View Single Post
Eski 07-06-2012, 12:12   #101
MeyveliTepe
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 8,962
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi syılmaz Mesajı Göster
Aynı Tarım Bakanlığı, Greenpeace konusunda greenpeace bize iftira atıyor derken greenpeace'i savunuyordunuz. Şimdi ne oldu da birden Tarım Bakanlığı hata yapmaz, yanlış söylemez bir kurum oldu sizin için?
Sn.syılmaz, sanırım yanlış anlamışsınız. resmi kurumların rolünü daha önceki mesajımda;

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe
Ülkemizde "Gıda Güvenliğinin" yine resmi kurumların üstlerine düşenleri tam yapmaması, gıda şirketlerinin toplumun beslenmesini sistem gereği ve küresel ticaret kuralları gereği kâr mekanizmasının içinde görmesi, toplumun duyarsızlığı vb. sebeplere olması gerekenden fazlasıyla uzak olduğu konusunda size katılırım.

Yıllardır hiç yapılmamış bir kaç küçük denetim sonucunda ortaya çıkan, ve inanıyorum ki açıklama noktasına gelinceye kadar da resmi kurumların epey zorlandığı bu durumu ne yazık ki başka bir açıdan görüyorum.

Resmi kurumlar, gıda şirketleri, ithalatçılar, basın, borsa, ekonomi vs. hepsi aynı bütünün parçaları ve biribirlerini beslerler.

Adına toplum dediğimiz insan sürüleri için ise ne yesinler, nasıl yesinler, kaça beslenecekler, ne kadar zehir yerlerse hemen ölmezler, vs.vs. kendileri dışında sistemi oluşturan güçlerce karar verilirler.

Kuralları da kendi kendilerine koyarlar. Sonra bazıları kendi kurallarına da uymaz. Resmi kurumlardan beklenen ise, hiç olmazsa, toplum adına konmuş kurallara asgari de olsa belirli seviyede bir uyumun sağlanmasıdır.

Bu uyum her ne kadar "toplum sağlığı ve tüketici menfaati" gibi tumturaklı ifadelerle dile getiriliyorsa da esasında sistemin sürdürülebilirliği ve toplumun kendisi dışındaki sistem dengelerin muhafazası için gereklidir.
şeklinde açıklamıştım

Evet, Almanya Greenpeace Alman tüketicileri pestisit kalıntılı yiyecekler için uyarmakta son derece haklıydı. Bizim tarım bakanlığının durumu kabul edip düzeltilmesi yönünde çaba sarfetmek yerine (aynı şimdi Pınar'ın yaptığı gibi) inkara yönelmesi hatalıydı (gerçek durumu onlar da biliyordu ki sonradan sessiz sedasız bir sürü tedbir almaya çalıştılar).

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön