View Single Post
Eski 20-06-2012, 14:15   #55
adonis-
Ağaçsever
 
adonis-'s Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-04-2012
Şehir: mersin
Mesajlar: 56
kül herzaman kullanılmış ama net olarak yararlımı zararlımı olduğu çözülememiş birşey sanırım

kendi tecrübemden bahsedeyim ben zararlılarla doğal mücadeleyi savunduğumdan çileklerimde ve bitkilerimde salyangoz tırtıl ve örümcek ağları (tam adlarını bilmiyorum gördüklerim ve olduğunu düşündüğüm zararlılar bunlar) ne yaparsam yapayım kurtulamadım..

geçenlerde kahverengi renkte çok farklı bir kalorfer kömür tozu gördüm bir tanıdığımızda bitkilerine verdiğini sonucun iyi olduğunu söyledi hatta domates ve hıyar ektiği bölümün toprağı ham toprak renginden kahverengiye dönüşecek kadar çok vermiş..

kenimde getirdim eledim ve toz şeklinde olan kısmını kullandım. bitkilerde bir coşma oldu olmasına ama beni daha çok sevindiren şey su oldu örümcek ağları sümüklü böcekler yaprak bitleri kayboldu..

bitkilerin yapraklarına sağlıklı yeşil bir renk verdiğinide gözlemledim fakat ben tozun tamamını kullanıp çapalayla toprağa yedirdim şimdi bazı arkadaşlar kanser gibi öldürüyo felan demiş ee ölcekmi benim bitkilerimde her bitki köküne bir avuc gelecek sekılde kök bogazından uzakta yapraklarının izdüşümüne gelecek sekilde uyguladım yanmış kömür tozunu şimdilik yararlı gibi duruyor ama insallah bizde kötü sonla karşılaşmayız


Sevgili pria

son sayfayı okumadan yazdığım yorum yukarda şimdi size bir sorum olucak okur okumaz mesajınızı hemen külü aldığım kişiye ulaştım linyit deyil yanmış fındık kömür tozu da aynı sekilde zehirlimidir ki öyleyse karıştırılmış olan topraktan temizlenmesi nasıl olabilir ?

adonis- Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön