View Single Post
Eski 26-06-2012, 18:15   #2
denizakvaryumu
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-04-2006
Şehir: Ankara
Mesajlar: 9,099
Türkiye'nin doktor balıkları

Sivas`ın balıkları pedikürcü
Sivas`ın Kangal kaplıcalarından alınarak dış ülkelerde üretilen doktor balıklar şimdi Amerika`da pedikürle spa sektörüne binlerce dolar kazandırıyor.

Sivas`ın Kangal kaplıcalarından alınarak dış ülkelerde üretilen doktor balıklar şimdi Amerika`da yeni bir sektörün doğmasına sebep olarak spa ve pedikür sektöründekilere binlerce dolar kazandırıyor.

Türkiye`den alındıktan sonra Almanya, Çin Japon ve Kore`ye götürülen balıklar kaplıcalarda kullanılarak sedef ve deri hastalıkları tedavisi için kullanılmaya başladı. Balıkların hastalıklı olsun olmasın bütün ölü derileri yemesi üzerine işbilen yatırımcılar bunları kuaför ve spalarda pedikür için pazarladılar.


KANGAL BALIKLARI AMERİKA`DA

Washingtonlu kuaförün Ho`nun açtığı pedikür merkezinde doktor balıklar medyada haber olunca işler hızla açıldı. Balıkları Amerikada pazarlayan Dr. Fish Massage Inc. adlı şirket kuaföre kurdukları sistemi bütün kaplıca ve spa tesislerine kuruyorlar.


Kaplıcalarnı yüksek sıcaklıklarına tolere edebilen 3-4 santimetre uzunluğundaki balıklar her ortama uyarak insanlara masaj ve pedikür hizmeti veriyor. Ekolojik ve çevreye duyarlı olduğu için balıkların varlığı kaplıcalarda ayrı bir cazibe yaratıyor. Hr yaştan insanların merak ederek gelmeleri üzerine spa`lar için pazçarlamada büyük bir cazibe aracı haline gelerek müşteri akışını yüzde 30 oranında artırdı.

HER SEANSA 50 DOLAR ÖDÜYORLAR

Bütün dünya medyasında yankılar uyandıran bu balık çılgınlığı Washington`da John Ho, adlı uyanık kuaförün salonuna bu sistemi kurmasıyla yeniden gündeme geldi. yaklaşık 5000`e yakın müsterisi bulunan ve her seansına 50 dolar ödeyerek pedikür yaptıran Ho `Şimdiye kadar jiletle yapılan pedikür için sağlık otoriteleri katı kurallar koydular. Bu nedenle alternatif arayışlar içine girmiştik.Türkiye`den çıkan ve başka ülkelerde yalnız sedef hastalığı için kullanılan balıkları önce saçma bir fikir olarak görmüştük`

John Ho, müşterilerin başlangıçta balıklardan korkacağını bildiği halde şansını denediğini belirterek, balıkları deneyen müşterilerin kısa zamanda bu pedikür tarzını çok sevdiklerini anlattı.

AMERİKALILAR AKIN EDİYOR

Müşterilerinden Tracy Roberts, 33, bunu bir radyo programında duymuş ve merak ederek denemiş. Şimdi bu balıkların en iyi müşterisi onları bütün arkadaşlarına tavsiye etmiş. `Çok spor yaptığımdan şimdiye kadar nasırsız bir ayağım hiç olmadı şimdi ise ayaklarım yumuşacık` dedi.

Balıklar pedikürü baştan sona kadar yapmıyor onların vazifesi suya sokulan ayakları yarım saat çalışarak pediküristin jileti için en uygun hale getirmesini ekliyorlar.

SAĞLIK TESİSİ İÇİN 50 BİN DOLAR HARCADI
Kuaför Ho bu işi Amerikada yapanın yalnız kendisi olduğunu ve elindeki 1000 adet balıkla çalıştığını söyledi. Ho`nun 50 bin dolar harcayarak kurduğu sisteme sağlık otoriteleri henüz müdahale etmedi. Eyalette mevcut havuz kaidelerini uygulatarak sekiz kişilik havuzlar yerine suyu her sefer değişen bir kişilik sistem kurdurdu. Toplu havuzlar işletici içinde pek verimli olmadığı için u yöntemi tercih ettiler. Ancak balıklar genellikle ayağı en kötü durumdaki müşteriye üşüşünce diğerlerine hiç balık gitmiyormuş. Balıklarda bile nerede bahşiş orada servis kuralı geçerli.


TÜRKİYE`DE KAPLICA YÖNETİCİLERİ NE YAPIYOR?
Bizdeki kaplıca ve spa işletmecilerinin dikkatine;

Bu balıkları kullanan Jopon kaplıcaları onların yarattığı cazibe sayesinde müşteri protansiyellerinde yüzde 30 kadar artış olmuş. Şu anda doktor balığı kullanan ülkeler şöyle: Japonya`da, Hakone, Hırvatıs`dan`da Umag, Çin`de Hainan, Güney Kore, Singapur ve Malezya..


DOKTOR BALIKLARIN DÜNYA FİYATLARI

Türkiye`nin doktor balıklarını dünyaya internetten pazarlayan bir şirket ve satış fiyatları şöyle:
Kangal`dan`dan bunları getirtemeyenler herhalde bunları bu şirketten ithal edebilir.

Model Product Name+ Price Buy Now


1 Doctor Fish(Chin Chin Fish) (Min Qty: 150) $1.70


1 Doctor Fish (Min Qty: 150) (Garra Rufa Fish) $6.50


150 Doctor Fish (Chin Chin Fish) $255.00


150 Doctor Fish (Garra Rufa Fish) $975.00


300 Doctor Fishes (Chin Chin Fish) $510.00


300 Doctor Fishes (Garra Rufa Fish) $1,950.00


500 Doctor Fishes (Chin Chin Fish) $850.00


500 Doctor Fishes (Garra Rufa Fish) $3,250.00


Filter Tank(Up to 600L) $100.00


Fish Spa Package Set 1b (Chin Chin Fish) $1,470.00 $1,233.00


Fish Spa Package Set 1b (Garra Rufa Fish) $3,870.00 $3,483.00


Fish Spa Package Set 2b (Chin Chin Fish) $1,340.00 $1,116.00


Fish Spa Package Set 2b (Garra Rufa Fish)

Türkiye'nin doktor balıkları | Genel Bilgiler - | gezikolik.com | "Gezmeyi sevenlerin buluşma noktası..."

denizakvaryumu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön