View Single Post
Eski 27-06-2012, 23:00   #182
alew
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 27-06-2012
Şehir: izmir
Mesajlar: 4
Merhabalar ben Alev İzmirden yazıyorum.bir hafta önce keşfettim bu forumu ve çok faydalı benim sıkıntım şu 3 gündür forumun hastalık-acemılere yardım-kök çürümesi baslıklarındakı mesajları okuyorum bende cesaret edip bana göre saglıklı olan 4 yesıl yapragı olan orkidemin köklerine bakmaya karar verdim ve maalesef kök problemim var.
1-kökleri çürümüş göbege baglı kısmından ama ucları nerdeyse hepsi yeşil arada beyaz pamuk gibi uç çıkaranlarıda var
2- köklerde beyaz noktalar oluşmuş ayrıca çok küçük sinekler var
3-saplarında sararmalar oldu sıcaktan diye düşünüyorum izmirde sıcaklık 34-36 derece arası gündüz gölgeye cekmeye calısıyorum ama yetersız kaldım sanırım.

yaptıklarıma gelınce orkidem ilk geldiğinde arastırma yapmıstım.subat ayından beri benımle haftada bir kere daldırma yontemıyle suluyorum.son bir aydır çiçek costuran takvıyesı yappıorum suya yarım kapak sararan sapını bogumun altından saglam gördugum yerden kestım tarcın surdum ama bugun baktım gene sararmıs bıraz daha geldıgınde yarası vardı sapında anladıgım kadarıyla ondan beslenemedı çiçekleride acıp dökülüyordu hemen köklerini torfdan ayırdım torfa sınek ilacı sıktım yarın güneşe koymayı düşünüyorum aksama kadar kökleri yıkadım tarcın döktüm üstüne şimdi ne yapmam gerek???

kökleri öylece dışarda dursun mu? o beyaz saglam sert kökleride keseyim mi?yosun bulup sarmama gerek varmı varsada izmirde nerden yosun bulabılırım vitamini zor buldum çünkü?
vermikülit alıyım mı?

biliyorum çok uzun yazdım ama olabildiğince dogru bişey yapmaya çalışıyorum ve çiçeğimi kaybetmek istemiyorum yeni üyeyim hemen resim ekleyemiyorum diye biliyorum ve yardımlarınızı bekliyorum ayrıca çiçeğimi kare peysajdan almıstım yarın orayı arasam düzgün birşekilde ilgilenirlermi? Oturdugum yerdeki çiçekciler pek anlamıyorlar korkuyorum..

alew Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön