View Single Post
Eski 05-07-2012, 00:32   #33
Sudenur
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 23-01-2012
Şehir: Ankara
Mesajlar: 1,397
Sevgili İlksenozturk içimi umutla dolduran mesajınız için çok teşekkür ederim. Uzun yazdığınızı not düşmüşsünüz ama bitti diye üzüldüm bile ben, öyle keyifle okudum ki, gözümde canlandı her şey birbir.

Bahçem de neler yapmayı istiyorum inanın hiç bir fikrim yok, her şeyim olsun istiyorum ama gözlerimi yorsun istemiyorum. Çok yıllık ve bakımı kolay olsun istiyorum ama zor bitkileri de seviyorum. Kafam karmakarışık, bundan sonra neler yapmalıyım, hangi bitkilere sahip olmaya çalışmalıyım, nereye ne ekersem iyi sonuç verir diye düşünmekten uykularım kaçıyor. Notlar alıyorum hiç durmadan, eşim sahip olmayı hayal ettiğim bitki listemi bir görse eminim dudağı uçuklar. Hatta şöyle bir veryansın da bulunacağından hiç kuşkum yok. "Ne yaptın hatun sen! Bunca şeyi nasıl sığdırırız el kadar bahçeye, aklını peynir ekmekle mi yedin?! "

Sözün kısası ben de aceleci olmak istemiyorum ama seneye bu vakitlerde de şekle girsin istiyorum artık bahçem. İkisi birden nasıl olacaksa..

Lavantanın o denli yoğun bir yayılma yaptığını bilmiyordum iyi ki yazmışsınız fikrinizi. İki kök alıp dikmiştim bile arka bahçem de minyatür gül diktiğim bölgeye. Bakınız sağ alt köşede kırık küpün altında. http://www.agaclar.net/forum/attachm...3-p7020076.jpg

Ne yapayım şimdi dersiniz, başka bir bölüme mi taşısam? Gülleri sıkıştırmasın?

Büyümeyen ağaçlar konusunda da haklısınız, sabretmek faydalı olacak. Ağaç altlarına çiçek tarhı yapmayı ben de çok arzu ettim ama uygulayamaya geçiremedim. Neyle çevireceğimi bilemedim etrafını. Çimleri kontrol altında tutmak zor olur diye düşündüm, birbirilerinin alanlarına sızarlarsa kötü bir görüntü oluşur diye tereddüt ettiğimden kararsız kaldım, malçlama yaptım. Şimdi sevgili gilan'ın önerisiyle biraz daha açacağım diplerini.

Kara kare taşlar diye bahsettiğiniz yer de burası olsa gerek değil mi? http://www.agaclar.net/forum/attachm...erin-bahceleri

O çirkin görüntüyü kapatsınlar diye ipek çiçeği tohumları serpmiştim içlerine çiçeklenmediler ama görüntüyü gizlemeyi başardılar, sizce olmuş mu? Name:  P7020111.jpg
Views: 1475
Size:  69.1 KB

"Bu arada pergolelerin boyanıp cilalanması gerekiyor ama ona bir türlü sıra gelmiyor farkındayım. Kasımpatlar yarı gölgeyi sever mi? Bakınız sol alt köşeye. Ve tekrar teşekkür ediyorum, önerilerinizin sonu gelmesin dileğiyle..

Sayın ahmeter bey, çok teşekkür ederim, sevgiler, saygılar...

Sevgili alcen, inşallah o günleri de görebileceğiz, uğramanıza çok sevindim, teşekkür ederim, sevgiler...

Sevgili Doğayla barış, cesaret verici mesajınız için teşekkür ediyorum, elimden geleni yapacağım, iyi ki yolum düşmüş bu siteye. Siz değerli bitki sevdalılarını tanıma fırsatı bulduğum için çok şanslıyım, herşey tecrübelerinizi ezber ettikten sonra olacak ama olacak. "Olacak değil mi? Çok endişe ediyorum ne yapayım..""

Sevgili gilan, Yola nasıl devam etmem konusunda direktif vermenizi bekliyorum haberiniz olsun. Nereden devam edeyim bundan sonra? Bahçemle uyumlu olacak bitki listesi önerebilir misiniz mesela? Çalı ve çok yıllık olursa sevinirim? Şöyle albenisi yüksek bitkilerden. Yavaş yavaş edinmeye çalışayım her birini. Evet hocam, gözüm kulağım siz de.

Sudenur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön