View Full Version : Kaktüs Tohumla Üretim
Arkadaşlar aranızda kaktüslerin tohumla üretim teknikleri hakkında detaylı bilgiye sahip olan varsa açıklayabilir mi? Yurtiçinde bu tohumların satışı veya takası yapılıyor mu? İlgi ve alakalarınız için şimdiden teşekkürler.
memet ünal çiçekcilikte bir röportaj (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?p=44294#post44294)yapacak.
kaktüslerle ilgili sorularınızı orada da yazarsanız cevapları direkt üreticiden alabiliriz.
Ben üzerinde kaktüs fotoğrafları olan tohum poşetleri gördüm
Ünal bey sağolsun röportajda bu konuyu açıkladı.. okursanız faydası olacak..
Amatörlerin boyunu aşan bir iş.. ama illede deneyeceğim diyenlere tavsiyelerini aktardı, röportajda. En iyisi Urla'ya gidip kaktüs almak
bottistar
17-12-2006, 02:36
Selam. Kaktüs tohumlarımı Praktiker'den almıştım ben. Markası Vilmorin. Cinsine göre ayrı ayrı paketler yok ama. Çeşit çeşit çiçek türünün tohumlarının bulunduğu bir reyonda tek paket içinde karışık kaktüs tohumları var. Ama doğal olup olmadıkları konusunda şüphem var. Çünkü ektikten bir zaman sonra (şu an hatırlamıyorum) çiçek açmaya başlayacaklarını yazıyordu sanırım. Oysa bildiğim kadarıyla kaktüsün çiçek açması için biraz yaşlanması lazım. Yanlışsam da lütfen düzeltin.
Bu arada tohumları ekmedim henüz. Ben de biraz araştıracağım bu konuyu.
İklimsiz
31-03-2008, 23:10
15/03/2008 tarihinde, torf+dere kumu+bahçe toprağı+perlit karşımında ektiğim kaktüs tohumlarının bugünkü durumu:p
İklimsiz çok yakın çekmişsin, o yüzden fotoğraf çok net olmamış. Normal çiçek açar gibi yaprak mı var onların üzerinde?
İklimsiz
01-04-2008, 17:02
Yaprak gibi duruyor ama farklı bir yaprak, dolgun, etli. Büyüdükçe şekil değiştireceğini umuyorum.
zulkufhacettepe
02-04-2008, 13:11
ee kaptüs tohumundan 3-4 tanecik gönderirsin bana artık dimi. Bende sana hünnap, kahve, ardıç veya at kuyruğu tohumu gönderiyim. Hımm.
serious blech
02-04-2008, 14:03
kaktüsün tohumu mu olur hiç yaa:peheh:p
vBulletin® v3.7.4, Copyright ©2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.