View Single Post
Eski 10-06-2012, 23:45   #314
Doğayla Barış
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 06-01-2009
Şehir: MARMARİS
Mesajlar: 970
Sığla ormanlarında çalışmalarımız sürüyor. Bu yıl sertfika programı yeniden başladı. AB heyetleri orman teşkilatını sürdürülebilir yöntemler ve uygulamalar açısından denetime tabi tuttu. İşe bakın ki biz 5 yıl önceden bu tür uygulamaları hayata geçirmiş ve belgelemiştik. bu durumda sırasıyla Muğla ilinde merkez başta olmak üzere çalışma sürdürdüğümüz ilçelerde heyete eşlik ederek bilgilendirme çalışmalarında bulunduk. Serfika programının adı sürdürülebilir yöntemlerle sığla yağı üretimi ve biyoçeşitliliğin korunması.

Ve gençlerimiz, çocuklarımız...
Geçen yıl BM nezdinde Amerika'da düzenlenen uluslararası çevre projeleri yarışmasında destek verdiğimiz İstanbul'dan lise öğrencisi iki yavrumuz sığla ormanlarında yaşam projeleriyle Amerika'ya davet edildiler. Stant açıp proje sunumu yaptılar ve Dünya 3. sü olup gümüş madalya aldılar. Ülkemizi gururla temsil ettiler.

Name:  web-çocuklar sığla ormanlarında.jpg
Views: 970
Size:  74.0 KB
Bunlarda ödüllü miniklerimiz, köyümüzden ilk öğretim öğrencileri...
Çalıştığımız sığla orman alanında bizim kontrol ve denetimimizde araştırma yapıyorlar, toprak ve su analizleri alıyor rapor hazırlıyorlar. Sığla projeleriyle ülke genelinde iki birincilik aldılar.
Name:  web-bir güzel orman ve çocuklar.jpg
Views: 2464
Size:  72.0 KB
Tabi bize teşekkür için hazırladıkları güfte ve beste kendilerine ait sığla şarkısını da seslendirmeyi ihmal etmediler.
Çocuklarımız hem bilimde hem sanatta başarılılar...


Düzenleyen Doğayla Barış : 11-06-2012 saat 02:17
Doğayla Barış Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön