Mercimek köftesi
1 Eklenti(ler)
1 bardak kırmızı mercimek,
1,5 bardak ince bulgur, 2 baş kuru soğan, 2 yemek kaşığı salça, bir kaç sap kıyılmış maydanoz ve taze soğan, 1 kahve fincanı zeytinyağı, yağı seven miktarı artırabilir. İsteğe göre kimyon, karabiber, pul biber, ekşiliği sevmenize göre yarım limonsuyu veya 1-2 kaşık nar ekşisi. Önce mercimeği yıkayıp 2 bardak sıcak su ile dağılana dek pişmeye bırakıyoruz. Hemen bulguru ekleyip, kapağını kapayıp, şişmeye bırakıyoruz. Kuru soğanı incecik kıyıp, zeytinyağında kavuruyoruz, salçayı ve baharatları ekliyoruz. Soğuyunca limonsuyu veya nar ekşisini ilave edip, mercimekli bulgurlu karışımla beraber yoğuruyoruz. Biraz kıvam alınca kıyılmış taze soğan ve maydanozu ekleyip, elimizle şekil veriyoruz. Siteden kafa dengi bir arkadaş bulup afiyetle yiyoruz. |
Ellerinize sağlık çok güzel görünüyorlar,benimde urfa'lı bir komşum var çok güzel yapıyor.eminim sizinki de çok lezzetlidir.
|
Sevgili berduray ,oğlumla ,,hep hazır yıyoruz ,şunun bir tarifini bulalım da yapalım'' diyorduk ki....senin tarif karşımıza çıktı .
Teşekkürler , yemiş kadar olduk . |
Alıntı:
Ben buradayım:) En sevdiğim köfte sevgili berduray. Ellerinize sağlık tarif için, teşekkürler:) |
Beklerim Sayın Sevim.K...
Rica ederim Sayın Volare, oğlunuzlan beraber yapabilirsiniz, küçükler mıncıklamayı pek sever bu tip şeyleri. |
Bayağı bereketli çıkıyor gördüğünüz gibi, ben ölçüyü büyükçe bir bardak olarak yaptım, siz daha azsanız 2-3 kişilik mesela çaybardağı ölçüsüyle bile yapabilirsiniz.
Bu malzemeden ne kadar çıktığını görün diye çıkan bütün köfteleri fotoğrafladım. |
Canım çekti resmini de görünce. Pazar gününü bizim evde mercimek köftesi günü ilan ediyorum:).
|
1 Eklenti(ler)
Sevim hocam afiyet olsun. Kendi ellerimle yaptım demeyi çok isterdim ama sadece kendi ellerimler resmini çektim.
|
Senin gibi bir sporcudan daha iyi bir yoğurma beklerdim.
Salçada pintilik mi yaptın ne? |
Şimdi olsa tabakta kalır mı acaba? Hazır nefes alırken ve karnım benim deyimle yavancamışken...
|
Ortağım Berduray, mesajımda da yazdığım gibi ben sadece resimlerini çektim. Ben yapsam hoşafını çıkarırdım. Benim deyimimle.
Tabakta kalmadı zaten. Ben senin adına da yedim, gerçi senin adına yiyorum ama bana kilo olarak dönüyor :) |
Gece gece çok canım çekti. Başlığı gördükçe yarın yapayım diyorum sonra unutuyorum :)
Bizim buralarda bir de salatası olur yanında. Yeşil soğan, maydonoz, acı biber salçası ve limondan oluşan. 1 bağ taze soğan, yarım bağ maydanoz (İkisi de ince kıyılacak ), 1 tatlı kaşığı salça, arzu edilen ölçüde limon. Mercimekli köfte, elle bu salataya bandırılarak yenir. |
sayın Maki01, öyle anlattınız ki insanın canı ancak bu kadar çeker, ağzımın suyu aktı :) Bence bu akşam yapıp benim için de bir iki tane yiyin, zira ben gecenin bu saatin de nereden bulayım.
|
Salata malzemem yok ki :(
|
1 Eklenti(ler)
Mercimek Köftesi
Malzemeleri: 2 su bardağı kırmızı mercimek 4,5 su bardağı su 2 su bardağı ince bulgur ½ su bardağı sıvı yağ 1 adet orta boy kuru soğan 2 yemek kaşığı salça 1-2 tane taze soğan ½ bağ maydanoz 1 çay kaşığı pul biber 1 çay kaşığı kimyon Tuz Karabiber Limon Marul Hazırlanışı: Mercimeği suda haşlayın. Mercimekler haşlanınca ocağı kapatıp ayrı bir kapta ince bulgur ile karıştırıp demlenmeye bırakın. Kuru soğanı yemeklik doğrayın ve bir tavada sıvı yağ ile birlikte soğanlar yumuşayıncaya kadar kavurun. Soğan yumuşadığında salça ilave edip bir müddet kavurun. Ocağı kapatınca baharatları soğanlı salça sosuna ekleyip karıştırın. Mercimekli bulguru ve tavadaki salça sosunu karıştırıp yoğurun. İnce doğradığınız maydanoz ve taze soğanı da ilave edin ve hepsi birleşecek şekilde tekrar yoğurun. Marul döşenmiş servis tabağına elinizle şekil verip sıralayın. Köftelerin aralarını limon dilimleri ile süsleyin. Eklenti 592346 Bitti... Afiyet olsun;) Buradaki tarifi kendimce uyguladım. Kolay bir tarif gibi geldi bana. Yiyenler beğendiğini söyledi:) |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 23:11. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024