![]() |
|
![]() |
#1 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 13-11-2011
|
Fidan dikim yönü
Merhaba arkadaşlar. ağaç fidanlarını araziye hangi yönde dikilmesi gerekmektedir? Bu yön tespiti nasıl yapılır - neler etkiler ve nelere dikkat etmemiz gerekir? Teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-03-2011
|
Evet bizim fidanlar da dikilirken mühendis, fidanların aşısının güneye bakması gerektiğini söylemiş ve biz de öyle yapmıştık. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-09-2007
|
merhaba; fidanların aşı yeri güney-güneydoğu istikametine bakacak şekilde dikilir, çünkü sert rüzgarlar genellikle kuzey ve kuzey batı yönünden estiği için aşı yerinden kırılma yapmasını önlemek amaçlıdır. Sıra yönleri ise kuzey-güney istikametinde dikilmelidirki her ağaç eşit seviyede, birbirini gölgelemeyecek şekilde güneş alabilmelidir. benden bu kadar, kolay gelsin |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-09-2007
|
bir ekleme daha, özellikle ilkbahar geç ve sonbahar erken soğuklarının olduğu bölgelerde mutlaka yamaç dikimi önerilir, çünkü don veya pus vurdu dediğimiz olay yamaç (bayır) sırtlarda duramaz, toprak yüzeyini takip ederek aşağı doğru, dere yatağı gibi çukur yerlere doğru kayar ve buralarda daha fazla zarar verir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 07-06-2012
|
merhabalar , tohumdan herşeyi yetiştirmeyi amaçlayan biri olarak karaçam ve bodur çam tohumu aldım. çam tohumları ne kadar zamanda yetişir ve nasıl bir ekim yapılmalıdır. sitede de yeniyim pek fazla kurcalayamadım siteyi ,tecrübeli üyelerin yardımlarını bekliyorum teşekkürler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Çam filizlendirmede kök boğazı çürüklüğü sorunu yaşanıyor, çimlendirmeden önce bu konuda biraz bilgi edinin. Ağaçların cinsinden ötürü, iklim olarak da sorun yaşamanız mümkün. Buna da dikkat etmeniz gerekir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-08-2008
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-09-2021
|
Her işte bir incelik var. İşte eğitim bunun için gerekli. Bir soru aklıma geldi yazılanları okurken: dört mevsim yeşil ağaçlara yapılan uygun aşılamalar daha garanti olabilir mi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|