agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Aperitifler, Çorbalar, Salatalar, Soslar
(https)




Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 11-09-2009, 23:04   #1
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 09-02-2008
Şehir: Antalya
Mesajlar: 438
Galeri: 353
Smile Mantar Mantı

Malzemeler

1 kilo mantar
2 yumurta
4 kaşık un ( galeta unu olabilir )
3 diş sarımsak
Yarım limon
Yoğurt
1 kaşık salça
100 gr. tereyağı veya zeytinyağı
pul biber, kekik, tuz

Yapılışı

Tencereye mantarları haşlamaya yetecek kadar su koyup limonu sıkıyoruz.Su kaynadıktan sonra tuzuda ilave edip yıkadığımız mantarları bütün olarak kaynayan suya atıyoruz. Yaklaşık 10 dk haşlıyoruz.

Haşlanıp soğuyan mantarları yumurta, un ve tuzu çırparak boza kıvamına getirdiğimiz karışımla harmanlıyoruz.

Sarımsaklı yoğurdu hazırlıyoruz. Sosu için küçük bir tavada margarini eritip 1 kaşık salça, pul biber, kekik koyup karıştırıyoruz. Az su ilave edip salçalı sosun kıvamını ketçap kıvamına getiriyoruz. Şöyle bir karıştırıp ateşten alıyoruz.

Kızaran mantarları tabağa alıyoruz. Birazda haşladığımız sudan ilave ediyoruz ( öyle daha güzel oluyor). Üzerine sarımsaklı yoğurdu döküp salçalı sosu gezdiriyoruz. Afiyetle yiyoruz.

Eklenen Resimler
    
Arzu Kırlangıç Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-09-2009, 10:19   #2
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 15-07-2009
Şehir: İzmir-Bornova
Mesajlar: 2,974
Galeri: 9
Elinize sağlık, çok güzel görünüyor..
Karnabahar da böyle mi kızartılıyor.. ?

selis Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-09-2009, 11:49   #3
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 09-02-2008
Şehir: Antalya
Mesajlar: 438
Galeri: 353
Sevgili selis ; Karnıbaharı fazla yumuşatmadan haşlayıp, aynı şekilde un, süt, yumurta, tuz malzemeler çırpılıp, teker teker karışıma batırılıp ( fazla yağı peçete üzerinde emdirilir ) kızgın yağda kızartılıp sarımsaklı yoğurtla servis yapılır.

Kızartmadan kaçanlar için, haşlanan karnıbaharlar ( brokoli ile beraberde haşlanabilir ) dövülmüş sarımsak, limon, tuz, zeytinyağı, 1 parça buz ile çırpılıp sos yapılıp karnıbaharların üzerine gezdirilir. Kıyılmış maydanoz biraz pul biberde ilave edilir. Salata olarakta yenebilir.

Arzu Kırlangıç Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-09-2009, 18:13   #4
Ağaç Dostu
 
DefneD.'s Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-05-2009
Şehir: Kuşadası
Mesajlar: 807
Galeri: 17
Sevgili Arzu Kırlangıç,

Tarifiniz bugün denendi, çok beğenildi ve afiyetle yendi.

Paylaşım için teşekkürler.

DefneD. Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-09-2009, 21:35   #5
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 09-02-2008
Şehir: Antalya
Mesajlar: 438
Galeri: 353
Sevgili DefneD; Beğendiğinize sevindim. Afiyet olsun.

Arzu Kırlangıç Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-09-2009, 23:50   #6
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 09-02-2008
Şehir: Antalya
Mesajlar: 438
Galeri: 353
Fırında Mantar;

Eklenen Resimler
 
Arzu Kırlangıç Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-10-2009, 15:09   #7
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 05-08-2009
Şehir: adana
Mesajlar: 168
Arzu Hanım,

Fırında mantarın tarifini yazmamışsınız.
Yazarsanız onu da deneme imkanımız olur.

Saygılarımla.

cukurovalı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 15:43.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024