11-09-2009, 23:04 | #1 |
Ağaç Dostu
|
Mantar Mantı
Malzemeler 1 kilo mantar 2 yumurta 4 kaşık un ( galeta unu olabilir ) 3 diş sarımsak Yarım limon Yoğurt 1 kaşık salça 100 gr. tereyağı veya zeytinyağı pul biber, kekik, tuz Yapılışı Tencereye mantarları haşlamaya yetecek kadar su koyup limonu sıkıyoruz.Su kaynadıktan sonra tuzuda ilave edip yıkadığımız mantarları bütün olarak kaynayan suya atıyoruz. Yaklaşık 10 dk haşlıyoruz. Haşlanıp soğuyan mantarları yumurta, un ve tuzu çırparak boza kıvamına getirdiğimiz karışımla harmanlıyoruz. Sarımsaklı yoğurdu hazırlıyoruz. Sosu için küçük bir tavada margarini eritip 1 kaşık salça, pul biber, kekik koyup karıştırıyoruz. Az su ilave edip salçalı sosun kıvamını ketçap kıvamına getiriyoruz. Şöyle bir karıştırıp ateşten alıyoruz. Kızaran mantarları tabağa alıyoruz. Birazda haşladığımız sudan ilave ediyoruz ( öyle daha güzel oluyor). Üzerine sarımsaklı yoğurdu döküp salçalı sosu gezdiriyoruz. Afiyetle yiyoruz. |
12-09-2009, 11:49 | #3 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili selis ; Karnıbaharı fazla yumuşatmadan haşlayıp, aynı şekilde un, süt, yumurta, tuz malzemeler çırpılıp, teker teker karışıma batırılıp ( fazla yağı peçete üzerinde emdirilir ) kızgın yağda kızartılıp sarımsaklı yoğurtla servis yapılır. Kızartmadan kaçanlar için, haşlanan karnıbaharlar ( brokoli ile beraberde haşlanabilir ) dövülmüş sarımsak, limon, tuz, zeytinyağı, 1 parça buz ile çırpılıp sos yapılıp karnıbaharların üzerine gezdirilir. Kıyılmış maydanoz biraz pul biberde ilave edilir. Salata olarakta yenebilir. |
19-10-2009, 15:09 | #7 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-08-2009
Şehir: adana
Mesajlar: 168
|
Arzu Hanım, Fırında mantarın tarifini yazmamışsınız. Yazarsanız onu da deneme imkanımız olur. Saygılarımla. |
|
|