View Single Post
Eski 16-07-2012, 14:37   #59
çisem
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 07-10-2011
Şehir: Aydın
Mesajlar: 158
Hayvan sevgisi ile büyümeyen insanoğlu, maalesef insan olma vasıflarından da eksik yaşıyor.
Kendinde olmayan bu hayvan sevgisinin sizde de olmamasını istiyor.

Bazen sizin harcadığınız emeği küçümseyerek, maddi gücün, hayvan yerine insana verilmesi gerektiği gibi suçlamalarla da karşılaşabiliyoruz.
Hayvanlara harcananan bu paraların kaç çocuk okutabileceği gibi bir muhasebeye girme cüreti bile gösterebiliyorlar. İnsana verdiği "sözde" değere parmak basıldığını zannederek...

Bana ve yakınımdaki hayvanseverlere "kırık" ifadesini yakıştıran bu insanlar hep var ve hiç yok olmayacaklar. Doğa sevgisi olmadığı sürece birşeylerin değişebileceğini sanmıyorum.
Onlara göre; bu sıcakta sokak sokak hayvanlara su ve yemek dağıtan insanlardır anormal.
Sevgisiz yetişen bir aileden gelmelerini baş neden olarak düşündüğüm, ya da hayvan korkusunu ya kendi yaşamış ya da ailede bu korkuya tanık olmuş kişilerdir bu insanlar. Bu genellememde hiç hata yapmadım bu güne kadar.

"Neden bu hayvanlara bu kadar karşısınız?" soruları genelde anket amaçlıdır çünkü...

Bir de hayvan ayrımı yapanlar var.
Köpekleri asil, kedileri gereksiz varlıklar hatta nankör yaratıklar diye düşünenler...
Köpek sevgisi bu tür insanlarda koşulluluk ilkesine bağlıdır hep. Köpek yararlı hayvandır vesselam...
Onların besledikleri köpek bazen en üstün, pahalı ırk v.s de olabilir. Maddi güçleri ile aynı statüdedir onlar için hayvanlar.
Koruma amaçlı olduğunda köpekler, bakımlarının hakkını vermelidir. Koşulsuz sevgiyi bilmeyen bu tür insan grupları için hayvan sevgisi diye bir kavram yoktur.

Peki kediler öyle mi? Hem arsız hem nankördürler onlara göre.
Hamile kediyi hele hiç bahçelerine bile sokmazlar. Köpeklerini kedi düşmanı yapan, kendini soylu aile mensubu sanan aileler tanırım. Kediler cins köpekleri için bir kovalamaca, oyun, korkutma ve bazen de parçalatma canlısıdır. Av köpeği gibi kedi avlatan insansı canlılar bazen oldukça eğitimli de olurlar.

Sayın Nariel;
sizi çok iyi anlıyorum. Yazlıkçıların beni bu günlerde ve bu konularda bunaltmalarından olsa gerek ki ben de biraz içimi döktüm.
Kaybolan yavrular için pozitif düşünmeye çalışıyorum. Meraklarından yollarını kaybetmiş olmalarını veya birilerinin sahiplendiğini düşünmek istiyorum.

Doğaya saygısızlara ben de saygı duyamıyor ve bazen "kaba" laşabiliyorum.


Düzenleyen çisem : 16-07-2012 saat 16:42
çisem Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön