![]() |
|
|
|
#1 | |
|
Ağaç Dostu
|
Ulmus rubra: Kırmızı karaağaç faydaları
Sarıgül arkadaşımız karaağaç'ın iç kabuk tozunu ararken görüştük ve ne için kullanacağını yazdı. Türkiyede Ulmus rubra (kırmızı karaağaç) bulunur mu? Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Güle sevdali
Giriş Tarihi: 09-05-2006
|
Tesekkur ederim. Umarim bir bilen cikar. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
ağaç dostu
|
Merhaba Sarıgül, yazını okudum. Sedef ve egzema hastalıklarının iç organdan kaynaklandığını yazmışsın. Bunu nereden öğrendiğini bilmiyorum ama hatalı bir tanımlama. Bazı iç organ hastalıkları ciltte de çeşitli sorunlara yol açabiliyor ama böyle bir genel bilgi yok. Özellikle sedef=psöriasis oldukça farklı bir hastalık. (Annemde de sedef hastalığı var) Bir konuya ayrıca dikkatini çekmek istiyorum. Doğal tedavi safsataları ile yapılan birçok uygulama faydadan çok zarar getiriyor. Mesleğimin ilk yıllarında romatizmasını havanda dövülmüş çınar ve kestane yapraklarını dizlerine saran bir hastama onbeş gün ağır yanık tedavisi yapmak zorunda kalmıştım. Bitkilerle tedaviye ben de inanmakla beraber çok dikkat etmeni ve iyi araştırmanı öneririm. Bağırsak yaralarını tedavi etmekle cilt sedefinin ilgisini de çözemedim. Belki içorgan tutulumu vardır diye düşünüyorum. Ayrıntılı bilgi istersen ilk fırsatta yazarım ) |
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#6 | |
|
ağaç dostu
|
Alıntı:
Yaprakların dövülmüş hali kimyasal bir karışım sonuçta. Bir de üstüne üstlük bu karışımın dizlere sürüldüğünü, üzerinin sarılarak havayla temasının kesildiğini ve birkaç gün açılmadığını hayal edin. Sonuç kimyasal yanık! |
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Güle sevdali
|
Cok tesekkur ederim Sakine Hizir gibi yetisdiniz. Düzenleyen SariGül : 18-05-2006 saat 15:27 |
|
|
|
|
|
#8 | |
|
ağaç dostu
|
Alıntı:
kişiselleşen tek kelime bulamazsınız. Önerilen tedaviye direk karşı çıkmış da seğilim. Hekim olmam sebebi ile bazı uyarılarda bulundum. 2-Alternatif tıbba kesinlikle karşı değilim. Tam tersi yanındayım. Bilimsel olması şartıyla! 3-Yazınızda "Sedef ve egzema iç organdan kaynaklanır" yazmışsınız. Hangi iç organ? 4-Sayın Sakine açıklamasında "Alternatif tıbba göre sedefin sebebi insan vücudunun fazlasıyla toksik hale gelmesidir" diye yazmış. Bu ne demek? Anlamsız, saçmasapan bir cümle. Devamı daha da beter. Toksinlerden ve geçiş yolarında bahsediyor. Hangi toksinler? ... 5-Sayın Sakine'nin yazısından bir cümle daha. "Bu konuda artık geçerliliği büyük oranda kanıtlanmış yöntemler var." Nerede? Kim? Bilimde büyük oranda kanıtlama olur mu? 5-Ortaya attığınız düşünceyi savunmadan önce kendinizi tanıtın. Kimsiniz? Eğitiminiz, işiniz nedir? 6- THE MERCK MANUAL Orjinal: 17. Edisyon Türkçesi: 17. Edisyonun Birinci Baskısı Şubat 2002 (her yıl basılan bir kitap değil!) Psöriazis=Sedef (syf.816-817) ........ ana patogenetik faktörün immunolojik olduğunu düşündürmektedir. .... Hiçbir tedavi yöntemi tam iyileşmeyi sağlayamaz ancak çoğu olgular yeterli veya iyi kontrol altında tutulabilirler. 7-Amacım ille de dediğim olsun değil. Doğru üslub ve doğru yaklaşımla doğruyu bulalım. |
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu
|
@Sakine Sitede ilk mesajınız ve profilinize hiç bir ekleme yapmadan, uzman edası ile konuyu bağladınız!! @Sarıgül Kimse sizin neyi kullanıp kullanmıyacağınıza karar veremez. Kendi bildiğinizi yapar ve uygularsınız. Ancak, bu tür konuşmalarda karşınızdakinin profilini bir okuyun. Ona göre alıntılar yapın ve cevap verin. |
|
|
|
|
|
#10 |
|
ağaç dostu
|
Merhaba Sakine, aileniz gibi sizin asla zırdeli olduğunuzu düşünmedim ![]() son yazınızda anlattıklarınız konuya bilinçli yaklaştığınızı gösteriyor. Başka yerlerde de söylediğim gibi ne söylediğiniz değil nasıl söylediğiniz çok önemli. İyi niyetli olduğumdan şüphe etmeyin. Yazılanları baştan sona bir defa daha okursanız neden tepki verdiğimi daha iyi anlarsınız. Alternatif tıp sadece ülkemizde değil tüm dünyada yaygınlaşıyor, beraberinde de şarlatanlar ortaya çıkıyor. İnsanlar bunlara çok kolay inanıp başkalarına da önermeye başlıyor. İğneyi önce kendime batırmam gerekirse, rant için gazete köşelerinde yazan ve doğru da olsa yetersiz bilgi ile halkı yanlış yönlendiren birçok hekim var. (işini hakkıyla yapanları tenzih ederim) Sonuç olarak alternatif tıp yöntemlerine karşı olmadığımı birdefa daha hatırlatıyorum. Hatta yanındayım! Hassas olduğum konu bu yöntemlerle ilgili bilgiyi aktarırken yönlendirme yapılması, kesinlikten sözedilmesi, olmadık tanımların kullanılması vb. Yoksa kaynak gösteren, araştırmaya yönlendiren, kendi bilgi ve deneyimlerini paylaşanlara karşı sözüm yok. Aramıza hoşgeldiniz ve rahatsızlığınız için çok geçmiş olsun. Bir de lütfen üye profilinizi doldurun lütfen. ![]() |
|
|
|
|
|
#11 | ||
|
agaclar.net
|
Uzaktan izliyorum. Alıntı:
Bunu nereden mı çıkardım? Aşağıda yazdıklarınızdan... Alıntı:
|
||
|
|
|
|
|
#12 |
|
Güle sevdali
|
Sarıgül arkadaşımız karaağaç'ın iç kabuk tozunu ararken görüştük ve ne için kullanacağını yazdı. Türkiyede Ulmus rubra (kırmızı karaağaç) bulunur mu? Bu cumle haric diyer yazilarin silinmesini istiyorum... Lutfen |
|
|
|
|
|
#13 |
|
ağaç dostu
|
Arkadaşlar bizler, yani Sarıgül, Sakine ve ben aramızda geçen tartışmanın birbirimizi yanlış anlamadan kaynaklandığı konusunda hemfikiriz. )Ben yazılanların kalmasından yanayım çünkü burada karşılıklı olarak yazılanların, konuyla (alternatif tıp) ilgilenen ancak doğru yaklaşımın ne olacağını bilemeyenlere öğretici olacağını düşünüyorum. Şimdiii... hadi bakalım ustalar, yanıt verin. Türkiyede Ulmus rubra (kırmızı karaağaç) bulunur mu? |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ormanbotanigi
|
Türkiye'de doğal olarak 3 karaağaç türü bulunur. 1.Dağ karaağacı (Ulmus glabra) 2.Ova karaağacı (Ulmus minor) 3.Hercai karaağaç (Ulmus laevis) Kırmızı karaağacın (Ulmus rubra) anavatanı Kuzey Amerika'da Florida ve Teksas bölgesidir. Amerikan karaağacına (Ulmus americana) çok benzer ondan tomurcuk ve sürgünlerin tüylü ve çiçek sapının kısa olmasıyla ayrılır. Kabuğu öğütülerek bulamaç halini getirilir. Oldukça besleyicidir. Ayrıca boğaz ağrısı ve yaraların tedavisinde kullanılan bir zamk içerir. Türkiye'de istanbul bahçeköy'de bir kaç örneğine rastlamıştır. |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Güle sevdali
|
Bilgileriniz icin tesekkur ederim. |
|