View Single Post
Eski 07-07-2012, 20:46   #44
gilan
Ağaç Dostu
 
gilan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: San Francisco / ABD
Mesajlar: 3,988
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Sudenur Mesajı Göster
Eşim dağınık görüntüsünden hoşlanmadığı için epey kırpmış, sökelim dümdüz çim olsun diyor
Bu erkek mlletinin çim sevdası...
Ben de bahçemde babamla aynı savaşı veriyordum. Şimdi bensiz ne yapıyorlar bilmem.


Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Sudenur
Sevgili gilan, burada olmadığım günlerde uğrarsınız düşüncesiyle bu not sizin için. Ağaç diplerini henüz genişletemedim çünkü malç malzemem yoktu. Sevgili İlksenÖztürk'ün önerisini uygulayarak çiçeklerle mi renklendirsek ağaç diplerini ne dersiniz? Ortancaları mı alsam uzun çamın altına, hem ışık alırlar hem de malç malzemesi onların köklerine de iyi gelir diye düşündüm? Sizin fikriniz ne olur? Sağlıcakla kalınız.
Çam ağaçlarının dibinin toprağı dökülen iğneler nedeniyle asidik olur. Aslında ortancaya bu açıdan da iyi gelebilir. Ama çam hem küçük hem de alt dalları budandığı için çamın altındaki gölge yeterli olacak mı dersiniz? Ben tam göremediğim için emin olamadım. Ortanca için en ideali yarı gölge.

Fırsat bulunca peyzaj kurs notlarımı paylaşacağım. Kusura bakmayın, bu günler o kadar yoğun ki. Eğer oradaki fikirleri beğenirseniz zaten ağaç altı kalmaz. Çünkü bitki alanıyla çim alanını tamamen ayırmak üzerine yöntemler. Ama çim sever bir eşiniz olduğu için biraz zor gibi. Nayse bakalım, siz tatilden dönerken benim de yoğunluğum azalmış olur sanıyorum.
İyi tatiller!

gilan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön