agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Aperitifler, Çorbalar, Salatalar, Soslar
(https)




Beğeni Düzeni2Beğeniler
  • 2 Gönderen Zeferan

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 17-11-2008, 17:04   #1
Ağaç Dostu
 
Zeferan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-09-2008
Şehir: Manyas
Mesajlar: 256
Galeri: 1
Borç çorbası

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi adalet yağcı Mesajı Göster
Sevgili Zeferan, on yıl önce Ankara'da kale de yediğim borç çorbasının tadı hala damağımda, bir çok defa denememe rağmen bir türlü istediğim tadı yakalayamadım, sizin tarifi rica edebilirmiyim, uygun başlıkta tabi.
Sevgili Adalet hanım. Yediğiniz nasıl bir borç çorbasıydı? Etlimi, etsizmi? Veya lahanalımı ,yoksa mantarlımı? Tarifini ona göre vericem.

Zeferan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-11-2008, 17:14   #2
Ağaç Dostu
 
Adalet Yağcı's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-06-2008
Şehir: MERSİN
Mesajlar: 11,099
Galeri: 260
Borç çorbası (Ukrayna mutfağı)

Ankara'da yediğim Borç çorbasını bir türlü tutturamadım, içinde kereviz, patates, havuç, lahana vardı, suyu berrak ve çok lezzetliydi, arzuya bağlı yerken krema ilave edilebiliyordu.

Bu kadar tarif ile çorbayı tanımışsınızdır, bilenlerinizde çoktur ama ben aynı lezzeti yakalamak istiyorum.
Ankara'da Kale'de restore edilmiş eski bir bina olduğunu hatırlıyorum restoranın, çok elit bir yerdi.

Belki gidenleriniz vardır, tarifde almış olabilirler kimbilir.
Şimdi sanki Kale Restorant gibi geldi aklıma, yanılıyor olabilirim.

Adalet Yağcı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-11-2008, 18:49   #3
Ağaç Dostu
 
Zeferan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-09-2008
Şehir: Manyas
Mesajlar: 256
Galeri: 1
Borç çorbası (Ukrayna mutfağı)
Malzemeler:

1 lt su
500 gr kemikli dana eti
1/2 çay bardağı sıvı yağ veya 2 yemek kaşığı erinmiş tereyağı
1 büyük kırmızı pancar
300-400 gr lahana
3 patates
1 soğan
2 ortaboy havuç
1 maydonoz kökü (isteğe göre)
1/2 kereviz
1 yemek kaşığı domates salçası (ben 1,5 kullanıyorum)
1 yemek kaşığı un
2 çay kaşığı sirke
3-4 diş sarımsak
şeker,tuz
4 yemek kaşığı krema
karabiber
1 defne yaprağı
maydonoz ve dereotu.

Hazırlanışı:
Kemikli etten bulyon hazırlanır.Kibrit çöpü şeklinde doğranmış soğan, havuç, kereviz ve maydonoz kökü kızdırılmış yağda çevrilir.
Pancarı (kibrit şeklinde doğranmış) ayrı bir tencerede kapağını kapatarak pişiriyoruz. Biraz piştikten sonra üzerine yağ, salça, şeker, sirke ve biraz bulyon ilave ediyoruz. Yağda çevirdiğimiz malzemeleri de üzerine ilave ederek pişmeye bırakıyoruz.
Kaynamakta olan et bulyonuna dilimlenmiş patates ,3-5 dakika sonra da erişte şeklinde doğranmış beyaz lahanayı ilave ediyoruz. Kısık ateşte 10 dakika piştikten sonra önceden pişirdiğimiz sebzeleri de patates lahana karışımlı bulyona katıyoruz. Küçük bir tavada unu kavurup bulyona ilave ediyoruz.Kısık ateşte 5 dakika daha kaynatıyoruz.
Ocaktan aldığımız çorbaya tuz,karabiber, defne yaprağı ve ezilmiş sarımsakları katıyoruz. 15-20 dakika sonra çorba servise hazır.
Sofraya verilirken çorbanın üzerine eklediğimiz krema , doğranmış maydonoz ve dereotu çorbanın tadına tat katıyor.
Afiyet olsun !

Resim alıntıdır.

beryun ve Türkan beğendi.

Düzenleyen Zeferan : 18-11-2008 saat 08:53
Zeferan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-12-2008, 15:25   #4
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,409
Galeri: 103
İçine bir adet kesme şeker at.

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 18:38.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024