View Single Post
Eski 21-06-2012, 17:13   #571
Entropi
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 27-05-2011
Şehir: Kuşadası
Mesajlar: 13
siyah noktalar

Fide fidanları mantar problemenine karşın suda eriyen kükürt ile spreyledim.
Ertesi gün durumu kontrol ettikten sonra akşam üzeri -doğal bahçeden gelen siparişlerimle yanında gelen- toz formunda ki iz elementleri+NPK ' yı 2 litre suda 2 tutam (sanırım 10-15 gr) eriterek bahçede fide ve fidanlara yapraktan uygulamıştım.

Bu gün fotograflarda görüleceği üzere domates fidelerinde uygulama alanlarında siyah lekeler oluştu. Diğer fide ve fidanlara baktığımda belirgin bir etki göremedim.
Bu konuda deneyimsiz biri olarak oldukça tatsız bir tecrübe edinmiş oldum.
Name:  domates.jpg
Views: 37089
Size:  57.5 KB
Name:  domates2.jpg
Views: 31309
Size:  39.9 KB
  • Sizce bu sorun nedir, bir hastalık mı , yoksa fazla doz ile mi ilintili. Daha önceki gün kükürt uygulaması ile tepkimeye girmiş olabilir mi?
  • Çözüm yolu var mıdır, geçer mi, yoksa yolunda başında bu bitkilerden umut kesmeli miyim? Doz aşımı bitki ve ürüne zehir etkisi yapar mı?

Kendime not:
Bundan sonra prospektüsü olmayan, açıktan aldığım maddeleri önce tek bir bitkide uygulamadan, gözlemlemeden kesinlikle genel uygulamaya geçmeyeceğim.
_____________________________________________
İkinci olarak aslında daha önceki hafta fotoğraflarını çekip buraya yazmayı düşündüğüm domates fideleri ile ilgili sorunumu paylaşmak istiyorum

Fotoğraflardan görüleceği üzere yapraklarda sebze adasındaki fidelerimde kıvrılma ve gevrekleşme mevcut.
Name:  domatesyaprak.jpg
Views: 27055
Size:  70.6 KB
Name:  domatesyaprak2.jpg
Views: 25524
Size:  78.3 KB
aşırı sulamamakla birlikte, fideler gün boyu güneş altında.Haftada bir yapraktan enzim arada bir değişimli kükürt ve arap sabunu+zeytinyağı kullandım. Sorun nedir emin olamadım. Bunun üzerine bir fideyi söktüm
Name:  domateskok.jpg
Views: 22410
Size:  32.2 KB

Bu konuda fikrilerinizi paylaşırsanız memnun olurum. Gerçi mesajın başında ki sorun (ki en son durum) bu sorunu geri de bırakıyor. Zaten bu sorun yüzünden mantara olabilir diye kükürt, element eksliği olabilir diye iz elementi+npk uygulayıp ilk fotograflardaki talihsiz sonuçla karşılaştım.

Değerli fikir ve çözüm önerilirinizi bekliyorum.


Düzenleyen Entropi : 21-06-2012 saat 18:40
Entropi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön