View Single Post
Eski 18-06-2012, 22:08   #10529
maki01
Ağaç Dostu
 
maki01's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-05-2008
Şehir: Adana
Mesajlar: 8,417
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sema62 Mesajı Göster
Deniz prensi galiba mavi çilli menekşe.Benimkiside tomurcuk yapmıştı ama hepsinide kuruttu.Neden olabilir?Yardımcı olabilirmisiniz?Kalsiyum eksikliğinden olabileceğini okudum.
Tomurcukların kurumasının en önemli nedeni, bitkinin susuz kalması. Havaların mevsim normallerinin üzerinde sıcak gittiği bugünlerde sulama çok önem kazanıyor.

Özellikle kök çürümesinin önüne geçmek için de bitkinin tamamen kurumasına izin vermeden sulama yapmakta fayda var. Ne kadar su verilmelinin yanıtı ise her zamanki gibi nemli ama ıslak olmayacak miktarda sevgili sema62

Bulunan şehrin iklim koşullarına göre değişse de başlıkta yayınlanan fotoğraf ve mesajlar , ülkemizde menekşelerin en hızlı sonbahar ve ilkbahar dönemlerinde geliştiğini söylüyor. Diğer dönemlerde ise daha yavaş gelişiyor.

Afrika menekşesi özellikle soğuk iklimlerde kış aylarında dinlenme dönemine giriyor ve bu aylarda en fazla ayda 1 gübre vererek bitkinin dinlenmesine izin vermek gerekiyor.

Kişisel deneyimlerime dayanarak yaz aylarının aşırı sıcak geçtiği yörelerde de , gübreyi ayda bire düşürerek, sıcaklar nedeniyle strese giren menekşelerimizin dinlenmesine izin vermemiz gerekiyor.

maki01 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön