View Single Post
Eski 01-07-2012, 14:12   #578
danışman_32
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 04-02-2011
Şehir: ısparta
Mesajlar: 273
element eksikliği, stres

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi mehmetdemirezen Mesajı Göster
Merhabalar foruma yeni üye oldum. herkese saygı ve selamları ileteyim öncelikle. Bu yıl ilk defa bahçede domates yetiştiriciliğine başladım. Babamdan öğrendiğim bilgilerle ancak boğaz doldurma işlemini yaptığımı ancak koltuk alma ve filiz alma işlemlerini yapmadığımı forumdan öğrendim. Aşağıdaki resimler bazı sorunlarımı göstermeye çalıştım . Yardımcı olan herkese çok teşekkür ederim.

Bir domatesim aniden dallarını sarkıttı ve solmaya başladı. gövdesinde tümör şeklinde yumrular var bu yumruların bazıları siyah lekeli .

Fidelerimde genellikle çiçeklenme sorunu yaşamadım. Her birinde yaklaşık 40-50 çiçek oldu ancak alt taraftaki çiçeklerin çoğunun kökü sararıp döküldü bazıları meyve oldu.

Bazı yapraklarda kısmi kurumalar ve siyahlanmalar oldu.

Bazı meyvelerin alt taraflarında siyah lekeler var.

sn mehmetdemirezen gözlemlediğim kadarıyla bitkinizin gövdesinde ve köke yakın bölgelerinde kabarcıklar şeklinde yapılanmalar var bu bitkilerinizin strese girdiğini gösterir bitkileriniz kök bögesinden vede olumsuz hava koşullarından strese girmiş kök atmaya çalışıyor bu size bariz olarakta çiçeklerin sapların renk değiştirme ve daha sonra kuruma koparak dökülme şeklinde size haber verir dikkat ederseniz işaretlediğiz bölgenin rengi sarı bu bir stres rengidir bunun önüne geçmek için bitkilerinizi sulama aralığını değiştiriniz 2-3 güne bir sulama yapınız ayrıca verebiliyorsanız bor,kalsiyum içerikli izlement gübresi vede iz element gübresi veriniz bunu köklendirici ile verirseniz bitkiniz rahatlar bitkinizde diğer bir eksiklik ise magnezyum eksikliği yapraklar sararıyor size tavsiyem magnezyum nitrat içeren bir gübre almanız bu dediğim gübreleri hem alttan hem üstten uygulayın çünkü bu gübreler EC FERTELİZER hem yaprak gübresi hemde toprak gübresidir

danışman_32 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön