View Single Post
Eski 06-06-2012, 12:33   #54
MeyveliTepe
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 8,962
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi syılmaz Mesajı Göster
...
Hayır öyle değil, ortada iki ayrı rapor yok. Sağlık Bakanlığı'nın da bu olayla bir ilgisi yok.

Yanlış isem düzeltin arkadaşlar.

Haberde Tarım Bakanlığı'nın analiz raporunda Pınar'ın ürününde kanatlı etine rastlanmıştır diyiyor. Pınar'da al işte bahsi geçen Tarım Bakanlığı raporu. Raporda kanatlı eti yoktur diyiyor, karışmış vs. demiyor direk raporun kendisinde yoktur diyiyor.

Yani ya haberde bilerek ya da bilmeyerek bir yanlışlık var. Ya da benim göremediğim başka bir durum var ama göremediğimin ne olduğunu daha kimse açıklamadı.
Sn.Syılmaz, Sanırım burada bir yanılgı var. Ortada olan tek bir rapor değil, iki ayrı rapor, dolayısıyla da iki ayrı numune ve iki ayrı tahlil söz konusu.

Biri bakanlığın denetim kapsamında edindiği numuneye yaptığı tahlil, diğeri geçen sene üretilmiş bir ürün için Pınar Et'in 9 Nisanda Bornova Veteriner Kontrol Enstütüsü Müdürlüğüne bir dilekçe ile birlikte kendisinin verdiği 400gr numunenin "Özel Analiz" isteği.

Aynı kuruma siz de herhangi bir numune göndererek tahlil ettirebilirsiniz. Ücreti karşılığı yaparlar.

Bu durumda sorularımı tekrarlıyorum:
  • Pınar Et, her ürettiği partiyi böyle tahlile gönderir mi?
  • Gönderir ise onları neden yayınlamaz?
  • Göndermez ise bunu neden göndermiş (özellikle bu parti numarasıyla)?
  • Neden raporu aldığı 12 Nisanda yayınlamamış da 5 Haziranda yayınlamış?
  • Tahlile gönderdiği ürünlerini piyasaya vermeden önce değil de son kullanma tarihine az bir zaman kala göndermiş olması nedendir?
  • 52228 parti nolu sosislerden bir kısmını piyasaya vermeyip dört ay sonra tahlile göndeririz diye mi tutmuşlar?

vs.vs.

Alıntı:
Aynı tezgahta işlenmesinden dolayı binde bir karışım ile kasıtlı olarak tavuk eti koyup %50-50 karışım yapmayı aynı kefeye koyarsanız, adalet terazinizde bir hata var demektir.
Sanırım bunu da yanlış anlamış olabilirsiniz. Tavuk eti işledikten sonra dana eti işleniyor ve arada iyi temizlik yapılmadığından dolayıı dana eti olması gereken sosiste tavuk eti tesbit ediliyor ise beni en çok rahatsız eden şey bulunan tavuk eti değil, arada yeterince temizlik yapılmamış olmasıdır. Bu durumda mikrobiyal kontaminasyon haydi haydi oluyor demek ki. Bu sebepten özrü kabahatinden büyük diyorum

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön