View Single Post
Eski 09-06-2012, 22:36   #22
sigortacihasim
Ağaçsever
 
sigortacihasim's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-09-2007
Şehir: antalya
Mesajlar: 85
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi kelebek çalısı Mesajı Göster
Merhaba Sn. Bahçemiz,

çocukluğumda ilk defa yediğim simitlerin Karşıyaka-Bostanlı gevrekleri olduğundan mıdır yoksa hala o gevreklerin tadını bilinç altında taşıdığımdan mıdır nedir sizin de geçmişteki simitlerin özlemini çekmenizi anlayabiliyorum.

Sizin gibi ben de çocukluğumun simit lezzetini şimdilerde bulamadığım için, sokaktaki simitlerde de lezzet ve sağlık yönünden negatif fikirler edindiğimden, simiti kendim yapıp, fırınımda pişiriyorum. Çok da kolay ve lezzetli oluyor. Ama siz taş fırında yaptığınızda en lezzetlisi o olacaktır zannederim.

1 paket Dr. Oetker instant maya
125ml. oda sıcaklığında su
yarım çay kaşığı tuz
göz kararı veya kulak memesi diye tabir edilen kıvamı elde edene kadar katacağımız elenmiş un

Bu malzemelerden elde ettiğimiz özlü, ele yapışmayan ama kulak memesi gibi yumuşak hamurumuzu bir 15 dk. kadar dinlendirelim.

Yarım türk kahvesi fincanı üzüm pekmezini (dut pekmezi de konabilir), yine yarım türk kahvesi fincanı su ile güzelce karıştırarak bu karışımı kenarı yüksek simit halkasının sığabileceği genişlikte bir tabağa alalım.

Büyük bir yayvan tabağa da paketini yeni açtığımız taze susamdan bol miktarda, ben 150gr. kadar kullanırım, ilave edelim.

Resimli anlatımlardan geri kalan kısmını kolayca öğrenebilirsiniz.

Fırını önceden 200 dereceye ayarlıyorum ve alt-üst eşit turbo ayarda en alt rafın bir üzerine yerleştiriyorum. 10-12 dk. arasında pişiveriyor. Çok kolay
Sn.Kelebek Çalısı,tarifinize ne kadar una,ne kadar maya koyulacağını belirtmemişsiniz..Bunu sizden rica edebilirmiyiz.Saygılar.

sigortacihasim Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön