar hiç eksik olmaz oldu. Birkaç ay önce karşı evin çatısında kumrularımdan birini parçalayıp yiyişlerini gözyaşları içinde çaresizlikle izledim. Kargaların da aşağı kalır yanı yok. Bahçedeki köknara yuva yapan serçelerin yavrularına rahat vermiyorlar. Bir kere kumru yavrularımızdan birini minicikken almıştı. Anne epey mücadele etmiş yavrusu için, yoluk içinde kalmış. Günlerce dönmedi anne,onun da öldüğünü zannetmiştim. Diğer yavruyu eve alıp besledim. O da büyüyüp kurtardı kendini. Bir başka sefer ise iki yumurtasını birden çaldılar...

Sonuç olarak canlara can feda... Sadece sukulentlerime dokunmasınlar...;)

Rica ederim arkadaşım,ne demek anlamlı paylaşımlara her zaman sayfam açık.

Geçen sene bende aynı üzücü durumu yaşadım,Karşı apartmanın çatısında martı gözümün önünde güvercini parçaladı.Saksıların dibine koyduğum direnaj çakıllarını atarak müdahale etsem de işe yaramadı.:( bizde bitlendik ama evde değil,ofisin balkonunda iki tur yaptı kumru çift.Boş saksıyı yuva yaptılar,iki yavruları oldu bizden kaçmıyorlar da ama balkona çıkan kaşınarak içeri giriyor.Sonra fark ettik ki kumrulardan bit sarmış balkonu,bunları yazarken korkunç kaşınıyorum bu arada.Neyse çözümü de basitmiş,Balkonun kapı kasasına kimyasal bir ilaç sıktılar içeri yayılmaları önlendi.Yavrular uçtuktan sonra saksıyı kaldırdık kullanmadığımız balkona,aşklarına orada devam ettiler...;)

Evet bu kanatlı camianın özel ilgisi var sukulentlere karşı,Çüçü buz çiçeğini bayağı bir törpüledi mesela.Geçen kış dondan değildi korkum,aç güvercin ve kumrulardı.İki sene önce sedum palmerinin kökleri kalmıştı,ama çözümü de basit yazarken geldi aklıma,o yedikleri sedum palmerinin saksısına rüzgar gülü saplamıştım.Evet bolca rüzgar gülü almalıyım:eek::eek::eek:

berçin
20-07-2013, 01:12
[QUOTE=YeniGine;1181712]Sevgili loveforlife'm tabi ki senin ne kadar doğaya duyarlı, düşkün olduğunu, ne kadar sevdiğini bilmez miyim ben kumrulara bayılıyorum :( ve bizim burada çok azaldılar kargalar ve saksağanlar ne yumurtalarını ne de yavrularını bırakmıyorlar, onun için üzülüyorum elimden de birşey gelmiyor. Paylaştığın fotoğraflara bayıldım bayıldım, çok güzeller... Darısı başıma olsun inşallah diyeyim...[/QUOTE

Dertlerimiz aynı,Doğanın dengesi ciddi anlamda bozuldu ve bozulmaya devam ediyor.Doğru bir tespitin var sevgili YeniGine;kargalar, martılar,saksağanlar ne kadar zararlı varsa çoğunlukta.Bana göre bu bir işaret,Her zaman tekrar ettiğim bir sözüm var''çok paran olacak ama bir lokma ekmek alamayacaksın''ekilecek tarım alanı giderek azalıyor,ciddi bir tehdit kimse anlamıyor.En lüks daireyi veya son model arabayı nasıl alırım,nereden kredi çekerim derdinde.Asıl yaşam kaynağı toprağı unutuyorlar,hatırladıklarında vakit epeyce geç olacak.:confused::confused::confused: Sevgi ve saygılar...

YeniGine
20-07-2013, 01:15
:( Benim buralarda kumrular azaldığı için derdim büyük. Çabaladım üresinler, büyüsünler, çoğalsınlar. Başaramadım. Karga ve saksağanlardan olmuyor... Tabi ki kargayı da saksağanı da suçlamıyorum. Onlarda ne yapsınlar 3 sene önce evleri başlarına yıkılınca geldiler bizim buralara. Doğanın kanunu yaşamak, çoğalmak için yok etmeleri gerekiyor. Onun için de sanıyorum ki her yer bizim buralar gibi. Onun için rüzgar gülü de takmayıın, bırakın gelsinler yesinler, yumurtlasınlar, otursunlar ve çoğalsınlar. Yoksa bizim burada gerçekten nesilleri tükeniyor. Çok azaldılar ve ben buna inanın çook üzülüyorum çok.

almira
20-07-2013, 01:27
Süper; tek kelimeyle herşey süper. Herbirine ayrı ayrı bayıldım. ;)

berçin
20-07-2013, 01:53
:eek: Oyy Allah'ım aklıma mukayet ol.. Meyveler, sebzeler, çiçekler, Zeus ve sevimli Çüçü terası ele geçirmiş, hükümdarlık kurmuşlar.. ellerinize sağlık Berçin hanım, özellikle mercan çiçeklerinize, küpeler ve ecveria saksınıza yine hayran kaldım. ;)

Sudenurcum,geçen gün bahçeni gezerken dar vakitti,o rüya bahçenin her köşesi kazındı beynime.Mesela küpün olduğu bölümü çok sevdim,sukulentler harika,renkli taşlardan yaptığın öbek hakeza,hostanın güzelliğini senin bahçende fark ettim.Gözümde canlanınca küplü bölüme mercan çok yakışır.Ah bir nasip olmadı bahçende bir kahve keyfi:)

Benim terasta hakimiyet tamamen Çüçü'ye geçti diyebilirim,bütün saksılar onun çok rahat,Zeus'a bile kafa tutmaya başladı.Ecveria'nın çok daha güzel görüntüleri vardı ama oğlum sağolsun:mad::mad::mad:

berçin
20-07-2013, 02:30
:( Benim buralarda kumrular azaldığı için derdim büyük. Çabaladım üresinler, büyüsünler, çoğalsınlar. Başaramadım. Karga ve saksağanlardan olmuyor... Tabi ki kargayı da saksağanı da suçlamıyorum. Onlarda ne yapsınlar 3 sene önce evleri başlarına yıkılınca geldiler bizim buralara. Doğanın kanunu yaşamak, çoğalmak için yok etmeleri gerekiyor. Onun için de sanıyorum ki her yer bizim buralar gibi. Onun için rüzgar gülü de takmayıın, bırakın gelsinler yesinler, yumurtlasınlar, otursunlar ve çoğalsınlar. Yoksa bizim burada gerçekten nesilleri tükeniyor. Çok azaldılar ve ben buna inanın çook üzülüyorum çok.

Sema ablacığım lütfen üzülme, bende senin gibiyim farklı duygular yaşamıyoruz aynıyız.Karşı apartman bahar başında çatısını yeniledi,sökülen çatıdaki yuvalar için nasıl üzüldüğümü anlatamam.Zeus aileye dahil olmadan önce güvercinler yanımda geziyordu terasta,orada değilsem mutfak penceresine geliyorlar dı.Suat sana aşık bu kuşlar diye dalga geçerdi,terasta iki bölümüm var yaz boyu su ve yem ihtiyaçlarını karşılıyoruz...Suat eski güvercin bakanlardan,kardeşnin evinin terasında güvercin kümesi var.Sadece özel olanlar değil...Üzülme yalnız değilsin;););)

YeniGine
20-07-2013, 02:44
Sevgili berçin; tabi ki yalnız olmadığımı biliyorum. Sonuçta hepimiz aynıyız, ama işte yine de birşeyler yapamamak, başaramamak biliyorum ki hepimizi üzüyor. Bak gördün mü, güvercinler bir vakitler yanında geziniyorlarmış. Var mı bundan güzeli. Ne diyeyim, inşallah yine eskisi gibi olur diyeyim.
:))) Bak yine sana iyi geceler, ben çıkayım demek kısmetmiş. Canım benim iyi geceler, görüşürüz inşallaah.

Sudenur
21-07-2013, 01:07
Sudenurcum,geçen gün bahçeni gezerken dar vakitti,o rüya bahçenin her köşesi kazındı beynime.Mesela küpün olduğu bölümü çok sevdim,sukulentler harika,renkli taşlardan yaptığın öbek hakeza,hostanın güzelliğini senin bahçende fark ettim.Gözümde canlanınca küplü bölüme mercan çok yakışır.Ah bir nasip olmadı bahçende bir kahve keyfi:)

Benim terasta hakimiyet tamamen Çüçü'ye geçti diyebilirim,bütün saksılar onun çok rahat,Zeus'a bile kafa tutmaya başladı.Ecveria'nın çok daha güzel görüntüleri vardı ama oğlum sağolsun:mad::mad::mad:

Öyle arzu ediyorum ki anlatamam.. Misafirim olmanızı çok isterim Berçin hanım, vakti günü gelir elbet birgün, tanışacağız muhakkak hissediyorum.. ;) Araştırmalarıma göre Mercan dona dayanıksız bir bitkiymiş, balkonumu kapattırabilirsem edinmeyi çok istiyorum, kırmızı renkli açan da gözüm kaldı.. :rolleyes: Sevgilerimle..

berçin
22-07-2013, 00:21
Bahar başında hazırladığım aranjmanlar ve sukkulentler;Binlerin annesi mi,aşkın gözyaşlarımı **** Kalanchoe Butterflies (ben bu adları sabaha kadar yazarım artık:D) bilemiyorum hangisi ama üremeyi bu kadar hızlı yapan başka bir bitki tanımadım.Yaprak uçlarında ki minik oluşumlar toprağa düşer düşmez kökleniyor diyebilirim.Sempervivum ve Graptopetalum eşlik edenler...

İkinci saksıda ki Crassula perfoliata,tırtılların gazabına uğrayanlardan.Tam resmini çektim yerine koyuyorken en uçtaki yaprak pıt diye düşüverdi,meğer yaprak pamuk ipliğine bağlı yaşıyormuş.

Diğer aranjman;crasulla perforata,sedum clavatum,haworthia,ecveria ve dam koruğu.Çok güzel geliştiler,dört tanesi minik saksılarda yapı marketten alındı diğerleri terastan takviye.;);)

Ve üstüne titrediklerimden kalanchoe thyrsiflora,ölüyor sanmıştım ama küllerinden tekrar doğdu,hemde iki sürgün birden...:):):)

eceyıldız
22-07-2013, 00:40
çok güzel olmuş arajmanların emeyine ellerine sağlık....

berçin
22-07-2013, 00:42
Yanlış bir aranjman:( ne yapalım deneye yanıla öğreniyor insan...Leş kaktüsün(stapelia) çiçeklenmesi bittikten sonra ayıracağım,bir daha da iyice öğrenmeden aranjman yapmayacağım.:(:(:(

berçin
22-07-2013, 01:06
Kaynana topuzları(Echinopsis oxygana) bana komşumun hediyesiydi,yazlığının bahçesinden...Yeniden tomurcuk yapmaları beni şaşırttı:eek::eek:

İkinci resim evimize ilk gelen kaktüs,Sıla bilgisayarının yanına almıştı üç dört sene önce...

Son karedeki gibbaeum heathii yavaş gelişenlerden(bende de bir zorlama şu anda,illa botanik adlarını yazmaya çalışmak.Ama yok kardeşim herkes bilmek zorunda değil telaffuzunu yapamadığım isimi neden yazayım ki:confused: Türkçe anlamlarını öğrenmeye çalışacağım artık:confused::confused:)

dağçiçeği
22-07-2013, 01:18
Kaktüsleriniz de harika. Bence de kendinizi isim konusunda yormayın. Bende unutuyorum. Tam ismini ezberledim derken bu kezde türünü karıştırıyorum.:D :rolleyes:

berçin
22-07-2013, 01:21
Echeveria ve echveria nedulosa beraberliği,echveria ve portulacaria'nın aşkı...:rolleyes::rolleyes::rolleyes:

Haziran ayından Amasya ganimeti,saksı yeni yeni dolmaya başladı....

berçin
22-07-2013, 01:26
Çüçü'nün katlettiği buz çiçeğim ve diğerleri....:D

berçin
22-07-2013, 01:30
Tırtıllar en fazla bu seduma zarar verdi,tomurcukları daha fazla olactı...:(

berçin
22-07-2013, 01:34
...

berçin
22-07-2013, 01:43
çok güzel olmuş arajmanların emeyine ellerine sağlık....
Teşekkür ederim sevgili eceyıdız,sevgiler...

YeniGine
22-07-2013, 01:45
Sevgili berçin teras harika; sanki teras gibi değil zaten bir de kaktüsler (Ben hepsine kaktüs diyorum zira isimlerini şimdilik bilemiyorum) maşallah hepsine gerçekten. 423 nolu mesajındaki buz çiçeğinden bende de var, ikinci fotoğrafraki harika görünüyor Sevgili loveforlife'm ağaçlar net yaş gününde vermişti bana ufak ufak gelişiyor inşallah ondandır, 425 nolu mesajının ilk güzeli komşumun bahçesinde ondan da var.
Hepsi harika görünüyor, ellerine sağlık.

berçin
22-07-2013, 01:50
Kaktüsleriniz de harika. Bence de kendinizi isim konusunda yormayın. Bende unutuyorum. Tam ismini ezberledim derken bu kezde türünü karıştırıyorum.:D :rolleyes:

Aynen dediğin gibi sevgili Dağçiçeği,o kadar çok isim ve tür var ki insanın kafası allak bullak oluyor.Ama ne olursa olsun hepside çok güzel değil mi:confused:;)

berçin
22-07-2013, 02:07
Sevgili berçin teras harika; sanki teras gibi değil zaten bir de kaktüsler (Ben hepsine kaktüs diyorum zira isimlerini şimdilik bilemiyorum) maşallah hepsine gerçekten. 423 nolu mesajındaki buz çiçeğinden bende de var, ikinci fotoğrafraki harika görünüyor Sevgili loveforlife'm ağaçlar net yaş gününde vermişti bana ufak ufak gelişiyor inşallah ondandır, 425 nolu mesajının ilk güzeli komşumun bahçesinde ondan da var.
Hepsi harika görünüyor, ellerine sağlık.

YeniGinem,herşey kolay geliyor da iş kaktüs ve sukulentlere gelince zorlaşıyor.Vallahi uğraşma isimlerini öğreneceğim diye,beğendiğini sahiplenip sev yeter:D:D:D Uğraşılmaz bunların afilli isimleriyle:D:D:D

Loveforlif'ın hediyesi sedum palmeri,hızlı gelişiyor ve mini sarı çiçekler açıyor.Güle güle büyüt,diğerinin adını bende bilmiyorum.Bu gece de ben iyi geceler dileyeyim,görüşmek üzere sevgiler...

YeniGine
22-07-2013, 02:18
:D Yok zaten sadece sevmek yeterli, isimlerine gelince valla ben de mümkün değil öğrenemem. En iyisi ben hepsine kaktüs ya da kaktüsgiller diyorum. Sana da iyi geceler olsun, görüşürüz inşallah...

Angels Sour
27-07-2013, 16:41
Sevgili Berçin, terasında yine herşey harika! Şeftali ağacı beni hayrete düşürdü!
Sukulentlerini ayrı beğendim:p
Sevgiler...

sakdag
27-07-2013, 17:15
Berçin Hanım, bitkileriniz harika, bayıldım doğrusu. Aranjmanlarınızı çok beğendim. Hele 422. mesajdaki ilk 2 resimden gözlerimi alamadım doğrusu. 3. resimdeki saksının ortadaki boşluğuna da bir şeyler iliştirverin, (echeverai olabilir, graptopetalum olabilir, sedum palmeri olabilir) o da harika görünecek.

Köpeğinizle civcivin dostluğuna ne demeli? Civciv çok cingöz duruyor. Köpekciği yıldırmış görünüyor.Civcivlere bayılırım. Geçen yıl benim balkonda da 5 civcivim vardı, o kadar tatlılardı ki; bitkileri budamalarına göz yumuyordum. ;)

berçin
27-07-2013, 18:04
Sevgili Berçin, terasında yine herşey harika! Şeftali ağacı beni hayrete düşürdü!
Sukulentlerini ayrı beğendim:p
Sevgiler...

Sevgili Angels,önüme ne geldiyse doldurdum terasa.Şeftali iki yıllık geçen sene böyle meyve yapmamıştı,geçen senenin hırsını çıkartıyor:):)...Selamlar...

berçin
27-07-2013, 18:23
Berçin Hanım, bitkileriniz harika, bayıldım doğrusu. Aranjmanlarınızı çok beğendim. Hele 422. mesajdaki ilk 2 resimden gözlerimi alamadım doğrusu. 3. resimdeki saksının ortadaki boşluğuna da bir şeyler iliştirverin, (echeverai olabilir, graptopetalum olabilir, sedum palmeri olabilir) o da harika görünecek.

Köpeğinizle civcivin dostluğuna ne demeli? Civciv çok cingöz duruyor. Köpekciği yıldırmış görünüyor.Civcivlere bayılırım. Geçen yıl benim balkonda da 5 civcivim vardı, o kadar tatlılardı ki; bitkileri budamalarına göz yumuyordum. ;)

Güzel sözlerin için teşekkür ederim,hoşgelmişsin sevgili sakdağ,helede bu sözler kaktüs ve sukulent ustasından geliyorsa değeri bambaşka:):)

Evet bahsettiğin aranjmanları bende çok seviyorum,ortası boş olan saksı için önerini hemen yapacağım,hazır çimlenmiş (sanıyorum) graptapetalum yaprakları var.Birde isimleri aklımda tutabilsem,ama imkansız:eek:

Dostlukları güzelde teras elden gidecek,civciv hangi bitki güzel biliyor.:D Varlığına da çok alıştım ne yapacağım bilmiyorum:confused: Sevgiler...

loveforlife
27-07-2013, 19:18
...

Sevgili Berçin,

Kayıp CD'yi buldun galiba... Bunlar ne kadar güzel böyle Arkadaşım... Çok sağlıklı ve bakımlılar. Tırtıllardan nasibini alan güzel sedum autumn joy, öyle değil mi? 425'deki ilk resim, sedum sarmentosum. Sukulentleri genel olarak çok seviyorum ben de; onları mutlu etmek çok kolay, tabii onlar da fazlasıyla mutlu ediyor bizi... (bu arada Çüçü, yine bensiz olmaz deyip kareye de girmiş)

Sevgi ve sağlıcakla kal canım... Selamlar...

berçin
27-07-2013, 22:06
Sevgili Berçin,

Kayıp CD'yi buldun galiba... Bunlar ne kadar güzel böyle Arkadaşım... Çok sağlıklı ve bakımlılar. Tırtıllardan nasibini alan güzel sedum autumn joy, öyle değil mi? 425'deki ilk resim, sedum sarmentosum. Sukulentleri genel olarak çok seviyorum ben de; onları mutlu etmek çok kolay, tabii onlar da fazlasıyla mutlu ediyor bizi... (bu arada Çüçü, yine bensiz olmaz deyip kareye de girmiş)

Sevgi ve sağlıcakla kal canım... Selamlar...

Yok arkadaşım bulamadım,bunlar taze çekim:).İsim olayına girmesek:)karıştırıyorum arkadaşım,zaten telaffuzları da zor.Ben sevmekle yetineceğim...

Çüçü artık her şeyin içinde arsızlık diz boyu, yere oturuyorum saksının otunu temizleyeceğim misal,önce dizime oradan omzuma sıçrayıp tünüyor.E arsıızzzz:D

Sudenur
31-07-2013, 02:04
Sevgili Berçin hanım, kuş olup uçmak terasınıza konmak geçti içimden, sukulent saksılarınız aklını alıyor insanın.. :rolleyes: ;)

sumeyra47
31-07-2013, 22:19
sevgili berçin hanım terasınız muhteşem her şey harika Küpeler, Liliumlar, kaktüsler gerçekten tek kelimeyle bayıldım.kaynana dilinin böyle güzel açtığını sizin sayenizde öğrendim.böyle güzellikleri bizimle paylaştığınız için çok teşekkürler bol çiçekli günler dilerim..

YaArc
01-08-2013, 11:20
Merhaba Berçin hanım, çiçeklerinizin hepsine ayrı ayrı bayıldım fakat 425. mesajdaki son çiçeğin adını öğrenebilir miyim? İlgimi çekti doğrusu :)

berçin
06-08-2013, 23:58
Sevgili Berçin hanım, kuş olup uçmak terasınıza konmak geçti içimden, sukulent saksılarınız aklını alıyor insanın.. :rolleyes: ;)

Ne sen kuş olup gelebildin nede ben Ankara'ya gelebildim sevgili Sudenur.:) Yeni sukulentler edindim, yapı markette güneş görmemiş toprağı kurumuş. Bakalım tedavilerini yapabilecekmiyim...:)

berçin
07-08-2013, 00:04
sevgili berçin hanım terasınız muhteşem her şey harika Küpeler, Liliumlar, kaktüsler gerçekten tek kelimeyle bayıldım.kaynana dilinin böyle güzel açtığını sizin sayenizde öğrendim.böyle güzellikleri bizimle paylaştığınız için çok teşekkürler bol çiçekli günler dilerim..

Güzel sözlerin için teşekkür ederim sevgili sumeyra. Evet kaynana dilinin çiçeklerini ilk gördüğümde bende çok şaşırmıştım, Ağaçlar net ailesinde daha nelerle tanışacaksınız...:)

berçin
07-08-2013, 00:20
Merhaba Berçin hanım, çiçeklerinizin hepsine ayrı ayrı bayıldım fakat 425. mesajdaki son çiçeğin adını öğrenebilir miyim? İlgimi çekti doğrusu :)

Sanıyorum, 425. değil 424. mesajda ki bitkiyi soruyorsunuz. Echeveria'dır; hem estetik görünümü, hemde açan zarif çiçekleri sahip olmak için yeterli sebeptir.:)

mandalinleerik
07-08-2013, 00:40
Sayın Berçin;

15 sayfayı tek tek gezdim, gezdikten sonra ben çiçek besliyorum diyemeyeceğim inanın ağzım açık kaldı çiçeklerinizin güzelliğinden. Adeta her biri ilginize karşılık vermek için birbirleriyle yarışır gibiler.
Buradan Zeus'a da söyleyecek bir kaç şeyim olacak, yanımda olsaydı o kulaklar gitmişti hırpalanmadan bırakılmaz o mahlukat :)

Ne desem az. Ellerinize, emeğinize sağlık. Allah her zaman gönlünüze göre versin.

kılıçh
07-08-2013, 11:33
Berçin ablacım valla sukulentlerin çok hoş ellerine sağlık...:D ;)

cemo
07-08-2013, 11:41
Berçin hanım, burası teras değil maşallah bahçe olmuş.

Sebzeleri meyveler, çiçekler ne ararsan var. . Sukulent aranjmanlarına bayıldım.
Oldukça zevkli saksılar düzenlemişsiniz, ellerinize sağlık. Gözüm bayram yaptı, arefe gününde:))

Sevgilerimle.

berçin
08-08-2013, 01:34
Sayın Berçin;

15 sayfayı tek tek gezdim, gezdikten sonra ben çiçek besliyorum diyemeyeceğim inanın ağzım açık kaldı çiçeklerinizin güzelliğinden. Adeta her biri ilginize karşılık vermek için birbirleriyle yarışır gibiler.
Buradan Zeus'a da söyleyecek bir kaç şeyim olacak, yanımda olsaydı o kulaklar gitmişti hırpalanmadan bırakılmaz o mahlukat :)

Ne desem az. Ellerinize, emeğinize sağlık. Allah her zaman gönlünüze göre versin.

Dün gece cevap yazdım, cevabı da bir kaç kez göndermeye çalıştım ama net'te olulşan arızalar sebebiyle olmadı...Güzel sözleriniz için teşekkür eder iyi bayramlar dilerim...

cörekotu
08-08-2013, 02:29
Merhaba, cicekleriniz tek kelimeyle muhtesem, hepsi cok bakimli özel bir sey yapiyormusunuz?

berçin
08-08-2013, 02:38
Berçin hanım, burası teras değil maşallah bahçe olmuş.

Sebzeleri meyveler, çiçekler ne ararsan var. . Sukulent aranjmanlarına bayıldım.
Oldukça zevkli saksılar düzenlemişsiniz, ellerinize sağlık. Gözüm bayram yaptı, arfefe gününde:))

Sevgilerimle.

Sizin gibi sukulent bilgesi birinin sayfamı ziyaret etmesi, beni çok mutlu etti. özellikle kış mevsiminde sukulentleri koruma yöntemleriniz bana örnek ve yardımcı olduğu için ayrıca teşekkür ederim...

berçin
08-08-2013, 02:42
Berçin ablacım valla sukulentlerin çok hoş ellerine sağlık...:D ;)

Canım, sağol istediğin varsa söyle...:cool:

berçin
08-08-2013, 12:39
Tüm Ağaçlar net ailesinin Ramazan Bayramını en içten dugularımla kutlar, sevdiklerinizle bayramınızı mutlu geçirmenizi dilerim...

berçin
22-08-2013, 22:19
Yağmur ve rüzgara galip gelen küpeler. Geçen senenin çeliklerinden üç, anaç dediğim küpelerden birini kaybettim maalesef. Sorumlulardan biride küçük civcivimiz, minicik bir canlının neler yapabileceğine tanık oldum bu yıl, dağılmayan saksı kalmadı. Eşelenerek neredeyse bütün saksıların toprağını, bitkilerin köklerini kuruttu diyebilirim, hastalıkta cabası yapraklarda pas hastalığı başladı.:( Bakalım önümüz bahara nasıl çıkacağız:confused:

berçin
22-08-2013, 22:32
İki güzel yasemin yeni yeni açıyorlar, ama bu mis kokulu güzellere izin vermiyor Karadeniz'in sert rüzgarı,'' Karadeniz'in rüzgarı bahane bu arada ''saksı değil toprak anaya bağlanıp,köklerini özgürce salmak istiyorlar.:D

hira
22-08-2013, 22:33
küpelilerin Maşallahları var daha ne olsun SN. Berçin;)
yaseminde bi harika. bol çiçekli günler.

sumeyra47
22-08-2013, 22:50
Maşallah hepsi birbirinden çok güzel nasıl bitkilerinize böyle güzellik katıyorsunuz merak ettim şimdi.Küpeler fovorim ama sukulentleri de çok severim.Sizinkiler saksıları doldurmuşlar çok güzeller emeğinize sağlık.

berçin
23-08-2013, 18:05
küpelilerin Maşallahları var daha ne olsun SN. Berçin;)
yaseminde bi harika. bol çiçekli günler.

Teşekkür ederim sevgili hira, ama kayıplar çok üzüyor neticede. Gözünün içine bakıyorsun, ev yapımı ilaç elinde koşturuyorsun, gölge yapıyorsun ve sonuç yine kayıp...

Sevgiler...

berçin
23-08-2013, 18:15
Maşallah hepsi birbirinden çok güzel nasıl bitkilerinize böyle güzellik katıyorsunuz merak ettim şimdi.Küpeler fovorim ama sukulentleri de çok severim.Sizinkiler saksıları doldurmuşlar çok güzeller emeğinize sağlık.

Sevgi ve emeğin karşılı hep güzelliktir sevgili sumeyra, arada fireler verilse de...:) Sukulentler gerçekten de çok güzel ve bitkiler, son yağmurlarda bir türü maalesef kök çürümesinde kaybettim:(... Güzel sözlerin için teşekkür ederim...

berçin
23-08-2013, 18:29
Dün gece resim yüklemem kızların konserden eve dönmesiyle son bulmuştu.Bir kaç resimle devam devam edeyim....

Madagaskar yasemini unlu bite teslim olmuş bütün yapraklarını kaybetmişti, ben öldüğünü düşünürken baharda tekrar filizlendiğini görünce havalara uçmuştum. Tek tomurcuğunu da ilk gördüğümde yine aynı duygularla bu kez uzaya varmıştım:D ve açtı...

berçin
23-08-2013, 18:35
Geçen yıldan rozet, kadife ve cam güzelleri... Yılın son tomurcuğu kaynana topuzu...

berçin
23-08-2013, 18:42
Beyaz üzüm olduğunu düşündüğüm asma siyah üzüm çıktı:rolleyes: Terasta bağ bozumu bu kadar oluyor.:D Bir asma daha var ama alçakta olduğu için bizim küçük canavar çüçü, var olan iki salkımı afiyete yemiş geriye içi boş kabukları kalmış:( ...

sakdag
23-08-2013, 18:45
Çüçü'yü özledik Berçin hanım, onu da gösterin bize... ;)

Buğulu siyah üzümler çok iştah açıcı görünüyor... ;)

berçin
23-08-2013, 18:52
Bunları atlamışım; ayıp olmasın değil mi?:) Sundavillalar saksılar değişince daha güzel açmaya başladı sanki...Çilekler ikişer üçer vermeye devam ediyor, sanırım kışa kadar böyle devam edecek...

berçin
23-08-2013, 20:02
Sevgili sakdağ, özlediğin küçük canavar karşında, horoz olma yolunda hızla ilerliyor.:eek: Böyle küçük olduğuna bakma ciddi zararlar verdi terasa:( Maksadı yemek karnını doyurma meselesi de değil keyif için yapıyor. Yolup gagalayıp bırakıyor, biraz önce resmini çekmek için yukarı çıktığımda, terasın çöplerini koyduğum poşeti dağıttığını gördüm,ne hissettiğimi eminim tahmin edersin:). Milli felaket, söylemek anlamsız yaptıklarını görmen lazım. Göndermeye kıyamadım ama Çüçü gözümün yaşına bakmadan bana kıyıyor:(. Son zamanlarda ben Çüçü'ye söylendikçe Zeus'un dostane yaklaşımı da değişti maalesef, artık onları baş başa bırakamıyorum. Zeus ciddi anlamda düşmanlık gütmeye başladı, mesela bugün yakaladı kanadına basıp boynunu ısırmaya çalıştı...Zeus cephesi de böyle işte sevgili sakdağ...:))

Buğulu üzümler midelere indi ve çok beğenildi.:) İnşallah gelecek yıl verim artar da önce iç pazar sonra dış pazarda yerini alır:D. Sevgiler.

sakdag
23-08-2013, 20:14
Çok tatlı olmuş, çok büyümüş Çüçü. ;)

2. fotoğraf her şeyi anlatıyor Berçin hanım. Zeus'un bakışları, Çüçü'nün onun hakkında düşünceleri.... ''Biraz daha büyüyeyim de göreceksin gününü'' der gibi Zeus'a. ;)

YeniGine
23-08-2013, 23:46
Sevgili berçin; o ne öyle maşallah cücüyü görünce çok şaşırdım ve hemen eski fotoğrafını aradım 395 nolu mesajdaki cücü ile bu cücü arasında ne kadar fark var. :) Hay Allah ne kadar büyümüş, gelişmiş ve genç, yakışıklı bir delikanlı olmuş valla. :D Ve evet yine 395 nolu mesajdaki cücü ve Zeus bakış görüntüleri de çok değişmiş. Evet evet ben hep diyorum bu teras harika. Bu terasta yok yok. Maşallah.
Bu arada üzümler de harika görünüyor, afiyet olsun. Ellerine, yüreğine sağlık.

berçin
24-08-2013, 01:10
Sevgili berçin; o ne öyle maşallah cücüyü görünce çok şaşırdım ve hemen eski fotoğrafını aradım 395 nolu mesajdaki cücü ile bu cücü arasında ne kadar fark var. :) Hay Allah ne kadar büyümüş, gelişmiş ve genç, yakışıklı bir delikanlı olmuş valla. :D Ve evet yine 395 nolu mesajdaki cücü ve Zeus bakış görüntüleri de çok değişmiş. Evet evet ben hep diyorum bu teras harika. Bu terasta yok yok. Maşallah.
Bu arada üzümler de harika görünüyor, afiyet olsun. Ellerine, yüreğine sağlık.

Büyüdü büyümesine de, büyüdükçe derdi de arttı canım Yeni Gine. Eşelemediği saksı kalmadı neredeyse, kıyamıyorum göndermeye çok alıştım.:( Dalga geçiyorlar benimle ''Zeus'a tasmayı tak, Çüçü'yü de omzuna al çık İstiklal caddesine, kim tutar seni'' diye gaza getirseler de, yemez ben:D. Çüçü ne olursa olsun gitmek zorunda, malum sonbahar kış kapıda ve terasta kışı geçirecek olanağı yok. Verdiği bunca zarara rağmen çok seviyorum, nasıl veda edeceğim bilmiyorum:(.

Her zaman olduğu gibi, samimi, içten sözlerin ve dikkatli takibin için teşekkür eder, saygı ve selamlarımı sunarım...:)

hira
24-08-2013, 01:27
berçin hanım, ben bayıldım bu ikiliye..

hele o çüçü yokmuuu
yukardan yukardan bakış bi muhteşem:) 'buz çiçeğimi çüçü katletti' demiştiniz ama ne yalan söyleyeyim merak edip araştırmadım nedir diye :) pek tatlı bi yaratıkmış meğer:)

eceyıldız
24-08-2013, 08:29
Berçin Hanım yine harikalar yaratmışsınız ellerinize sağlık. küpelileriniz herşeye rağmen muhteşem görünüyor. diğer güzellikleri de katarsak insan balkonunuzu terk etmek istemiyor vallahi.

berçin
25-08-2013, 23:31
berçin hanım, ben bayıldım bu ikiliye..

hele o çüçü yokmuuu
yukardan yukardan bakış bi muhteşem:) 'buz çiçeğimi çüçü katletti' demiştiniz ama ne yalan söyleyeyim merak edip araştırmadım nedir diye :) pek tatlı bi yaratıkmış meğer:)

Buz çiçeği yayılıcı bir bitki, eminim ki birçok park ve bahçe düzenlemelerin de görmüşsündür. Eve yakın parktan istediğim kadar çelik alabirim:D Mesele terastaki buz çiçeği, yetişmiş serpilmiş, güneşi görünce açılmış.;) sonra Çüçü yemiş...Çüçü gitmeli en kısa zamanda kıyabilirsem tabii...:( bütün aile belli etmeseler de benim gibi bağlandılar;)...

berçin
25-08-2013, 23:44
Berçin Hanım yine harikalar yaratmışsınız ellerinize sağlık. küpelileriniz herşeye rağmen muhteşem görünüyor. diğer güzellikleri de katarsak insan balkonunuzu terk etmek istemiyor vallahi.

Sevgili eceyıldız,''Başımın üstünde yerin var.'' der atalarımız. Şikayetçi değilim ziyaretten, terasa çadır bile kurabilirsin:D...

hira
26-08-2013, 00:01
berçin hanım, benim buz çiçeğimide salyangozlar katletti :) çüçü'yü bu tarafa gönderin diyeceğim ama yol fazla, baygınlık geçirir mazallah :) ama çok şeker..

berçin
26-08-2013, 22:05
berçin hanım, benim buz çiçeğimide salyangozlar katletti :) çüçü'yü bu tarafa gönderin diyeceğim ama yol fazla, baygınlık geçirir mazallah :) ama çok şeker..

Akşam kardeşimle konuştum, kayın pederinin köy evine gönderiyorum. Bugün net bir duruşla kararımı verdim, ağlattı beni beyaz sundavillanın bütün tomurcuklarını gagalayıp yolmuş:(. Biliyorum çok şeker terasta omuzumda geziyor, Zeus kovalayınca ayaklarımın dibinde alıyor soluğu kurtar beni dercesine...:)

berçin
27-08-2013, 00:04
Liliumların yerni alan sukulentler; Liliumlar gelecek yıla kadar veda edip yerlerini vekaleten sukulentlere bıraktılar. Vekalet emin ellerde şimdilik, üç ve dördüncü resimde Çüçünün dağıttığı toprağı ve kuruttuğu saksıdan ne demek istediğim anlaşılıyordur. Hafta sonuna kadar sabredeceğim bakalım....:mad:

berçin
27-08-2013, 00:29
Aynı markaj değil ama gece ayrı güzel, gündüz ayrı güzeller...Yeni çeşitler edinebilirsem doğru ve bilinçli aranjmanlar yapmaya çalışacağım bundan sonra...;)

helin-123
27-08-2013, 00:36
bu ne güzellik

berçin
27-08-2013, 00:55
İsimlerini bilmiyorum bu iki sukulent arkadaşın adını, yapı marketin bitki reyonunda ölmek üzereydiler...İlk resimdeki tedaviye olumlu cevap vermeye başlamışken Çüçü tepesini kopardı, kopan kısımı aynı saksıya iliştiriverdim...Diğer tüylü arkadaş ta nasibini aldı Çüçü'den ama aldığım gün hali daha kötüydü...

eceyıldız
27-08-2013, 07:11
Sukkulentlerin göz kamaştırıyor sabah sabah gözlerimi alamadım sanada onlarada maşallah. Çüçü için üzülm++e emin ol orda yeni arkadaşlıklar kuracak ve çok mutlu olacaktır.

bay tömürcek
27-08-2013, 08:58
Berçin ablacım hepsine kocaman bir maşallah diyorum ;) 422. ve 424. mesajlarındaki son sukulentlere bayıldım. Aslında sukulentler pek hoşuma gitmez ama echeveria gibi gösterişli olanlarını çok seviyorum ;) Küpelilere yorum bile yapmaya gerek yok zaten Allah nazarlardan saklasın :p

Yaseminleri çok severim ablacım benim yerime de kokla onları :) Çüçüyle Zeus negüzel poz vermişler öyle ;) Çüçü çok güzel bir ligorin horoz olucak sanırım bir de yanına ligorin tavuk aldın mı hergün yumurta alırsın berçin abla ama terasının halini düşünemiyorum ozaman :p

berçin
27-08-2013, 23:42
Sukkulentlerin göz kamaştırıyor sabah sabah gözlerimi alamadım sanada onlarada maşallah. Çüçü için üzülm++e emin ol orda yeni arkadaşlıklar kuracak ve çok mutlu olacaktır.

Zaten sıkıntıdan yaptı herşeyi, güvercinlerle arkadaşlık bir yere kadar.:))) Bende daha mutlu olacağına inanıyorum...:)

berçin
28-08-2013, 00:05
Berçin ablacım hepsine kocaman bir maşallah diyorum ;) 422. ve 424. mesajlarındaki son sukulentlere bayıldım. Aslında sukulentler pek hoşuma gitmez ama echeveria gibi gösterişli olanlarını çok seviyorum ;) Küpelilere yorum bile yapmaya gerek yok zaten Allah nazarlardan saklasın :p

Yaseminleri çok severim ablacım benim yerime de kokla onları :) Çüçüyle Zeus negüzel poz vermişler öyle ;) Çüçü çok güzel bir ligorin horoz olucak sanırım bir de yanına ligorin tavuk aldın mı hergün yumurta alırsın berçin abla ama terasının halini düşünemiyorum ozaman :p

Sağol tömürceğim, sukulent dünyasına bir göz atarsan fikrin değişebilir. Tabii ki zevkler ve renkler tartışılmaz, annem sevmez mesela ama geçen gün gördü benim kızları ve tek yapraktan nasıl çoğaldıklarını dimağı tutuldu.''Bana hangileri vereceksin'' demeye başladı...

Beş çeşit yaseminin avantajını yaşıyorum, sırada arap yasemini var.

Çocuğum, Çüçü'nün yanına bir tavuk gelirse düşünemiyorum daha fazlasını, bende terastan atlarım galiba:)

bay tömürcek
28-08-2013, 00:17
Sağol tömürceğim, sukulent dünyasına bir göz atarsan fikrin değişebilir. Tabii ki zevkler ve renkler tartışılmaz, annem sevmez mesela ama geçen gün gördü benim kızları ve tek yapraktan nasıl çoğaldıklarını dimağı tutuldu.''Bana hangileri vereceksin'' demeye başladı...

Beş çeşit yaseminin avantajını yaşıyorum, sırada arap yasemini var.

Çocuğum, Çüçü'nün yanına bir tavuk gelirse düşünemiyorum daha fazlasını, bende terastan atlarım galiba:)

Sukulent dünyasına şöyle bir göz gezdirdim berçin ablacım ama dediğim gibi echeveria gibi gösterişli türleri beğeniyorum ben, sedum palmeriler falan çok hoş ;)

Tek yapraktan çoğalmalarını bende seviyorum bikaç başarılı denemem oldu :) Tek çeşit yaseminim var 2 tane çiçek açtı ama nasıl mutlu oldum ablacım anlatamam kokusuna hastayım ben yaseminlerin :)

Tavuk gelirse sen başka yere taşınmak zorunda kalabilirsin zaten abla aksi takdirde terastaki görüntü psikolojini bozabilir ;)

nılgun_dogan
28-08-2013, 09:58
Merhabalar berçin hanım terasınızı zevkle keyifle dolaştım karadenizin havasıyla suyuyla çok şanslısınız ben küpelimi balkonda 1 gün bıraktım haşlandı :(

berçin
28-08-2013, 22:50
Sukulent dünyasına şöyle bir göz gezdirdim berçin ablacım ama dediğim gibi echeveria gibi gösterişli türleri beğeniyorum ben, sedum palmeriler falan çok hoş ;)

Tek yapraktan çoğalmalarını bende seviyorum bikaç başarılı denemem oldu :) Tek çeşit yaseminim var 2 tane çiçek açtı ama nasıl mutlu oldum ablacım anlatamam kokusuna hastayım ben yaseminlerin :)

Tavuk gelirse sen başka yere taşınmak zorunda kalabilirsin zaten abla aksi takdirde terastaki görüntü psikolojini bozabilir ;)

Bu akşam itibarıyla Çüçü yeni yuvasına doğru yola çıktı sevgili tömürcek, artık hiçbir şekilde güvercinlerden başka kanatlı yaklaştırmam terasa. :) Zaten yukarı çıkmak zor geliyordu, neyle karşılaşacağım endişesinden dolayı.Şimdi iyi bir temizlik ve yeni bir düzen zamanı...:)))

bay tömürcek
28-08-2013, 22:54
Bu akşam itibarıyla Çüçü yeni yuvasına doğru yola çıktı sevgili tömürcek, artık hiçbir şekilde güvercinlerden başka kanatlı yaklaştırmam terasa. :) Zaten yukarı çıkmak zor geliyordu, neyle karşılaşacağım endişesinden dolayı.Şimdi iyi bir temizlik ve yeni bir düzen zamanı...:)))

Ablacım inşallah yeni yerinde çok mutlu olur çüçü ;) Güvercin ve kumrularında pek masum olduğu söylenemez hani :rolleyes:

berçin
28-08-2013, 23:06
Merhabalar berçin hanım terasınızı zevkle keyifle dolaştım karadenizin havasıyla suyuyla çok şanslısınız ben küpelimi balkonda 1 gün bıraktım haşlandı :(

Güzel sözleriniz ve beğeniniz için teşekkür ederim:) Evet güzel ülkemizin güzel bölgelerinden birindeyiz, ancak saksıda bitki yetiştirmek özellikle yaz aylarında heryerde zor ve meşakkatli olduğunu düşünüyorum...:( Sevgiler.

YeniGine
28-08-2013, 23:16
Sevgili berçin cücü gitti yani :(. Ben de tam sevgili tömürcek gibi düşünüyor idim yanına bir de cici tavuk. Ne kadar güzel olurdu. Neyse yeni yerinde alsınlar artık yanına bir tavuk ve yeni yerini sevsin inşallah. Evet terasta temizlik ve yeni düzenleme fotoğraflarını merakla bekliyorum, şimdiden kolay gelsin.

berçin
08-09-2013, 21:55
Sevgili berçin cücü gitti yani :(. Ben de tam sevgili tömürcek gibi düşünüyor idim yanına bir de cici tavuk. Ne kadar güzel olurdu. Neyse yeni yerinde alsınlar artık yanına bir tavuk ve yeni yerini sevsin inşallah. Evet terasta temizlik ve yeni düzenleme fotoğraflarını merakla bekliyorum, şimdiden kolay gelsin.

Gitti YeniGine'm, gitti gitmesine de gelen haberlere göre gittiği kümesin horozundan dayak yemiş, besbelli horoz çüçü'yü gelecek için tehdit gördü.:) Ama başka yere almışlar çüçü'yü büyüyene kadar. Artık diğer horozu ne zaman mağlup eder, o zaman alır tavuğunu...:D Hayatımda ilk defa küçük bir canlının ne kadar tahripkar olalbileceğini gördüm, sebzelerden hiç bir şey anlamadım bu sene, gagaladığı çiçekler hala toparlayamadı:(.

Biraz terası toparladım ama hemen ertesi gün çıkan yağmur fırtına dağıttı bu seferde her şeyi, hatta sarı açmış sarı begonvili kökünden kırmış rüzgar, tek tesellim dibinden verdiği sürgün. Bu gün biraz çalışayım istedim, vakit ancak kaynana topuzu kaktüslerin saksı değişimini yapabildim, ellerim hala acıdan zonkluyor. Akşam yemeği filan hayda, yeniden yağmur:(, son isteğini inşallah en kısa zamanda yerine getireceğim sevgili YeniGine. Sevgiler...

berçin
08-09-2013, 22:26
Bu günkü yorgunluğumu alan kareler; Leş kaktüsü çiçek açmaya doymuyor, yaz boyu hafta da bir bu şekilde çiçek açtı ama ben hep kaçırdım (Belki de ben burada bunları yazarken diğer tomurcuk açıyordur.:eek:). Verdiği tomurcuklara bakacak olursak daha uzun süre açmaya devam edecek gibi görünüyor ;)...

Yanlış bir aranjman ama beraber iyi geliştiler, bu gün başka bir yanlışımı düzeltip ayırdım. Bunları nasıl zarar vermeden ayıracağımı ise kara kara düşünmekteyim...:confused:

YeniGine
08-09-2013, 23:59
:) cücü'nün dayak yemesi gayet normal görmedi ki daha önce hemcinslerini, o sadece Zeus'u biliyor. Ama hele bir büyüsün, bence tam da zamanında verdiniz öğrenecek görecek ve ondan sonra tutmayın cücü'yü inşallah...
Haklısın, insan başına gelmeyince bilemiyor ben de site üyelerimizden kumrular çiçekleri yiyor diye önlemler aldıklarını okudukça diyordum yesinler ne olacak çiçek yine alınır fakat kumrular daha önemli. Geçen gün benim de kurtarmaya çalıştığım yılbaşı çiçeğinin fidesini kumru gagalayıp çıkartmış topraktan nasıl üzüldüm nasıl. Ne yapalım artık işte öyle böyle idare etmeye çalışacağız. Sana da rastgelsin inşallah sevgili berçin.

berçin
09-09-2013, 23:42
İnşallah YeniGinem, evcil yetişmesi de ayrı sorun oluşturmuş, herkesin peşine koşup atlıyormuş koluna bacağına, garibim bilmiyor ki dış dünyayı...

Bizim burada güvercinler toparlandı ve tekrar çoğaldıklarını gözlemliyorum, eskisi gibi olmasa da...Doğada yaşayan her canlı birbirine bağlı ve muhtaçtır, çok güçlü olduğunu düşünenler içinde geçerlidir ama bir anlasalar...

berçin
27-09-2013, 20:24
Havaların serinlemesi, en çok küpe ve dahlia çiçeklerine yaradı sanıyorum bahara nazaran çiçekler bayağı küçük açsa da güzellikleri aynı...:)

Sedum, tırtıllara tomurcuklarının bir kısmını feda etse de güzel açtığını düşünüyorum...

loveforlife
27-09-2013, 21:03
Havaların serinlemesi, en çok küpe ve dahlia çiçeklerine yaradı sanıyorum bahara nazaran çiçekler bayağı küçük açsa da güzellikleri aynı...:)

Sedum, tırtıllara tomurcuklarının bir kısmını feda etse de güzel açtığını düşünüyorum...

Canım!

Her hali başka güzel terasının. Autumn joy sedum ne kadar güzel olmuş öyle! Bizim belalı tırtıllara rağmen bu kadar güzel olmuş üstelik. Henüz sahip olamadığım güzellerden. Diyorum ki, Allah'ın emriyle istemeye gelsem bu güzelden... Bir elimde gübre, bir elimde yağmur suyu! Kız annesi ne der ki bu teklifime?

berçin
27-09-2013, 21:10
Canım!

Her hali başka güzel terasının. Autumn joy sedum ne kadar güzel olmuş öyle! Bizim belalı tırtıllara rağmen bu kadar güzel olmuş üstelik. Henüz sahip olamadığım güzellerden. Diyorum ki, Allah'ın emriyle istemeye gelsem bu güzelden... Bir elimde gübre, bir elimde yağmur suyu! Kız annesi ne der ki bu teklifime?

Senden iyi dünür mü bulacağım canım lovefolife, seve seve, verdim gitti:D. Hem bakım şartları da çok makul, mutlu edersin sen benim kızı;).

berçin
27-09-2013, 21:46
Balkondan; Süt ağacını geçen sene Çorum Sungurlu'da bir dinlenme tesisinden elde ettiğimde on, on beş santim kadar bir daldı, bir kaktüse göre çok hızlı gelişimi var. Temin ettiğim ağacın boyu 1.50 cm'den fazlaydı, umarım bu güzel de aynı görkemli boya ulaşabilir...

Yeşim ağacının gelişimi oldukça yavaş, ama yapısını çok beğeniyorum kendiliğinden bonzai:D. Hatalı aranjmanlardan birini düzelttiğimi düşünüyorum, özellikle kaynana topuzunun bu tür bitkilerle olamayacağını öğrenmiş oldum...:)

Kuş konmazın tek resmi vardı ama bulamadım, yeşim ağacının arkasında da fena durmamış :)

berçin
27-09-2013, 23:18
Bitki edinme hırsının 2013 rezilliği; Baş rolde bu kez bir sedum türü (tam adını bilmiyorum, adını öğrensem de sonrasında diğerleriyle karıştırıyorum.:(). Eylül başlarında bölgemizde birkaç günlük geziye çıktık, gezi günlerinin birinin akşamında Ordu'nun şirin ilçesi Perşembe'nin sahil balıkçılarının birinde mola verelim dedik. Müessesenin bahçesinde saksılar ,toprakta bitkiler hepside bildik tanıdık bitkiler ama çok bakımlılar. Hafiften yağmur da yağıyor bu arada...

Yemeğimizi yedik, dinlendik bahçede bir çay içelim durumuna geçtim, hiç bir art niyetim yok sadece bitkilere bakıp inceleyeceğim (yalan ya farklı bir şeye rastlarsam:o...). Evet, birçok arkadaşın sayfasında görüp beğendiğim sedum ufak bahçeyi tavaf ederken karşıma çıkıverdi, bu arada Suat, işletmenin sahibiyle gayet güzel dostluk kurmuşlar, sohbet edip birlikte çay içiyorlar. Birazda bu güvenle sedum saksısını karanlık köşeden çay içtiğimiz masaya aldım, gayem zarar vermeden küçük bir dal almak.İşletme sahibi dahil bahçe görevlileri hiçbir sakıncası yok alabilirsiniz diyor, bende ana bitkiyi incitmeden gördüğünüz dalı koparıp muhafazaya alıyorum.

Kısa bir süre sonra bir teyze içeriden çıkıp bana tuhaf tuhaf bakıp içeri giriyor. teyze yine dışarı çıkıp öyle bir ifadeyle ''sorup alsaydın, onları ben çok aradım hepside patatesli, onların patatesleri bulunmuyor...'' gibi cümlelere devam etti. Meğer bahçeyle ilgilenen bu teyzeymiş. Bense neye uğradığımı şaşırıp utancımla otura kaldım. Üstümdeki utancı ve şaşkınlığı atar atmaz teyzenin yanında aldım soluğu, anlatmaya çalıştım bahçedeki yumrulu begonyalardan olmadığını ama nafile, galiba teyze başlangıçta güzel begonyalarını kopardığımı düşünüp gelmişti. Yerine yeniden dikmeyi teklif ettim onuda kabul etmedi ''bir daha tutmaz'' dedi, işletmenin adresini aldım eve döner dönmez ilk iş bu küçük saksıları hazırlamak oldu. Şimdi hazırlar, önümüz hafta içi kargoya vereceğim. Umarım hakkını helal eder...

Her zaman çaktırmadan aldım çelikleri birşey olmadı, aleni yaptım utanç oldu sonu. Bundan sonra kolay kolay izinsiz dokunamam bile diye düşünüyorum...:o

YeniGine
27-09-2013, 23:40
:) Sevgili berçin geçmiş olsun. :)) Anlattıkların az biraz hepimizin başına geliyor. Ne yapalım seviyoruz ille bu da olsun, bundan da olsun diyoruz doymuyoruz çünkü. Ben de ille gittiğim bir yerde hemen sigaramı yakar çiçekleri gezmeye başlarım. :) Bu yaz başı gittiğim askeriyenin bahçesinde aman Allah'ım bunlar da ne böyle hazine hazine bütün lale soğanları toprağın üzerinde sökmüşler hepsini. Gidiyorum geliyorum gözüm hep onlarda ama bulundukları yer askeriye tabi nasıl alabilirsin? Çok zor. Ama işte yine duramıyoruz diyorum ya birkaç tane kenardan köşeden alıverdim, sonra baktım olmayacak askerlerden birisine sordum dedi subayım bilir nerede subayın şurada hemen gittim alabilir miyim diye sordum. Tabi buyrun alın demez mi tabi ben hemen yerlerde eh işte toplayabildiğim kadar topladım.
Geçen günde gittiğim belediye tesislerinden ne tür begonya idi bilmiyorum bir tane alıverdim etraf güvenlik kaynıyor korkuma başka alamadım oradan çıkınca da pişman oldum birkaç tane daha almadığıma. :( Fakat aldığımın dalı kırılmış suya koydum köklenir mi ki acaba?

gokcegokce
28-09-2013, 00:32
:) Haha yalnız değilmişim diye sevineyim mi durumumuzun vahimliğine üzüleyim mi bilemedim. Sardunya çelikleme mevsimi bitmeden Kırklareli'nin göbeği meydana dikilmiş sardunyalardan çelik çaldım güpegündüz. Gören kesin deli bu kadın demiştir. Eşim zaten kızsa kızamıyor artık o durumda. Bahanem de hazır zaten belediye onları kökleyip atıyor. Ama cidden bazı yerlerdekileri öyle yaptılar, yazık değil mi? Hem ben köklemedim dal aldım :P Ayrıca pazardan aldığım sardunyaları eskilerin dibine dikiyorum ki saksılar çoğalıp eşimin gözüne batmasınlar diye :P Ahh ah iflah olmayız...

helin-123
28-09-2013, 01:37
bu alışkanlık sanırım bütün çiçek severlerde var.iki günlük ziyarete gittiğim yerden bir koli fideyle geldim. herkes kışlık getirir ben ise çiçek fidesi

YeniGine
28-09-2013, 01:46
:D Sevgili helin aynı şeyi ben de söylüyorum; herkes kışlık hazırlıyor ben de tohum toplayıp onları ayıklıyorum... Ne kadar güzel!..

loveforlife
28-09-2013, 07:24
Bursa'da belediyenin parklarından birinde dolaşıyorum bir gün... Kim bilir hangi seracıya kıyağını yapmış belediye, etrafta binlerce sardunya! Yurdum insanı gece gelir, kökler gider bu parktaki çiçekleri. Hastalanmadan önce iş yerim bu parkın içindeki kültür merkezindeydi, iyi bilirim. Gece derslerim olduğunda eve dönerken yollarda kırılıp atılmış çok çiçeği eve götürüp kurtarmışlığım olmuştur.

Neyse güpegündüz ortalık yerde bir dal kırayım cesaretim yok. Yolda yürürken baktım kocaman bir sardunyayı kökünden koparıp atmışlar. Ya tutarsa deyip yanımdaki poşete koydum. Aradan iki dakika geçmemişti ki, 3 tane güvenlikçi bitti yanımda. Resmen suçlu muamelesi! Girdiler koluma bir de utanmadan. Beni güvenlik noktasına götürdüler. Çantamı aradılar bir güzel. "Çiçek çalmak yasaktır!" dediler. "Buyrun!" dedim yaprakları pörsümüş sardunyayı göstererek. Benim tek amacımın onu kurtarmak olduğunu söyledim. Geceleri çiçekleri sökenleri niçin görmediklerini de soracaktım ama...:mad:

Mükafatmışçasına, "iyi, al da git" dedikleri daldan yaptığım çeliklerin hepsi tuttu... Suçlu, hatta hırsız muamelesi görmeme değmiş midir sizce?

loveforlife
28-09-2013, 07:30
Bitki edinme hırsının 2013 rezilliği; Baş rolde bu kez bir sedum türü (tam adını bilmiyorum, adını öğrensem de sonrasında diğerleriyle karıştırıyorum.:().

Canım,
Bu ilk resimdeki sedum mu senin çok istediğin? Yani sedum sieboldii...

sonkez
28-09-2013, 11:08
Bursa'da belediyenin parklarından birinde dolaşıyorum bir gün... Kim bilir hangi seracıya kıyağını yapmış belediye, etrafta binlerce sardunya! Yurdum insanı gece gelir, kökler gider bu parktaki çiçekleri. Hastalanmadan önce iş yerim bu parkın içindeki kültür merkezindeydi, iyi bilirim. Gece derslerim olduğunda eve dönerken yollarda kırılıp atılmış çok çiçeği eve götürüp kurtarmışlığım olmuştur.

Neyse güpegündüz ortalık yerde bir dal kırayım cesaretim yok. Yolda yürürken baktım kocaman bir sardunyayı kökünden koparıp atmışlar. Ya tutarsa deyip yanımdaki poşete koydum. Aradan iki dakika geçmemişti ki, 3 tane güvenlikçi bitti yanımda. Resmen suçlu muamelesi! Girdiler koluma bir de utanmadan. Beni güvenlik noktasına götürdüler. Çantamı aradılar bir güzel. "Çiçek çalmak yasaktır!" dediler. "Buyrun!" dedim yaprakları pörsümüş sardunyayı göstererek. Benim tek amacımın onu kurtarmak olduğunu söyledim. Geceleri çiçekleri sökenleri niçin görmediklerini de soracaktım ama...:mad:

Mükafatmışçasına, "iyi, al da git" dedikleri daldan yaptığım çeliklerin hepsi tuttu... Suçlu, hatta hırsız muamelesi görmeme değmiş midir sizce?

Sen bir can kurtarmışsın canım...Ben her bitkiyi bir can olarak düşünürüm..Sokakta yürürken yere atılmış ,**** çöp kutusunun yanına bırakılmış çiceği eve taşımışımdır....Görenler istersen deli desinler kimin umurunda....:p