View Single Post
Eski 19-07-2012, 13:00   #210
Ali H. ALI
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 08-06-2006
Şehir: Melbourne Australia
Mesajlar: 4,550
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Odeh Mesajı Göster
Cahillik işte, sorum bundandır... Büyüyebilecek bir fidanı neden büyütmemek için çaba gösterilir? Zorla cüce bir insan yetiştirmeyi çağrıştırsa da anlamak için soruyorum, neden?
Sayin Odeh, yukardaki alintiyi okuyan, bonsaiyi anlamak onu ogrenmek istediginiz mesajini verdiginizi saniyorsaniz yaniliyorsunuz, zaten oyle bir niyetiniz olmadigini. "Ayrıca yönetim her tartışmaya dahil olmamalıdır. Düzen ayrı ama tarafgirlik olmaktadır. Not etmek istiyorum. Ya yonetici olunsun ya üye. İkisi bir arada olunca tartisma tartisma olmaktan çıkmaktadır." diyerek bu konuda bir tartisma icin zemin aradiginizi ne guzel belirtmissiniz..

Daha onceleri benzer tartismalar olmus ve bir sonuca varilmamistir, sadece zaman kaybi olmustur. Kimse bonsai yapmak ve ya bonsai sevmek zorunda degildir, sizi buna kimse zorlamiyor, siz sevmiyenler ve yapmiyanlar tarafinda durabilirsiniz, bu sizin seciminiz ve saygi duyariz, ama...

"Önemli olan saygı duyduğunu saygıdeğer bicimde edeple ifadedir. Kendini ve sevdiğini sabırla ifade edemeyen neyi eleştirecek? 50 yılda sabırla (!) 5 cm büyüt 5 düzgün cümle kurama! E Banane! Kusur senin. Soranda değil. Kendi yaptığını kendin 2
cümle ile anlatamıyorsam Banane.

Felsefeymis! Hadi canım!"

diye yazarsaniz, bonsaicilerin inandiklari yaptiklari isi anlatamiyacak kadar "cahil" anlayissiz kendini ifde edemiyenler olarak gormeniz ve ya gormek istemeniz sadece buralarda sayginliginizi yitirir.

Kusur sorandadir dersem hic alinma cunku soru sorma bicimin ne kadar da "Cahilligin" arkasina siginarak sorulmus olsa bile ogrenmek icin degildi! o yuzden kimse cevap vermek istemedi, yine de sanslisin, Tekin bey bastan alip anlatmaya calisti. Ummuyorum ya, yine de anlatilanlarin sana bir yarari olmasini dilerim..

Ali H. ALI Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön